15.6.2014

Miksi joku haluaa jäädä pois tempauksesta ja miksi niin harva lähtee?

Tämän jutun ajatus lähti liikkeelle keskusteltuani toivottomaksi osoittautuneen keskustelun vannoutuneen "post tribulationin", eli vain yhden Jeesuksen näkyvän paluun kannattajan kanssa. Hän on Pertsa Suomi 24 palstoilta tuttu ja kirjoitellut kolumneja käsittääkseni Kirkko ja Kaupunki lehteen.
Pertsa väitti lopulta jopa niin että "pre tribulationismi" eli ennen Jeesuksen näkyvää paluuta tapahtuva tempaus olisi eksytystä ja saatana saattaisi jopa temmata omiaan valetempauksella... mutta mihin, saanko kysyä??
Tässä tullaan siis siihen lähtökohtaiseen ajatteluun että jonkun tahon mielestä Jeesuksen innokas odottaminen saattaisi olla jopa eksytystä, koska pettymykseksemme Jeesus ei ehkä tulisikaan ja että hänen antamiin lupauksiinsa ei olisi kannattanut luotta, vaan omaan järkeen. Olisi kannattanut tilata netin kautta pitkään varastoitavia säilykkeitä, hyvä ase- ja muu varustearsenaali ja muita tarvikkeita seitsenvuotista antikristuksen aikaa varten, jossa on itku ja hammasten kiristys. Mutta kun oikein hyvin olet omassa voimassasi varustautunut, selviät siitä ajasta kyllä, kunnes Jeesus sitten ehkä joskus tulee. Kuulostaako tutulta ja/tai peräti kauhealta? Kyllä ja valitettavasti!!! ...ja siksikin, pidämme kiinni siitä, ettei meidän tarvitse luulla voivamme selvitä ja luulla että meitä eksytetään, vaan luotamme siihen lupaukseen, joka perustellaan lupauksena ja jossa luvataan näin:
 
Luukas 11:9-12 Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin?
 
Joh.ilm. 3:7-13 Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt. Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan. Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi. Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'
 
1. Tess. 5:6-11 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit. Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat. Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo. Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan. Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.
 
1. Kor. 5:50-52 Mutta tämän minä sanon, veljet, ettei liha ja veri voi periä Jumalan valtakuntaa, eikä katoavaisuus peri katoamattomuutta. Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasunan soidessa; sillä pasuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme.
 
1. Tess. 4:15-18 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
 
Aamos 4:2 Herra, Herra on vannonut pyhyytensä kautta: Totisesti, katso, päivät tulevat teille, jolloin teidät temmataan ylös koukuilla ja viimeisetkin teistä kalaongilla.
 
Sen sijaan omavoimaiselle "post tribulationismin" kannattajille sama heti perään. Vertauksessa Mooses on välimies Jumalalle ja vakoilijat ovat ne joita Jeesus kehottaa/kutsuu menemään luvattuun maahan heti ennakkoon ja kuinkas käykään? Vain Kaaleb, Jefunnen poika, ja Joosua, Nuunin poika pääsevät luvattuun maahan.
 
4. Mooseksen kirja 13:1-3 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: "Lähetä miehiä vakoilemaan Kanaanin maata, jonka minä annan israelilaisille; lähettäkää mies kustakin isien sukukunnasta, ainoastaan niitä, jotka ovat ruhtinaita heidän keskuudessaan". Niin Mooses lähetti heidät Paaranin erämaasta Herran käskyn mukaan; kaikki ne miehet olivat israelilaisten päämiehiä.
17-20 Ja lähettäessään heidät vakoilemaan Kanaanin maata Mooses sanoi heille: "Lähtekää nyt Etelämaahan ja nouskaa vuoristoon ja katselkaa, minkälainen maa on ja minkälainen kansa, joka siinä asuu, onko se voimakas vai heikko, onko sitä vähän vai paljon, ja minkälainen maa on, jossa se asuu, onko se hyvä vai huono, ja minkälaiset ne kaupungit ovat, joissa se asuu, avonaisia kyliäkö vai varustettuja kaupunkeja, ja minkälaista on maa, lihavaa vai laihaa, onko siinä puita vai ei. Ja olkaa rohkealla mielellä ja ottakaa mukaanne sen maan hedelmiä." Oli näet se aika, jolloin ensimmäiset rypäleet kypsyivät.
25-33 Ja he palasivat maata vakoilemasta neljänkymmenen päivän kuluttua. He vaelsivat ja tulivat Mooseksen, Aaronin ja kaiken Israelin kansan luo Paaranin erämaahan Kaadekseen. Ja he tekivät heille ja kaikelle kansalle selkoa matkastaan ja näyttivät heille sen maan hedelmiä. Ja he kertoivat hänelle sanoen: "Me menimme siihen maahan, jonne meidät lähetit. Ja se tosiaankin vuotaa maitoa ja mettä, ja tällaisia ovat sen hedelmät. Mutta kansa, joka siinä maassa asuu, on voimallista, ja kaupungit ovat lujasti varustettuja ja hyvin suuria; näimmepä siellä Anakin jälkeläisiäkin. Amalekilaiset asuvat Etelämaassa ja heettiläiset, jebusilaiset ja amorilaiset asuvat vuoristossa, ja kanaanilaiset asuvat meren rannalla ja Jordanin varsilla."
Ja Kaaleb koitti tyynnyttää kansaa napisemasta Moosesta vastaan ja sanoi: "Menkäämme sittenkin sinne ja ottakaamme se haltuumme, sillä varmasti me sen voitamme". Mutta ne miehet, jotka olivat käyneet hänen kanssaan siellä, sanoivat: "Emme me kykene käymään sen kansan kimppuun, sillä se on meitä voimakkaampi".
Niin he saattoivat israelilaisten keskuudessa pahaan huutoon sen maan, jota olivat olleet vakoilemassa, sanoessaan: "Se maa, jota olemme kierrelleet ja vakoilleet, on maa, joka syö omat asukkaansa; ja kaikki kansa, jota me siellä näimme, oli kookasta väkeä. Näimmepä siellä jättiläisiäkin, Anakin jättiläisheimon jälkeläisiä, ja me olimme mielestämme kuin heinäsirkkoja; sellaisia me heistäkin olimme."
4. Mooseksen kirja 14:1-4 Silloin koko kansa alkoi huutaa ja parkua, ja kansa itki sen yön. Ja kaikki israelilaiset napisivat Moosesta ja Aaronia vastaan, ja koko kansa sanoi heille: "Jospa olisimme kuolleet Egyptin maahan tai tähän erämaahan! Jospa olisimme kuolleet! Ja miksi viekään Herra meitä tuohon maahan, jossa me kaadumme miekkaan ja vaimomme ja lapsemme joutuvat vihollisen saaliiksi! Eikö meidän olisi parempi palata Egyptiin?" Ja he puhuivat toinen toiselleen: "Valitkaamme johtaja ja palatkaamme Egyptiin".
6-11 Mutta Joosua, Nuunin poika, ja Kaaleb, Jefunnen poika, jotka olivat olleet mukana maata vakoilemassa, repäisivät vaatteensa ja puhuivat kaikelle israelilaisten seurakunnalle näin: "Maa, jota kävimme vakoilemassa, on ylen ihana maa. Jos Herra on meille suosiollinen, niin hän vie meidät siihen maahan ja antaa sen meille, maan, joka vuotaa maitoa ja mettä. Älkää vain kapinoiko Herraa vastaan älkääkä peljätkö sen maan kansaa, sillä heitä ei ole meille kuin suupalaksi. Heidän varjelijansa on väistynyt heistä, mutta meidän kanssamme on Herra. Älkää te heitä peljätkö."
Silloin koko seurakunta vaati heitä kivitettäviksi, mutta Herran kirkkaus ilmestyi kaikille israelilaisille ilmestysmajassa. Ja Herra sanoi Moosekselle: "Kuinka kauan tämä kansa pitää minua pilkkanaan eikä usko minuun, huolimatta kaikista tunnusteoista, jotka minä olen tehnyt sen keskuudessa?
Jae 30 Totisesti, te ette pääse siihen maahan, jonka minä olen kättä kohottaen luvannut antaa teille asumasijaksi, ei kukaan teistä, paitsi Kaaleb, Jefunnen poika, ja Joosua, Nuunin poika.
39-45 Ja Mooses puhui tämän kaikille israelilaisille. Niin kansa tuli kovin murheelliseksi. Ja he nousivat varhain seuraavana aamuna lähteäkseen ylös vuoristoon ja sanoivat: "Katso, tässä me olemme; me lähdemme siihen paikkaan, josta Herra on puhunut, sillä me olemme syntiä tehneet". Mutta Mooses sanoi: "Minkätähden te nyt käytte rikkomaan Herran käskyä? Ei se onnistu. Älkää lähtekö sinne, sillä Herra ei ole teidän keskellänne; älkää lähtekö, etteivät vihollisenne voittaisi teitä. Sillä amalekilaiset ja kanaanilaiset ovat siellä teitä vastassa, ja niin te kaadutte miekkaan; sillä te olette kääntyneet pois Herrasta, eikä Herra ole teidän kanssanne." Yhtäkaikki he lähtivät uppiniskaisuudessaan kulkemaan ylös vuoristoon; mutta ei Herran liitonarkki eikä Mooseskaan siirtynyt leiristä. Silloin amalekilaiset ja kanaanilaiset, jotka siinä vuoristossa asuivat, syöksyivät alas ja voittivat heidät ja hajottivat heidät, ajaen heitä aina Hormaan asti.
 
Tuo päivä nimettiin Tisha be Av kuun 9. päivän mukaan surun ja murheen päiväksi, jonka aikana on tapahtunut Israelin kaikki murheelliset tapahtumat, kuten molempien temppelien hävitys. Tämä päivä on aina kesällä, rypäleiden kypsymisen aikaan. Tuona päivänä oletan suurella varmuudella olevan Matteus 24:20 jossa lukee näin: "Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina" ja se on se päivä, jolloin te näette hävityksen kauhistuksen seisovan pyhällä paikalla. Se on myös suuri surun ja murheen päivä Jumalalle, jossa viha syttyy paloon ja vihan maljat lasketaan maan päälle.
 
Lyhensin tarinaa jotta vertauksessa olennaisin osa siitä selviäisi paremmin. Eli kyseessähän on 2:12 ja napisijat olivat näitä nykyisen "post tribulationismin" kannattajia, joille tuntuu vähän joka asia olevan selvä este luvattuun maahan pääseminen. Este tuntuu vaihtuvan joka kerta kun yrittää sallia toisen esteen avoimeksi, niin tulee taas uusi este. Mooseksen vertauksen mukaan viime tipassa he itse kuitenkin sinne olisivat menossa, mutta Jumala on määrännyt jo heidät jäämään erämaahan. He ovat jopa tempauksen itsensä asettaneet eksytyksenä esteeksi pääsyyn luvattuun maahan. He tekevät kaikkensa, jotta sinne ei tarvitsisi lähteä silläkään hetkellä kun Jeesus sinne meille ilmaista ja vapaata reittiä tarjoaisi. Luvatussa maassa on selvästi jotain sellaista pelottavaa, jota Jumala ei ehkä voisi hallita tai sitten on vielä jotain sellaista josta ei haluakaan luopua sinne mentäessä, kuten lihalliset tarpeet ja ne asiat joita täällä on saavuttanut ja siksi Egypti ja erämaa olisi kutsuvampi paikka.
 
Omavoimaisille on vielä lisäksi tarkoitettu tämä raamatunpaikka:
 
1. Tess. 4:13-17 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
 
Saanen selittää hieman: Paavali kertoo että olemme huolissamme miten poisnukkuneiden laita on, muut kuin ne joilla ei toivoa ole. Se on esipuhe tai kuvaus tilanteesta, joka on uskovien, eli seurakunnan tempaus. Se tempaus pitää sisällään koko Kristuksessa kuolleiden kirjon, aina Jeesuksen kuolemaan asti, jossa selvästi on ollut vanhan liiton ajan tempaus. Kukaan ei tiedä, eikä ole kerrottu, onko Nooan aikana ollut vastaavanlainen, jossa nousi mm. Adam, Eeva ja Aabel, koska sielläkin oli salainen tempaus, jossa lähti Hanok täytettyään 365 vuotta. Oliko Nooa sittenkin tässä Paavalin kirjeessä tessalonikalaisille kuvattu "sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet" joukko, eli se joukko jota kutsuu itseään "post tribulation" joukkona. Tempaus on tullut ennen sitä ja kuolleet tosiaankin ovat ehtineet ennen, morsiamen kera, "sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla".
 
Sillä itse Herra on tekevä kolme tapahtumaa tullessa alas taivaasta:
 
1. käskyhuudon kuuluessa, "leikkaa maa":

Joh.Ilm. 14:14-16 Ja minä näin, ja katso: valkoinen pilvi, ja pilvellä istui Ihmisen Pojan muotoinen, päässänsä kultainen kruunu ja kädessänsä terävä sirppi. Ja temppelistä tuli eräs toinen enkeli huutaen suurella äänellä pilvellä istuvalle: "Lähetä sirppisi ja leikkaa, sillä leikkuuaika on tullut, ja maan elo on kypsynyt". Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi.
 
Jonka seurauksena lähti vielä toinen sirppi, joka leikkasi viinin, joka heitettiin kaupungin ulkopuolelle ja poljettiin se siellä (penseä seurakunta). He ovat se suuri valkopukuisten joukko, joka tulee suuresta ahdistuksesta.
 
Joh.ilm. 14:17-20 Ja taivaan temppelistä lähti eräs toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi. Ja alttarista lähti vielä toinen enkeli, jolla oli tuli vallassaan, ja hän huusi suurella äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi, sanoen: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet". Ja enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viinipuun hedelmät ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan. Ja kuurna poljettiin kaupungin ulkopuolella, ja kuurnasta kuohui veri hevosten kuolaimiin asti, tuhannen kuudensadan vakomitan päähän.
 
Ostamaan kultaa, tulessa puhdistettua:
 
Joh.ilm. 3:14-22 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku: Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit. Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus. Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani. Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"
 
Pakanakansain ajat päättyvät:
2. ylienkelin ääni, Mikael nousee kansansa suojaksi

 
Room 11:25-26 Sillä minä en tahdo, veljet-ettette olisi oman viisautenne varassa-pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus-hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: "Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.
 
Siellä he lopulta kuitenkin ovat ja hieman pöllämystyneen oloisena joku kysyy keitä nämä ovat ja mistä ihmeestä nämä tänne tulivat:
 
Joh.ilm. 7:13-17Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä. Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."
 
...ja lopuksi näkyvä paluu:
 
Luukas 12:35-36 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
 
Seuraavassa jakeessa 11 viitataan häpeään joutumiseen, jossa on se ero mikä erottaa morsiamen tänne jäävistä ja lopuksi kuitenkin tapahtuu niin, että joka huutaa pelkästään Herran nimeä, se pelastuu. Ahtaasta portista on tullut tuossa kohtaa peräti armeliaan suuri.
 
Room 10:11-13 Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään". Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".
 
Luukas 18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"
 
3. Jumalan pasuunan kuuluessa:

...ja ne 24 vanhinta olivat kaikki jo taivaassa, eli kaikki olivat olleet ylösotossa, pakanakansojenkin aika oli jo ohi, eikä maailmassa edes ollut enää paljon väkeäkään, koska niitä aikoja piti jopa lyhentää, koska silloin on niin pahat ajat ettei mikään liha voisi muuten pysyä enää hengissä maan päällä. Ottaen huomioon vielä että se aika on pahin mitä koskaan on ollut ja koskaan tulee olemaan. Sen takia Jeesus ei halua omiaan sellaisiin olosuhteisiin. JA TÄMÄ EI KELPAA KAIKILLE ???!!!
 
Joh.ilm. 19:4-21 Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta ja neljä olentoa lankesivat maahan ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, joka valtaistuimella istuu, ja sanoivat: "Amen, halleluja!" Ja valtaistuimelta lähti ääni, joka sanoi: "Ylistäkää meidän Jumalaamme, kaikki hänen palvelijansa, te, jotka häntä pelkäätte, sekä pienet että suuret". Ja minä kuulin ikäänkuin kansan paljouden äänen ja ikäänkuin paljojen vetten pauhinan ja ikäänkuin suuren ukkosenjylinän sanovan: "Halleluja! Sillä Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut hallituksen. Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja hänen vaimonsa on itsensä valmistanut. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: se liina on pyhien vanhurskautus." Ja hän sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!" Vielä hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat". Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki."
Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.
Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra".
Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten". Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa. Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa.
 
Joh.ilm. 20:1-5 Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa. Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
 
Ensimmäinen ylösnousemus tarkoittaa sitä samaa missä Hanok nousi, Elia nousi, kuolleet nousivat Jeesuksen aikana ja itse Jeesus nousi. Sitten temmatut kaikki ja muut kuolleista nostetut pyhät, niin morsian kuin häävieraat, aina Jeesuksen näkyvään paluuseen asti. Tämä kaikki on jokaiselle henkilökohtainen ensimmäinen ylösnousemus ja toivottavasti olet tässä mukana, sillä silloin toinen kuolema tuhatvuotiskauden päätteeksi ei koske sinua.


13.6.2014

On yksi perin juurin olennainen syy miksi Jeesuksen takaisintulo ei voi enää olla kaukana

Ihmiskunnan määrät historiassa Adamista ja Eevasta ei saa laskemalla aikaiseksi kuin korkeintaan muutaman sata miljoonaa ihmistä vedepaisumuksen aikaan kymmenessä tai yhdessätoista sukupolvessa, vaikka kuinka lisääntyisivät.
Sen sijaan neljässä seuraavassa tapahtuu suuria, koska kumulatiivinen laskutapa on kuin "rihterin asteikko", se kertoo itsensä aina kymmenellä. Tämä sukupuu kertoo itsensä kahden kertoimella. Kestää kahdesta ihmisestä yli sata aikuiseksi kasvanutta ja taas uudelleen synnyttävää lasta syntyä, kunnes luku alkaa kertoa itseään miljardeilla. Tämä taitaa tarkoittaa sitä että maailman väkiluku on tullut täyteen. Eihän sinun tarvitse kuin katsoa oheista kaaviota, niin me ymmärrämme molemmat mistä on kyse.
Onhan lopputuloksella suuri lukumäärällinen merkitys, synnyttääkö 10 000 äitiä vuodessa, vai synnyttääkö 10 miljoonaa äitiä vuodessa. Maapallon kantokyky alkaa olla tapissaan, jos nyt on uskominen julkiseen ymmärrykseen. Luonnonvarat eivät ole mitoitettu jakautumaan tasan, joten siitähän tässä ei ole kyse, vaan kulutuksesta yleensä.
Jeesuksen takaisin tuleminen ei siis voi olla enää kaukana, koska maailmassa syntyy niin paljon yhtä aikaa ettei maailmassa enää riitä tila ihmisille.


11.6.2014

Näkökulma, jonka mukaan ylösottoteorian on pakko olla totta

Ylösotto on pakko olla totta - On eräs näkökulma, joka tekee tempauksesta ja sen oppisuunnasta Jumalan suunnitelmana suorastaan mahdottomaksi olla olematta totta!

Ajatelkaas näin: Uskomme Jeesukseen Kristukseen on vahva, me rukoilemme taukoamatta ja lakkaamatta, itsekin monta kertaa päivittäin, että tule Herra Jeesus, tule ja nouda minut täältä. Heitä sirppisi ja anna käskyhuutosi kuulua, "leikkaa maa". Uskon ja luotan siihen täydellisesti että näin tapahtuu, meidät otetaan koetuksen hetkestä, joka käy yli koko maan piirin, eikä meitä ole määrätty vihaan, vaan iloitsemaan Isän luona ikuisesti.
Kun minä näin uskossani teen ja oletetaan ettei sitten niin tapahdukaan, vaan Jeesus ei sitten tullutkaan, vaan antikristus, ahdistus ja lopulta viha ja itku ja hammasten kiristys, niin eikös silloin Jeesus olekin petturi. Hän salli minun uskoa Raamatun kautta, sanan kautta Häneen pelastajanani suuren hädän hetkestä. Kun näin tapahtuu, vaikka sitten tapahtuisikin kuinka myöhään, vaikka viime hetkellä, niin Jeesus lunastaisi kuitenkin lupauksensa. 

Toisinpäin pettymystä ei kuitenkaan koskaan tapahtuisi. Jos en usko Jeesuksen noutavan minua, vaan antikristus tulisi, viha tulisi, itku ja hammasten kiristyskin tulisi. Me kärsittäisiin suurin osa marttyyrikuoleman ja kaikki kidutukset ja kauheudet. Mikäli siis alun alkaen uskon että Jeesus tulee vasta vihan ajan päätyttyä yhden ainoan kerran näkyvällä tavalla, odotamme sen siten menevän, niin silloinhan kaikki on hyvin, kukaan ei ole "rikkonut lupauksiaan" tai "pettänyt toisen odotuksia".
Sitten jos taas Jeesus tekisi morsiamen tempauksen tällaiselle, hän kokisi sen vain positiivisena yllätyksenä.


Tämä ajatus lähti siis siksi, että jos tempausta ei tulekaan ja olemme sen silti näin Raamatusta selvästi ja vahvasti ymmärtäneet, niin herää kyllä yksi oleellinen kysymys. Miksi Jumala salli Raamatun tahallaan harhauttaa uskovia uskomaan vieläpä Poikansa pelastavan, joka on nimenomaan se kallio, se tie, se totuus ja se johon piti luottaa ja koko elämä turvata... ja sitten... jos ei pelastakaan?

Yksinkertainen johtopäätös:
Raamattukin olisi selvemmin asian ilmaissut Paavalin kautta ymmärtämään ettei mitään tempausta tule, eikä tällaista "juupas, eipäs leikkiä" olisi päässyt ikinä syntymään.
Jos kerran uskomme ja tiedämme että Jumala todellakin on kaikkitietävä, kaikkivoipa ja kaiken ennalta ymmärtävä, niin hän ei olisi ikinä sallinut kallisarvoisen Poikansa päälle petturin viittaa, vaan pelastajan, joka Hän onkin.
Raamattu olisi yksiselitteisesti ilmoittanut että Jeesus ei tule tekemään tempauksia, ei ennen vihaa, eikä missään kohtaa muutenkaan lopunaikana, saati sitten olisi jättänyt nuo kaikki vihjeet jotka suorastaan kehottaa uskomaan ylösottoteoriaan, Jeesukseen pelastajana.

Mutta koska kyseessä onkin salaisuus, eli lopunajan sadonkorjuun salaisuus, voin vakuuttua, että tempausteoria on vielä suuremmassa määrin PAKKO OLLA TOTTA. Se on pelastustie ja armo lopunajan ihmisille, jotka ovat penseitä ja omavoimaisia. Kaikki tämä on heidän pelastustaan varten ja siksi on Laodikean penseät ja filadelfian morsian, viisi viisasta ja viisi tyhmää, jotka kaikki kuitenkin saivat öljyä lamppuihinsa, toisilla oli viisaasti säästössä ja toiset hakivat sen myyjäin luota. Jeesus sanoi oksennettuaan suustaan tuon penseän seurakunnan, että ostakaa minulta kultaa, tulessa puhdistettua. He pelastavat itsensä ikään kuin tulen läpi ja valkaisevat vaatteensa karitsan veressä ja tulevat sitten sankoin joukoin lasiselle merelle Taivaassa. "ja eräs sanoi, mistä nämä kaikki ovat tänne tulleet, johon vastattiin, he ovat tulleet sieltä suuresta ahdistuksesta ja pesseet vaatteensa karitsan veressä".
 
Siksi pelastussanoman mukainen tempausoppi on pakko olla totta:
 
3. Mooseksen kirja 23:9-22
1. Uutisvilja = morsian
2. Pääsato = häävieraat
3. pellon reunoille jätettävä = Jeesus tulee näkyvällä tavalla


9.6.2014 (Omerin päätöspäivä)

Ylösottoa ei siis tullut vielä ainakaan :(

Mikäli ylösottoa ei tapahdu, on monilla jälleen kerran hauskaa, monet vitsit taas lentää ja pilkkalaulut raikaa, myös uskovilla ihmisillä. Enhän minä niin ateistien hauskanpidosta ja vahingonilosta välittäisi, heillähän on oma polkunsa, joka päättyy. Mutta uskoveljien ja sisarien vahingonilosta kyllä välitän, koska epäonnistumisen häpeä vaihtaa joskus paikkaa ja kun se vaihtaa, se kertoo itsensä kymmenellä.
Ajatelkaas kun minua aika moni arvostelee juuri siksi että olen laskenut näitä päivämääriä ja vain harva on miettinyt tarkemin, saati tajuaa perusasiaa kuitenkaan perinpohjaisesti mitä minä lasken ja ketä minä odotan laskelmieni lopputuloksena.
Kun joku uskova nauraa pilkallisesti epäonnistumiselleni, niin kirjoita se vaikka paperille, lue se itsellesi ääneen ja mieti kenelle sinä loppujenlopuksi olet vahingoniloinen ja mistä syystä. Kenen tulemuksen odotukselle sinä nauroit ja pidit sitä halpana?

Lue tämän aamun juttuni myös Miekka Suomelle palstaltani.


8.6.2014 (Omeriin 1 päivä)

Tässä tänä vuonna 2014 alkava Omer laskentaan liittynyt päivämääräskenaario

Toivon koko sydämestäni että tämä viimeinen skenaario, jonka joudun laskemaan ja huomenna pääsemme kotiin. Matkamies on väsynyt.
Uskovissa on monta, jotka pitävät päivämäärien laskemista jopa raamatunvastaisena, antikristillisenä ja käyttävät siihen tarkoitukseen törkeästi hyväkseen Raamatun sanoja ja irrallisia jakeita. Tämä siksi että voisivat tehdä päivämääristä kielletyn puheenaiheen. Tämä on monille Tabu jota ei saa sanoa, eikä siitä saa puhua. Tuon kiellon on alunperin tehnyt varmuudella joku arvostettu kirkonmies, jolla on ollut hieman epäselvyyttä vielä "kristuspyykin kanssa". Kaikki kuitenkin johtuu aina vain siitä tosiasiasta, että sellainen henkilö itse pelkää tosissaan Jeesuksen oikeaa tulemusta. Se päivä on toisille kauhistus ja toisille vapautus.
 
Raamattu ei ole ristiriitainen ja siksi ristiriidan löydyttyä täytyy ihan ensin hylätä ristiriidan mahdollisuus, eikä vain yksikertaisesti valita kahdesta Raamatun jakeesta mieleisempi vaihtoehto. Ristiriitoja ei yksinkertaisesti ole, joten olemme siis itse tulkinneet asiaa väärin, joten parasta alkaa etsiä syy. Päivämääräprofetioihin kammoaville on omat raamatunpaikkansa, joilla he yleisesti lyövät. Ensimmäinen on Matteus 24:36 ja siitä päivästä ei tiedä kuin yksin isä, ei edes poika tai taivaan enkelit. Tämä lause on katkelma kokonaisuudesta, koska siinähän selvästi puuttuu lause, mistä päivästä on kyse. Se selviää edellisestä jakeesta 35 jossa kerrotaan että se päivä tarkoittaa sitä päivää kun koko maailma ja taivasavaruutemme (aurinkokuntamme?) hävitetään ja Jumala tekee kaiken uusiksi. Tuo päivä on jakeen 35 mukaan vasta tuhatvuotiskauden päässä.
Toinen raamatunpaikka on se missä Jeesus sanoo pois lähtiessään opetuslapsilleen, ettei ole teidän asianne tietää aikoja tai määrähetkiä. Tämä oli tarkoitettu opetuslapsille. Perusteluni on siinä, että jos tuo tarkoittaisi kaikkia, se olisi ristiriidassa kahden ja kolmenkin uuden ja toisen asian kanssa. Ensinnäkin sen, että Paavali sanoi ettei se päivä tule teille yllätyksenä ja toinen asia on se että tuollainen ajatus asettaa koko Jeesuksen paluulle esteen, mikäli se ei enää ketään koske. Sehän tarkoittaisi ettei Jeesus tulisi koskaan ja kaikenlisäksi, se kolmas asia, häntä ei saisi odottaa, joka on täysin poikkiteloin Raamatun muun ohjeistuksen kanssa. Toisin sanoen, ainoa asia mikä tuossa jakeessa taas on, niin se on jälleen erotettu asiayhteydestä ja sillä lyödään.
Kaiken kukkuraksi Raamatussa on Aamos 3:7 jossa sanotaan ettei Herra tee mitään, ellei ensin ilmoita siitä palvelijoilleen profeetoille. Noh, joku miettii että hetkinen..! Tuohan on ristiriidassa siihen lauseeseen, josta lähdin liikkeelle. Siitä päivästä ei tiedä kuin yksin isä, ei edes poika, eikä taivaan enkelit. Selvä ristiriita siis...? No ei ole! Katsos, kun Paavali sanoi opetuksissaan että tieto on katoavaista ja kielillä puhuminen ja profetoiminen lakkaa. Se tarkoittaa myös sitä ettei Aamos 3:7 olisi sen jälkeen voimassa ja tuo tapahtuma on tuhatvuotiskauden alussa ja maa hävitetään sen lopussa, joten mitään ristiriitaa ei ole, kunhan olet sinnikäs, etkä tee Raamatun kanssa kaiken maailman kompromisseja, vaan rukoilet ja etsit totuutta.
Lopunaikojen aikajana 2014 eteenpäin

Eli nyt takaisin tämän kevään tuomaan Omerin laskennan päätökseen ja siihen, mistä johtuu, että kykenemme laskemaan Raamatun kautta näitä päivämääriä yllä olevan kaaviokuvan mukaisesti. Toivon nyt tosiaankin, ettei tarvitsisi enää laskea seuraavan vuoden skenaariota, vaan tällä mentäisiin nyt viimein loppuun asti. Tämän jokavuotisen kaavan takia olen henkilökohtaisesti saanut tämän Jeesuksen odottajan maineen. Moni nimittäin luulee, että minä otan tämän hatusta tai ainakin jostain mielen sopukoista... EI vaan Raamatusta. Teen sen samalla laskukaavalla, joka ikinen vuosi, nyt seitsemännen kerran. Laskin ensimmäisen Omerin muistaakseni jo vuonna 2008 keväänä morsiamen ylösoton esikuvana, kuten tänä päivänä.

Kaaviossa koko ajatushan lähtee siitä että Matteus 24:15-22 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon- silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä!
Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule. Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.
Eli tuo tapahtuma on pakko olla temppelinhävityspäivä Tisha be Av juutalaisessa kalenterissa ja sen päivän me voimme laskea joka vuosi. Tuo Tisha be Av päivähän lähti siitä esikuvasta mikä erottaa morsiamen häävieraista, eli Filadelfian seurakunnan Laodikeasta (Ilm. 3:7-22.)
Tuossa tarinassa Mooses lähetti 12 miestä, jokaisesta sukukunnasta vakoilemaan luvattua maata, ennen kansan sinne menemistä ja noista kahdestatoista vain kaksi halusi mennä sinne. Loput Jumala ajoi vielä uudelleen erämaahan, jonne he lähtivät jopa omavoimaisena, langeten sitten ylpeydessään. Tämä oli Tisha be Av esikuva, eli luvattu maa ei kelvannut heille jonka takia he saivat sitä mihin halusivatkin ja vain kaksi meni sisälle luvattuun maahan.
Lisäksi Matteus 24:20 lukee näin: "Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina". ja siitä tietää nuo kaksi asiaa, tuo päivä on kesällä, eikä se ole sapatti, koska moni on niin rukoillut.. tiedän! Ja Raamatussa luvataan että uskova saa sen mitä rukoilee ja siksi tuo rukous ei petä, vaan tuo päivä on arkipäivä ja kesäaikaan. Tisha be Av on sitä paitsi aina kesällä, joten se ei voi muu päivä olla ja siksi meillä on laskennan kiintopiste.
 
Omer voidaan laskea joka vuodelle erikseen, joka sattuu olemaan tänä keväänä huominen päivä, eli 9.6.2014 ja viides sinetti puolestaan kertoo kronologisen paikan ylösotolle ja sen jälkeen kuudes ja seitsemäs sinetti ja ensimmäinen pasuuna heti perään, jonka jälkeiset tapahtumat nuo raamatunpaikat kertovat.
 
Joh.ilm. 6:9-11 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
 
Sitten kuudes sinetti:
Joh.ilm. 6:12-17 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"
Joh.ilm. 7:1-3 Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.
Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: "Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan".
 
Sitten seitsemäs sinetti:
Joh.ilm. 8:1-2 Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä. Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä, ja heille annettiin seitsemän pasunaa.
 
...Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin. Ja kaikki tämä tapahtuu "äkisti ja rutosti", eli nopeasti ja paljon kerralla. Kun se alkaa, se alkaa rytinällä.

Kaikille naurajille sitten vielä tiedoksi: Lähden tai en, se ei vaikuta muuta kuin että olen joko vielä täällä, tai sitten siellä kotona. Olen joko äärimmäisen onnellinen päästyäni pois, tai sitten vaan joudun jatkamaan odottamistani. Mikään ei muutu, paitsi jos kaikki muuttuu.

Hesekiel 7:
17-19 Kaikki kädet herpoavat, kaikki polvet käyvät veltoiksi kuin vesi. He kääriytyvät säkkeihin, heidät peittää vavistus, kaikilla kasvoilla on häpeä, ja kaikki päät ovat paljaiksi ajellut. Hopeansa he viskaavat kaduille, ja heidän kultansa tulee heille saastaksi. Heidän kultansa ja hopeansa eivät voi heitä pelastaa Herran vihan päivänä, eivät he sillä nälkäänsä tyydytä eivätkä vatsaansa täytä; sillä siitä tuli heille kompastus syntiin. Siitä tehtyjen korujen loistolla he ylpeilivät, siitä he tekivät kauhistavat kuvansa, iljetyksensä; sentähden minä teen sen heille saastaksi.


7.6.2014 (Omeriin 2 päivää)

Sapatti käytännössä, entäpä Jeesus ja miksi Jumala "piti" lepopäivän?

Miksi Jumala piti lepopäivän? Miksi Jumala piti lepopäivän? Sapattilakihan koskee koko luomakuntaa, mikäli Jumalakin piti lepopäivän. Jumala kutsui ihmistä sekä omaksi kuvakseen, mutta myös "meidän kaltaiseksi", tarkoittaen enkeleitä, kerubeja ja muita henkiolentoja. Millään muulla tavalla sapattilakia ei voida käsittää, vaikka sapatti tehtiinkin ihmistä varten. Miksi Jeesus piti sapatin? Okei, hän tuli ihmiseksi mutta miksi kuitenkin Jumalakin lepäsi seitsemännen 
päivän, vaikka yhtä hyvin olisi voinut sanoa Adamille että tämä on seitsemäs päivä, lepää sinä silloin. Samoin kuin varoitti ettei saa syödä tästä puusta, miksi ei esimerkillään siten sitä näyttänyt ja miksi luoda koko puu sinne, jos siitä ei saa syödä?
Ei kaikkivaltias väsymätön, loputon, rajaton ja kaikella tavalla Taivaan ja maan luoja tarvitse lepoa, se on ihmistä varten, eikä Jumalaa varten. Miksi siis Jumala olisi levännyt pelkän esimerkin vuoksi tai ylipäätään miksi?
Sanotaan että jos Jumala ottaa hetkeksikään varjeluksensa pois, niin kaikki tuhoutuu hetkessä, atomitkaan eivät pysy yhdessä, vaan hajoavat radoiltaan. Jos enkelit lepäisivät silmäyksenkään, ei maailmassa olisi yhtään elollista saatanan joukkojen saadessa täyden vallan. Eli johtopäätös on seuraava: Mikään sapattilaki ei siis voi koskea Jumalaa, eikä taivastenvaltakuntaa. Joten herää vieläkin suurempi kysymys, miksi Jumala sitten lepäsi seitsemännen päivän ja mitä silloin tapahtui, koska Raamattu ei kerro mitään tuosta päivästä? Eikä Raamatun luomiskertomus kerro kuudennestakaan päivästä mitään, pois lukien kuudennen päivän aamusta. Tuntuu kuin koko Raamatun kerronta alkaisi kuudennen päivän aamusta, kun Adam ja Eeva lankesivat ...ja lopuksi sanottiin yksoikoon että Jumala lepäsi seitsemännen ja totesi luodut sangen hyviksi.
Kaikesta päätellen ihminen olikin heti kuudennen päivän aamuna vielä täysin keskeneräinen, joten miksi Jumala heti lepäsi, koska käärmekin oli puutarhassa? Ja miksi Jumala katsoi luomustaan ja sanoi "se oli sangen hyvä", vaikka koko luomus oli vasta keskeneräinen?

Ihminen oli luotu elämään viikkoon, viikon sykleihin Jumalan tahdon mukaisesti ja lepäämään viikon viimeisen päivän, merkkinä siitä mitä Jumalan suunnitelmiin kuuluu. Samoin Israelin kansa pitää tänä päivänä yllä ikuisia tapojaan ja rituaalejaan, juhlapyhiään ja uhrimenojaan. Siitä samasta syystä, ettei tulevat polvet unohda niitä. Ne ovat todistuksena muille, jotka unohtivat että sellaiseksi ihminen luotiin ja muistutukseksi muista Jumalan teoista Israelin kansaa kohtaan ja koko maailmaa kohtaan.

Kukaan Taivastenvaltakunnassa ei siis voi hetkeksikään levätä, ei sapattina sen enempää kuin muinakaan päivinä, niin kauan kun saatana on irrallaan. Lepopäivä on siis vain ihmisen lihan kaipaamaa fyysistä lepoa varten, johon selvästi kuuluu käänteisesti laki älä tapa. Älä tapa itseäsi... älä tapa itseäsi työllä... ja esiaste itsetuholle on tehdä 7 päivää viikossa töitä. Juutalaiset ja adventistit ovat siis alusta asti tehneet lepopäivästä suuremman kuin ihminen ja tärkeämmän kuin ihmisen kaipaama lepo. Se on monille laeista tärkein, koska he kokevat voivansa pitää tämän lain kirjaimelleen. Se on tullut heille raskaaksi epäjumalaksi palvoa, kompastuskiveksi ja painavaksi taakaksi kantaa. Ei nykymaalimassa kukaan enää voi välttää rikkomasta sapattikäskyä.
Kun menen vaikka adventistien ylläpitämälle Kallioniemen leirille, jossa kokoontuu mahdollisesti jopa satoja ihmisiä kerralla, heidän huoltonsa tarvitsee 7 päivää viikossa työntekoa. Ei siellä voi ohittaa sapattia tekemättä päivittäisiä huoltotöitä. He rikkovat siis sapattikäskyä mutta kuittaavat sen sillä, että välttämättömyydet on hoidettava. No entäpä lääkärit, palomiehet, poliisit, ym. ammatit? Sama juttu? Missä kulkee se raja missä välttämätön pakko menee?
Ihminen on loistava tekemään kompromisseja ja Jumala taas ei tee kompromisseja, vaan on ehdoton. Tässä päästään siihen tosiasiaan, ettei kukaan voi pitää edes niinkään "helppoa" käskyä kuin sapattikäsky ja siksi minä ihmettelen että erityisesti adventistit ovat ottaneet tämän käskyn epäjumalakseen, korottaneet käskyn käskyjen yläpuolelle, luullen pitävänsä sen ja sillä sitten tuomitsee muut.


Minä sanon, että sapatti on lepopäivä ja viikossa on seitsemän päivää, sen lepopäivän ollessa viimeinen päivä, ennen uuden viikon alkua, joka on kahdeksas päivä. Mutta kukaan ei voi pitää yhtäkään käskyä kymmenestä, ei edes tuota lepopäiväkäskyä. Me olemme rikkoneet kaikkia käskyjä, myös sitä monen mielestä pahinta, älä tapa, samalla tavalla salakavalasti kuin sapattikäskyä. Meistä jokainen on aiheuttanut toiselle fyysistä kärsimystä, tavalla tai toisella ja täysin tahallaan, samoin olemme kaikki tehneet sen itsellemme, tuhoamalla itseämme ruumistamme, temppeliämme. Se on tappamisen esiaste, kun sen lopullista lopputulosta lähestyy sitä kautta, polttamalla itsemme ja toisemme loppuun.
Entäpä kuinka moni on vuorisaarnan kautta pitänyt ajatuksen tasolla käskyt? Jeesushan sanoi, että jos himoitset toisen omaa ajatuksissasi, olet sen jo tehnyt. Lähde nyt tältä pohjalta ajattelemaan tappamiseen liittyvää käskyä, puhumattakaan sapattikäskystä. Voitko olla sapattina ajattelematta arkisia asioita, töitä, tulevaisuudensuunnitelmiasi jne. ET VARMASTI, vaan olet sen jo tehnyt, kun ajattelit sitä.

Jumala tiesi varsin hyvin ettei kukaan voi pitää sapattia, vaan sen täytyy tulla sen herkimmin ja vähiten ymmärrystä vaativan asian kautta, välimiehen kautta selväksi. Jumala lähetti käskyn pitäjän ja sen täyttäjän, joka piti myös ajatuksen tasolla käskyt, Jeesuksen Kristuksen meille puolustajaksemme tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyden vuoksi.

Adventismin sapattiajattelu perustuu Jumalan lakikäskyyn, pitää sapatti ja kalenteriin, jonka juutalaiset ovat pitäneet hamasta Mooseksesta alkaen, ketkä, miten... ja jos on? Kuusituhatta vuotta kalenteria Jumalan pitämästä lepopäivästä ja Jeesuksestakin vielä kaksituhatta vuotta, kuka voi tietää mitään varmaa enää päivien järjestyksestä? Silti ihminen on tehty viikkoon ja seitsemäs on lepopäivämme. Sen me osaamme toki joka viikko laskea.
Adventismi vetoaa Jeesuksen esimerkillä perjantaina ristiinnaulittuaan levättyään koko sapattilauantai, kuten liitteenä olevasta kuvasta hyvin näkyy. Mutteivät side silmillään ota huomioon ettei Joonan tarinaa voi jättää huomiotta. Joona oli kalan vatsassa kolme yötä ja kolme päivää, se pitää laskea päivistä ja öistä, niiden määrästä, koska niin oli Jeesuskin haudassaan kolme yötä ja kolme päivää.
Jeesusta ei edes ristiinnaulittu perjantaina, eikä Jeesus voinut levätä tuon yksinkertaisen kaavan mukaan kolmea päivää ja kolmea yötä.  Siinä on liikaa päiviä ja liikaa öitä perjantaista iltapäivästä sunnuntain aamuun. Kolme yötä tarkoittaisi että pe-la yö=1. la-su yö=2. su-ma yö=3. ja sitten päivät: la päivä=1. su päivä=2. ja ma päivä=3. joten maanantain vaihtuessa iltaan, jälkeen kuuden, Jeesus nousisi. Sen sijaan on tieteellisesti tutkittu että täydellinen auringonpimennys on ollut silloin Jeesuksen kuolinaikana pääsiäisen aikaan keskiviikko iltapäivällä, joten siitä laskettuna juutalaiset odottivat suurta Pääsiäissapatin alkamista torstaina Jeesuksen riippuessa ristillään, eikä suinkaan lauantaita, kuten adventismin opit väittävät. He odottivat siis suurta sapattia, joka oli torstaina. Näin ollen Jeesus kuoli keskiviikon iltapäivällä, kolmen seutuvilla meidän aikaamme. Eli laskukaavalla, ke-to yö=1. to-pe yö=2. pe-la yö=3. ja vielä lauantai päivä iltaan kuuteen saakka Jeesus oli haudassa, eikä yhtään pidempään. Hän siis nousi haudastaan lauantai-iltana klo 18:00 jälkeen, eikä siitä voi tehdä johtopäätöksiä muuta kuin että viimeinen haudassa olemisen päivä oli normaali sapattilepopäivä, jonka päätyttyä hän nousi ja lähti.
http://www.kotipetripaavola.com/Jeesuksenkuolinvuosi.html


Jeesus kyllä tiesi miten sapattiin pitää käskynä suhtautua ja sen hän ilmaisi hyvin, koska hän on se sapatti, eli se joka ei Jeesusta pidä lepopäivänä seitsemännen päivän kuudennen päivän jälkeen, se ei voi elää uudessa Jerusalemissa, vaan se karkotetaan sieltä tai tapetaan. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti ettei Uuteen Jerusalemiin ei voi tulla ilman Jeesusta Kristusta viettämään sitä sapattia. Sinä päivänä jona Jumala vihdoin saa viettää lepopäivänsä, jolloin kuningas lähtee kaukaiseen maahan lomalle ja jättää viinitarhansa pojalleen seitsemänneksi päiväksi, eli tuhanneksi vuodeksi. Silloin saatana joukkoineen on sidottu ja villitsijä on poissa, Jumalan oma poika valvoo lakia ja järjestystä yhdessä morsiamensa kanssa häiden jälkeen. Tuona seitsemäntenä päivänä Jumala viimein sai viimein lepopäivänsä, joka lukee Raamatussa menneessä aikamuodossa, koska se oli luomiskertomus, Jumalan näkemys asiasta, joka ei ole aikaan sidottu. Koko Raamattu on siis yhtä kuudetta päivää ja me saamme levon seitsemäntenä päivänä Jeesuksessa Kristuksessa tuhatvuotiskaudella, seitsemäntenä päivänä.

Silti, ihminen on luotu seitsemään päivään ja seitsemäs on sille varattu päivä, lepopäivä ja mikäli hän tämän päivän laiminlyö, hän pikkuhiljaa tapattaa itse itsensä. Näin typerästä syystä mm. kirjailija Jari Tervo heitti Uutisvuoto ohjelmassa Raamatun olkansa yli, luettuaan sapattikäskyn merkityksestä ja sen rikkomisen vaaroista Mooseksen kirjasta. Hän heitti Raamatun provosoivasti lattialle, koska ei ymmärrä kirjallisuudesta todellisuudessa yhtään mitään. Hän halveksui Raamatun viisautta lepopäivän merkityksessä.


6.6.2014 (Omeriin 3 päivää)

Israelin 12 poikaa suhdelukuna, kuinka monta otetaan ja miksi (2+5+5=12)

Ylösotot Jyrki lähetti mailin tässä hetki sitten ja mietiskeli ylösottojen suhdelukuja. Siitä on myös muodostunut melko looginen kokonaislaskelma aivan vertauskuvien kautta. Vertauskuvina ovat olleet perustavaa laatua oleva seikka, "te olette se Israelin kansa" (12 poikaa lähtökohta), sitten on merkityksellinen pointti tuo "ahdas portti, josta vain harva menee", eli ei ainakaan puolet ja puolet, vai mitä? Sitten Israelin kansan jäännös on lause, "kolmannesta ei hävitetä" ja sitten on nuo "viisi viisasta ja viisi tyhmää". Sitten on olemassa 3. Mooses 23:17 kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja. Tarkoittaako tuo luku 1:20 vai 2x 1:10 vaiko 2:12 ?? Joka tapauksessa kyseessä on morsiamen luku Israelin kansasta, josta tulee luku 144 tuhatta.
Näitä olen vuosia jo pyöritellyt mielessäni ja spekuloinut pelastussanoman sivustolla. Sitten löysin armon luvun kautta Mooseksen luvattuun maahan lähetetyn morsiamen esikuvan vakoojista, jotka Mooses sinne lähetti. Nehän ovat kuin uutislyhde ja niistä löytyy merkillinen suhdeluku, joka liittää sanat "kaksi kakkua" ja "viisi viisasta ja viisi tyhmää" yhdeksi luvuksi kaksitoista, joka on Israelin luku. Mooses nimittäin lähetti 
jokaisesta sukukunnasta yhden edustajan, luottamusmiehen vakoilemaan luvattuun maahan, joista vain kaksi kertoi maan olevan ihana ja hyvä. Muut kymmenen eivät halunneet sinne mennä. Selvääkin selvempi vertauskuva suhteesta Israelin kansa suhde morsian, kahden suhde kahteentoista. Kaksi on nimenomaan se luku, joka vähennettynä kahdestatoista, jättää jäljelle luvun kymmenen, joka on kahden armon luvun, 5+5 summa.
Kymmenen neitsyttä jää odottamaan ahdistuksen aikoihin ja sen koko vaivan ajan puoleen väliin, jolloin pakanakansain ajat päättyvät. Näin tulevat myös nuo edellisen jutun Paavalin sanat, "te ette ehdi ennen" ja siksi nuo kymmenen jäävät häävieraan osaan.
Kun se hetki tulee, kun ylkä ja morsian palaavat häistään ja alkavat pyytää häävieraita hääaterialle juhlataloon, siinä kohtaa 5 lähtee ja toiset 5 jää, joista suurin osa ilmeisesti sitten kuitenkin kuolee marttyyrikuoleman vihan ajassa, kunnes Daniel 12 luvun lopussa ilmoitetaan että "autuas on se joka odottaa ja saavuttaa 1335 päivää siitä päivästä lukien kun te näitte hävityksen kauhistuksen seisovan pyhällä paikalla". Silloin Jeesus tulee näkyvällä tavalla ja loput 5 tyhmää pääsevät piinastaan, joissa muodostuu luku "kolmannesta niistä ei hävitetä". Joh.ilm. 20 ja Sakarja 14.

Lopuksi sanon että tuo luku 12 ja niin ne tyhmät kuin viisaat neitsyetkin ovat yhtä Israelin kansaa. Katsos kun vertauksessa Matteus 25 luvussa puhutaan sitten tyhmistä neitsyistä, jotka lähtivät ostamaan sitä paljon kaivattua öljyä, niin palatessaan heillä oli astiat täynnä sitä öljyä, mutta ylkä oli jo mennyt. Eli astioihin ei voi tulla öljyä ellei ole pelastettujen joukossa. Se on Jumalan sinetin merkki, että öljyä on lampussa. Halleluja!


5.6.2014 (Omeriin 4 päivää)

Paavalin sanat: "te ette suinkaan ehdi ennen nukkuneita" - te ette, tarkoittaa häävieraita!

1. Tessalonikalaiskirje 4:13-18 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
Te ette suinkaan ehdi ennen heitä
Ajatus lähti siitä liikkeelle, ettei Raamatussa voi olla mitään merkityksetöntä mainittuna ja sinne meitä varten kirjattuna. Miksi siis nuo sanat tökkii koko ajan vastaan käsitystä "emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet". Tämä herättää kummastusta miksi näin? Joku syy on pakko siihen olla, joka ei ole mikään mahdoton ymmärtää.
Lähestyn asiaa niin kuten aina yleensä. Annetaan käsityksille ensin selkeä kuvaus, joka sopisi käsitteenä lauseelle ja tapahtumaan aikajanalla. Eli keitä ovat ne poisnukkuneet ja keitä ne tänne jäljelle jääneet? Avainsanoja/lauseita ovat "elossa tänne jääneet" mitä sillä tarkoitetaan suhteessa muuhun, keihin muihin? Morsian suhteessa häävieraisiin ja keitä ovat Kristuksessa poisnukkuneet? Mikä on se "pidättäjä", koska kaikkina aikoinahan on ollut elossa oleva morsian maan päällä?
Lisäksi ajatelkaas, kun Paavali sanoo lopuksi tärkeät sanat, samoin kuin meitä pyydetään sanomaan Israelille, lohduttautukaa ja lohduttakaa heitä näillä sanoilla. TIETENKIN, lohtu on suuri kun morsian lähtee, nämä sanat, "teidät haetaan kyllä, odottakaa, te tänne jääneet, ette ehdi enne heitä, nukkuneita".
Jeesus sanoi että teidän tulee kuolla tälle maailmalle jotta voisitte syntyä uudesti ylhäältä. No sehän tarkoittaa että morsian on jo kuollut. Sitten toinen että lihallisesti ja fyysisesti Kristuksessa kuolleet ovat eläviä, vaikka olisivat kuolleet. Olemme siis sitä samaa porukkaa "kaksi kakkua, happamena (synnissä) leivottu (vanhurskautettu) valmiiksi morsiameksi. Ei siis ole muita kuolleita kuin yhdet kuolleet Pyhät ja ne, jotka jäävät yli tuhatvuotiskauden.

Joh.ilm. 20:4-6 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
 
Vaivanajan marttyyrit sen sijaan siis herätetään, kuten yllä näet ja se kerrotaan myös Room. 11 luvussa sekä' mainitaan myös viidennen sinetin kohdalla, lasikannen alla olevat marttyyrien sielut, joille annettiin vaipat, eli taivasruumis, joka on ylösottotapahtuma.
Aikaisemmin ymmärsin että kuolleetkin jaettaisiin kahteen ryhmään, morsian ja häävieraat mutta nyt ymmärrän, että kun olemme Jumalan edessä kaikki, sekä häävieraat että morsian, olemme yhtä Pyhää joukkoa, joten se ei erota Kristuksessa kuolleita kahteen ryhmään, vaan ainoastaan marttyyreihin ja muihin muulla tavalla kuolleisiin vaivan aikana.
 
Joudun siis korjaamaan pelastussanoman käsitystä ylösottotapahtumasta melko radikaalilla tavalla, koska tämän teorian mukaan, jolle Raamattukin näyttäisi antavan myös täyden valon, morsian, NIIN KUOLLEET, KUIN ELOSSA OLEVAT, LÄHTEVÄT SAMAAN AIKAAN ja ne "jäljelle jääneet" ovat ne häävieraat, josta Paavali puhuu nimenomaan sanoin "TÄNNE JÄÄNEET" joka kuvastaa hyvin morsiamen lähdön jälkeen jääneitä, joita on koko sadosta pääosa, suurin osa, joka korjataan vaivan ajan puolessa välissä.
 
Morsian, joka on maan päällä elossa, temmataan yhdessä Kristuksessa kuolleiden kanssa ja jäljelle jääneet ovat ne jotka eivät ehdi ennen vaivanajan alkua, poisnukkuneiden kanssa. Morsian siis käsitetään ikäänkuin kuolleena, Kristuksessa kuolleena muiden kuolleiden joukossa, vaikka olisivat fyysisesti elossa ja "elossa olevat tänne jääneet" eivät ehdi ennen heitä, vaan vasta kun pakanakansan ajat ovat päättyneet.
 
Pelastussanomaa on tämän kevään osalta korjattu nyt kahteen kertaan erittäin merkittäviin tapahtumaketjuihin ja nyt se on viimein ehjä, eikä ristiriitoja enää ole, tai en ainakaan enää niitä löydä.
 
Ensin keväällä maaliskuussa tajusin ettei ketään enää temmata yhtään mihinkään juutalaisten osalta, vaan Israelin kansaa käsitellään ylösottojen osalta koko ajan samalla tavalla kuin meitä muitakin. Sain vastauksen jo vuosia askarruttaneeseen kysymykseen, "entäs Israel?" Sain siis siihen vastauksen, "te olette Israel". Tämä vastaus sai Sakarja 14 luvun ja Danielin 12 luvun viimeiset jakeet näyttämään selvääkin vielä selvemmältä. Jeesus tulee pyhinensä ja ensin kerää talteen kaikki jotka vain huutavat hänen nimeään ja suojelee heidät siipiensä suojiin, sitten Jeesus alkaa sotia Jerusalemia piirittäviä vastaan ja ajaa heidät aroille ja lopuksi perustaa tuhatvuotisen valtakunnan.
 
Sitten tuli tämä.. morsian käsitetään kuolleiden Pyhien kanssa yhtenä samana joukkona, eli ei ole eroa onko maailmalle kuollut vielä elossaoleva vai Kristuksessa elossaoleva mutta jo fyysisesti kuollut, eli nukkunut ja siksi heissä on vain yksi ylösotto. Kaksi kakkua, kuolleiden elossaolevien suuri pyhien joukko, jota termiä Paavali käytti. Sitten tulevat viattomat, sikiöt, vauvat, mieleltään vammaiset ym. autuaiksi kutsutut. Eli kun Paavali puhuu nimenomaan tänne jääneistä elossaolevista, hän käsittää tuon joukon häävieraina, jotka ovat ne tänne vielä jääneet elossa olevat. He eivät vielä ole täysin uudestisyntyneitä Kristuksessa maailmalle kuolleita ja siksi jäävät tänne "elossa olevina".
Vaivan ajalle jää kuitenkin marttyyrien ylösotto, sekä suuri sadonkorjuu, "ne tänne jääneet elossa olleet" (eivät olleet vielä Kristuksessa maailmalle kuolleita) eli he ovat ne häävieraat. He puhdistautuivat ikään kuin tulen läpi ja pesivät vaatteensa karitsan veressä ja tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. Näin puhuu Johannes ilmestyksensä kautta.
 
En osaa sanoa, osasinko selittää tarpeeksi ymmärrettävästi tapahtuman kulkua, mutta jos jollain on kysyttävää: info@pelastussanoma.fi


4.6.2014 (Omeriin 5 päivää) - pitäiskö tätä nyt kutsua pelastussanoman Omeriksi, koska laskutapoja on monta.

Muutkin ovat löytäneet samat laskukaavat ja Omerin ylipäätään ylösoton esikuvana

Ystäväni Markku löysi linkin: http://www.reinosav.net/shavuot3.html
Laskukaavaa voi laskea usealla eri tavalla ja eri kalenterien perusteella mutta vain Juliaanisella kalenterilla saadaan aikaan maanantai, koska pääsiäissapatti on aina lauantai ja sen jälkeisestä päivästä sunnuntaista alkaa 50 päivän laskeminen. Sunnuntaista jos lasketaan viisikymmentä päivää, 7 viikkoa ja yksi päivä, on maanantai 9.6.2014 mutta katsotaan tämä:

Linkistä selviää mm. tämä laskelma:
Näitä 50 päivää kutsutaan Omerin laskun ajaksi, joka alkaa ensilyhteen heilutuksesta (Jeshuan ylösnousemus), joka tapahtui viikon 1. päivänä. 
Toisin kuin muille raamatullisille juhlille Shavuotille ei ole annettu tiettyä kalenteripäivää, vaan sitä on kehoitettu juhlimaan 50. päivänä omerinlaskun lopussa.
 
Rabbit ovat ottaneet Sivan 6. Shavuotin viettopäiväksi, mutta raamatullisesti juhlan tulisi olla aina viikon 1. päivä, sunnuntai.
Israelissa sitä vietetään tänä vuonna siis 3. (ilta) -4.6., mutta sanan mukaan Shavuot'a tulisi juhlia sunnuntaina, eli sapatinjälkeisenä viikon 1. päivänä, joka tänä vuonna 2014 on 7. (ilta) -8.5.


1.6.2014 (Omeriin 8 päivää)

Äitini lähetti tänään kirjoituksensa saamastaan sanomasta - liitän sen alle sellaisenaan

Viikon ensimmäinen, su, 1. kesäkuuta 2014 

Tänä aamuna varhain herätessäni ajatuksiin tuli merkittävä asiakokonaisuus, jota en sellaisena ennen ollut ymmärtänyt. Nyt se valaisi minulle 1. päivän merkityksen ja korosti alkuseurakunnan uskoa Herraan Jeesukseen. Samalla se antaa vahvistusta 1. päivän merkityksestä kristikunnalle.

Kristuksen ylösnousemuspäivä kuolemasta nousi mieleeni. Se oli viikon ensimmäinen päivä, sapatin jälkeinen raamatun mukaan. Sitten minulle annettiin kysymys: mitä Jumala sanoi luomisen ensimmäisenä päivänä? – Tulkoon valkeus! Ja valkeus tuli. – Sen saman Jumala sanoi varhain viikon ensimmäisenä päivänä Jeesuksen haudan yllä: ”tulkoon Valkeus” ja Valkeus tuli.  Ja Herra Jeesus heräsi, (Ap.t. 2:24). ”Eihän edes ollut mahdollista, että kuolema olisi voinut pitää häntä vallassaan,”. Jeesus oli itse sanonut jo aiemmin elämänsä pois ottamisesta (Joh.10:18) ”Kukaan ei sitä minulta riistä, itse minä sen annan pois. Minulla on valta antaa se ja valta ottaa se takaisin. Niin on Isäni käskenyt minun tehdä." – Kuitenkin sanotaan kahdella tavalla: Isä herättää ja Jeesus itse ottaa elämänsä. Ei Jumalan Henki siis kuollut.  (Meidän ihmisten ymmärrys on niin vajavaista ja erilaista eri ikäkausinakin, joten on ollut tärkeä sanoa asiat eri tavoin, jotta jokainen ymmärtäisi.)

Niin, siis sama ”tulkoon Valkeus” sanottiin kuten luomisessa. Jeesus oli myös Luoja, joka on ja oli Jumalan Sana ja myös sanoi nämä sanat. Samoin Joh.8:12 "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus".  Jeesus toivoi, että valkeus leviäisi maailmaan ja pyysi opetuslapsiaan viemään evankeliumia maailmaan eli Valkeutta, evankeliumia Kristuksesta.

Ylösnousemusaamusta alkaen Jeesus ilmestyi opetuslapsille ja muille uskoville 40 päivän aikana. Ylösnousemuspäivästä tuli uskon heräämisen päivä.  Paavali puhuu sydämen ympärileikkauksesta, Room.2:29. ”… oikea ympärileikkaus onsydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.”

Sydämen muuttuminen tapahtuu uskon heräämisessä. Jeesus vaikuttaa senkin. Ylösnousemuspäivänä opetuslasten usko vankistui ratkaisevalla tavalla. He saivat sydämen ympärileikkauksen uskon kautta Herraan Jeesukseen. Uusi liitto Kristukseen alkoi uskomalla vahvasti häneen ylösnousseena Herrana ja Jumalana ja hänen sanoihinsa. Epäilevä Tuomas uskoi Jeesukseen näin ylösnousemuksen jälkeen Joh.20:28 ” Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minunJumalani!"  Pietari ilmaisi ennen Jeesuksen kuolemaa uskovansa Jeesuksen olevan Messias eli Kristus Matt.16:16 "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika". Jeesus antoi tämän uskomisen tähden suuren tunnustuksen Simon Pietarille, mutta ylösnousemuksen jälkeen opetuslapset uskoivat Jeesukseen Jumalana ja muistivat hänen sanoneen ”Isä ja minä olemme yhtä”. He muistivat hänen opetuksensa ja he saivat ylösnousemuksen jälkeen vielä 40 päivän aikana opetusta hänen ilmestyessä heille. Se oli kristinuskon alulle merkittävä tekijä.

Vielä kolmannenkin kerran sanotaan ”Tulkoon Valkeus” ja Valkeus tulee ja tulee suurella kirkkaudella ja kunnialla. Silloin ei jää epäselväksi kuka on maailman Valkeus. Lopulta Uudessa maassa ei tarvita aurinkoakaan, sillä Ilm.22: 5 kertoo: Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.

Alkuseurakunta suuressa rakkaudessa Herraansa alkoi ymmärtää viikon 1. päivän olevan ilopäivä. Se oli todella sitä ja se oli ylistyksen päivä. Ylistysmieli heräsi heissä itsestään ja juhlapäiviin tottuneina he alkoivat mielellään juhlia Valkeuden ja ylistyksen päivää, uskon heräämisen päivää, Herran päivää. Se juhlapäivä syntyi kiitosmielestä, sydämen ympärileikkauksen vaikutuksesta. Se oli myös ennustusten toteutumista.

Aikaisemmin minua puhutelleet esikuvalliset juhlat: (en tähän hae nyt niitä kaikkia).

Miksi 8. päivä piti ottaa ympärileikkauksen päiväksi? Jeesus-lapsi ympärileikattiin myös kahdeksantena päivänä! Se on viikkojärjestykseen nähden sama kuin ensimmäinen päivä. Kahdeksannen päivän juhlia löytyy vanhasta testamentista useita. Jumala määräsi ne, joissa mainitaan myös: ”sapatin jälkeisenä päivänä”. Lehtimajan juhlan aikaan myös on esikuvallinen kahdeksannen päivän juhla 3. Moos.23: ”Kahdeksantena päivänä olkoon teillä pyhä kokous, ja tuokaa uhri Herralle; se on juhlakokous, älkää silloin yhtäkään arkiaskaretta toimittako.”

Happamattoman leivän juhlaa (vastaa pääsiäistä)vietettiin seitsemän päivää. Pyhiä ovat ensimmäinen ja seitsemäs päivä. 3. Moos.23: 7 Ensimmäisenä päivänä olkoon teillä pyhä kokous, silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako.8 Tuokaa Herralle uhri seitsemänä päivänä. Seitsemäntenä päivänä on pyhä kokous; silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako." – Tässä on merkittävää huomioida korostus molempien päivien samanlaisesta pyhyydestä. Ensimmäisen päivän juhla on selvästi esikuvallinen tulevasta suuresta juhlapäivästä, ylösnousemuspäivästä, johon ympärileikkauskin viittasi. Silloin jo vietettiin esikuvallinen juhlakokous ja lepopäivä viikon ensimmäiseen viittaavasti. 
  
  
Liedossa 1. pv. kesäkuuta 2014
Sävy Nordgrén


29.5.2014 (Omeriin 11 päivää)

Muista katsoa käärmeeseen!

Lääkäriliitto Näe oma syntisyytesi koko ajan, äläkä unohda sitä hetkeksikään, sillä heti kun herpoaa katseesi käärmeestä, olet altis omavoimaisuuteen.
Lääkäriliitolla on tuo symboli ja ystäväni Jyrki, lohkaisi adventistisukulaiseni edessä minun 50-vuotisjuhlilla Turun Adventtiseurakunnan vanhimman ja koko  Turun kaupunginsairaalan arvostetuimman eläkkeelle jääneen "diagnoosimaestron" edessä lauseen, "mistään lääkärikirjoista ei löydy yhtä diagnoosia"...? Paikalla oli lisäksi muita adventisteja, mm. Tampereen yliopistollisen sairaalan yksi pitkäaikainen ja arvostettu kirurgi ja muitakin akateemikkoja, kuten kasvatustieteen maisteri, ikiväitöskirjansa kanssa. Kumminkin tämä "tavis helluntailainen stadilaisjannu" Jyrki 
lohkaisi ilmoille lauseen, "synti olisi diagnosoitava ja siihen resepti on että avaa Raamattu ja lääke olisi että löydä sydämeesi Jeesus Kristus". Siinä meni kaksi uskovaa tohtoria täysin hiljaiseksi. Ei mitään lisättävää!
Synti on maailmassa eräänlainen "kumppanuussymbioosi", sillä ei Jeesus tullut tänne synnittömien hurskaiden takia, vaan syntisten. Älä halveksu syntisyyttäsi, sillä se on vedenpitävä voima, kunhan katsot siihen jatkuvasti ja näet asemasi. Se ei ole ruusuinen, eikä pidä ollakaan, koska se pitää sinut kiinni Taivaspaikassasi ja pitää kiinni kruunustasi, jonka tulet saamaan.


28.5.2014 (Omeriin 12 päivää)

Morsian "kaksi kakkua" ja häävieraat jää... tulkittuna 5. Mooses 1. luvun mukaan

5. Mooses 1. luku Tässä Mooseksen kirjassa on kiteytettynä se, minkä takia ja mistä lähtökohdista morsian muodostuu. Tämä on se 3. Mooses 23:15-17 kohdan selitys sille, mikä on yks kahdesta kymmenyksestä lestyjä jauhoja. Olen itse tainnut tulkita sen hieman väärin mutta tässä se oikea luku selviää. Israel lähetti 12 vakoilijaa jokaisesta sukukunnasta ja vain kaksi oli ilomielin menemässä luvattuun maahan, aivan samoin kuin tänä päivänä morsian tempauksessa ja muut haluaa jäädä sotimaan erämaassa. Jakeissa selitetään myös lasten kohtalo, joten tässä Raamatun paikassa on paljon informaatiota kuka ja miksi morsian on ne kaksi ja niiden mukana lähtee ne ketkä lähtee. Mooseskaan ei päässyt sinne ja hänestä voisin vetää 
jonkinlaisia D.Wilkerson, Rabbi Jitzhak Dadurin tai vaikka Niilo Ylivainio esimerkkiajattelua. Ansainneet olisivat mutta Jumala otti pois ennen sitä. Mutta kymmenen kahdestatoista joutui jäämään voitontahtoista "sotavarmuus uhkua" täynnä ja kuinka kävikään, voit lukea jakeista 40-46 eli ei hyvin.

5. Mooseksen kirja 1
8-9 Katso, minä annan maan teidän valtaanne; menkää ja ottakaa omaksenne se maa, jonka Herra teidän isillenne, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, vannotulla valalla on luvannut antaa heille ja heidän jälkeläisillensä.' Ja minä puhuin teille silloin sanoen: 'Minä en jaksa yksin kantaa teitä.
10-12 Herra, teidän Jumalanne, on antanut teidän lisääntyä, ja katso, teidän lukunne on tänä päivänä niinkuin taivaan tähtien. Lisätköön Herra, teidän isienne Jumala, teitä vielä tuhatkertaisesti ja siunatkoon teitä, niinkuin hän on teille puhunut. Mutta kuinka minä voin yksin kantaa sitä kuormaa ja taakkaa, joka minulla on teistä ja teidän riitelemisistänne?
13-15 Tuokaa tänne viisaita, ymmärtäväisiä ja tunnettuja miehiä jokaisesta sukukunnastanne, niin minä asetan heidät teidän päämiehiksenne.' Te vastasitte minulle ja sanoitte: 'Se on hyvä, mitä sinä ehdotat tehtäväksi'. Silloin minä otin teidän sukukuntienne päämiehet, jotka olivat viisaita ja tunnettuja miehiä, ja asetin heidät teidän päämiehiksenne, tuhannen-,sadan-,viidenkymmenen-ja kymmenenjohtajiksi, ja päällysmiehiksi sukukuntiinne.
16-18 Ja silloin minä käskin teidän tuomareitanne sanoen: 'Kuulustelkaa veljiänne ja tuomitkaa oikein, jos jollakulla on riita-asia veljensä tai luonaan asuvan muukalaisen kanssa. Älkää katsoko henkilöön tuomitessanne, vaan kuulkaa pientä yhtä hyvin kuin suurtakin; älkää peljätkö ketään ihmistä, sillä tuomio on Jumalan. Mutta asia, joka on teistä liian vaikea, lykätkää minulle, kuullakseni sen.' Ja silloin minä annoin teille käskyt kaikesta, mitä teidän oli tehtävä.
19-24 Niin me lähdimme liikkeelle Hoorebilta ja kuljimme koko sen suuren ja peljättävän erämaan kautta, jonka te olette nähneet, amorilaisten vuoriston tietä, niinkuin Herra, meidän Jumalamme, oli käskenyt meitä, ja tulimme Kaades-Barneaan. Silloin minä sanoin teille: 'Te olette tulleet amorilaisten vuoristoon, jonka Herra, meidän Jumalamme, meille antaa. Katso, Herra, sinun Jumalasi, antaa maan sinun valtaasi. Mene ja ota se omaksesi, niinkuin Herra, sinun isiesi Jumala, on sinulle puhunut; älä pelkää äläkä arkaile.' Silloin te astuitte kaikki minun eteeni ja sanoitte: 'Lähettäkäämme miehiä edellämme tutkimaan maata ja antamaan meille tietoja tiestä, jota meidän on sinne mentävä, ja kaupungeista, joihin me tulemme'. Tämä puhe oli minun silmissäni hyvä, ja minä otin kaksitoista miestä teidän keskuudestanne, yhden jokaisesta sukukunnasta. Nämä lähtivät ja nousivat vuoristoon ja tulivat Rypälelaaksoon ja vakoilivat maata.
25-33 Ja he ottivat mukaansa maan hedelmiä ja toivat meille ja antoivat meille tietoja ja sanoivat: 'Maa, jonka Herra, meidän Jumalamme, antaa meille, on hyvä'. Mutta te ette tahtoneet mennä sinne, vaan niskoittelitte Herran, teidän Jumalanne, käskyä vastaan. Ja te napisitte teltoissanne ja sanoitte: 'Sentähden että Herra vihaa meitä, vei hän meidät pois Egyptin maasta, antaakseen meidät amorilaisten käsiin ja tuhotakseen meidät. Mihin me menemme? Veljemme ovat saattaneet meidän rohkeutemme raukeamaan, sillä he sanovat: Siellä on meitä suurempi ja kookkaampi kansa, siellä on suuria, taivaan tasalle varustettuja kaupunkeja; näimmepä siellä anakilaisiakin.' Niin minä vastasin teille: 'Älkää säikähtykö älkääkä peljätkö heitä. Herra, teidän Jumalanne, joka käy teidän edellänne, taistelee itse teidän puolestanne, aivan niinkuin hän teki teille Egyptissä teidän silmienne edessä ja erämaassa, jossa sinä olet nähnyt, kuinka Herra, sinun Jumalasi, on kantanut sinua, niinkuin mies kantaa poikaansa, koko sen matkan, jonka te olette kulkeneet, kunnes tulitte tähän paikkaan.' Mutta sittenkään te ette uskoneet Herraan, teidän Jumalaanne, joka kävi teidän edellänne tiellä katsoakseen teille leiripaikat: yöllä tulessa, valaistakseen teille tien, jota teidän oli kuljettava, ja päivällä pilvessä.
34-36 Kun Herra kuuli teidän puheenne, vihastui hän ja vannoi sanoen: 'Totisesti, ei kukaan näistä miehistä, tästä pahasta sukupolvesta, saa nähdä sitä hyvää maata, jonka minä valalla vannoen olen luvannut antaa teidän isillenne, ei kukaan, paitsi Kaaleb, Jefunnen poika; hän saa sen nähdä, ja hänelle ja hänen lapsillensa minä annan sen maan, johon hän on astunut, sentähden että hän on uskollisesti seurannut Herraa'.
37-39 Myöskin minuun Herra vihastui teidän tähtenne ja sanoi: 'Et sinäkään sinne pääse. Joosua, Nuunin poika, joka sinua palvelee, hän pääsee sinne; vahvista häntä, sillä hän on jakava maan Israelille perinnöksi. Ja teidän lapsenne, joiden sanoitte joutuvan vihollisen saaliiksi, ja teidän poikanne, jotka eivät vielä tiedä, mikä on hyvä, mikä paha, ne pääsevät sinne; heille minä annan maan, ja he ottavat sen omaksensa.
40-41 Mutta te kääntykää takaisin ja lähtekää liikkeelle erämaahan, Kaislameren tietä.' Silloin te vastasitte ja sanoitte minulle: 'Me olemme tehneet syntiä Herraa vastaan. Me menemme ja taistelemme, aivan niinkuin Herra, meidän Jumalamme, on meitä käskenyt.' Ja te vyöttäydyitte kaikki sota-aseisiinne ja lähditte kevytmielisesti nousemaan vuoristoon.
42-46 Mutta Herra sanoi minulle: 'Sano heille: Älkää nousko sinne älkääkä antautuko taisteluun, sillä minä en ole teidän keskellänne; älkää tehkö niin, etteivät vihollisenne voittaisi teitä'. Ja minä puhuin teille, mutta te ette kuulleet, vaan niskoittelitte Herran käskyä vastaan ja lähditte ylimielisesti vuoristoon. Ja amorilaiset, jotka asuvat siinä vuoristossa, lähtivät teitä vastaan ja ajoivat teitä takaa, niinkuin mehiläiset tekevät, ja hajottivat teidät Seirissä, ja aina Hormaan asti. Niin te palasitte ja itkitte Herran edessä. Mutta Herra ei kuullut teidän huutoanne, ei kuunnellut teitä. Ja teidän täytyi viipyä Kaadeksessa se pitkä aika, minkä siellä viivyitte."


26.5.2014 (Omeriin 14 päivää)

Miksi kaikki tuntuu olevan kääntynyt päälaelleen?

Maailmanlopun kuvaajat Hyvikset ovat pahiksien roolissa ja pahikset hyviksien. Kissat koiran roolissa ja koirat kissojen ja kun totuus paljastuu, se paljastuu koiralle, joka oli kissa, vaikka on oikeasti koira ja tämä tietää sen että homma on mennyt överiksi. Pekka Haavisto esimerkiksi hieman kritisoi varovasti Tom of Finland postimerkkiä, sanomalla ettei tuota nyt kyllä mummolle viitsisi kähettää. Aivan rautainen kommentti, koska maailma on niin sokea ihastukselleen ja keisarin olemattomien vaatteiden huomaaminen on itsensä keisarin vastuulla, joka sanoo totuuden ensimmäisenä, "hei tämä on silkkaa pornoa, ei tätä voi vakavissaan kenellekään 
lähettää". No ei totisesti, sillä samaan merkkisarjaan olisi voinut ihan yhtä hyvin painaa Jallun 1980 keskiaukeama ja Erotica lehden 1990 kansi saman moraalin piikkiin. Se tosiaan oli vain pelkkää pornoa, eikä mitään kaunista saati ylevää.
Jenni Vartiainen lauloi lesboista, se yksi hölmö, "mikälie tyttö" laulaa pelkästä pettämisestä ja jättämisestä ja se Nylon Beatsin toinen likka teki "hyvän biisin" viisivuotiaasta pahasta tytöstä hiekkalaatikossa keskari pystyssä kiroilemasta, eikä ymmärrä että ne lapset kuuntelee sitä ja ottaa siitä opin, samoin kuin Jennin laulusta yläastetytöt aikoinaan pakottivat toiset alempiluokkalaiset tytöt suutelemaan keskenään. Tiedättekö miksi? ...ei tarvitse vastata, asia on jo selvä, nämä ottivat mallia ja mielipiteen omiin käsiin pakotuksena heikommille.
Pettäminen ja jättäminen, avioerot ja muu kammottava ihmissuhdeleikki draaman kaavalla on pelkästään jo muotia ja melkeinpä suositeltavaa, jotta ihminen muka oppisi siitä jotain.
Kun puhun ihmisille Jeesuksen takaisin tulemuksesta, se on kaikille tuntemilleni jumalattomille ihmisille aina maailmanloppu ja uskovalle se on odotettu ja ihana aamu, uuden alku.
Maailma kun elää täyttä kärrynpyörää, entiset kommunistit ovat tänä päivänä vihreitä liberaaleja, poliisi ei enää tiedä kumpi on, rosvo vai poliisi koska valta on tuonut mahdollisuuksia ja mahdollisuus rikastumisen epärehellisesti. Harva poliitikko enää edes tietää mitä on kunnioittaa sanojaan, koska valhe paineen alla sokaisee valehtelemaan itselleen. Lojaalit yhtiökumppanit vannoskelee, kuin "kättäpäälle sopimus" olisi heille suurempi sopimus kuin pankissa nimikirjoitus. He pettävät kaikki pelkästään oman etunsa takia, vaikka sielu oli jo vannomalla annettu aikaisemmin pantiksi rehellisyydestä.
Aikoinaan ihmiset tulivat pitkien matkojen päästä sovittuun tilaisuuteen ja tänään sinä et saa ihmisiä edes kymmenen kilometrin päästä tulemaan edes kuolinvuoteellesi, koska heillä on jotain tärkeämpää juuri silloin.
 
Mitä tähän enää sanoa? Ihmiset odottavat vain sitä että rahasäkki tipahtaa heidän syliinsä, he kieltävät Rakkauden ja sen voiman, kunniansa ja ystävänsä. He kieltävät Jumalan ja halveksuvat armon. He vihaavat Jeesuksen nimeä ja kännykkäkamera kädessään he lopulta kuvaavat maailmanloppuaan, vain julkaistakseen sen YouTubessa ja ansaitakseen sillä vielä miljoonia.


22.5.2014 (Omeriin 18 päivää)

Aivan tuntuu kuin olisi jo tullut se hetki, jolloin sanottavat on sanottu

Ei sanoja enää, osat vaihtuu Kun tulee se hetki että asemat vaihtuvat, vartiovuorot vaihtuvat, pilkka vaimenee ja muuttuu hiljaisuuden kautta todelliseksi peloksi jota seuraa nöyrtymisen jälkeen avunpyynnöt, niin silloin sanottavat on sanottu ja tapahtumat seuraavat enää profetian jalanjälkiä. Kenelläkään ei ole enää sanoja, ei minulla eikä muilla, koska osat ovat vaihtuneet. Jäljelle jää enää ylösotto ja sen kautta mykistävä hiljaisuus, jota onneksi seuraa pian uusi herätys, joka onkin sitten suuri ja palava, jollaista maailmanhistoria ei koskaan vielä ole nähnyt. On ollut vain paikallisia ja alueellisia pieniä herätyksiä mutta tämä kun alkaa, se herättää lopulta koko maailman.
Tämä herätys alkaa Inarin järven rannalta, se tulee kuin pohjoisen järven rannalta kaksituhatta vuotta sitten, Galileasta Genesaretin järven rannoilta, kuin länsituuli, se pyyhkii maan yli aina Turkuun saakka, jossa se hetkeksi vetää henkeään ja jatkaa sitten ympäri maailmaa. Turku on kuin pienoisjerusalem, Suomineidon helmoissa, josta herätys lähtee maailmaan.
Ennen sitä, 29.5. me odotamme Helatorstain, joka on Jeesuksen taivaaseenastumisen päivä, joka kuvastaa kuolleiden ylösnousemisen päivää ja Omerin laskenta taas elävien 9.6. ylösottoa kymmenen päivää siitä. Tämän laskukaavan mukaan ahdistus alkaa jo 29.5. jos peilaamme sitä ilmestyskirjan 2. luvun jakeen 10 mukaan, jossa elävät olisivat sen kymmenen päivää ahdistuksessa. Joku nopeasti sanoo että toukokuussa on 31 päivää, joten luku on 11 päivää mutta sitä yhdettätoista ei lasketa, koska maailmassa on käynnissä aina kaksi vuorokautta samaan aikaan.
Paavali sanoi että se päivä ei tule meille yllätyksenä, koska emme ole pimeyden lapsia, vaan valon lapsia. Näin ollen me ymmärrämme muustakin kuin Joonaan merkistä missä mennään. Maaliman tilanne on nyt siinä pisteessä että loppu on syntymäisillään, päälaki näkyy jo synnytyksessä.
On tullut aika jäädä vain odottamaan ja katsomaan, koska ei ole enää oikein mitään sanottavaa. Kaikki sanominen on kerrottu jo moneen kertaan, aina kyllästymiseen saakka, eikä jää enää sanomattomia sanoja tai varoittamattomia varoituksia. Etsikkoaikaa ei enää ole, ennen uuden herätyksen alkua. Öljyä voi pyytää ja antaakin haluaisin, mutta en voi, koska omastani ei ole mistä ottaa saati antaa sitä, koska se ei ole kauppatavaraa. Siitä syystä se koko Raamatun paikka on ironiaa, koska sitä ei voi käyttää kuin vertauskuvallisessa tarkoituksessa, kuten Matteus 25 luvussa kerrotaan. Menkää myyjäin luo ostamaan öljynne, niinhän te jotkut olette koko ajan luulleet sen saavanne, ostamalla ja olemalla jollain tavalla parempi ihminen.


17.5.2014 (Omeriin 23 päivää)

Katsokaas mitä ystäväni on löytänyt muuta kuvasta Homer-kakku

Homer 50 Tänään ystäväni lähetti mailin, jota en ensin tajunnut, ennen kuin hän liitti tämän kuvan. Tämä saattaa kuulostaa tosi itsekeskeiseltä, enkä tykkää siksi ajatuksesta mutta tässä onkin hyvin paljon profetaalisuutta, joten sanon silti tämän:
Siis Homer nimessä on jo sana Omer, kun jättää H-kirjaimen edestä pois. Lisäksi tuo Homer hahmo kohottautuu ylöspäin ottaessaan "nollasta" kiinni, eli Omer nolla päivää jäljellä ja jättää jäljelle armonluvun viisi, joka eniten kuvastaa juuri tätä pelastussanomaa armosta, joka jää vielä hyvässä voimassaan tänne kun morsian menee kotiin. Viisi jää, on myös vihje viidestä tyhmästä neitsyestä.
Minua on koko ikäni seurannut tuo luku viisi, eli nyt erityisesti kun täytän 50 vuotta. Elikkäs kun Jarmo nimen J-kirjaimen jättää pois, jää jäljelle sana armo. H-omer ja J-armo, Omer ja armo = morsiamen pois ottaminen ja pelastussanoman tänne jääminen, lohduksi niille, jotka eivät pääse ja joutuvat siksi epätoivon partaalle.
Homer kohottautuu varpailleen kohti kakussa olevaa lukua 50 joka on Omerin laskennan lopputulos. Kuvassa olevat valkoiset vaatteet kuvastavat vanhurskautettua ja sana tai nimi Homer viittaa kotiin menijää tai kotona olemisestaan haaveilevaa.

3. Mooses 23:15-17 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa, laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.

Lisäksi kun noissa jakeissa puhutaan kahdesta kakusta, niin tässähän nyt on kuvissa kaksi samanlaista Homer-kakkua, alla eka ja toinne yllä. Ylösnostetut kuolleet ja elävät. Alla ensin suurempi kakku, kuolleita pyhiä on enemmän ja yllä pienempi kakku, joka tarkoittaa meitä.

Kummia yhteensattumia, mutta koita muistaa, etten halua korostaa millään tavalla itseäni osuuttani. Minua hermostuttaa ja voin pahoin kun joudun mainitsemaan itsestäni yhtään mitään tässä, koska Jeesus Kristus on se jota korotetaan ja itse painaudumme elemmaksi jotta me olisimme pois Kristuksen edestä kun sanaa levitetään.

Sanon vielä sen, että jos puhutaan morsiamesta, jonka Jeesus hakee ja vie taivaskotiin, niin miksi Raamatussa sanotaan että "autuas se jonka hän tapaa valvomasta kun palajaa häistään" ilman ettei kyse ole morsiamesta ja häävieraista, jotka ylkä noutaa hääjuhliin kun tämä on vihitty morsiamen kanssa ensin. Silloin ylkä palaa häistään... 


15.5.2014 (Omeriin 25 päivää)

Tänään, 50 vuotissyntymäpäivänäni teen lyhyen jutun vihasta ja sen hallinnasta

Jarmo 50 vuotta Näitä vitosia on siis riittänyt elämässäni ja nyt täytän vielä 50 vuotta, tänään 15.5.
Teen tämän jutun vasta nyt iltamyöhällä, koska aikani meni ja kului koko päivän erilaisissa asioissa. Arvaahan sen... siispä!

Meillä kaikilla on elämässämme eri asteisia vastoinkäymisiä, eikä kukaan meistä osaa, eikä voi sanoa kuinka paljon mikäkin vastoinkäyminen vaikuttaa meihin meitä vihastuttavalla tavalla. Emme voi laittaa rinnatusten kahta tapausta, koska toinen voi olla paljon herkempi ja toinen saattaa kestää lähes mitä tahansa suuttumatta.
Mutta yksi asia on varmaa, on se että meillä kaikilla on jokin selvä raja jossa tuo suuttuminen ja loukkaantuminen kulkee. Toisten on paljon helpompi käsitellä vihaa kuin toiset ja vielä se että toinen saattaa suuttua helposti ja leppyä yhtä nopeasti.
Vihan syttyminen on yleensä toisen ihmisen tekojen ja sanojen summasta johtuvaa, eikä niinkään huono-onnisuudesta johtuvaa ikävää kohtaloa josta syttyisi viha kohtaloaan kohtaan. Toisn sekin on mahdollista ja etenkin itsensä vihaaminen on hyvinkin mahdollista. En käsittele nyt kuin sen yleisimmän, eli kun suutut toisen teoista tai sanoista silmittömästi ja olet loukattu, petetty tai muuten sinua on kohdeltu väkivalloin jonkun toisen toimesta tahallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.
Mikäli vihasi tai suuttumuksesi toista kohtaan on sellainen että voit sen käsitellä itse, käsittele se vihaamasi henkilön kanssa, tai jos ei niin voi tehdä, niin käsittele se itsesi kanssa niin että et enää vihaisi tuota, vaan säälit häntä siitä samasta teosta, mikä laittoi sinut vihaamaan tätä. Käännä se vahvuudeksesi. Mutta mikäli et kykene siihen, muista että pitkittynyt vihanpito jättää sinuun lopunikää kestävät jäljet, joten etsiydy pikaisesti eroon vihastasi ja katkeruudesta, koska se näivettää sinut sisältä.
Ajattele asiaa niin, että jos sinua on kohdeltu kaltoin, siihen on joku erityinen syy, jota et voi nähdä. Se syy on sinulta piilossa, kunnes silmäsi avataan ja pääset sen ylöpuolelle. Monesti pettyminen ja lopullinen riitautuminen on tarkoitettu, koska se avaa uuden alun jollekin mutta se edellyttää sen, että käsittelet vihasi ensin.
Itselläni avioerossani tuli niin suuri verestävä ja vuotava haava sydämeeni, etten hetkeen voinut kuvitellakaan voivani antaa sellaista enää anteeksi. Huomasin että en voi käsitellä asiaa vaikka mitä tekisin, elin ja olin kuin olisin ollut sen vihan- ja katkeruudentunteen elinkautisvankina ja pako siitä oli mahdotonta omin avuin. Kun tämän käsittelin itselleni niin, että tajusin etten kykenekään enää anteeksiantoon, vaan viha ja katkeruus tuli liian suureksi kannettavaksi, aloin rukoilla. 
Jeremia joutui aikoinaan käyttämään sellaista rukousta, jossa joutui jopa kiroamaan vihamiehensä Jumalan edessä, koska vihamiehen teko oli hänelle ylivoimainen antaa anteeksi. Näin ollen Jeremia rukoili pelkästään sitä että voisi jättää ja siirtää kaiken vihansa Jumalan kannettavaksi ja se velka Jumalan maksettavaksi. Se onnistui minultakin yllätyksekseni ja pian huomasin, että kun tarpeeksi pyytää Jumalaa ottamaan viha
tunnoltani pois, se tapahtui ja sain jatkaa elämää ilman vihantunteita.
Tähän kun lisäät vielä sen tosiasian, että ei Herra ole meitä tarkoittanut vihaan, vaan ikuiseen elämään Jeesuksessa Kristuksessa, niin ymmärrät senkin että tie siihen ennen sitä, voi olla monimutkainen ja meitä koetellaan. Siksi me joudumme olemaan välillä tilanteissa, jossa juuri noita rajojamme koetellaan ja siksi ainoa apu on ymmärtää, että Jumala ei sallisi meille näitä, mikäli hän ei silti ajattelisi meidän parastamme.
Älä vihaa Jumalan vitsaa, koska juuri siksi että se on ja sitä tulee, on helppo jättää vihamme Jumalan kannettavaksi. Hän tuntee sen tien, eikä lastaa meille koskaan liian suurta taakkaa. Sitten kun Jumalan vihan maljat lasketaan maan päälle, silloin viimeistään tuo velka maksetaan.


13.5.2014 (Omeriin 27 päivää)

Lordista kahdeksas, iljetyksien kauhistus - "maan porttojen ja kauhistuksien äiti"

Lordista kahdeksas Aluksi huomautan että tämä kaikki on profetiaa ja metaforaa, eli euroviisuilijoissa ei ole eikä heistä tule mitään konkreettista petoa tai antikristusta, vaan ovat esikuvia lähitulevaisuudestamme pedon nousemisesta ja sen ilmestymisestä. Tässä profetiassa vain näytetään että peto, jonka kaikki saattoi tunnistaa pedoksi, ilmestyy uudelleen uudessa muodossa. Mutta yhtä kaikki se on se sama peto joka oli, jota ei enää ole mutta on itse kahdeksas.
 
Lähden liikkeelle ajatuksesta kahdeksasta Euroviisuvoittajasta Raamatun vertauskuvaa käyttäen, yksi noista seitsemästä on itse kahdeksas, eli sama joka oli ja tulee nousemaan esiin uudelleen. Siksi niitä päitä on seitsemän.
Ilm. 17:11 Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen. Elikkäs, Lordin ylivoimaisesta voitosta vuonna 2006:sta vuoteen 2014 on kahdeksan vuotta ja siinä seitsemän voittajaa, kunnes pääsemme tähän iljetyksen kauhistukseen Conchita Wurstiin, lähes samoilla 
ylivoimaisilla 292 ja 290 pisteillä. Tämä antaa viitteen mahdollisesti myös siitä että peto joka oli ensimmäinen on myös viimeinen. Raamatullisen kronologian mukaan se oli Babylon. Vihjeeksi meille ilmestyskirjassa lukee jakeessa 5 eli hieman edellä näin Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: "Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti". Eikä se tarkoita kyseistä euroviisulaulajaa, vaan tätä kaikkea sodomiaa, jota maailma siivittää eteenpäin Conchitan sanoin, "meitä ei voi pysäyttää". Annan esimerkin lehdistöltä poimimistani pätkistä. Saatanallisia euroviisusäkeitä lehdistöltä:

Eurovision laulukilpailun vuonna 2014 on voittanut Itävallan Conchita Wurst kappaleella Rise Like a Phoenix. Itävalta sai yhteensä 290 pistettä.
 
Conchita Wurst mykistyi viisuvoitostaan täysin. Avoimesti kyyneleitä vuodattanut kaunotar hehkui voittajan lehdistötilaisuudessa ja säteili konfettisateessa pokaaliaan syleillen satojen salamavalojen välkkeessä.
Hän tähdensi, että viisuvoitto oli omistettu kaikille, jotka uskovat rakkauteen, vapauteen ja suvaitsevaisuuteen.
- En tiedä katsooko Putin tätä, mutta meitä ei voi pysäyttää. Uskon, että Eurooppa lähetti viestin valinnallaan. Tämä voitto on jokaiselle, joka uskoo tulevaisuuteen, jossa vallitsee rauha ja vapaus.
25-vuotiaan Wurstin Bond-henkistä tulkintaa Rise Like a Phoenix -kappaleesta seurasi 180 miljoonaa ihmistä 45 maassa.
Tulevaisuudessa Wurst aikoo kasvattaa sateenkaariperhettä entistä isommaksi jatkamalla musiikkiuraansa. - Ja elämällä elämääni, puhumalla asioista joihin uskon sekä pysymällä aitona. Se on ainut tapa, jolla voi tulla onnelliseksi.
 
Euroviisuissa on nykyään käytössä pistesysteemi, jossa puolet jokaisen maan pisteistä tulee puhelinäänestäjiltä, puolet viisihenkiseltä raadilta.
Monet venäläiset poliitikot ja julkkikset ovat jo ehtineet arvostelemaan rajusti itävaltalaista euroviisuvoittajaa Conchita Wurstia.
Pistetaulukosta kuitenkin selviää, että Venäjän kansa oli toista mieltä: venäläiset puhelinäänestäjät äänestivät Itävallan viisun peräti kolmanneksi parhaaksi. Maan raati taas rankkasi kappaleen sijalle 11.
 
Myöskin ihmisoikeusasioidensa takia tapetilla ollut Valko-Venäjä villiintyi "parrakkaasta naisesta": maan puhelinäänestäjien mielestä Wurst oli illan neljänneksi paras. Maan raati sen sijaan tuli siihen tulokseen, että Itävallan kappale oli kolmanneksi huonoin. Raadin ja yleisön välinen ero oli niin suuri, että Valko-Venäjä ei antanut viisuvoittajalle yhtään pistettä.
 

Jarmo jatkaa:
 
Kun Lordi voitti Eurovision laulukilpailun 2006 järjestettiin se Kreikan pääkaupungissa Ateenassa 20. toukokuuta.  Lordi teki historiaa tuomalla kilpailun voiton ensimmäistä kertaa Suomeen, eli se oli merkittävä käänne historiassa. Sanottiin joskus jopa leikkimielinen lause, niin monen katkeran tappion jälkeen että helvettikin jäätyy ennen kuin Suomi voittaa Euroviisut. Lordi osallistui kilpailuun kappaleellaan "Hard Rock Hallelujah" ja voitti ne ennätyksellisillä 292 pisteillä.
Voittonsa jälkeen Lordi esiintyi Helsingissä Espalla, jossa tätä oli tullut katsomaan ja kumartamaan yli 100 tuhatta suomalaista. Silloin oli muodissa nostaa kädet ylös, laittaa etusormi ja pikkurilli pystyyn, jotta siitä muodostuisi ikään kuin sarvet nyrkin päälle "pedolle merkiksi" ja kumarrella Lordin suuntaan.
Kuulin tänään että Conchitaa on äänestänyt yli 100 miljoonaa äänestäjää, eli silloin täyttyy tuo sama yhtälö Lordin kanssa, koska kyseessä oli koko maailman äänestys tahto ja toivo saada parrakas transvestiitti voittoon. Sympatia maailmalla on äänestetty ja se käy juurikin tämän tyyppisten asioiden kautta. Ei maailmalla voida äänestää sellaisesta, että sallitko homouden ja tehdä maailmantason johtopäätöksiä sen puolesta. Se kaikki syntyy näiden yleisten mielipiteiden kautta mutta Jumala tarvitsee meidän näkevän kokonaisuuden tätä kautta ja siksi näin on sallittu tapahtua.
Kaiken lisäksi kappaleen nimi on "Rise like a Phoenix" joka tarkoittaa Feenix linnunun nousua tuhkasta, pedon syntyä uudelleen uudeksi ja vahvaksi.

Täytyy muistaa että Suomi oli vielä viime vuonna tuomassa ikään kuin etiäisen tästä ajatuksesta, kauniin morsiamen hääpuvussa, joka suuteli naista lopussa ja kertoi avoimesti olevansa seksuaalitasa-arvon kannattaja, vaikka olikin itse ilmeisen hetero. Saimme siis aavistuksen tästä jo viime keväänä.
Näistä johtopäätelmistä voisi jälleen vetää sen päätöksen että kahdeksas on tullut ja viimeinen peto on enää ilmestymistään vailla, kunhan otetaan pois ensin se joka vielä pidättää, morsian. Näistä tähän euroviisuprofetiaan sisältyvistä useista luvuista ja numeroista päätellen, esim. Nokialais Olli voisi löytää yhtälöitä enemmänkin.

http://nokialainen.blogspot.fi/2014/05/itavallan-euroviisuvoittaja-2014.html


Tule Herra Jeesus, aloita sadonkorjuu, vilja on kullankeltainen ja viiniköynnös jo tuoksuaa, satakielen ääni kuuluu pian maassamme ja kukkaset ovat puhkeamaisillaan maahan. Nosta morsiamesi ylös ja tule pilvissä vastaan!

Lordi ja Conchita 2014 Näköjään Lordin ja Coinchitan jonkinlaisen yhteenkuuluvuuden ymmärsivät muutkin, kuten Putaansuu, Lordi itse ja Iltasanomat.

Mr. Lordi Tomi Putaansuu tutustui euroviisukappaleisiin vasta finaalissa. Hän ei ollut tv-ruudun äärellä, kun Itävallan Conchita Wurst aloitti Rise Like a Phoenix -kappaleensa.
- Heti, kun kuulin kappaleen, ajattelin, että onpa kova biisi. Kun näin, että partainen muija laulaa, nauroin ilosta. Olin ihan varma, että tämä tulee voittamaan kappaleensa ja visuaalisen näyttävyytensä takia, Tomi Putaansuu kertoo.
Suomen viisuvoittajaa vuodelta 2006 ei häirinnyt parta.
- Se näytti hemmetin hyvännäköiseltä naiselta, vaikka sillä oli parta. Sitä paitsi parrakas nainen on sirkuksen klassinen friikki. Ihme, että jengi ottaa tämän niin vakavasti. Ei tässä mikään parta voittanut, vaikka olihan tuo toki aika statement.

11.5.2014 (Omeriin 29 päivää)

Miksi uskova pelkäät Jeesusta ja "sitä päivää" kun pasuunat soivat?

Ahdistus Tuolla keskustelupalstoilla näkee päivittäin uskovia, jotka selvästi pelkäävät. He osoittavat pelkoaan monella tapaa ja erään melkoisen avoimen kommentin luettuani, sain inspiraation kirjoittaa aiheesta.
Eräs uskova kysyy, että eikö ole epäraamatullista pelotella ihmisiä pasuunoilla ja ennustella kaikkea tulevaa kauheutta? Tämä on uskovan ihmisen kommentti, joka ei ole valmistautunut Jeesuksen takaisintuloon. Hän luultavasti on juuri ostanut talon ja auton, perheen lisäystäkin tulossa ja uusi hyvä työpaikka ylennyksineen tms. palkankorotuksineen. Välit toisen vanhemman kanssa on poikki ja sisarusten samoin. Niitä ei ole ehtinyt 
korjata ja omalla tunnolla on kaikenlaista selvitettävää vielä muttei ole ehtinyt kun elämässä on niin paljon ollut käytännön asioita kesken. Kyllä ne ehtii vielä, eikä aikakaan ole vielä ollut aivan kypsä niitä käsitellä. Jeesuskin saa tulla, kunhan ei ihan juuri nyt...
Näitä monia syitä kristitty miettii mutta käy silti säännöllisesti kirkossa ja tekee hyviä asioita ja on muille läheisilleen erityisen moitteeton ja hyvä ihminen. Laskut on maksettuna ajallaan, elämäntavat ovat moitteettomat ja vastuunkantokyky on äärimmäisen positiivinen. Mutta joku olennainen puuttuu ja se pistää pelkäämään kun joku puhuu lopunajoista. Tämä henkilö haluaisi kuulla vain hyvistä asioista, taivaasta ja paratiisista, anteeksiannosta ja sellaisesta Jumalasta joka rakastaa kaikkia ja ymmärtää kaikkea. Haluaisi kuulla vain sellaisesta Jeesuksesta joka antaa kaiken aina anteeksi, eikä olisi mistäään koskaan vihainen.
Tällainen henkilö pelkää kun puhutaan pasuunoista tai lopunajan alkamisesta. Tälle Jeesuksen paluu on maailmanloppu, eikä uuden alku, kuten uudestisyntyneelle Kristitylle. Uudestisyntynyt odottaa kiihkeästi Jeesuksen tuloa ja rakastaa kuulla pasuunoiden soivan sen merkiksi. Hän odottaa innolla että ensimmäinen pasuuna vihdoin antaa sen äänen, joka laukaisee kaiken alkavaksi. Jeesus itse sanoi, että "voi kun toivoisin että se olisi jo syttynyt" eli siis mikä? Jumalan viha, koska silloin myös kaikki olisi pian ohi ja tämä piinaava maallinen kidutus päättyisi.
Pinnallisuskova näkee asian toisin, koska tämä kauhistuu että joku toivoo Jumalan vihan syttymistä. Rukoileehan kaikki Israeliin rauhaakin, vaikka se rauha nimenomaan sytyttää Jumalan vihan, koska se rauha on liitto saatanan kanssa, antikristuksen kanssa. Se kristityn rukoilema rauha on tuhatvuotiskauden rauha, eikä se tule ennen kuin kuu muuttuu vereksi, eikä aurinko anna valoaan, kaikki tähdet tippuu taivaalta ja kaikki vuoret ja saaret siirtyy paikoiltaan. Se tarkoittaa Jumalan vihaa, jonka on tultava ensin, jotta maailmaan saadaan Jeesuksen hallintokausi käyntiin. Pedon on saatava oma välivoittonsa ja lopullinen voittaja lähtee voittaakseen maailman itselleen, joka on Jeesus Kristus, joka tulee kaikessa kirkkaudessaan ja sanansa henkäyksellä tappaa nuo pahuuden voimat.
Maailma on jakautunut kolmeen, tai oikeammin neljäänkin ryhmään, jos lasketaan nuo kaikki mukaan. Autuaat ovat iältään niin nuoret etteivät ole tehneet mitään valintaa vielä hyvän ja pahan välillä, heihin ei kosketa oma voima ja päätösvalta vielä, samoin kuin hengellisesti vajaat, jotka lasketaan tähän ryhmään. Sitten tulee morsian, joka kiihkeästi odottaa Jeesusta joka päivä, eikä hetkeksikään jätä tämän kaipuuta. Ei ole päivää, eikä edes hetkeä, jolloin tämä olisi jäänyt mielestä. Odotus ja jatkuva rukouksessa eläminen vie morsiamen kaiken ajan, josta on tullut elämäntapa. Morsian ei pelkää, vaan suorastaan odottaa pasuunoiden vapauttavaa ääntä.
Sitten tulee pinnallisesti uskovat, joita pelottaa ajatuskin, että Jeesuksen tulo olisi pikainen tosiasia. He jäävät mykkänä seisomaan kun morsian on mennyt ja herätys heidän keskuudessaan saa suuret siivet. Raamattu kutsuu heitä viiniksi, joka poljetaan kaupungin ulkopuolella, morsiamen mentyä kaupunkiin. He ovat se jolle sanottiin että osta minulta kultaa, tulessa puhdistettua ja he ovat se suuri valkopukuisten joukko, joka pesi vaatteensa karitsan veressä ja tulevat siitä suuresta ahdistuksesta.
Lopuksi tulevat se viimeinen osa maailmaa, josta osa on elämänkirjoissa mutta se vaatii heiltä koko vaivanajan maan päällä elämistä tai siinä marttyyrina kuolemista. Osa siitä väestöstä selviää tuhatvuotiskaudelle saakka ja saa elää muiden mukana autuaina, kuten Danielin kirjassa 12 luvun lopussa puhutaan. Saatana sidotaan ja alkaa tuhatvuotiskausi Jeesuksen kuninkuusajanjakson. Maata ei ole syytä luvata kenellekään ikuisesti, ei edes Jeesukselle, vaan se tuhanneksi vuodeksi, kunnes maa luodaan uudelleen paratiisiksi.
Mikäli sinua juuri, hyvä lukijani pelottaa Jeesuksen tulemus tai pasuunat, älä sinä sitä pelkoa pelkää, se on tervettä. Meillä jokaisella on oma polkumme ja tiemme ennalta suunniteltu ja meille henkilökohtaisesti valmistettu pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa. Jos lähtömme tulee ja jäät tänne, niin tiedät että tämä pelastussanoma on tehty juuri teitä varten. Ei tämä tänne turhaan ole tehty, eli jos pelastustie pysähtyisi yhdellä kertaa, ei taivaassa olisi kuin pieni ryhmä ja tilaa yllin kyllin. Maasta otetaan morsiamen kohdalla pelkkä sadon näyte Jumalalle, jotta siitä nähtäisiin minkälainen sato on tulossa. Suuri sadonkorjuu on vasta ahdistuksen ajan päätyttyä ja Jumalan suuren vihan syttyessä, sen jälkeen kun hävityksen kauhistus on asetettu Temppelivuorelle ja peto julistaa siellä palvottavaa jumaluuttaan. Se tuskin jää keneltäkään huomioitta, koska on se sellainen tapahtuma, ettei siitä ole epäselvää enää siinä tilanteessa. Uskon että säkkipukuiset todistajatkin ovat saaneet siihen mennessä jo surmansa ja heidät on nostettu pois Taivaskotiin. Mahdollista on myös ilmestyskirjan kronologiassa että vasta viidennen maljan jälkeen tuo tapahtuma olisi. Muttei se ole olennaista, vaan se että nämä tapahtumat ovat ennalta kerrottu ja tiedossa, saatuna Raamatusta ja näkyjen kautta profetioina.

Tule Herra Jeesus ja aloita tämän aiheen mukaan pasuunoiden pauhulla yhden aikakauden päätös ja uuden aikakauden alku. Lähde voittajana voittamaan!


7.5.2014 (Omeriin 33 päivää)

Avioliitto kriisissä? - MTV3 teki 10 kysymystä joihin kommentoin oman näkemykseni

Avioeron kymmenen kysymystä MTV3 teki jutun avioerosta, kysymyksien takaa, selvitä itsellesi nämä kymmenen kysymystä, ennen kuin päätät avioerosta.
 
MTV3 juttu: Avioero on monelle elämän rankin ja vaikein päätöksentekoprosessi. Suhteen hyvät ja huonot puolet sotkeutuvat päässä mahdottomaksi umpisolmuksi, kun asiaa miettii ja analysoi koko ajan.
On olemassa muutama olennaista kysymystä, joihin avioeroa harkitsevan kannattaa mielessään vastata ennen lopullista eropäätöstä. Todella takkuisessa tilanteessa voi myös auttaa, jos kirjoittaa kysymykset ja vastaukset vaikka päiväkirjaan ylös.
Huffington Post keräsi avioeron läpikäyneiltä lukijoilta kysymyksiä, joihin he eniten pohtivat vastausta ennen eropäätöstä. Nämä kysymykset voivat auttaa myös muita eroa harkitsevia ja eron kanssa kamppailevia.

Tämä on maallinen näkemys mitä pitäisi huomioida, kun miettii avioeroa vaihtoehtona. Katsos miten näet tässä maallisen itsekkyyden ja raamatullisen epäitsekkyyden suuren eron.
 
MTV3 käskee kysymään itseltään ja selitän sen jälkeen toisen puolen kysymyksestä: Kysy itseltäsi nämä kysymykset, jos olet harkinnut avioeroa
 
1. Onko yhdessä pysyminen enemmän haitallista vai hyödyllistä sinulle itsellesi ja lapsille?
 
Raamatullisessa versiossa tämä erittäin laaja kysymys kuuluisi näin: Kysymyksessä ei missään nimessä puntaroida tai puhuta haitallisemmasta tai hyödyllisemmästä, vaan joko tai, koska ei ole erossakaan kuin kaksi vaihtoehtoa. Ero tai ei.
Kysymys siis kuuluu, tuhoaako yhdessä pysyminen vuoren varmasti jälkeläistesi elämän, tai oman elämäsi? Oletko 100% varma ettei elämäsi liitossa voisi vielä muuttua? Ja onko varma että elämäsi todella tuhoutuu liitossa ja ero olisi siksi lopulta parempi?
 
2. Jos ajattelet rehellisesti, niin näetkö itsesi todella viettämässä koko loppuelämäsi yhdessä aviopuolisosi kanssa, eläkevuosiin saakka?
 
Tämä ei ole edes kysymys, vaan arviointi ja suorastaan "psyykkaus" eroamaan. Kauhistus Jumalalle, koko kysymys. Tämä kysymys on koko avioliittoinstituutiota vastaan, eikä kukaan saisi edes harkita avioliittoa, ellei olisi jo käsitellyt sisällään tämän kysymyksen. Koska mikäli joku lupaa alttarilla Jumalan nimeen ja seurakunnan edessä todistaja asemassa, elävänsä elämänsä loppuun asti avioliitossa kumppaninsa kanssa, se myös tarkoittaa sitä. Eli jos et ole valmistautunut elämään aviopuolisosi kanssa elämäsi loppuun asti, olet valehdellut jo alusta saakka itsellesi, puolisollesi, sekä Jumalalle, että koko seurakunnalle, joka todisti pyhää valaasi alttarilla papin edessä. Olet häpeäksi itsellesi, mikäli tämän valan rikot. Eli koko kysymys on absurdi.
 
3. Oletko valmis tekemään oikean päätöksen, vaikka se tarkoittaisi suurta ponnistusta ja paljon työtä? Oikea päätös voi olla ero tai yhdessä pysyminen. Vaikka päättäisikin pysyä yhdessä puolisonsa kanssa, on selvää, että suhteen eteen on tehtävä paljon töitä.
 
Kysymys kolme noudattaa samaa jumalatonta linjaa. Siinä kysytään taas itseltäsi, eli johdatellaan itsekkyyteen, kysymällä itseltään että oletko varmasti valmis ponnistelemaan perheesi puolesta, vaikka elämä voisi olla parempi erossa. Vai ajatteletko niin paljon omia ja ulkoa tulleisiin haavekuviin, että uskot niihin että ne olisivat parempia kuin pysyä avioliitossa. Kysymyksessä annetaan erosta mahdollinen parempi vaihtoehto. Mikäli sinulla on perheessä lapsia, olet AINA tehnyt itsekkään teon ja perhettäsi tuhoavan teon päätöksessäsi erota.
 
4. Oletko todella tehnyt ihan kaikkesi, että saisit suhteen toimimaan paremmin?
 
Tässä vasta on ensimmäinen, eli neljäs kysymys vasta ehdollistaa itsensä tutkimiseen. Kaikki edelliset olivat täysin itsekeskeisiä ja vasta tässä kysytään sinulta jotain tärkeää. Tämä kysymys on koko rivin tärkein, paitsi kun mennään suurempiin raamatullisiin kysymyksiin.
 
5. Onko kyse itsestäsi vai kumppanistasi? Jos olet itse syypää moniin pieleen menneisiin asioihin, saatat löytää itsesi uudelleen samanlaisesta tilanteesta seuraavankin kumppanin kanssa.
 
Viides kysymyskin on ihan hyvä, vaikka tämän pitäisikin jokaisen itse tajuta. Joskin jokainen itsekeskeinen, psykopaateista puhumattakaan ei edes ymmärrä kysymystä, koska ei voi nähdä itsessään mitään vikaa. "minä olen aina hyvä, joten tuo toinen on se paha".
Tuon vielä sen raamatullisen aspektin, eli jos Jumala on nimittänyt esivallan, niin varmasti hän on myös ohjannut sinulle sen oikean puolison, jonka sinun tulisi pitää, eikä vaihtaa sitä, koska Jumala olisi silloin tehnyt mahdollisesti virheen. Eroamalla kyseenalaistat Jumalan ja näin ollen sinulle ei ole tarkoitettu "ketään toista parempaa", joten elät juuri siinä oikeassa suhteessa, vaikka se ei siltä tunnu juuri tällä hetkellä. Et vain kykene näkemään sitä.
 
6. Mikä on kaikkein sivistynein tapa, miten voit hoitaa hankalan tilanteen päätökseen? Tämä on erityisen tärkeä kysymys, jos sinulla on lapsia puolisosi kanssa.
 
Raamatussa puhutaan että kun kuitenkin aiot erota, kaikista varoitteluista huolimatta, niin anna puolisollesi erokirja. Tämä tarkoittaa pelisääntöjä, joita molempien tulee noudattaa. Kauheimpia eroja on sellaiset, jonka itse koin. Vaimo lavastaa minut hulluksi ja hoitaa veljeni kanssa yhdessä minut mielisairaalaan mielentilatutkimukseen. Sairaalassa kuitenkin todetaan jo heti ensimmäisenä päivänä minut täysin terveeksi mutteivät voi päästää poiskaan MT1 lain takia, jolloin minun oli oltava siellä se vähimmäismäärä, kolme päivää. Noiden päivien aikana koti oli tyhjennetty, lapset viety ja en saanut heihin kuukausiin mitään yhteyttä. Vasta kun viimein sain, niin huomasin että lapsia oli aivopesty uskomaan että isästä on tullut hullu. Se on ja oli psykedeelisen kauheaa! Kaukana erokirjasta... sain jopa sen kuuluisan txt viestinkin: "olemme tyttöjen kanssa lähteneet pois, hae itsellesi apua". Tosi hieno erokirja!
 
7. Voisitko elää koko loppuelämäsi sinkkuna? Uuden elämänkumppanin löytyminen ei ole itsestään selvä asia.
 
Viittaan raamatullisessa kysymyksissä tähän kysymykseen kohtien 2 ja 5 joissa puhuttiin siitä, että kun teet valintasi elää jonkun kanssa, niin se on lopullinen valinta ja siitä poispääsy on vain astuminen siitä vielä pahempaan. Tästä syystä sinä et tule koskaan löytämään parempaa elämänkumppania, vaikka kuinka etsit. Harvoja poikkeuksia saattaa olla, pidetään tämä poikkeuksina, jossa on oma johdatuksensa mukana! Kuten nuoruuden rakkaudet ovat sellaisia, joiden kanssa on jonkinlainen suhde mutta se oikea on vielä löytämättä.
 
8. Näytätkö lapsellesi hyvää roolimallia siitä, miten parisuhteen kuuluu toimia?
 
Tässä kysymyksessä on taas niin laaja sisältö, että siinä on joko Kristillinen malli tai sitten ei ja silti siellä voi olla eroavia arvoja, jotka menee niin sekaisin, etten ala kommentoimaan tätä.
 
9. Mistä syystä pysyt suhteessa? Jos syy on rakkaus kumppania kohtaan, harkitse vielä eroa. Jos syy on pelko yksinäisyydestä, on ehkä syytä kallistua eron puolelle.
 
Raamatullisessa mielessä rakkaus jos on oikeaa Rakkautta, se ei sammu koskaan, vaan se voi mennä vaikka kuinka kylmäksi, mutta kun siihen puhaltaa, se roihuaa hetkessä.
Mitä Rakkaus on: 1. Korinttolaiskirje 13
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

10. Voitko millään keinolla parantaa nykyistä liittoasi? 
 
Tutkimalla oma osuutesi ongelmaan, tunnustamalla omat ongelmasi, katuen etsiä parannuksen tekoja, etsimällä itsellesi hyvitystä löytämällä Jeesus Kristus elämääsi ja ottamalla Hänet vastaan vapahtajana ja rukoilemalla häntä tuomaan avioliittoon uusi elämä. Puolisosi puolesta voit vain rukoilla ja olla nöyryyden pelikuva ja esimerkki Jeesuksesta Kristuksesta, mikäli hän ei ole uskossa, eikä tajua mistä ongelmat johtuivat.


6.5.2014 (Omeriin 34 päivää)

Putin kielsi kiroilun - hyve, mutta ns. "Hitlerin hyve"

Putin kielsi kiroilun
Putin allekirjoitti maanantai-iltana yli 50 lakia ja säädöstä.
Aloitan näin: "älkää veljet ja sisaret eksykö"

Putin kielsi Venäjällä lailla kaksi asiaa, joista tärkeämpi jäi huomiotta koska se ei ketään isommin kiinnostanut tämän toisen mielenkiintoisemman vuoksi. Mielenkiintoa herätti monissa se kun Putin kielsi kiroilun julkisissa ja hallinnollisissa tilaisuuksissa, sekä kulttuurissa, kuten teatteriesityksissä ja filmituotannossa. Tämä on hieno asia, todella upea juttu koko yhteiskunnan kasvatuksen kannalta, koska sitä mitä julkisuus näyttää, sen lapset oppii. Mutta tämä on vain yksi pieni osa paljon isompaa kokonaisuutta.
Toinen minkä Putin kielsi, on sotahistorian 
vääristely, eli kielletään lailla oikaisemasta virallista kantaa. Tämä on paljon vakavampi asia, koska näin synnit lukitaan. Mennään ihmisoikeuksiin ja kielletään siis ajattelu, sananvapaus ja mielipide. Kenelläkään ei enää ole oikeutta tutkia ja paljastaa historiaa. Jälleen astuu Venäjällä voimaan mielipiderikos lakiin kirjoitettuna.
Hitlerillä oli aikoinaan juuri tällaisia pinnallisia hyveitä ja juuri tällainen läpensä saatanallinen tapa käsitellä asioita. Eli annetaan hyvä kuva muille kun ollaan urheilullisia, vaimolle uskollisia, eikä käytetä alkoholia tai tupakoida, eikä myöskään kiroilla. Se luo juuri sen pinnallisen kultaisen kuoren, jonka alla on äärimmäistä pahuutta, itsekeskeisyyttä ja muuta mätää ja saastaa.
En minä ketään yllytä kiroilemaan, tupakoimaan, käyttämään alkoholia mutta älkää pitäkö näitä asioita kenellekään kuuluvina synteinä. Ne ovat paheita ja Raamatussakin mainittuna pastoraalikirjeissä seurakunnan hyviksi tavoiksi ja esimerkkinä seurakunnan paimenelle, jottei tämä erehdy näihin paheisiin. Haluan huomauttaa, ettei Moosekselle annetuissa kymmenessä käskyssä kielletä edes välillisesti näistä yhtäkään asiaa. Siksi älkää pitäkö näitä etusijalla kun katsotte maailmaa. Nuo paheet eivät ole syntiä, eikä niistä pidä ketään tuomiolle viedä. Paljon pahempi oli siis Putinin laki jossa valhetta ei enää edes saa oikaista, vaan synti, valtion valhe on silloin lailla lukittu.


Miten Jeesus tulee!?

Jeesus tulee kolmella eri tavalla ja siksi Raamatussa lukeekin niin, ettei isäntä antaisi taloonsa murtauduttavan jos tietäisi milloin varas tulee. Varas tulee varkain, monille valvomattomille yllättäen nukkumasta, mutta ei morsiamelle, joka valvoo. Tuleeko hän toisella, vai kolmannella vartiovuorolla, herättää kysymyksen miksi ei siis ensimmäisellä. Siksi koska morsian valvoo ensimmäisen, eikä tämän tarvitse vartioida ylkäänsä. Morsian luottaa ylkäänsä ja siihen lupaukseen, noutaa omansa. Morsian odottaa hiljaa kammiossaan, eikä sulje silmiään hetkeksikään, vain ikävöiden ja kaipaillen voida päästä jo ylkänsä luo pois. Siksi ensimmäistä vartiovuoroa Luukas ei kirjoittanut valvonnan tarpeeksi. Sen sijaan toisella vartiovuorolla Jeesus tulee odotettuna ja vartioituna, mutta moni taas ei ole valmistautunut siihenkään, joten heistä muodostuu nuo tyhmät neitsyet, kuivine lamppuineen.
Jeesus tulee itse asiassa kolmella eri tavalla: varkain, odotettuna ja pelättynä julkisesti.


3.5.2014 (Omeriin 37 päivää)

Sana kaikille niille uskoville, joita nyt syytetään ja ovat ahdistuksissa

Pian on se päivä, jolloin kenenkään ei tarvitse olla enää epäluuloinen, pelätä, syytellä toinen toistaan, kieroilla, pilkata ja kiusata olemalla kuitenkin itse samanlainen lurjus. Vain usko ratkaisee kuka on kuka ja missä asemassa, sillä vapautuksemme on nyt lähellä.

Miika 7:8-10 Älkää iloitko, minun viholliseni, minusta: jos minä olen langennut, niin minä nousen; jos istun pimeydessä, on Herra minun valkeuteni. Minä tahdon kantaa Herran vihaa, sillä minä olen tehnyt syntiä häntä vastaan, siihen asti että hän minun asiani toimittaa ja hankkii minulle oikeuden. Hän tuo minut valkeuteen, minä saan nähdä hänen vanhurskautensa. Minun viholliseni saavat nähdä sen, ja häpeä on peittävä heidät, jotka sanovat minulle: "Missä on Herra, sinun Jumalasi?" Minun silmäni saavat ilokseen katsoa heitä: silloin he joutuvat tallattaviksi kuin katujen loka.


1.5.2014 (Omeriin 39 päivää)

Sanaa Googista Vapuksi - Hesekiel 38 luvun tutkielmana

Pyydän aluksi että olisit tälle kirjoitukselle suht avoin mutta vakava, sikäli että vaikka puhuisinkin puuta heinää, niin katsohan tätä kuitenkin esimerkkinä. "mitä jos?" En minä tällä tiedolla tai sen ymmärtämisellä ketään eksytä, eikä se eksytä ketään muutenkaan, oli niin tai näin, koska tämä on vain spekulaatiota Googin noususta.
 
Luvun alku voisi yhtä hyvin tarkoittaa "vuotten lopulla", termin käyttöä silmällä pitäen ajankohtana, että vasta tuhatvuotiskauden lopulla asetetaan ne koukut mutta yhtä hyvin muun sisällön kautta tätäkin päivää. Katsos!
 
Hesekiel 38 tulkinta saamani sanan perusteella. Sana ei poista Israelin kansan asemaa Juudassa tai muualla Israelissa, joka on valtio nimeltä Israel, vaan koska Israel on kaiken ymmärryksemme mukaan laajennut ympäri maailman, on saamani sanoman mukaisesti koko valittu kansa on Israel. Sain siis sanoman, kun mietin lopunaikoja, että olen paljon saanut, mutten sanaakaan Israelista, miksi? Herra, kerro miten Israelin käy? Ja sain heti vastauksen, "te olette Israel". Tällä tavalla kun sanotaan että minä kokoan kansani kaikista kielistä ja kaikista kansoista omikseni ja tuon heidät uuteen Jerusalemiin. Jeesus tekee Israelin yhdessä Israelin kanssa, jossa saamme/joudumme tuomitsemaan niin pakanoita kuin Israelin kansaa. Joten jos avaan tämän Heskielin 38 luvun ottaen huomioon että jokaista maata ja kansaa voi kutsua Israelina, voimme päästä nykytilanteeseen ihan eri otteella kiinni.
 
1-4 Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas.
 
Kaikki ovat yhtä mieltä että keskeisesti tässä puhutaan Venäjästä, jolle asetetaan koukut leukoihin ja se viedään väkisin kohti sotaa. Aivan kuin juuri nyt missä tilanteessa se on. Tämä on poikkeuksellinen tilanne, kun otetaan huomioon Israelin tilanne, maailmantalous ja profetia sukupolvesta, joka ei voi poistua ennen kuin kaikki on tapahtunut. Lisäksi ajankohtaa tukevat ennustettu selkeä luopumus, joka täytyi ensin tapahtua, se on tapahtunut. Sitten on ne kaikki lukemattomat profetiat, joiden matka ei voi loputtomiin myöskään jatkua, eli jossain kohtaa tämän on loputtava muutenkin. Ikuisesti näin ei voida elää, jatkua ja luopua. Googille on siis nyt koukut lyöty leukoihin.
 
4-7 Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla. Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi. Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.
 
Seuraavaksi siis kuvattiin ketkä liittoutuvat Googin kanssa sotilasliitoksi.
Sitten aletaan vasta puhumaan ajankohdasta, viimeisinä vuosina.
 
8-9 Pitkien aikojen perästä sinä saat määräyksen, vuotten lopulla sinun on karattava maahan, joka on tointunut miekan jäljiltä, koottu monien kansain seasta, -mentävä Israelin vuorille, jotka kauan aikaa olivat olleet rauniomaana; se on tuotu pois kansojen seasta, ja he asuvat turvallisina kaikki tyynni. Sinä hyökkäät kuin rajuilma, tulet kuin pilvi, pettääksesi maan, sinä ja kaikki sotalaumasi ja lukuisat kansat, jotka ovat sinun kanssasi.
 
Jos tämä tapahtuu siis tuhatvuotiskauden päätteeksi, niin tuo kansahan on se rakas Pyhä Kaupunki. Sehän on koottu kansojen seasta ja täysin raunioista. Kyllä tässä nuo kaikki termit täsmäisi.
Mutta jos se tarkoittaisi tätä päivää, jossa Israelin kansa on erityisen hajallaan ja sitä vasta nyt aletaan kokoamaan sinne Taivaskotiin, jonne Jeesus lähti tekemään sijaa, niin sekin kävisi, koska Israelin vuorilla tarkoitetaan symbolisesti seurakuntia, seitsemää kukkulaa/vuorta kansojen seassa. Jos tämä tarkoittaisi vaikka Ukrainaa, joka sekin on erityisesti koottu raunioista, niin nämä jakeethan sopisivat kyllä, koska jos aikomus jäisi aikomukseksi.
Jakeessa yhdeksän puhutaan konditionaalimuodossa, eli -isi päätteellä... hyökkäät kuin rajuilma peittääksesi maan... eikö? Ukrainan.. ja katsos kuinka se uhoaa ja kalistelee sapeleitaan kaikille länsimaille.
Ja katsos mitä sitten... jospa Venäjä ei hyökkäsikään aluksi mihinkään, vain uhoaa sillä, kuten Hesekiel sanoo.. vaan tässä tulee se juttu, koska Venäjä saa mieleensä jonkin juonen ja jättääkin vielä toistaiseksi Ukrainan ja muut Georgiat rauhaan ja...
 
10-12 Näin sanoo Herra, Herra: Mutta sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina-asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia.
Sinä aiot saalista saada, ryöstettävää ryöstää, ojentaa kätesi raunioita kohti, jotka on saatu asutuiksi, ja kansaa kohti, joka on koottu pakanakansain seasta, joka on hankkinut karjaa ja omaisuutta ja asuu maan navassa.
 
Olen jo vuosia ollut tätä mieltä hengessäni hyvin intensiivisesti että näissä jakeissa puhutaan maasta nimeltä Suomi Finland ja erityisesti sen Lappi, joka osoitetaan sanoin kaikki tyynni, ei salpoja eikä ovia. Eikä vain Suomen Lappi, vaan se on koko pohjoiskalotti. Se alue on ainoa paikka maailmassa missä niillä leveysasteilla eletään kuitenkin nykyaikaa, tietoteknisesti kuin muutenkin mutta myös niin turvallisen tuntuisesti että he eivät lukitse oviaan. Lisäksi Suomen Lappi oli raunioina toisen maailmasodan jälkeen, erityisesti se Lappi, jonka saksalaiset polttivat maan tasalle.
Mutta tässä ei viitata Israeliin, eikä mikään Hesekiel 38:10-12 kuvaus sopisi siihen maahan, muuta kuin "koottu pakanakansain seasta", johon Suomikin hyvin sopii seurakunnan puolesta, joten tässä on pakko kuvata jotain muuta valtiota kuin Israelia. Eli Suomea, on paras arvaus.
Maan navalla tarkoitetaan myös napapiiriä. Ei Jumalan aivoitukset ole niin suppeita, ettei Hän olisi sitä tiennyt että maan napa on silloin jo ollut pohjoinen napapiiri.
Lopussa vielä mainittiin että on hankkinut karjaa ja omaisuutta. Pohjoisessa Suomessa on erityisen suuri karjatalous ja vaurauttakin laajalti.
 
13 Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: 'Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?'
 
Tässä tulee selvästi nuorten länsivaltioiden poliittinen haaste, miksi näin tapahtui. Tulee mieleeni heti Jukka Rokan näky Suomi-neidon arkusta. Eikä kukaan uskaltanut tehdä asialle mitään, vain "voivottelivat" asiasta.
Tämän jälkeen kun miehitystä on kestänyt jonkin aikaa, Venäjä kääntää katseensa valtioon nimeltä Israel, joka silloin on ehtinyt elää palestiinalaisten ja muiden arabien kanssa sopimansa rauhan 1290 päivää eli 3 ja puoli vuotta.
 
14- Sentähden ennusta, ihmislapsi, ja sano Googille: Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä sinä kyllä huomaat, että minun kansani Israel asuu turvallisena, ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki.
Sinä hyökkäät minun kansani Israelin kimppuun kuin pilvi, peittääksesi maan. Päivien lopulla on tämä tapahtuva. Ja minä annan sinun karata maahani, että pakanakansat tulisivat tuntemaan minut, kun minä osoitan pyhyyteni sinussa, Goog, heidän silmäinsä edessä.
 
Mutta täytyy taas muistaa, että tämä koko luku voisi hyvinkin kuvata Raamatussa ainoana kuvauksena vuotten lopulla, vuoden 6993 jälkeistä aikaa, jolloin saatana on päästetty irti ja SE LAITTAA NUO KOUKUT Googin leukoihin. Lukeehan ilmestyskirjassa viittaus tähän.
 
17-18 Näin sanoo Herra, Herra: Etkö se ole sinä, josta minä muinaisina päivinä puhuin palvelijaini, Israelin profeettain, kautta, jotka niinä päivinä ennustivat, vuodesta vuoteen, että minä annan sinun karata heidän kimppuunsa? Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku.
 
Mutta edelliset jakeet taas taas kumoavat väitteen, joten "kom sii, kom saa". Ei Jumala anna lopunaikoina muuta kuin hyökätä Jerusalemiin ja silloin se tapahtuu, alkuaineet sulavat ja taivas ja maa katoavat pauhinalla. Eikä siitä päivästä tiedä kuin yksin isä. Joten tämä kyllä taas toisaalta tyrmää niistä ajoista juuri puhumisenkaan.
Sen sijaan tämä pätee JUURI TÄHÄN TILANTEESEEN jossa Goog nyt on, mutta vain jos hyväksyt alussa mainitut määritelmät, että Israelin vuoret on koko seurakunta, eli tarkoittaa kaikkia maailman kansoja. Tässä tilanteessa tuo uhkaava tilanne, jossa Venäjällä on selvä pyrkimys peittää maa kuin rajuilma mutta ei teekään sitä, vaan saa toisen juonen ja suuntaa toisaalle, pohjolassa asuvaan kansaan pohjoiskalottiin, Suomi, Ruotsi ja Norja. Se voi tapahtua yhtäkkiä, kun se alkaa.
Lopuksi alkaisi aivan oikein, Jumalan viha, joka erottaa ahdistuksen ajat Jumalan vihan ajasta 1290 + 1290 päivillä, kun rauha rikkoutuu puolessa välissä 7-vuotista rauhaa. Tuossa ajassa käy kaikki toteen, kukaan ei enää epäile kuka on Jumala ja miksi ja missä ja kenen Jumalasta on kyse.
 
19-23 Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan. Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan. Ja minä kutsun häntä vastaan kaikille vuorilleni miekan, sanoo Herra, Herra: toisen miekka on oleva toista vastaan. Minä käyn oikeutta hänen kanssansa rutolla ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle ja lukuisain kansojen päälle, jotka hänen kanssansa ovat. Niin minä osoitan suuruuteni ja pyhyyteni sekä teen itseni tunnetuksi lukuisain pakanakansain silmien edessä. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra."
 
Jakeissa 19-23 käy selvästi kaikki loput vihanmaljat toteen ilmestyskirjan tavoin. Mutta tämä koko luku on osoitettu nimenomaan Googille, joka pitää sisällään kaikki nuo mainitut suvut eli mitä ilmeisimmin koko jumalattoman maailman kaikki kansat.


23.4.2014

Profetiaa Emanuel Minoksesta ja norjalaisnaisen näystä 1968 - Suomi24/profetiat osasto

Emanuel Minos Kuvassa vasemmalla Minos juuri tuona vuonna 1968 kun yhdeksänkymmentä vuotta vanha norjalaisnainen näkynsä sai. Toisessa kuvassa Emanuel sitten nykypäivänä, jossa hän itse lähestyy tuota lukua 90 vuotta. Minos syntyi Kongossa 11.6.1925 eli täyttää 89 vuotta kesäkuun alussa vain yhtä päivää myöhemmin kun kuuden päivän sota päättyi Israelissa ja kahta päivää Omerin laskennan päättymisestä.
Eräs uskova palstaseurailija, nimimerkiltään seurailija, löysi tämän omituisen yhtälön, jossa tuo 90 vuotisas nainen vuonna 1968 saa Minoksen julkaistavaksi, joka kuitenkin unohtui 25 vuodeksi pöytälaatikkoon.
Norjalaisnainen oli toki noin 90 vuotias, kun tämä näyn on saanut ja kirjoittanut sen, oliko nainen sitten 90 vai 89, niin sitä emme nyt enää voi tietää. Vai oliko nainen 89 saadessaan profetian ja antoi sen Minokselle kun oli 90 vuotta. Joka tapauksessa näky oli saatu vuonna 68 jolloin Minos oli 43 vuotias. (kuvassa vas.) Ja nyt Minos itse täyttää 89 vuotta jotka muodostavat 68 kanssa yhdessä luvun jota voidaan kääntää ylösalaisin, ollen koko ajana sama luku 68 tai 89. Tästä voidaan päätellä että myös nainen oli silloin samassa iässä kuin Minos itse nyt kesän tultua 46 vuotta myöhemmin, jolloin tuo luku täyttyy. Lisäksi tapaukseen kuuluu naisen puhe Minokselle, että minä en ole sitä aikaa näkemässä, mutta sinä Emanuel Minos olet sen näkemässä. Tästä voisi nyt väkisinkin tehdä sellaisen johtopäätöksen, että tämä profetia täyttyy kesällä 2014.

Lisään vielä tänne, että eräs pelastussanoman lukija kirjoitti minulle mailin tässä päivällä. 


Hei!

Oletko koskaan kuullut merkkiääniä? Kuin pasuunan ääniä, lyhyitä ja toistuvia. Kuulin yön 21.-22.4 välisenä yönä läpi yön viisi puhallusta ja sitten pidempi tauko ja jälleen viisi puhallusta. Tämä toistui aamuun asti. Ja kyllä, omasta mielestäni olen ihan perusjärkevä.

Jarmo jatkaa: Itse olen nähnyt profeetta Hesekielin kädessä sen kirjakäärön, jossa on seitsemän sinettiä. Se oli kääritty rullalle, mutta siinä oli viisi sinettiä auki ja vain kaksi jäljellä. Niiden kahden merkitys minulle suoraan ääneen kerrottiin mutta vaikka ne puhuttiin, en ymmärtänyt. Mutta sitten sanottiin että noiden sinettien olevan siten että vartti ajasta jäljellä ja kuudes avataan ensimmäisen kolmanneksen mentyä ja seitsemäs kun on mennyt kolmas kolmannes.
Lukijani kuuli 5 pasuunan ääntä, jotka ovat myös sinettien varoituksia vitsauksista, aivan kuten pasuunat varoituksia maljoista. Puhallukset lukumäärältään oli siis viisi, eli viisi sinettiä on avattu, aivan kuten minulle kääröstä näytettiin ja kuudes aukeaa kohta. Viides sinettihän on Kristuksessa kuolleiden ylösnousemus (heille annettiin pitkät valkeat vaipat/taivasruumis) ja ennen kuudetta täytyy tänne eläväksi jäänyt morsian ottaa pois. Seitsemäs pasuuna soi vasta ahdistuksen aikaan.


18.4.2014

Muistiini tulee vielä profetia, jossa puhutaan että ylösoton jälkeen Venäjä kiinnostuu Suomesta
Tämä johtuu siitä että Suomessa on kadonneita ylivoimaisesti maailmassa eniten. Se kiinnostaa.

17.4.2014

Kaikki luulee nyt että homma on ohi ja kriisi vältetty...

Uutisissa sanotaan että kriisikokous oli antoisa ja tuloksia saatiin. Tämä on vain vahvistus sille Hesekielin profetialle, joka on jo 2300 vuotta sitte annettu, sillä nyt ne koukut juuri asetetaan Googin leukaperiin.

Tuomioja: Viesti Genevestä positiivisempi kuin odotin. Tuomioja toivoo, että neuvottelujen lopputulos osoittaa, että Venäjällä on selvä halu vähentää jännitettä ja pyrkiä ratkaisuihin ilman väkivaltaa.

Lavrov: Laittomilta joukoilta riisutaan aseet, hallintorakennukset luovutetaan takaisin.

Kerry: kaikkien on pidättäydyttävä väkivallasta ja laittomasti vallatut rakennukset luovutettava.
 
Hesekiel 38:1-7 Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan ja sano: Näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä käyn sinun kimppuusi, Goog, sinä Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinas. Minä kuljetan sinua, panen koukut sinun leukoihisi ja nostatan sotaan sinut ja kaiken sinun sotaväkesi: hevoset ja ratsumiehet, kaikki pulskasti puettuja, suuren joukon suurine ja pienine kilpineen, miekankantajia kaikki. Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla. Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat-lukuisat kansat ovat sinun kanssasi. Ole valmis, varustaudu, sinä ja kaikki joukkosi, jotka ovat kokoontuneet sinun luoksesi, ja ole sinä varalla heitä varten.

Tänään aamulla muistutin ystäviäni norjalaisnäystä, joka kuuluu että se sota saapuu yllättävältä suunnalta ja se sota jatkuu ydinsotaan saakka. Eli E-Korea on juuri saanut laivan joka on uponnut kaikkea muuta kuin vahingossa onnettomuudesta. Sen sijaan P-Korea on ennenkin upottanut sukellusveneellä E-Korean aluksen joka silti annettiin jostain kumman syystä anteeksi. Alus toki oli kaukana P-Korean vesiltä, muttei estä näin käymästä, joten vaara on että kohta rytisee kaukana idässä. Yllättävää ei ole ennalta arvattavaa.


15.4.2014

Tänään on sitten se ensimmäinen niistä neljän verikuun päivistä "Tetrad"

Verikuu 2014 Se mitä ilmeisimmin tapahtuu, on että ylösotto tulee tapahtumaan joko 5.6.2014 Omerin laskennan juutalaisen kalenterin mukaan tai 9.6.2014 länsimaisen laskennan mukaisesti. Molemmat on siis mahdollisia sikäli. Näyttää siltä että nuo kaikki aikaisemmat profetiat, vaikka kuinka uskottavilta ne kuulostivatkin, eivät toteutuneet. Jäljelle jää nyt sitten joko suuri yllätys, joka on sekin mahdollista. "se päivä tulee kun ette luule" ja "se päivä tulee varkain", eli mitä tahansa mutta vahvimmalla sijalla nyt on kuitenkin tuo Omerin laskenta.
Katsotaanpa vielä verikuun historia:
Espanjan inkvisitio - 1492 karkotus/Exodus
Verikuu: Pääsiäinen, 2.4.1493 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 25.9.1493 
Verikuu: pääsiäinen, 22.3.1494 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 15.9.1494
Espanjan hallitsijat Isabella ja Ferdinad allekirjoittivat maaliskuussa 1492 ediktin, joka määräsi juutalaiset kääntymään kristinuskoon neljän kuukauden kuluessa tai lähtemään maasta.
 
Vapaussota - 1948
Verikuu: Pääsiäinen, 13.4.1949 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 7.10.1949 
Verikuu: pääsiäinen, 2.4.1950 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 26.9.1950
Israelin itsenäisyyssota oli Israelin itsenäistymisen yhteydessä toukokuu 1948–1949 maaliskuuhun käyty sota, jossa vastakkain olivat toisaalta Israelin armeija ja juutalaiset puolisotilaalliset joukot, toisaalta Egyptin, Syyrian, Jordanian, Libanonin ja Irakin joukot sekä arabien puolisotilaalliset joukot
 
Kuuden päivän sota - 1967
Verikuu: Pääsiäinen, 24.4.1967 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 18.10.1967 
Verikuu: Pääsiäinen, 13.4.1968 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 6.10.1968
Kuuden päivän sota käytiin 5–10.6.1967 Israel VS. Egyptin, Jordanian ja Syyrian muodostaman liittoutuman jossa arabivaltiot saivat taloudellista tukea Irakilta, Kuwaitilta, Saudi-Arabialta, Sudanilta, Algerialta ja Neuvostoliitolta.
 
Mitä tapahtuu 2014-2015 aikana?
Verikuu: Pääsiäinen, 15.4.2014 (TÄNÄÄN) Ukrainan sota alkoi sisällissotana
Juutalainen Omerin laskenta päättyy jo 5.6. joka on kuuden päivän sodan ensimmäinen päivä ja länsimainen Omer päättyy 9.6. joka on vain päivää ennen kuuden päivän sodan päätöspäivää. Elokuun 5. päivä on Tisha be Av
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 8.10.2014 
Verikuu: Pääsiäinen, 4.4.2015 
Verikuu: Lehtimajanjuhla, 28.9.2015
Titanic vertauskuva

14.4.2014

Mitä eroa on seitsemän lapsen murhalla ja seitsemän lapsen murhalla?

Naisen kodista löytyi seitsemän lapsen ruumiit
Maanantai 14.4.2014 klo 03.24
 
Vauvan murha
Yhdysvalloissa Utahin poliisi on pidättänyt naisen, jonka kotoa löytyi seitsemän vastasyntyneen lapsen ruumiit.
Poliisin epäilee, että lasten äiti on tappanut vastasyntyneet.
Poliisi pääsi tapauksen jäljille saatuaan vihjeen asiasta naisen entiseltä aviomieheltä. Etsinnöissä naisen kotoa löytyi seitsemän lapsen ruumiit.
Naista odottavat murhasyytteet.
Poliisin tutkimuksissa selvisi, että pidätetty nainen oli synnyttänyt lapset kymmenen vuoden aikana.
Naisella on kolme lasta, jotka kaikki ovat syntyneet ennen järkyttäviä tapahtumia.
STT-AFP
Entäpä yli 10 tuhatta lapsen murhaa joka vuosi, ilman mitään lain vaatimia syytteitä?
Raskauden keskeytyksellä tarkoitetaan raskauden keinotekoista päättämistä ennen 20. raskausviikkoa. Suomessa on voimassa laki raskauden keskeyttämisestä vuodelta 1970.
Siihen on tehty merkittävät muutokset 1978 ja 1985. Raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain noin 10 400. Raskauden keskeytystä haluavalle naiselle on annettava ratkaisunsa pohjaksi riittävästi asiallista tietoa keskeytysmenetelmistä, mutta myös psyykkistä tukea. Raskaus voidaan keskeyttää joko lääkkeellisesti tai kirurgisesti.
Näillä klinikoilla siis lojuu yli kymmenen tuhannen vauvan ruumiit, joita jossain päin USA:a oli löytynyt klinikan takapihan roskiksesta jopa. Olen kuullut puhuttavan että vauva olisi vielä elänyt kun se vietiin roskakoriin, jonne se kuoli. Että julmempaa on vielä se vaiettu rikos!
Lisäksi minä tiedän, olen nähnyt monta, että jokainen abortin tehnyt nainen saa sieluunsa valtavan vaurion, joka seuraa tätä koko loppuelämän. Murha ei anna rauhaa, veri huutaa maasta ...ja kuten sanoin, olen nähnyt monta ja haastatellut näitä ihmisiä.
Tiedän että tässä asiassa puhun 100% täyttä totuutta ja se joka tätä kantaa, itse tietää sen.
Jeesuksen veri ilman muuta puhdistaa ja vapauttaa tästä synnistä, mutta sielu ei vapaudu siitä vahingosta, ennen kuin vasta Taivaassa.


12.4.2014

Arvostelu Nooa elokuvasta - Oodi saatanalle

Noah elokuva Elokuvan genre: Creator vihasi niin paljon ihmistä, että lähetti ainokaisen sosiopaattisen Nooansa, jottei yksikään ihminen pelastuisi, vaan hukkuisi ja viimeinenkin kuolisi sukupuuttoon, jotta eläimet vain selviäisivät.
Nooa elokuva on niin KERTAKAIKKIAAN HUONO! ...etten sanoja enää keksi.
Siinä ei ole MITÄÄÄÄÄN Raamatullista jäljellä ja koska siinä ei ole raamatullisuutta, niin se on huono fantasiaseikkailuksikin, varsinkin kun idea on selvästi pöllitty Mooseksen ekasta kirjasta, ku joku äijä saa joltain yliluonnolliselta olennolta idean rakentaa arkki ku tulee tulva ja ihmiset hukkuu siihen.
 
Elokuvan silmiinpistävän epäraamatulliset kuvaukset:
 
- koska Nooasta tehtiin julma psykopaattinen murhaaja, joka aikoi surmata heidät kaikki, jottei yksikään selviytyisi, niin samalla Jumalasta tehtiin sellainen samanlainen koska tuhoamisideahan oli Jumalan.
 
- sitten se pahuus joka vallitsi maan päällä, ei ollut oikeastaan pahuutta, vaan anarkistista nälänhätää, jossa ihminen toimii julmasti elämisen ehtojen myötä. Ihmiset syntisinä kuvattiin enemmänkin eläiminä kuin ihmisinä, synti oli hallitsematonta.
 
- oikean luomisen sijaan tehtiin 
luomiskertomuksesta evoluutio jonka luojan nimi, "creatorin" asetettiin luomuksen sisään, eli elokuvassa ei loppujen lopuksi ollut edes Jumalaa, vaan creator, joka oli oikeastaan evoluutio.
 
- Metusalemilla oli jumalolennon kaltaiset yliluonnolliset voimat, jota se saattoi näköjään käyttää miten haluaa
 
- enkelit olivat laavan sisään kivenlohkareisiin jääneitä enkeleitä, joiden siivet olivat selvästi nuo ylimääräiset raajat. Lopulta nekin saatettiin näköjään tappaa, joten se siitä ikuisesta enkelielämästä.
 
- kun Nooa rakensi arkkia, ei kukaan käynyt pilkkaamassa sen tekemistä, päin vastoin saivat loppuun asti tehdä sitä ihan rauhassa ja nuo enkelit vartioivat ja auttoivat suurimmaksi osaksi sen tekemisessä.

- Nooa ei koko elokuvan aikana julistanut parannustekoja, kääntymystä ja varoitusta vedenpaisumuksesta, vaan kun pahikset saapuivat sen yhden kerran, Nooa uhosi mahtipontisen uhmakkaasti kuka hän on, kenen poika jne. "Gladiaattorityyliin" ja ettei niillä muilla olisi mitään toivoa pelastua vaikka mitä yrittäisivät ja siinäkin nuo enkelit toimivat bodyguardeina Nooalle.
 
- Nooan pojista vain Seemillä oli vaimo ja kun Haam oli viimein saamassa vaimon itselleen, Nooa esti tämän pääsyn arkkiin, jonka seurauksena Haamin vaimo hukkui. Kiva! Eli Raamatun paikka 8 henkilöä supistui kuuteen ja lisäksi arkissa oleva salamatkustaja.
 
- Kainin jälkeläinen pääsi salamatkustajaksi arkkiin ja tappeli Nooan kanssa lopussa, kunnes Haam tuli selän takaa ja tappoi sen tyypin
 
- lopussa Nooa aikoi tappaa Seemin kaksoistytöt, koska ei sallinut ihmisrodun jatkuvan
 
Siinä oli vain osa siitä iljetyksestä ja ikävästä leffakokemuksesta. Suosittelen, älä mene katsomaan, koska parempiakin fantasiaelokuvia on tulossa, kuten vaikka Transformer jne.
 
...sitten tuli jotain hyvää ja helpottavaa... LOPPUTEKSTIT!


10.4.2014

Sain eilen iltapäivällä 9.4. sanan Herralta!

Kävin kävelyllä Helsingin keskustassa ja kahvilla erilaisissa baareissa, söin pitkästä aikaa kunnon roskaruokaa Mac Donaldsilla ja sitten ajoin ratikalla himaan Sörnäisiin. Olin koko reissun jutellut niitä, näitä Herralle, tilittäny ja kiittänyt monta saamaani juttua ja vähän monen muunkin, että Pyhä Henki on ollut vahvana läsnä. Varsinkin kun sain matkan aikana vielä kolme kirjoitusta lisättyä uusimpaan versioon pelastussanomaa. Ne olivat tärkeitä ja puhuttelivat minua suuresti. Kun astuin ratikasta ulos ja kiitosten saattelemana astelin kotia kohti, havahduin kysymään jälleen minulle täysin blackout aihetta, "Mutta Herrani, mites se Israel?" ja sain vastaukseksi suoran ja ytimekkään vastauksen "te olette Israel". Amen!
Siksi muutin koko pelastussanoman etusivun uudelleen, joka on nyt täysin looginen, ilman sitä omistuista kummajaista jota olen miettinyt, tuo "mites Israel?". Nyt se on selvä, siunataan Israelia.

Yöllä näin lisäksi 10.4.2014 unen:

 
Olin juuri tullut Jäämereltä käsivarren kautta Norjasta jonkun tutun helsinkiläisporukan kanssa ja palasimme Suomen puolelle. Tulimme pikkubussilla tai sen tapaisella jonnekin sinne ylälappiin, koin että varmaan Ivalon seudulle. Saavuimme jollekin portille, johon meillä oli avaimet mutta portin eteen kasatun jäätyneen lumen takia me ei päästy etenemään portista läpi ja sitten tuli ilta. Minut määrättiin vartioimaan avaimet kädessä tuota porttia, pääsin siitä sisälle ja ulos, mutta lumi esti portista kulkemasta suuremmilla ajoneuvoilla, koska lumikasa oli jäässä, eikä mikään lapio pystynyt jäiseen lumeen. Oli pakko odottaa. Muu porukka lähti jonnekin kaupunkiin nukkumaan yöksi ja minä jäin vartioon. Tunsin kuitenkin olevani paljon vartijana unessa, vaikka kyseessä oli vain portti ja jäätynyt lumikasa.
Aamu varhaisella lumi alkoi sulaa ja pehmetä, saatoin jollain lapion tapaisella auttaa kasaa pienemmäksi lapioimalla sitä pois portin edestä reunoilta alkaen. Keskeltä lumi oli vielä ihan jäässä, eikä siihen pystynyt. Kevät lunta oli kuitenkin melkein rinnan korkeudelle.
Sitten paikalle tuli joku paikallinen vanha mies, joka ihmetteli kun olen edistänyt kevään tuloa lapiolla ja sitten hän alkoi auttaa minua. Aamu oli jo tullut ja lumi oli tosi pehmeää. Sitten katsoin isoa kasaa portin edessä ja kokosin kaikki voimani ja kaadoin reunoilta jo täysin sulaneen korkean lumikasan joka ikään kuin pirstaloitui märälle asfaltille ja suli hetkessä pois kokonaan. Sitten sain portin kokonaan auki ja ajoneuvot mahtuivat kulkemaan.
Kun lumi oli sula, niin oikeastaan saman tien kun sain portin auki, saapuivat ystäväni takaisin suuria venäjän lippuja heilutellen ja venäjänkielisiä tervehdyksiä ja iskulauseita toistellen.
Siihen uni päättyi.
 
-jarmo-


9.4.2014

Suomi24 profetiasivustolla mielenkiintoinen aloitus "väittämä Nooan arkista"

Suomi24/profetiat
Nimimerkki: 1Saara
Tiistaina 7.4.2013 13:24
Nooan arkki ei kuvaa seurakuntaa
 
Lukiessani tänään Nooan arkista ja koko tapahtumaketjusta kysyin Herralta miksi Nooa +muut arkissa olevat joutuivat myrskyyn ja he pelkäsivät ja rukoilivat Jumalaa säästämään heidän henkensä. Jumala kuuli heitä ja aallot tyyntyivät ja vesi alkoi laskea.
Se ei siis käynyt yksiin sen kanssa, että arkissa olevat kuvaisivat temmattavaa seurakuntaa. Pyysin Herraa selittämään tämän asian. Ja Herra selitti.

Tuota arkkiin nousemista ennen Nooa oli varoittanut 120v tulevasta tuomiosta ja kehottanut ihmisiä kääntymään Jumalan puoleen ja hylkäämään jumalattoman menon.
Ne jotka olivat Herran omia kuolivat luonnollisen kuoleman mutta nuorempina kuin heidän aikanaan yleensä vanhuuteen kuoltiin. Herra siis otti ylös luokseen kaikki omansa ennen tuhon tuloa.
Myös nyt, niin kuin sanassa luvataan, tapahtuu niin kuin Nooan päivinä. Seurakunta, josta tulee Kristuksen morsian, temmataan yhdessä Kristuksessa nukkuneiden pyhien kanssa Herraa vastaan yläilmoihin. (elossa olevien kuolema on muuttuminen kirkastetuiksi) Silloin Jeesus ei tule maan päälle asti, eivätkä muut näe Häntä, kuin morsian ylhäällä pilvissä, josta matka jatkuu Isän kotiin vihkitilaisuuteen.
Nooa oli joukkoineen esikuva niistä, jotka säilyvät vihan ajan loppuun hengissä. Heistä tulee tuhatvuotisen valtakunnan ensimmäiset ihmiset. Aivan samoin kuin Nooan pojat vaimoineen alkoivat kansoittaa maata uudelleen.
Nooan arkki ei siis kuvaa vihan ajasta temmattavaa seurakuntaa, vaan vihan läpi hengissä säilyviä. En ole koskaan kuullut tällaista opetusta enkä ole myöskään lukenut tällaisesta mistään.

Mikä valtava ilo kun Pyhä Henki vastaa aina kun pyytää selitystä! Tämän vuoksi Pyhä Henki on meille välttämätön Opettaja!

--------------

Asiaahan on ehdottomasti ajateltava siten että kun Raamatusta puuttuu selkokielinen lopunaikojen marssijärjestys ja tempauksetkin ovat olleet enemmän tai vähemmän salattua mannaa sekä että niistä on vielä kiistelty laajasti eri tavoin. Tämä Saaran kertomus ja  nuo tuntemamme Nooan ajat antavat oivan kuvan nähdä tämäkin ikäänkuin käänteisesti uudelleen. Onhan kirjoitettu että ihmisen pojan tulemus on verrattavissa Nooan aikoihin ja moni  vertaa sitä tempausteoriaan, kuten Saara tässä on miettinyt tätä samaa. Olen monta kertaa sanonut, että Raamattu on absoluuttinen totuus, mutta kun tulee vastaan ristiriita, kuten Saara tässä selvästi näki, hän joutui miettimään syytä sille ja löysi Pyhän Hengen kautta rukousvastauksena. Autuas se joka tutkii.
Tässä se tuki nyt tuli ristiriidalle. Eli näen sen niin että tempaus nähdään selvemmin uuden testamentin puolelta katsottuna puolessa välissä rauhaa, kuin onkin. Mutta Enokissa nähdään morsiamen, eli vain yhden ainoan henkilön tempaus ennen ahditusten aikoja ja ennen tuota Nooan kovaa julistusaikaa. Tähän Saara näkee Jumalan armon Pyhän Hengen kautta tempauksena, jossa on varmasti menneet sen ajan elävät ja kuolleet, jotka ovat Herrassa pois nukkuneet tai hänessä elämänsä muuten turvanneet. En minäkään usko, kuten olen ihmetellyt että miten Nooa oli ainoa. Oliko muka koko hänen esi-isänsäkin kaikki turmeltuneet? Saara näki tämän Pyhän Hengen välityksellä ja sai puuttuvan palan pelastussanoman palapeliin.


Mutta ei nuolaista vielä, otetaan Raamattu esille 1. Mooses 6:5-10 Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat, niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä. Ja Herra sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin, sekä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut; sillä minä kadun ne tehneeni". Mutta Nooa sai armon Herran silmien edessä.
Tämä on kertomus Nooan suvusta. Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä. Ja Nooalle syntyi kolme poikaa, Seem, Haam ja Jaafet.
Mielestäni tuossa Raamatun kohdassa ei puhuta kuin Nooan armosta, saihan armon myös hänen poikansa ja vaimo, miksi ei sitten olisi tempaistu moni muukin?


1. Enok kuvastaa morsianta (salaa otettu, uutislyhde 3. Moos. 23:17-17)

Tässä kohtaa Nooa alkaa rakentaa arkkia ja saarnaa tuhosta (suuri herätys=Pohjolan Valo)

2. Saaran kuvaama tempaus, josta ei olla puhuttu Raamatussa Nooan aikoina, kuvastavat sitä suurta sadonkorjuuta, joka on erotettu hyvinkin uudessa testamentissa. Nooan aikoina sekään ei varmaan ollut iso, jos Enok oli yksi, niin tässä oli varmaan 19 henkeä, mikäli pidämme kiinni kolmanne Mooseksen23 luvun heilutuslyhteen ero muuhun porukkaan.

3. Nooa perheineen kuvastaan Daniel 12 luvun loppua oli tasan 8 henkilöä, eli se autuas joka kestää loppuun saakka 1335 päivää hävityksen kauhistuksesta. Eli sitä joukkoa joka jaksaa kaikki vihan ajat yli Jeesuksen näkyvään paluuseen saakka

Yhteenvetona 1+19+8=28 henkilöä (tämä oli kuitenkin Raamattu perusteinen arvio)

Uusi maa alkaa!

Uskon että Saaaran saama sana on aito :)  -jarmo-


8.4.2014

Seitsenvuotiskunniaksi, Pyhän Hengen johdatuksesta tein uuden version pelastussanomasta

http://www.pelastussanoma.fi/Etusivu.html

Paras Fingerpori ikinä


5.4.2014

Minua on mietityttänyt etteivät kaikki morsiamet sittenkään kyllä valvo ja sen huomaa

Tulipalo Tulipalo keskiyöllä! Eikö kaikki ensimmäi- sessä ylösotossa sittenkään valvo, vaan heidät viedään väkisin? Kuin lottovoitto.
Monesti nämä uutisjutut profetoivat minulle, osin siksi että ne tekevät helposti aiheen, josta voin tehdä yhtymäkohtia. Jumala on sen verran kaikkivoipa, ettei mikään maailmassa estä hänen tekevän meille ilmoitusluontoisia tapahtumia.
Kirjoitin taannoin jutun päiväkodista, jonne syttyi tulipalo, jonka tietyn perheen isä tiesi ennalta ja haki omat lapsensa sen alta pois. Isähän ei voi väkisin viedä toisten lapsia, joten muut lapset jäivät vielä taloon. Mutta kun palo oli syttynyt, tämä isä saattoi pelastaa ne lapset jotka halusivat pois talosta. Näin syntyi ajatus siitä, miten Jumala joutuu nyt ihmisiä lajittelemaan.
Elien oli Eurojackpotin megapotti, 57,3 miljoonaa euroa, Hallamäentien R-kioskilla Toijalan taajamassa. Eurojackpotin historian suurin voitto osui kymmeneen osuuteen jaettuun porukkapeliin. Tuoreet miljonäärit eivät ole vielä kioskilla näyttäytyneet. Sitäkään kioskilla ei vielä tiedetä, onko voittava rivi ollut jonkin vakiporukan itsensä valitsema vai työntekijöiden koneella tekemä jaettu porukkalotto. Kymmenen voittajaa voivat siten olla myös täysin vieraita toisilleen. 3. Mooses 23:17 Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi. Tässä saattaa olla vihje tuosta jakaumasta?

Sitten tulipalouutinen:


Viisi nuorta pelastivat miehen hengen: "Oli lottovoitto pelastetulle"
IL-Lauantai 5.4.2014
 
Tekstiä hieman muokattu ja lyhennetty: Raaseporissa Billnäsin ruukkialueella sijaitsevassa paritalossa syttyi tulipalo hieman ennen kello kolmea lauantain vastaisena yönä. Viiden nuoren miehen ripeys pelasti yhden henkilön hyvin todennäköiseltä kuolemalta, koska parikymppiset miehet olivat ajaneet sattumalta syrjäisen talon ohi ja havainneet tulipalon.
Oli "täysin sattumaa", että he tulivat sinne. Yleensä sillä tiellä ei liiku ketään kolmen aikaan yöllä, palomestari kertoo.
Nuoret olivat pysäköineet auton ja menneet tutkimaan liekehtivää taloa jolloin he havaitsivat ikkunasta nukkuvan miehen.
Tässä vaiheessa talon ulko-ovi oli jo tulessa, josta syystä nuorukaiset rikkoivat ikkunan ja herättivät miehen, joka ei selvästikään heti ymmärtänyt kotinsa olevan ilmiliekeissä ja miesten pelastamisyritystä.
Nuoret joutuivat jopa painimaan miehen kanssa ja yksi heistä sai haavan rikotusta ikkunasta. Lopulta nuoret saivat miehen ikkunan kautta ulos rakennuksesta.
Asunnosta ei löytynyt muita uhreja. Talossa nukkunut mies oli ehtinyt hengittää palokaasuja ja hänet vietiin tarkastettavaksi sairaalaan.
Asunnossa ei ollut palohälytintä, oli sen pelastus että nuoret sattuivat tulemaan talolle. Se oli lottovoitto pelastetulle miehelle!
 
Jarmo jatkaa: Viisi nuorta ei ole sattumaluku, vaan erityisen merkittävä ARMON luku.
Olen siis miettinyt TODELLISEN morsiamen tilannetta ja juutalaista hääjuhlaa, siihen lisännyt Raamatun erinäisiä lupauksia, jotka rikkoutuvat ainakin osittain, mikäli morsianjoukko olisi vain juuri ne tietyt valveilla olevat. Eli kaiken sanan valossa rohkenen epäillä että me taidamme tästä morsiusjoukossa nähdä nuo 144 tuhatta, kaikista Jaakobin sukukunnista ja tämän lisäksi lähisuku. Tämä ajatus johtuu siitä, että kun juutalaiset hääjuhlat pidetään taivaassa ja morsian vihitään ylkänsä kanssa avioon, nuo 144 tuhatta voisi olla morsiamen luku ja lähisukulaiset, jotka eivät olekaan morsiamia, ovat ne lähimmät häävieraat, jotka sinne kutsutaan. Eli morsiusjoukko tavallaan kaventuisi pelkkiin palavasti odottaviin ja sukulaiset muodostuisi noista jotka viedään "kuin morsiamina" myös morsiamen mukana. Hääseremoniahan vietetään sulhasen isän takapihalla puutarhaan tehdyn Shupan alla, jonne kutsutaan vain isän suvun lähimmät ja morsiamen suvun lähimmät ja rakkaimmat henkilöt. Tässä astuu voimaan tuo perhelupaus, sitomislupaus jne. mitkä Raamatusta löytyy.

 
Tämä on siis nyt taas minun spekulaatiotani, sitä Chili Con Carné ruokaa, jota ei kannata luulla, että tämä pelastaisi varsinaisesti ketään, uskoi siihen tai ei. Jotkut ottavat kaiken niin älyttömän mustavalkoisesti, että "se on kuule juuri niin tai sitten joudut sanoistasi tilille". "Joudun joudun, älä kiihdy, vastaan kyllä sanoistani", joudun monesti vastaamaan heille.
Raamatussa on oikeastaan kolme pääsanomaa, evankeliumi, joka on se tärkein, joka on ainoa oikea tie pelastukseen ja ikuiseen elämään. Se on helppo kuin jätkänshakki, eikä siinä ole mitään kummallista, kryptistä ja mystistä knoppailua, muutenhan vain korkeammin koulutetut teologit ja ylifariseukset pääsisivät pelkästään taivaaseen. Kaikki vammaiset, lapset, lukutaidottomat ja muut tollot joutuisivat helvettiin.
Raamatussa on knoppailijoita varten ihan oma osastonsa, joita voi tutkiskella ja olla viisaampi kuin toinen. Mutta nekin asiat ovat tehty sinne vahvistamaan uskovan uskoa, siunaukseksi tutkiskelevalle, eikä leuhkimaan sillä kuinka joku tietää toistaan paremmin.Puhumattakaan siitä että joku saisi muilta suitsutusta siitä että on Pyhän Hengen lahjoissa erikoisasemassa ja jos näin onkin, niin omavoimaisuus on lähellä silloin. Siihen syllistyi ainoikaan Mooses ja moni muu, saaden siitä itselleen rangaistuksen.
Sitten on se kolmas osa, joka koskee lopunaikaa. Koko nykypainettu Raamattu on muodostunut vasta painotekniikan edetessä siihen muotoon että Raamattu ensinnäkin on jokaisella painetussa muodossa mutta hei, jokainen saa hurjia juttuja löytämällä ne netin kautta. Vasta netti on avannut Raamattuun ihan uudet ulottuvuudet. Sinä löydät nopeammin, opit nopeammin ja voit liitellä asioita toisiinsa, suodattaa sanoja, etsiä samankaltaisuuksia ja yhdistellä niitä. Miettikääs mitä Jumala kaikkivoipaisuudessaan on tietotekniikan avulla tehnyt meille Raamatun kautta mahdolliseksi. Katsokaas vain joskus 30 vuotta sitten kukaan ei saanut Raamattua lukea konekielisenä ja monet tutkivat sitä jopa kymmeniä vuosia, kunnes löysivät jotain josta saivat yhdistettyä uutta ja mielenkiintoista. Kaikki muu aika menee sen lukemiseen sana sanalta ja jos lopunaika kestää vain sen muutaman vuoden, ei puimatannerta voida tyhjentää niin pian, eikä ihmiset löydä sanasta kaikkea niin nopeasti. Eli koko Raamatun tutkiskelu mullistui vasta viime vuosien kautta, lopunaikoja varten.
 
Eli onko sittenkin se pieni joukko joka lähtee, se koostuu pienestä sukulaisryhmästä morsiusjoukon kera? Joka tapauksessa puhutaan miljoonista kadonneista maailmassa, lähinnä kymmenistä miljoonista muttei yhtään enempää. Oliko tämän päivän Toijalan takamaan, jossa ei ole mitään se lottovoittoluku 57 miljoonaa morsiamen sukulaisten luku? Tuo tulipalohan sattui viime yönä ja eilen Suomen lottoennätys 57 miljoonaa. Eli 144 tuhatta plus 57 miljoonaa väkisin vietyä. Sitä asiaa en vaan ymmärrä, että tuo valittujen luku 144 000 henkilöä morsiameksi olisi niinkin pieni määrä. Tuon isomman luvun kyllä ymmärrän. Jos joku on hyvä matemaattisesti, hän varmaan voisi arvioida, kuinka monta PALAVASTI VALVOVAA kristittyä maailmassa voi olla. Siis puhun tempausta joka päivä odottavaa henkilöä, koska moni nukkuu ruususen unta ja ei ole huolissaan siitä. Vain morsian odottaa kiihkeästi joka päivä.


4.4.2014

Schumacher osoittanut merkkejä heräämisestä -  tuleeko siitä vielä profetaalinen juttu ?

Koomassa yli kolme kuukautta maannut formulalegenda Michael Schumacher on 
osoittanut merkkejä heräämisestä.
IL-Perjantai 4.4.2014

Michael Schumacher
Asiasta ketoo miehen tiedottaja Sabine Kehm. Lausunnon mukaan Schumacher on hetkittäin vaikuttanut olevan heräämässä ja tajuissaan. Miestä hoidetaan ranskalaisessa sairaalassa Grenoblessa.
45-vuotiaan Schumacherin loukkaantumiseen johtaneesta onnettomuudesta on kulunut jo yli 90 päivää. Häntä on pidetty tähän asti keinotekoisessa koomassa.
Saksalaislehti Bild uutisoi jo torstaina, että miehen tilassa on tapahtunut "merkittävää paranemista". Miehen kärsimät aivovauriot ovat lääkäriarvioiden mukaan kuitenkin niin moninaisia, että ne saattavat johtaa yllättäviin takaiskuihin vielä heräämisen jälkeenkin.

Olen tuolla aiemmin kertonut että minulla on hyvin voimakas tunne siitä että Schumacherilla ja Ariel Sharonilla oli tekemistä keskenään, liittyen lopulta huippu-urheiluun ja talviolympialaisiin. Saattaa kuulostaa tyhmältä mutta yhtä kaikki, en ole tarkoittanutkaan että tätä maailman viisaat lukisivat.
Kun Michael vaipui koomaan, Ariel Sharon vaipui heti perään koomasta kuolemaan. Uskon että Shumacherin mahdollinen herääminen on merkki uskon eloonheräämisestä, eli merkkinä "Joonan merkistä" kun Niinive heräsi Jumalan pelkoon.
Lisäksi olen täysin normaalista poikkeuksellisesti nähnyt unta Michael Schumacherista ja tämän heräämisestä, jopa kahteen eri kertaan. Ekalla kerralla koetin herättää häntä ja hän heräsi, ollen yllättävän pirteä. Toisella kerralla näin että hän oli virkistynyt ja oli puoli-istuvassa asennossa sängyssä ja mietti koomassa ollessaan jotain asioita jotka kaivelivat häntä. Hän selvästi halusi kertoa jotain sieltä syvästä unestaan.
Uskon siis vahvasti että Michael Schumacherin herääminen on sekä ajan merkki, että myös hänellä on sanoma rajan takaa, jossa hän on ollut nyt 90 päivää. Jäädään siis odottelemaan...


31.3.2014

Pelastussanoma 7 vuotta! (kolme muuttoa mahtui tähän jaksoon)

Pelastussanoma 7 vuotta

En paljon ole kertonut itsestäni koska koen ettei tämä pelastussanoma ole minua varten, vaan jäljellejääviä varten, kun minä lähden. Ei siis ole tärkeää puhua itsestäni. Mutta nyt kun on merkkipäivä, ja 7 vuotta on tullut pelastussanomaa tehtyä niin voin jonkun sanan sanoa myös itsestäni. Kissani Kiti ja Aapo ovat olleet seuranani kaikki nämä vuodet ja ne ovat olleet minulle kovin tärkeät eläimet. Jos joku luulee että kissa ei ole persoonallinen, niin voin valaista että ne ovat erityisen persoonallisia otuksia. Niillä on niin erityinen oma luonteenpiirteensä, jonka vain Jumala voi luoda, ei sellainen synny evoluutiolla.
Sitten toinen asia. Numero viisi on seurannut minua läpi elämäni, niin puhelinnumeroissa kuin osoitteissani on aina ollut numero 5. Tänäkin päivänä asun asunnossa jonka numero on 5 B 50 ja enkä minä näitä ole valinnut. Pelkästään 7-numeroisessa puhelinnumerossani on neljä vitosta. Tuo numero viisi on siis seurannut minua aina syntymästä asti, olen syntynyt 15.5. ja hieman jälkeen klo viisi iltapäivällä
ja syntymäpainoni oli 5 kiloa 550gr. Ensimmäinen syntymäosoitteeni oli numero 5 katunumerolta. Vuorisaarna on minulle erityisen tärkeä Raamatun osa ja sen ruokintaihme, jossa 5 leipää jaettiin tuhansille ihmisille kahden kalan kanssa.
Kolmas hauska juttu on se että kun otin kasteen vuonna 1976 ja rukoilin Pyhän Hengen lahjaa, enkä koskaan kokenut saaneeni mitään. Tajusin vasta vuosia myöhemmin että olin saanut lahjaksi Taivasten valtakunnan kuninkaallisen herätyskellon. Aluksi en käsittänyt mitä tapahtui kun minut kastettiin, en yksinkertaisesti sen jälkeen enää koskaan käyttänyt rannekelloa. En minä tiedä miksi sen jätin pois, mutta en van yksinkertaisesti enää pitänyt kelloa ranteessa. Myöhemmin huomasin että minut herätetään aina jos nukun pommiin. Aluksi luulin että se on sattumaa mutta aloin huomata että ei ollut, vaan joskus kun ei ollut vielä kännyköitä ja jouduin heräämään tiettyyn kellonaikaan, minut yksinkertaisesti herätettiin. Vasta viime aikoina lopulta tajusin mistä lahjasta oli kyse.

Jeesus on Herra ja vapahtajani, hänessä minä lepään enkä enää tarvitse herätyskelloa.

22.3.2014

Mikä tämä pelastussanoma on ja kenelle se on tarkoitettu - näyttää julmalta mutta...

Aivan aluksi haluan korostaa, ettei tämä pelastussanoma millään tavalla kumoa sitä uskoa joka sinuun tuli, jo siksikin koska sinä luet tätä. Kertaan vielä varmuuden vuoksi uskomme:
1. synnin on tultava suureksi, jotta sinä ymmärtäisit ja näkisit itsesi saastaisena
2. sinun on alettava etsiä syntisyyteesi vastinetta ja hyvitystä, kuten anteeksianto
3. sinun on löydettävä Jeesus Kristus, Jumalan ainoa poika ja ainoa pelastustiemme
4. syntiesi sovitustyö Jeesuksessa kristuksessa ja tunnustaminen ne hänen kannettavakseen
5. uudestisyntyminen ja elämän aloittaminen Jeeusksessa Kristuksessa vanhurskautettuna
Jeesuksen veri Kun aloin julistaa tätä pelastussanomaa, tiesin että vertauksessa ruoka tarkoittaa nimenomaan sananjulistusta ja sen syöminen sanan vastaanottamista,  kuulemista ja ymmärtämistä. On monenlaista sanomaa, toiset saarnaa parantamisen puolesta toiset rukouksen puolesta ja toiset saarnaavat käännyttääkseen sellaisia, joilla ei uskoa vielä ole. Kaikki ovat tärkeässä asemassa palvelustehtävässään kunkin ihmisen ruokaosan jakamisen suhteen, jotta jokainen saisi annoksensa ajallaan kunkin maun mukaisen sopivan menùn.
Minun julistama pelastussanoma on eräänlaista Chili Con Carné ruokaa, elikkä tulisempaa tavaraa sulatettavaksi. Monet eivät voi syödä ollenkaan tällaista sanaa. Ei se mitään, sillä ei tämä sanoma ole mitä
julistan, kuin osaltaan sitä perus, perusevankeliumia, joka lähtee Jumalan suuresta Rakkaudesta. Tämä sanoma kertoo puhtaasti lopunajan ihmisiin liittyvästä kamppailusta, jossa Jumala on armossaan kiivautensa ja vihansakin keskellä tuomassa lohtua ja toivoa.

Sain pelastussanoman vuonna 2006 julistettavakseni ja se tuli minulle tutkiessani Jeesuksen Kristuksen verta ja mihin se verivana ristiltä vuosi maahan ja kallion koloihin. Seurasin siis verijälkeä ja sain yhtäkkiä jotain joka paiskasi minut pitkäkseni selälleen ja näin miltei tähtiä hetken. Makasin siinä hiljaa ties kuinka kauan, kunnes hitaasti aloin sulatella saamaani ilmoitusta.

Sain jotain joka poikkesi täysin minulle opetetusta entisestä ja julistetusta teoriasta puhdistaa tämä maailma ihmisistä ja liiasta synnistä tuhatvuotiskauteen. Käsitin yhtäkkiä ettei se ollutkaan niin mustavalkoinen homma kuin ollaan yleisesti luultu, että kaikki asetetaan suurelle pöydälle, oikealle ja vasemmalle, jotta Jumalan molemmat suuret kädet rinnakkain jakavat nuo ihmiset hyviin ja huonoihin. Toisella kädellä Jumala pyyhkäisee yhdellä huitaisulla jumalattomat roskakoriin ja toisella kädellä omat "söpöliinit" laatikkoon, jonka päälle laitetaan "Qality!" leima. EI NÄIN!
Aloin ymmärtää että Jumalan suunnitelma oli paljon monimutkaisempi ja kaikki huomioiva, niin rangaistuksena kuin siunauksena. Tajusin että Raamatusta on poimittu vain vahvojen tapa edetä läpi noiden kauheiden vuosien ja heikot sortuvat elon tiellä. Eihän Jumala yksinkertaisesti ole sellainen.
Kedon kukkaset Synti jopa seuraa maailmaa tuhatvuotiskaudelle, eikä moni kerro tätä, vaikka se löytyy Jesajan 65 luvusta, eikä maailma muutu paratiisiksi, puhumattakaan että olisimme tuhatvuotiskauden taivaassa. Melkein kaikki kuulemani romuttui ainakin osittain ja aloin lukea Raamattua aivan uusin silmin. En enää välittänyt saamistani kliseemäisistä opeista, jossa oli selvä ristiriita, joka selitettiin että "älä sinä sitä mieti, kyllä Jumala tietää". En voinut hyväksyä tuollaista vastausta Raamatun lehdillä, joka oli ihmiselle tarkoitettu, eli ymmärrettäväksi meidän kapasiteetillämme.
Ensimmäiset pelastussanoman vuodet olivat suurta opettelua, ensinnäkin ilmaisemaan sanomansa niin että se on vähänkään mielenkiintoista ja ennen kaikkea ymmärrettävää. Alussa muutenkin kun Pyhä Henki puhutteli koko ajan, niin ajatusvirtaa 
oli niin paljon ettei sitä ehtinyt kirjaamaan, saati laittaa ymmärrettävään muotoon. Vasta myöhemmin hitaasti kirjoitukset ovat tasaantuneet ja kerronnan tarvekin vähentynyt. On voinut keskittyä kirjoittamaan vain sellaisesta minkä voi pitää tärkeänä kertoa, eikä tarvitse jokaisesta uutisesta nousta takajaloilleen että nyt se päivä tulee, vaikka haluankin että se olisi jo tullut.

Pelastussanoma on ensilukijalle aika kauheaa luettavaa mutta se sisältääkin suurimman toivon mitä tähän saakka on evankelioitu sille kansanjoukolle, jonka edestä ovi suljetaan. Sille kansanjoukolle harva on koskaan saarnannut yhtään mitään, koska ihminen on sen verran julma olento. Se jättää tyhmät rannalle kuolemaan tyhmyytensä tähden mutta Jumala on viisaudessaan tehnyt oman tiensä, jonka yksi veihje Raamatun lehdiltä on tällainen:
 
Luukas 12:45-48 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille. Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä. Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.
 
Elikkäs, jakeissa 45-48 mainitaan jo useita erilaisia lopunajalle suunnattuja kohtaloita. Nämä kaikki koskevat sen päivän jälkeisiä kohtaloita, jotka jäävät kun ensimmäinen Boeing 777 on kadonnut lennolleen. Se tapahtuu varmaankin aivan kohta. Ajan merkkinä tuon tähän Niilo Ylivainion näyn viljapellosta:

Näin suunnilleen hehtaarin kokoisen viljavainion. Seisoin sen reunassa. Minulla oli halu ruveta sitä leikkaamaan, mutta vainio oli vihreä. 
Kuva katosi niin kuin filmi katoaa. 
Sitten ilmestyi sama vainio taas. Nyt se näytti kypsältä, mutta kun katsoin sitä, siinä oli ohdakkeita ja juolaa. Taaskin minulla oli tunne, että pitäisi ruveta leikkaamaan. Mutta tämäkin kuva katosi. 
Sitten tuli kolmas kerta. Pelto oli muuttunut kullankeltaiseksi. Sellaiseksi kuin pellon pitää leikkuuaikana olla. Taas kuva katosi ja tuli sitten neljännen kerran. Tuuli nousi, idästä, toi synkkiä pilviä, isoja lonkoja, ne laskeutuivat alaspäin. Minulle tuli tunne, että tulossa on hirmumyrsky. 
Juuri silloin lähtivät vanhanaikaiset vankkurit liikkeelle. Tuli miehiä, jotka nostivat hirmuisella kiireellä lyhteitä vankkureille, leikattua viljaa, pilvien alla, tuulessa, mustien pilvien alla. Siihen päättyi näky. 

 
Niilon näyssä tuuli nousee idästä ja suuret raskaat pilvet. Venäjän siis on noustava maamme rajoille pelottavammalla tavalla kuin nyt mutta siihen ei voi mennä enää pitkään, koska karhu on herännyt ja on valmistautunut suureen koitokseen. Se on täysin tietoinen että se on ajautunut nurkkaan, eikä pakotietä ole pois kuin taistellen. On vain ajan ja hetken kysymys koska tämä lähtee vyörymään niihin suuntiin, jotka se on jo ennalta itselleen sallinut.
Tuo hetki kun Venäjä on kohtapäätä päällämme, tapahtuu se ylösotto, josta olen puhunut jo vuosia.
 
Tämä pelastussanoma on lohtuna niille, jotka eivät siis siinä ryhmässä ole mukana.
 
Ne äidit ja isät jotka ovat uskossa ja pelkäävät lastensa puolesta, aivan kuten pitääkin pelätä, voivat elää siinä mielessä rauhassa että pienet lapset tulevat oman uskonne varassa siirretyksi tuhatvuotiskaudelle jatkamaan opetteluaan. Te uskovat vanhemmat olette niitä, jotka ovat rukouksen kautta näiden pienokaistenne takuumiehiä, koska he kelpaavat Jumalalle sellaisenaan. Älkää siis lapsistanne huolehtiko. Minäkin olin huolissani nuorimmaisesta vielä muutama vuosi sitten, kunnes näin unen sen illan jälkeen kun olin rukoillut tyttäreni puolesta. Unessa minulle näytettiin kalastaja joka vetää suurta verkkoja vedestä ja siellä näen tyttäreni. Sen jälkeen en ole surrut enkä epäillyt.
Jos teidän aviopuolisonne, kuten minun joka vielä erosi minusta, on kaukana armon piiristä niin älä sinä siitäkään välitä, vaan rukoile paljon tämän puolesta. Mikään ei ole niin voimakas kuin rukous. Luuletteko te että saatana pelkäisi USA:n SEAL joukkoja, Venäjän erikoisjoukkoja, entäpä Kiinan ydinaseita? Ei pelkää, mutta kun sinä ja pari ystävääsi polvistutte, ristitte yhdessä kätenne ja pyydätte ennalta kiittäen vetoamalla Jumalan sanaan sitä asiaa minkä olette rukouksessa Isälle Jeesuksen Kristuksen nimen kautta ohjanneet, sitä saatana pelkää enemmän kuin mitään koko maailmankaikkeudessa. Ja se tapahtuu!
 
Kun vielä mennään siihen aikaan joka on tulossa, joka on ensimmäisen ylösoton jälkeistä aikaa, niin sehän on paljon puutteen aikaa, loppuu sähkö, polttoaine ja ruoka kaupoista. Mutta samalla se aika tuo suuren herätyksen ja siunauksen niille, jotka ottavat heti Jeesuksen vastaan. Ei se aika johda pakkomarttyyrikuolemaan, kuten yleisesti väistetään. Luukas 12:45.48 kertoo hyvin ettei se johda mihinkään mahdottomaan, mikäli se on sinusta itsestäsi kiinni, mihin haluat itsesi antaa johtaa. Jos menet ja seuraat maailmaa, voit olla varma että jotain kauheaa siitä seuraa. Otat pedon merkin tietoisesti vain helpottaaksesi elämääsi, olet mennyt tekemään viimeisen virheesi ja joudut taatusti kymmenvertaisesti sitä katumaan. Mutta kun teet vain Jumalan tahdon, huomaat että ruoka ja vesi riittää, lämmin ja turvakin on siedettävä. Ei se aika siitä luksukseksi muutu, se on selvää mutta Jumalan lapsi tulee siitä selviämään ja pääsee pois kun pakanakansojen ajat ovat saatu päätökseen. Silloin taivaassa tapahtuu näin:
 
Joh.ilm. 7 jakeet (9-10 ja 13-14):
Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta".
Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
 
Juice Leskinen toisinajattelija Pelastussanoma on tehty tälle joukolle, jota minä tässä pelastussanomassa kutsun häävieraiksi. He tulevat olemaan myös se sama suuri PYHÄ JOUKKKO kun Jeesus saapuu kaikkine Pyhinensä näkyvällä tavalla.
He tulevat ymmärtämään kuilun partaalla.

Tule Herra Jeesus, sytytä jo se minkä syttyä pitää, jotta se täyttyisi minkä täyttyä pitää.

Katso vielä Juicen biisi, "toisinajattelija" !!
 
Omistettu Riinalle ja hänen perheelleen
 
-jarmo-

18.3.2014

Keistä koostuvat ne jotka hallitsevat Kristuksen kanssa tuhatvuotiskauden?

1. Tess. 4:14-18 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
Tuhatvuotiskauden hallitsijat Joh.ilm. 20:1-6 Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.
Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä 
ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.

1. Korinttolaiskirje 6:1-3 Kuinka rohkenee kukaan teistä, jolla on riita-asia toisen kanssa, käydä oikeutta vääräin edessä? Miksei pyhien edessä? Vai ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan? Ja jos te tuomitsette maailman, niin ettekö kelpaa ratkaisemaan aivan vähäpätöisiä asioita? Ettekö tiedä, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä, emmekö sitten maallisia asioita?

Joh.ilm. 6:9-11 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.

 
Juudas 1:14-19 Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet". He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden.
Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet, sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan". Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.
 
Näistä jakeista päätellen voidaan todeta että kun sanotaan että Jeesus tulee kaikessa kirkkaudessaan, kaikkine Pyhinensä, Hän tarkoittaa sillä tuota joukkoa, jonka kanssa tämä tuhatvuotiskausi hallitaan.
Tuo ryhmä koostuu seuraavista:
1. morsiamesta (Kristuksessa kuolleet)
2. morsiamesta (me elossa olevat Kristuksen omat, ensimmäinen tempaus)
3. vaivanaikaan jääneet (Kristuksen tähden marttyyrinä kuolleet)
4. häävieraat (elossa olevat, jotka ovat vielä jääneet, toinen tempaus)
 
Jeesuksen näkyvään paluuseen ei tule enempää ihmisiä, joten tässä ovat kaikki Pyhät ja loput maan päällä elossa olevat jäävät asumaan autuaina tänne jääneenä tuhatvuotiskauteen, kunnes kuolevat vanhuuden kautta pois ja jäävät odottamaan toista ylösnousemusta. Tuo aika on autuas aika koska siinä he voivat rauhassa ymmärtää mitä oikein tapahtui ja miksi.

Käsitellään vielä perään Luukas 12 koska se selventää hieman epäselvää tilannetta:

Luukas 12:35-56 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.
 
Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä. Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan. Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."
Niin Pietari sanoi: "Herra, meistäkö sinä sanot tämän vertauksen vai myös kaikista muista?"
 
1. morsian, ensimmäisessä ylösnousemuksessa
Ja Herra sanoi: "Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen huoneenhaltija, jonka hänen herransa asettaa pitämään huolta hänen palvelusväestään, antamaan heille ajallaan heidän ruokaosansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
 
2. jäävät kun morsian lähtee ja saavat kärsiä marttyyrikuoleman
Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin uskottomille.
 
Joh.ilm. 20:4-5 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.

Luukas 12 jatkuu...
3. tyhmät neitsyet, jäävät vihan loppuun saakka mutta elossa
Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.
 
4. penseät ja nukahtelevaiset pääsevät II ylösotossa elossa pois
Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.
 
Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt! Mutta minä olen kasteella kastettava, ja kuinka minä olenkaan ahdistettu, kunnes se on täytetty!
 
Luuletteko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? Ei, sanon minä teille, vaan eripuraisuutta. Sillä tästedes riitautuu viisi samassa talossa keskenään, kolme joutuu riitaan kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan, isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtänsä vastaan ja tytär äitiänsä vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiansa vastaan."
Ja hän sanoi myöskin kansalle: "Kun näette pilven nousevan lännestä, sanotte kohta: 'Tulee sade'; ja niin tuleekin. Ja kun näette etelätuulen puhaltavan, sanotte: 'Tulee helle'; ja niin tuleekin. Te ulkokullatut, maan ja taivaan muodon te osaatte arvioida; mutta kuinka ette arvioitse tätä aikaa?
 
Tähän Jeesuksen puheenvuoroon haluan liittää vielä apokalyptiset ratsastajat:
 
Johanneksen ilmestys 6:1-11
 
Valkea hevonen:
Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.
 
Jeesus Kristus itse, seppele kuvastaa keisariutta, kahden vallan kuninkuutta, maan ja taivaan ja Luukas 12 kertoo mitä Jeesuksen johtamaa sanomaa pelastuksesta seuraa. Miekka, oikeudellista eripuraa ja kuolemaa.
 
Punainen hevonen:
Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.
 
Musta hevonen:
Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."
 
Harmaa hevonen:
Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.
 
Ylösotto tapahtuu:
Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
 
Ahdistuksen ajat alkavat kuudennesta sinetistä, ensimmäisestä pasuunasta ja seitsemännestä sinetistä.

Päivittäistä seurantaa 1.1.2014 - 15.3.2014
Päivittäistä seurantaa 1.7.2013 - 31.12.2013
Päivittäistä seurantaa 1.1.2013 - 30.6.2013
Päivittäistä seurantaa 1.1.2012 - 31.12.2012
Päivittäistä seurantaa 1.11.2010 - 31.12.2011
Päivittäistä seurantaa 12.3.2010 - 30.10.2010
Päivittäistä seurantaa 1.10.2009 - 11.3.2010
Päivittäistä seurantaa 1.6.2009 - 31.9.2009
Päivittäistä seurantaa 1.1.2009 - 31.5.2009
Päivittäistä seurantaa 1.8.2008 - 31.12.2008
Päivittäistä seurantaa 15.4.2008 - 30.7.2008
Päivittäistä seurantaa 1.1.2008 - 14.4. 2008
Päivittäistä seurantaa 2007 loppuvuosi
Pääsiäinen 2007 alkaen...