12.4.2008

Riisiä ravinnoksi yhä rajumpaan hintaan (nisu/vehnä on noussut vuoden 2007 alusta 200%)
Julkaistu 12.04.2008, klo 00.47 (päivitetty 12.04.2008, klo 00.49)


Kuva: AP Graphics Bank

Riisin hinnannousu jatkunee vielä pitkään, arvioi kansainvälinen riisintutkimusinstituutti. Riisin kysyntä on ylittänyt tarjonnan jo useita vuosia.
Kysynnästä kertoo pitkään jatkunut riisivarastojen hupeneminen. Instituutin mukaan epätasapaino korjaantuu vain riisin tuotannon tehokkuutta parantamalla. Viime vuoden aikana riisin hinta on noussut maailmanlaajuisesti jopa 70 prosenttia. Lyhyen tähtäimen raju kallistuminen selittyy mm. sääolosuhteilla ja lihan kysynnän kasvulla kehittyvissä maissa. Lihantuotanto kilpailee samoista viljelyhehtaareista riisinviljelyn kanssa. Hinnannousu on saanut useat riisintuottajamaat rajoittamaan riisin vientiä. Elintarvikkeiden nopea kallistuminen on johtanut väkivaltaisiin mellakoihin muun muassa Egyptissä, Haitissa ja Perussa.


Loppu tulee ja se on nyt jo täysin selvää, merkit ovat luonto, ilmasto ja maailman yleinen tilanne sekä pisteenä kaiken päällä, Israelin todelliset rauhanpyrkimykset jonka edestä on uhrattava, jakamalla Pyhä maa.

Ilm. 6:5-6 Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: 'Tule!' Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: 'Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä.
Vilja ja ruoka yleensä tulevat maksamaan pian järjettömiä summia. Koiniks mitta on yhden ihmisen päivän annos viljaa. Denari on yhden miehen päiväpalkka. Ohra oli aikoinaan sianruokaa israelissa, sitä ei annettu edes tuhlaajapojalle palkojen kanssa jotka muuten molemmat ovat erittäin arvokkaita ravintoaineita. Ohria siis voi saada kolmen päivän annoksen yhdellä päiväpalkalla. Elämästä tulee todella rankkaa ja tiedän monen ihmisen varautuneen siihen. Säilykkeet, joita päivämäärä antaa periksi yli kolme vuotta eteenpäin, kannattaa varastoida niin paljon kuin kykenee niitä hankkimaan. Monet ovat tehneet jo nyt asekätkentää, vaikkeivät edes tiedä miksi. Tunnen erään alallani olevan vanhan militaristin, joka on reservin korkea-arvoinen upseeri ja hän melkeinpä varma että Venäjä vyöryy ylitsemme jonain päivänä. Mies ei ole lukenut, eikä edes kuullut koko Tukholman profetiaa.

Mitä uskoa
Vanha Testamentti on kirjoitettu ennen Jeesuksen syntymää ja valmistui vuoteen 450 eKr. mennessä. Se sisältää suuren määrän hämmästyttävän yksityiskohtaisia profetioita. Profetioiden toteutuminen todistaa, että Raamattu on elävää Jumalan Sanaa.
Vanha testamentti kertoo esimerkiksi, että ihminen, johon Jeesus luotti, pettäisi hänet: "Vieläpä ystäväni, johon luotin ja joka söi minun pöydästäni, kääntyy kopeasti minua vastaan" (Ps. 41:10). Uusi testamentti puolestaan kertoo: "Juudas Iskariot, yksi kahdestatoista opetuslapsesta, meni ylipappien luo kavaltaakseen Jeesuksen heille." (Markus 14:10)
Vanhaan testamenttiin on kirjoitettu enemmän kuin kolmesataa vastaavaa Messiasta koskevaa profetiaa, jotka toteutuivat Jeesuksen elämässä, kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Sellainen mahdollisuus, että yksi ihminen täyttäisi kahdeksan tällaista profetiaa, on yksi 100 000 000 000 000 000:sta. Jos yksi ihminen täyttäisi 48 profetiaa, luku moninkertaistuisi: 1 mahdollisuus luvusta 10 potenssiin 157 (1 ja 157 nollaa). Jos lisätään vielä loput 250 profetiaa, on täysin mahdotonta, että kukaan muu kuin Jeesus voisi sopia juuri tuohon tiettyyn aikaan ja sen tapahtumiin. Eli siis, jos tämä kaikki näyttäisi olevan täysin totta, menemme Jeesuksen omiin ennustuksiin, jotka edellisestä johtuen täytyy kaikki myös olla täysin totta. Jeesus ennusti viikunapuun nousevan lehtiin, jolloin kevät on lähellä. Mikä kevät, no kevät, jolloin hän saapuu ensimmäisen kerran alas taivaalta käskyhuudon kuuluessa: ”leikkaa maa”. Eikä tässä tietenkään ole kaikki, vaan vasta alku. Tämä kyseinen koiniks mitta nisuja tulee maksamaan päivän palkan. Viini ja öljy ovat Sana ja Henki, joita ei turmella. Joten niihin kahteen kannattaa uskoa, Pyhään Sanaan, Herraamme Jeesukseen Kristukseen ja antaa hänen Pyhä Henkensä johtaa kulkuamme, koska vaikeina aikoina linnutkin tulevat Hänen lapsiaan ruokkimaan.

11.4.2008

Operaattorit edenneet hätäviestihankkeessa
Julkaistu 11.04.2008, klo 14.31 (päivitetty 11.04.2008, klo 15.06)

Matkapuhelin
Kuva: Mika Kanerva

Matkapuhelinoperaattoreiden hätätekstiviestihanke on jälleen ottanut askeleen eteenpäin. Teleoperaattorit Elisa, TeliaSonera ja DNA ovat esitelleet sisäministeriölle suunnitelmansa kohdennettujen hätätekstiviestien lähettämisestä.
Operaattorien mallilla on mahdollista tavoittaa hätätilanteessa kaikki suomalaiset matkapuhelinliittymät koti- ja ulkomailla. Hätäviestit voidaan kohdentaa Suomessa tietylle maantieteelliselle alueelle. Myös ulkomailla tietyllä maantieteellisellä alueella oleskelevat suomalaiset on mahdollista tavoittaa hätäviestillä. Viesteillä voidaan tavoittaa myös Suomessa matkapuhelinverkkoja käyttävät ulkomaalaiset vierailijat. Hankkeen suunnittelu jatkuu edelleen, ja sen toteutusratkaisu esitellään sisäministeriölle toukokuun puolivälissä. Valmiudet viestien lähettämiseen operaattoreilla on jo nyt. Hätätekstiviestijärjestelmä on ollut tekeillä jo vuoden 2004 tsunamikatastrofista alkaen.
Vuonna 2006 sähköisen viestinnän tietosuojalakiin tehtiin muutos, joka mahdollistaa viranomaisten pyynnöstä lähetettävät hätätiedotteet. Lain mukaan operaattoreilla on velvollisuus lähettää hätätekstiviestejä viranomaisten pyynnöstä.
 

Ensinnäkin voin kertoa itseni maallisesta ominaisuudestani, että olen turvallisuusalalla ja tunnen vartiointiliiketoimintaa, sekä sen ylläpitämiä laitteistoja. Tämäntyyppiset laitteistot edistävät nkts. pedon merkkiä sata prosenttisesti. Joillakin yksityisillä turvapalveluilla on jo nyt julkisuudelta salassa pidettyjä ohjelmia, jotka ns. kräkkäävät telemobiilioperaattoreita ja löytävät minkä tahansa halutun puhelinnumeron kartalta GPS koordinaatein suoraan teleoperaattorin tukiasemien linkkien kautta. Ihminen kulkee niiden ohi, joten voidaan määrittää selvä kulkusuunta. Singnaalin heiketessä ja seuraavan linkin vahvistuessa saadaan aikaan aika tarkka sijainti kännykälle. Tällä tavoin mitä tahansa puhelinta voidaan seurata vähintäänkin muutaman kilometrin, ellei jopa muutaman sadan metrin tarkkuudella. Et siis ole enää nytkään missään turvassa tällaiselta seurannalta, siksi tämän asian ovat terroristit tienneet jo kauan. Vain ns. Pre Paid liittymien avulla voit olla anonyymi, mikäli kukaan ei tiedä numeroasi. Ei silti kannata olla skitso näiden asioden suhteen, koska motiivi seuraamiseen on aika laiha vielä tässä vaiheessa. Kun hommasta tehdään molempiin suuntiin aktiivi tällä txt viestitavalla, joka antaa vastaukseksi automaattisesti vastaanotetun viestin, suorana aukottomana signaalina. Tällä tavalla avataan suuret mahdollisuudet, jolloin varmistetaan sijainti ja "ei kun etsimään tyyppi". Lopuksi siru siirretään enää ihon alle, joten homma on sillä selvä. Ei ihon alla olevan lähettimen tarvitse yltää kuin lähimpään tukiasemaan, niin ihminen löytyy kyllä, eikä pakoon pääse ikinä. Vänkää! Kräkkäysohjelman avulla ei edes laki tule esteeksi yksityisten kuolemanpartioiden toteuttamille kristittyjen vainoille, jos kristityt ovat silloin jo valmiiksi lainsuojattomia.

Norjassa valtion ja kirkon suhde höllemmäksi
Julkaistu 10.04.2008, klo 22.58

Norjan hallituspuolueet sekä oppositiopuolueet sopivat torstaina valtion ja kirkon tiiviiden suhteiden löysentämisestä. Päätöstä tukevat norjalaiset pitävät muutosta voittona uskonvapaudelle ja vähemmistöjen oikeuksille.

Päätös tarkoittaa, että luterilaisuus ei ole Norjassa enää virallinen valtion uskonto. Perustuslakiin tehtävät muutokset antavat kirkolle enemmän itsenäisyyttä ja vahvistavat muiden uskontojen asemaa. Norjan lähes viisimiljoonaisesta väestöstä yli 80 prosenttia on luterilaisia. Liki yhdeksän prosenttia norjalaisista tunnustaa jotakin muuta uskontoa tai elämänkatsomusta. Norjan pääministeri Jens Stoltenberg kuvaili päätöstä torstaina "historialliseksi". Kulttuuriministeri Trons Gisken mukaan sopimus on merkittävä edistysaskel yksilöiden ja vähemmistöjen oikeuksille. Norjan perustuslaki vaatii edelleen, että kuninkaan on oltava luterilainen. Perustuslaista poistetaan kuitenkin kohta, jossa kuninkaalta vaaditaan uskonnon "ylläpitämistä ja suojelemista". Laki ei myöskään vaadi enää luterilaisia kansalaisia kasvattamaan lapsistaan luterilaisia. Valtion rahallinen tuki kirkolle jatkuu, mutta laki vaatii nyt myös tuen myöntämistä muille uskonnollisille yhteisöille sekä ateistisille ja agnostisille ryhmille.

Tiedätte varmaan, että tämä on juuri sitä luopumista, joka on tapahduttava ensin ja sitten ilmestyy tuo laiton. Tämä luopuminen Jumalan Sanasta, eli Jeesuksesta tapahtuu ensin. Kaikki haluavat uskonvapautta, uskoa mihin vaan ja miten vaan, sekä vähemmistöjen, eli etupäässä se on homo- ja lesboliittojen, että naispappeuden hyväksymistä, jotka kulkevat kaikki kolme käsi kädessä. Luopumista alkuperäisestä Raamatusta, sitä se vaan kaikki on ja kun Pohjola luopuu, laiton ilmestyy ja näin on käynyt kaikissa pohjoismaissa. Raamatun Sana sovelletaan.

Aikoinaan kun Jumala hävitti maan vedellä, Hän selvästi kiinnitti huomion turmellukseen seksuaalisilla alueilla, kuten homosuhteet ja julkiraiskaukset. Tässä sitä myös taas ollaan...

8.4.2008

Texasin lahkosta viety turvaan jo 400 lasta
Julkaistu 08.04.2008, klo 00.16 (päivitetty 08.04.2008, klo 07.51)

Lahkon tila
Kuva: Reuters-TV
 

Yhdysvalloissa Texasissa viranomaiset ovat vieneet jo ainakin 530 naista ja lasta turvaan mormonilahkosta. Lahkon maatilalta pelastetuista 400:n kerrotaan olevan lapsia.

Aiemmin on kerrottu, että laajasta lasten hyväksikäytöstä epäillystä lahkosta kuljetettiin viikonlopun aikana pois vajaat 200 naista ja lasta. Tuomari on määrännyt hakemaan kaikki lapset pois lahkon maatilalta. Lähellä Eldoradon kaupunkia sijaitsevan maatilan tyhjentäminen aloitettiin viime viikolla. Viranomaiset saivat puhelun 16-vuotiaalta tytöltä, joka sanoi, että häntä on käytetty seksuaalisesti ja henkisesti hyväksi. Tyttö kertoi myös menneensä tilalla naimisiin 50-vuotiaan miehen kanssa ja synnyttäneensä tälle lapsen.

Voi kuinka valmista selitystä me saamme USA:lta, lasten katoamiset ovat varmasti pian ylösottotapahtuman jälkeen otsikoissa selitettynä, kuinka kristityt ovat heidät kaikki kaapanneet. Mormonit käyttävät suomessakin nimeä: Myöhempien aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko. Mormonit ovat Kristuksesta niin kaukana, ettei ole ihme jos tuollaista tapahtuu koska pahuus on saanut tämän maailman koko vallan itselleen ja lehti kääntyy parhaillaan. Jumala suojeleekin ilmeisesti enää vain omiaan. Jumala tosin tietää ketkä ovat viiniköynnöstä, jotka sitten uhrataan Herralle. Jeesus polttaa ja puhdistaa heidät tulella ahdistuksen ja vihan ajassa. Nämä ovat ne lukemattomat kansat, joita kukaan ei voinut laskea, koska tässä joukossa on eläviä ja kuolleita ja heistä koostuu se ylösotettujen pääjoukko, joka otetaan pois 1335 päivää Israelin rauhasta, jolloin hävityksen kauhistus on jo asetettu 45 päivää aikaisemmin, rauhakin on rikottu ja hyökkäykset Israeliin ovat alkaneet.

7.4.2008

Eli nyt taitaa olla sitten se toinen vuodenvaihde, eli juutalaiskalenterin 1.1.

Tästä kun aletaan laskea 14. päivää, niin on pääsiäinen eli 20.4. täysikuu. Sitten 3. Mooses 23:15-18 jossa mainitaan 49 päivää ja sapatista, eli tässä tapauksessa edellisestä päivästä seuraava, eli sama päivä, sunnuntai 20.4. josta lasketaan 50 päivää, jolloin tuodaan Herralle kaksi kakkua happamesta leivästä leivottuna, eli syntisyytensä tunteva morsian, ensin kuolleet ja sitten elossa olevat. Polttouhrina Herralle seitsemän seurakuntaa. Nuo ovat se viini, jotka viedään kaupungin ulkopuolelle ja survotaan niin että veri roiskuu hevosten kuolaimiin asti 1600 vakomitan (320km) päähän. Se on se suuri porukka joka jää tänne kun alkaa ahdistus. Ensin kuitenkin täytyy ensimmäinen peto ilmestyä. Laiton, joka korottaa itsensä jumaluuteen asti.

6.4.2008

Monesti halusin tämän linkin http://opsti.japo.fi/morsian.htm#KRISTUKSEN%20MORSIAN
katso ja kiitä Osmoa, hän on Jumalan mies. Älä ylistä häntä, vaan kunnioita. Hän tiesi kyllä mitä Jumala on ja mitä Kristus on.

5.4.2008

Sain päivänäyn, joka kosketti kunnioitusta

Tänään istuin kaikessa mietteissäni, olin juuri mailannut lentokapteeniveljelleni kirjeen, jossa muistelin hänen uransa vaiheita ja huomasin nähneeni vuosia sitten unen, jossa tämä menee Kaukoitään missä on suuria koneita ja suuret kuviot. Siellä hän kamppailee paluusta suomeen ja leveän leivän sekä jonkin muun asian välissä jota en unessa ymmärtänyt. Veljeni lähti lentämään superjumboja juuri tänä talvena, heti joulun jälkeen Hong Kongiin. Istuin tuossa sen jälkeen mietteissäni ja yhtäkkiä päähäni tuli näky, jossa kerrottiin suoraan sanoin, että älä väheksy Jumalan olemusta Jeesuksen edessä. Ymmärsin asian ainakin itse. Jos kuvailen itseäni mitä minussa tapahtuu, en oikein osaa kertoa. Elän itse asiassa rukouksessa koko läpi elämäni. En osaa enää vetää viivaa siihen, mikä oli rukousta ja mikä ei. Voitko sinä löytää yhtymäkohtaa tällaiseen elämään. Toivon että voit ja kiitän Jumalaa, jos niin muutkin elävät. Suhde Jeesukseen on kuin hän olisi Jumalani, mutta minun pitää tietää että Jumala on Jumala ja Jeesus on Taivasten valtakunnan Kuningas ja Herrain Herra. Jeesus on lähes sama kuin Jumala, heidän mieli on 1:1 ja heidän voima on 1:1 eli minä olen aika vähäinen ja Jumala on se kaikkein suurin, jota en voi edes silmin katsoa.

3.4.2008

Nöyrä Kristitty kiirastulessa skitsofreniansa kanssa

Kun Taivastenvaltakunta koostuu köyhistä, jotka omistavat kaiken, surullisista, jotka iloitsevat Herrassaan, heikoista, joilla on kaikki voima ja vaikkapa syntisistä jotka ovat syntisimmistä syntisimmät, jotka ovat kuitenkin ne kaikkein puhtaimmat. Tämä on lähtökohta! Mikä mielenterveydellinen tauti on juuri tämän kaltainen? Skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö. Näitä juttuja kun tutkii, löytää väkisinkin itsensä näiden sairauksien vaivaamina, jos uskoo pelkkään lääketieteeseen. Minun ei tarvitse mennä silti kovin pitkälle tajutessani olevani näiden vaivojen vaivaamana kumminkin se kaikkein tervein ja Jeesuksen Kristuksen kirkastama. Olen niin erilainen kuin monet muut kanssakulkijat, riippumatta siitä, mitä he edustavat. Vasta kun sielunveli tulee vastaan, puhumme samaa sydämellistä Rakkauden kieltä, joka on täysin vierasta muille. Puhumme armosta, jossa on laki, puhumme tuomiosta jossa on armo, teoistamme jossa ei ole kehumista, mutta ne silti joskus palkitaan ja puhumme synnistä jossa on kaikki puhtaus. Kristityn, joka on Kristuksen morsian, on hänen vaellus juuri tällaista. Kristitty joka koettaa itsensä itse pyhittää, tekee itsestään enkelin, pukee päälleen valkoiset vaatteet ja ilmoittaa kaikille että olen Pyhä. Jeesus on usein näille "pyhille" toinen seikka, koska ilman Jeesusta, ei ole Taivastenvaltakuntaa, joten Jeesus otetaan muotoseikaksi mukaan puhdistautumisproses-siin. "minä tunnustan että Jeesus kuoli, bla bla bla syntiemme
bla ja siksi minä olen varmalla puhdas. Vanha vitsi kuuluu, kun vaimo puhuu miehelleen kesken urheilulähetyksen: "nouse äkkiä sohvalta ylös sammuttamaan, autosi palaa" ja mies kuulee: "nouse äkkiä, bla bla bla" joten mies nousee heti ylös ja huutaa "hei, se oli paitsio, hei vaimo, tuo kalja kaapista". Loppu oli kokonaan vailla sanomaa tulevasta tuhosta, koska oman maailman illuusio oli jo luotu niin vahvasti ympärille, ettei sen läpi silmät näe, eikä korvat kuule, eikä sydämellä tiedä eikä liioin tunne. Kristitty näkee itsensä pelkästään tässä ja nyt, puhtaana kuin pulmunen, kunhan vaan nyt varon, etten syntiä tee. Siinä koko juttu. Synnin tekemisen varominen onkin se, joka eksyttää, koska silloin aletaan siivilöidä pikkuasioita ja isot kamelit kulkevat ohi siivilän. Niinpä Taivastenvaltakunta on erilainen kuin omamme, ensimmäiset ovat viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä. Kun luulet olevasi oikein Pyhä, olet jo eksynyt ja etkä enää kelpaakaan Jeesukselle.
Minä tiedän ilokseni kertoa mikä lääke tuohon skitsofreniaan tepsii: RUKOUS, rukoile itsellesi lakkaamatta nöyryyttä. Älä rukoile mitään muuta armonlahjoja, kuin Rakkauden lahjaa ja nöyryyttä ja taas lisää sitä nöyryyttä. Lopulta löydät hyvin pienen ja ahtaan portin, josta vain hiiri pääsee, eikä vain pääse, vaan ennen kaikkea mahtuu sisälle.

1.4.2008 (klo 20:00)

Maailma ilman lapsia

Juuri TV-2:lla tulleen samannimisen ohjelman innoittamana huomaan jälleen uuden seikan, joka tukee lähestyvää pikaista ylösottotapahtumaa. Se on nimittäin monissa maissa tapahtunut lastenteon rajoittaminen. Tätä tapahtuu monesta eri syystä ja sitä on kestänyt jo useita vuosia. Maailmaa viedään tilanteeseen, jossa olisi mahdollisimman vähän pikkulapsia. No sehän on juuri se tilanne, jossa me nyt ollaan ja silloin maailman senkään asian ympärillä tapahtuva katastrofi ei olisi niin mittava, kun lapset katoavat kaikki. Siis eivät aivan kaikki, koska vain viattomat sellaiset ja viaton lapsi ei ole välttämätöntä viaton enää 7-15 vuotiaina, joka riippuu täysin henkisestä kasvamisesta ja olosuhteista. Lapset kasvavat ja yhä vähemmän syntyy uusia.
Länsimaissa lapsia tehdään nykyään aina vain myöhemmällä iällä sekä aina vain vähemmän ja vähemmän, koska lännessä naisilla on työuransa, eivätkä he halua tehdä enää lapsia. Kiinassa lapsia taas rajoitetaan, koska ihmisiä on liikaa. Afrikassa taas elinolosuhteet rajoittavat luonnostaan lasten tekemistä ja monissa maissa sota rajoittaa samaa edistymistä. Tätä on tapahtunut koko 2000 luku joka tarkoittaa sitä että viattomia lapsia on tällä hetkellä vähemmän kuin koskaan aikaisemmin, joka koskee koko maailmaa. Jumala on siis tälläkin tavalla valmistanut ihmiskuntaa sivun kääntöä varten. Ylösottotapahtuman jälkeen, uskon että lapsia voi jälleen tehdä. Olin aikaisemmin päinvastaista mieltä, mutta olen miettinyt asiaa ja tullut siihen tulokseen, että lapset, jotka syntyvät ensimmäisen kolmen vuoden aikana, otetaan saman tien ylös kumminkin kun on kulunut 1335 päivää. Tuon jälkeen syntyvistä en osaa sanoa mitään. Eikä Jumalalle kuolemakaan ole silti mikään ongelma, vaan kuollut on autuas. Lapsena kuollut on todella onnekas. Kaikilla Taivaaseen päässeellä on joka tapauksessa denarin palkkapussi siellä odottamassa, kävi niin tai näin, pääsi sinne nyt tai vasta sitten, teitkö sanajulistustöitä, kuten Rauno Helppi jo yli viisikymmentä pitkää vuotta, vaiko et päivääkään. Sama liksa odottaa, eikä tämä ollut mikään aprillipila.

31.3.2008

Ylösotto suhteessa maailman heräämiseen

Olen ruotinut ylösoton jälkeisiä tapahtumia jo aikaslailla paljon, mutta nyt puhun hieman jumalattomien ihmisten silmin tapahtuvasta käsityksestä suhteessa siihen, miten Jumala toimii tuona aikana. Ensimmäinen ns. Pyhien ylösotto on paljon pienempi määrä, mitä nykykristitytkin kuvittelevat. Vaikka ihmiset uskoisivatkin siihen tapahtumaan koko sielustaan, ei kellään ole täyttä varmuutta poispääsystä. Suhde Jeesukseen on oltava 100% kunnossa ja siksi rikkavilja on nyt erotuttava, eli se sidotaan kimppuihin. Hereillä on ainakin oltava, se on varmaa. Minä epäilen ylösotettavien määrällistä suhdetta kristittyihin todella pieneksi, koska se portti on ahdas, se on Raamatunkin mukaan todella ahdas. Ensin morsian ja sitten vieraat, se on järjestys joka noudattaa juutalaista hääjuhlakaavaa täysin 1:1:n. Eihän häissäkään morsiamia ole enemmän kuin häävieraita, joten sekin suhde on selvä. Morsiamia ei ole kovin paljoa ja sulhojakin vain yksi. Joka tapauksessa tämä ensimmäinen, morsiamen ylösotto on määrällisesti täysin ihmisten selitettävissä. Katoamisia tapahtuu jatkuvasti yhä enemmän ja koska pedofiilit ovat koko maailman inhottavimmat olennot ja lasten katoamiset yms. liittyvät yhtä kaikki tuolloin kristittyihin, ja millaisiin kristittyihin? kiihkomielisiin fundamentalisteihin. Osmo Pöysti kertoo sanan fundamentalismin (rauhaa yli kaiken rakastavat) taustat:
NATO on muuttamassa oppejaan. Eihän globaalissa maailmassa ole valtioiden välisiä sotia, eihän? Jää jäljelle vain yksi sota: sota "fundamentalisteja" vastaan. Mielenkiintoinen sana tuo fundamentalisti. Kyse on perusteista. Tarkemmin sanoen kristillisen opin perusteista. Vuonna 1539-40 ilmestyi "Dat Fundament des Christelycken leers" (Kristillisen opin perusteet). Kirjan kirjoittaja oli Menno Simons, josta Mennoniitat saivat nimensä. Mennoniitat eivät sotineet edes itsepuolustuksekseen, mutta silti heitä ei saatu kokonaan hävitetyksi. Jokohan NATO nyt saa Mennoniitat hävitettyä lopullisesti, kun Amerikkakin on kaatumassa?

Kiihkomielisten kristittyjen syyksi lasketaan kaikki katoaminen ja heti sen jälkeen tuleekin koko maailmalle muuta ajateltavaa, koska ydinsota uhkaa koko planeetan turvallisuutta. Niinpä katoamiset ovat yhtäkkiä toissijainen seikka. Elämä jatkuu ja ennen kaikkea viha kristittyjä kohtaan jatkuu...
Sitten selitellään ja jaaritellaan katoamisia, joista tuli historiaan pelkkä mysteeri. Kun aikaa kuluu vuosi pari ja kristittyjen vainot ovat kovaa kyytiä muodostumassa yhä hirvittävimmiksi. Kokonaan kristillisyyden laittomina kiellettyjä maita ovat idän maat, muslimi- ja arabimaat. Pian kristinusko kielletään myös länsimaissa, ajautuen siihen pisteeseen, että koko maailma vainoaa heitä. Kristityt pakenevat piiloihin, heidät vangitaan leireihin ja heitä tapetaan, kunnes eräänä päivänä hekin kaikki katoavat. Tämä katoaminen on suuri joukko ja varmastikin sata kertaa suurempi kuin ensimmäinen joten se pitäisi tulla huomatuksi. Mitä tapahtuikaan? He olivat piiloissa, vankiloissa ja kuolleena. Juuri ketään ei suuri maailma nähnytkään katoavan.
Jumala ei tässäkään ylösottojen näkyvässä asiassa anna ihmisille täyttä varmuutta mitä tapahtui, vaan odottaa edelleen uskoa.

30.3.2008

Ydinsodan uhka alkaa Pohjois- ja Eteläkorean yhteenotosta?

Pohjois-Korea varoittaa tekevänsä ennaltaehkäisevän iskun

Julkaistu YLE 30.03.2008, klo 13.39

Pohjois-Korea varoittaa, ettei se aio odottaa sitä vastaan suunnattua ennaltaehkäisevää iskua. Maan virallinen uutistoimisto kertoo, että Pohjois-Korean armeija vastaa tarvittaessa Etelä-Korean mahdolliseen iskuun omalla ennaltaehkäisevällä iskullaan.

Pohjois-Korean armeija ilmoittaa myös pidättäytyvänsä kaikesta neuvonpidosta Etelä-Korean kanssa, kunnes maa pyytää anteeksi lausuntoaan mahdollisesta ennaltaehkäisevästä iskusta. Etelä-Korean asevoimien uusi päällikkö Kim Tae-young ilmoitti keskiviikkona maan parlamentille, että maan armeija on varautunut hyökkäämään epäiltyyn pohjoiskorealaiseen ydinasetukikohtaan jos Pohjois-Korea yrittää hyökätä maahan ydinasein. 

Se mitä seuraavaksi esitän, ei ole mikään profetia, vaan koska tutkin profetioita ja yritän niitä jatkuvasti soveltaa sekä toisiin profetioihin, että lopuksi simuloida ne Raamatun läpi. Näin kun toimin, luulen ehkä onnistuvani, tai ainakin jo melko hyvin näkemään eteenpäin mahdollista tulevaa ja varsinkin kykenen luomaan suurempia kokonaisuuksia. Kuten sanoin sanan, ”ehkä”, koska ihmisen profetoiminen on todellakin vajavaista.
Seuraavaksi otan esille profetian, jossa mainitaan ydinsodan täysimittainen koko maailmaa koskeva uhka, siis vasta sen uhka, joka tapahtuu heti ylösoton jälkeen. Se viittaa valitettavasti suoraan Eteläkoreaan, josta tulee juuri sitä ennen merkillepantava tieto tuhansista ennalta poistuneista ihmisistä. Heidät otettiin ilmeisesti suuremmalla ja harvemmalla seulalla, koska sinne kohdistetaan siis oikea ydinisku, johon koko maailma herää. Ilman oikeaa ydin iskua ei koskaan tapahdu totaalista ydinsodan uhkaa, samoin kuin ei ilman ylösottoa kukaan myöskään herää. Muutenkin 1956 Korean sota oli ensimmäinen lajissaan, jonka maailman poliisin roolin ottanut Yhdysvallat koordinoi. Olisi hyvin kuvaavaa, jos ympyrän sulkeuduttua, Leijona nostettaisiin takajaloilleen juuri samasta syystä ja siltä reväistäisiin siivet juuri Koreoiden välien takia. Tämän ydiniskun jälkeen neljä enkeliä siirtyy maailman neljälle kulmalle pitämään kiinni sodan tuulista, jotta viimeinen herätys saisi vapaasti tapahtua. Tästä asetelmasta alkaa suurten ahdistuksien ajat, joka päättyy toiseen todella merkittävän suureen ylösottoon ja sen jälkeen vasta suoranaiseen vihan aikaan, jossa kaadetaan maailmaan Jumalan vihan maljat. Toinenkin ylösotto tapahtuu suurelle kansalle melko näkymättömissä, koska he kaikki ovat vihattuja, vainottuja ja surin osa täysin piilossa muilta ihmisiltä.

Kerskaaminen näyn saamisella ja muilla luonnottomilla kokemuksilla

Kun luin edellisen tekstini uudelleen, kalskahti korvaani kerskaamisen ensimmäinen pieni vivahde, kun sanoin, että olen nähnyt unia ennenkin. Tuo lause: "kuten olen monesti ennenkin saanut näyn". Pyydän nöyrimmästi anteeksi, se kuulostaa todellakin mannekiiniprofeetan sanoilta. Tarkoitin heräämisen hetkellä saamiani näkyjä, joita olen ennenkin saanut.
Selitän sen näin, koska kyse on siitä että itse voisin tietää mistä hengestä näky tulee. Ihminen joka näkee unia, kuten minäkin, en voi aina olla varma oliko se uni, vaiko ilmoitus. Olet varmaan itsekin huomannut sen jos näet erikoisia unia, joita yrität tulkita. Uniahan voi nähdä olematta profeetta tai saamatta profetoimisen lahjaakaan. Profetoimisen lahja on unen selittäjällä, eikä näkijällä. Jumalalla on ihana tapa Pyhän Hengen kautta antaa ihmisille erilaisia asioita, jotta nämä uskoisivat. Ei Jumala halua olla fakta ja 100% auktoriteetti, juuri näin Hän ei halua toimia ja olla. Siksi Jumala kouluttaa meihin Uskon elämää. Heräämisen hetkellä näkemäsi uni on jo puolitodellisuutta ja silloin sinulla on tietoisuus siitä että millä hetkellä unta olet sen unen tai näyn saanut. Jos näky tulee heräämisesi hetkellä, tiedät ettet ole kuukausiin tai vaikka vuosiin nähnyt heräämisesi hetkellä yhtään mitään, vaan vain herännyt ja silloin kun näky tulee juuri silloin, tiedät että tässä tulee ilmoitus Pyhästä Hengestä. Tämä on se oleellisin syy, miksi tiedän erottaa tavallisen uneni näistä. Toki siinä on paljon muutakin eroavaisuutta, kuten selväpiirteisyys, vahvuus ja kauneus. Kerran näin jopa näkyä puolet unessa ja loput täysin valveilla maaten vielä paikoillani sängyssä. Se jos joku oli hurjaa. Tuo näky on henkilökohtainen, eikä sitä ole syytä nyt ja tässä julkaista, koska se on jossain sivustollani jo julkaistu aiemmin. Heräämisen hetkellä on minun tapani saada näky jos sellainen on tullakseen. En minä juurikaan pyytele Pyhältä Hengeltä sellaisia, vaan ne ovat vaan tulleet. Ajattelen aina näin, että jos minä pyytelen jatkuvasti näkyjä, pian niistä muodostuisi vain jonkinlainen kaava, enkä enää edes osaisi iloita saamastani. Sen sijaan haluaisin vahvistaa sinun Uskoasi, kertomalla tätä, jotta et pelkästään pitäisi kiinni Jeesuksesta, vaan olisit yksi liha hänessä. Yksi ruumiinosa Jeesuksessa Kristuksessa. Se on tärkeintä, ei näyt, koska ajat eivät ole tärkeintä, tärkeintä on Usko.
Uskon vahvistukseksi kerron erään tarinan. Olin Turussa Martin kirkossa takarivillä Hesasta kyläilemään tulleen serkkuni kanssa kuuntelemassa saarnaa. Jos teistä joku on käynyt siellä ennen, tietää siellä erään seurakuntalaisen, joka tuo perässään laumoittain pahoja henkiä. Usein tämä mieshenkilö ei edes tule kuuntelemaan saarnoja, vaan saapuu rukouspalveluun, jossa hän häiritsee rukoiltavaksi tulevia jonossa. Hän ei useinkaan mene sinne rukoiltavaksi, vaan todellakin häiritsemään ihmisiä maallisilla keskusteluillaan. Minua hän ei uskaltanut koskaan puhuttaa, en tiedä oliko syynä suuri fyysinen kokoni, portsarin ulospäin kuvastava luontainen auktoriteettini, vai jopa se, että hän näki kuka minussa asuu sisällä. Tuona iltana me serkun kanssa kuuntelimme saarnaa ja kun loppulaulut oli laulettu, en itse ajatellut yhtään mitään tuosta häiriköstä, eikä siis olisi voinut edes vähempää kiinnostaakaan. Mutta siinä kun istuin ja ihmiset alkoivat valmistautua rukouspalveluun, kävi takaani pimeiden voimien tuulahdus ja heti perään ovi avautui kirkon perällä. Ahdistava henki syöksyi provosoiden lävitseni, kuin kylmä kolkko tuuli, joka lamautti osittain jopa hengitykseni. Se ahdisti ihan pieneksi hetkeksi
sydäntäni, kuin joku olisi sitä puristanut hetken ja sitten selkäni takaa tuli näkyviin se sama mies. Huomaa erityisesti se, etten todellakaan nähnyt heti tuota miestä, vaan henget toimivat ensin ja sitten vasta tajusin kuka ne toi kirkkoon. Tämä käveli suoraan eteen rukouspalveluun häiritsemään ihmisiä. Tämä on näkymätön todiste pahuuden voimien oikeasta olemassaolosta ja oli minulle henkilökohtaisesti täysin kiistaton, joka ei anna aihetta pienimpäänkään epäilykseen niiden mahdista ja voimasta. Tästä syystä roikun kiinni Kristuksessa, koska olisin täysin niiden armoilla, mikäli minua ei suojeltaisi ylhäältä. Tietyllä tavalla on suuri armo saada huomata ihan itse, ilman kuulopuheita. Mutta kuulopuheet ovat silti tehty meille kaikille, koska meidän tulee jakaa kokemuksia, eikä kerskata niillä. Meidän tulee tutkia puheemme ja tulee voida luottaa toisiimme puheissamme. Meidän tulee jakaa Uskoamme keskenämme, toinen toiselle ja siten liittyä Kristus-ruumiiseen.
Kerskaaminen valtavilla kokemuksilla ja näyillä oli varmaan ihan hirvittävän raskas kantaa Raamatun profeetoiden, koska he tiesivät sekä nöyryyden välttämättömyyden, kiusauksen nostaa itseään, sekä pakonomaisen velvollisuuden tuoda näyt julki.

29.3.2008

Luste sidotaan kimppuihin

Jos sinä ihmettelet ympärilläsi tapahtuvaa kahtiajakoa, olet huomannut vain sen, että pelastumisesi päivä on lähellä. Itse näin unessa heräämiseni hetkellä, kuten olen monesti ennenkin saanut näyn. Tämä oli vain selkeä, kaunis ja selväsanainen ääni, joka sanoi: "hän kysyy rikkaviljan kylväjiltä, joko satonne on valmis". Laitoin tekstiviestillä tämän mm. Rauno Helpille tulkittavaksi mutta eipä siinä mitään kummaa tulkintaa tarvita, vain julistusta ja todistusta tapahtuneesta. Herramme on jo kysynyt asiaa, joten eiköhän tämä ole jo selvä. Raamattu sanoo siitä puolestaan näin:
Matteus 13:24-30
Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin. Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?' Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?' Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin. Antakaa
molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'
Antakaa yhdessä kasvaa elonleikkuuseen asti, eli nyt on elonleikkuun aika. Älä siis pelkää heidän sidottujen sukulaisten, tai ystäviesikään puolesta, heille pelastustie on vain toisenlainen ja sen he ovat itse valinneet. Heitä on kutsuttu, mutteivät ottaneet kutsua vastaan. Älä pelkää poikasi tai tyttäresi puolesta, äläkä pelkää aviopuolisosi puolesta, vaan rukoile heidän puolesta ja se on sinun, sillä Jumala on suuri armossaan. Tämä penseä seurakunta nukkuu nyt ja herää vasta kun varas on tullut ja mennyt. Jumala on suuri armossaan ja Hän ei tee tästä maailmasta selvää viikatteella, kuten moni tänne jäävä nyt luulee ja sitten kun se tapahtuu tämä kiittää siitä Jumalaa. Jumala on hellä, oikeudenmukainen eikä tee virheitä. Puimatanner tyhjennetään hitaasti ja tasaisesti, kunnes vilja on koottu. Loppu poltetaan. Se että luste vertausuvana muuttuu Raamatun mukaan viinirypäleiksi:
Laulujen laulu 2:13
Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule
. Raamattu kertoo myös mitä viinille pian kypsyttyään tehdään:
Johanneksen ilmestys 14:16:20
Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi. Ja taivaan temppelistä lähti eräs toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi. Ja alttarista lähti vielä toinen enkeli, jolla oli tuli vallassaan, ja hän huusi suurella äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi, sanoen: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet". Ja enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viinipuun hedelmät ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan. Ja kuurna poljettiin kaupungin ulkopuolella, ja kuurnasta kuohui veri hevosten kuolaimiin asti, tuhannen kuudensadan vakomitan päähän.
Viini on siis se suurin seurakunta ja se joka nyt lähtee, menee sisään ahtaasta ovesta. Suuri seurakunta on enkelin jonka vallassa on myös tuli ja se leikataan, heitetään kaupungin ulkopuolelle. Tarkoittaa Uutta Jerusalemia, eli käytännössä tänne maan päälle ahdistukseen jäämällä puhdistautumaan, jossa heistä osa tapetaan marttyyreinä. Alkavat suuret Kristinuskon vainot, jossa nämä joutuvat todistamaan keneen he luottavat. Heillä oli aikaa, muttei Jeesukselle. Heillä oli talot, autot, lapset vaimot, harrastukset ja tärkeät työt, joilta ei aikaa liiennyt Herrallemme.

27.3.2008

Tämä aihe liittyy edelliseen, jonka toivon antavan sinulle käsitystä, tai ainakin haluaisin sinun miettivän miten sinä ja minäkin arvioimme lähimmäistämme. Tässä en puhu pakanoiden käsityksestä tietenkään, vaan uskon veljen käsityksestä meistä kanssaihmisistä.
Jeesuksen nimessä on tehty lukemattomia murhia ja kidutuksia, pahoinpitelyitä ja annettu jos jonkinlaisia tuomioita ja Jeesus itse tuli maailmaan vapauttamaan noista kaikista. Tämä on johtanut nyt viime aikoina siihen, että se kaikkein pahin noista on tapahtunut, eli siunataan synti. Nuo kaksi muuta tuomiota ovat tavallaan vanhoja perisyntejä syyttelyn muodossa, josta johtuen olemme antaneet murhien ja kidutustenkin tapahtua. Sen sijaan tämä loputon siunaaminen saa aikaan sielun tuhoutumisen ja eksytyksen vailla vertaa. Nykykirkkomme tekee tätä jo aivan avoimesti luomalla Jeesuksesta sellainen kuva, että Hän siunaa teet niin tai näin ja antaa kaiken anteeksi. Antaa, antaa, mutta mille sydämelle, siinäpä se. Jeesus tuntee meidät kaikki ja tietää kaikki tekomme. Jos luulet että hän antaa anteeksi vain siksi jotta voit tehdä jälleen samaa syntiä edes katumatta edellistä, olet väärässä ja silloin tapahtuu luopumus Kristuksesta.

23.3.2008

Katsohan tätä porukkaa ja tutki heitä, lisää tarvittaessa siihen haluamasi stereotyyppi ja tutki... Entäpä jos...


 

Älkää te tuomitko ettei teitä tuomittaisi... me emme ole tuomareita, vaan me voimme vain peilata asioita Raamatun kautta. Siinäkin on oltava hyvin varovainen, sillä ihmisellä on tapana tulkita Raamattua hyvinkin ikävin seurauksin, jättämällä osa tekstikokonaisuutta pois ja siten saada kuulostamaan jokin Raamatunjae tai osa siitä tuomittavalta. Niinpä olemme helposti tuomitsemassa muita jopa helvettiin saakka. Siksi lain täyttäminen, sen täyttämiseen pyrkiminen ja lain todellinen noudattaminen ovat itsellesi hyvin vaarallisia asioita. Sen kokonaisuuden hallitseminen vaatii nöyryyden lahjan. Tunnet itsesi kovin puhtaaksi hyvin nopeasti ja luet myös vahvistuksen sille puhtauden tavoittelulle Raamatusta, joka kehottaa sinut siihen. Hetken pyrittyäsi puhtauteen, löydät itsesi puhtaana mutta et olekaan sitä Jumalan silmissä. Taas vetoat puhtauteesi Jeesuksessa ja väität olevasi puhdas, muttet sitä edelleenkään ole. Olet oravanpyörässä jossa ulospääsy on muuttuminen hiireksi. Pieneksi kuin hiiri ja sitten vasta pääset puhtaudentunteestasi eroon. Tunnet ja tiedät joka päivä olevasi likainen mutta kelpaat silti sellaisena Jeesukselle. Teet toki parhaasi mutta tiedät kuinka vähään pystyt. Siinä se puhtaus vasta on nöyryyden hengen kastamana. Rukoile siis itsellesi nöyryyttä, jotta pysyt likaisena mutta samalla puhtaana, koska sinä kelpaat sellaisena kuin olet. 

21.3.2008

A-talk - Pako kirkosta
TV1 Torstai
20.03.2008 klo 21:05
Vieraina piispa Gustav Björkstrand, pastori Riina Storhammar, kappalainen Vesa Pöyhtäri sekä Petri Karisma Tampereen Vapaa-ajattelijoista

Katso tämä linkki, mikäli sinulla kaistanopeutta riittää. Linkki avoinna 19.4.2008 saakka:
http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1157169.asx?bitrate=1000000

Katso lopussa nuorisotyöntekijän, Jani Liukkosen, Helsingistä (Elävä Sana – Seurakunta) haastattelua. Se oli todella hyvä ja suoraviivainen sanoma tälle luurankoja kolisevalle valtiontunkiokirkolle. Juuri tuollainen on mies, jolla on aito ja elävä USKO, hyvä huumori ja selkeät perustelut. Hengen palon sielussa oikein näkee... Aamen ja siunausta Janille Helsinkiin.

Nyt jos vedän yhteenvedon noista studiossa olleista keskustelijoista, niin aloitan Vapaa-ajattelijasta sen verran, etten viitsi kuolleena syntyneestä ja kuolleena eläneestä kommentoida mitään, koska hänen mielipiteensä eivät merkinnyt minulle yhtään mitään.
Sen sijaan menen toiseen päähän, tuohon piispaan, joka jatkuvasti toisteli sanaa rakkaus ja rakastaa. Kirjoitan sen tässäkin pienellä, koska hän ei ainakaan ymmärrä mitä sana Rakkaus tarkoittaa. Kun Jumala meitä Rakastaa, Hän lähes aina meitä jollain tapaa kurittaa. Tämä piispa sallii ja rakastaa ja taas sallii, joten lopulta hänen kirkoissaan voidaan naida ja vihkiä rakkaudesta vaikka hevosia. Enempää en tähänkään mieheen vaivaudu paneutumaan, koska lopun arvaat.
Naispappi oli varmaan entinen malli, joka ei saanut sillä saralla töitä, olisiko lattarinnat, tai liian paksut polvet, en tiedä. En ala pilkkaamaan tuota naista sellaisesta, mutta koska kuva välittyy hyvin minulle, hän toimii aivan kuin malli, jolle opetetaan mm. hymyily ja kun halutaan näyttää hampaat, hän näyttää ne kaikki viisaudenhampaitaan myöden. Hänen koko olemuksensa nautti koko aikaisesti pelkästään itsestään. Hänen kommenttinsa olivat pelkästään me ja minä vailla muita. Lopuksi hän olisi siunannut lesboparin, mikäli siihen olisi ollut käytössä sopiva vihkikaava. Muuten hän siis kieltäytyi mutta ihmisenä siunaisi lesboja mielellään, joka tarkoittaa että pappi siunaa synnin. Jääköön tähän.
Ainoa henkilö tuossa porukassa oli kappalainen, Vesa Pöyhtäri, jota oli pakko sen verran kunnioittaa, että hän selvästi halusi etsiä Raamatusta syitä, eikä hänelle kelvannut syyksi pelkkä kutsumus. Hän ei ottanut niin jyrkästi tuohon epäilemättä kammottavaan porukkaan kantaa, joka olisi ollut ihan hyvä. Mielessäni hoin tuolle Kappalaiselle, että tule hyvä mies jo pois siitä kirkosta, sinä sorrut sen mukana jos sinne jäät.

Kaiken kaikkiaan kammottava ohjelma ja minun kategoriassa tuo ohjelma oli jo thrilleri.

21.3. klo 19.00 katsoin tuon videon uudelleen ja huomasin pari merkittävää seikkaa. Ensinnäkin ateisti puolusti aidosti ja vahvasti kahta synnillistä asiaa, jotka olivat homo- ja lesbosuhteiden siunaaminen sekä naispappeus. Ei tarvitse olla kovin älykäs, kun huomaa saatanan vaikutuksen siinä, että hän haluaa ajaa juuri tätä suuntausta kirkoissa. Ateistille olisi käsittääkseni muuten ihan saman tekevää, mutta nyt jostain syystä hän puolustaa juuri noita kiisteltyjä kahta asiaa. Hyvin kummallista. Sama kun Rauno Helppi saarnastuolistaan sanoi, että mm. Intiassa ja Pakistanissa saisit kutsua vaikka tätä saarnatuolia Jumalaksi, tai ihan mitä vaan, niin kukaan ei kiistä eikä laita tahtoasi kyseenalaiseksi. Tilanne muuttuu jostain syystä ihan toiseksi, jos ilmoitatkin että palvot koko sydämestäsi Jeesusta. Silloin olet vaarassa menettää henkesi, niin suurta vastustusta saat osaksesi. Tästä johtuu että valtion kirkko on jo jakautunut kahtia, toiset etsivät Raamatusta puhdasta uskoa ja toiset ovat hyväksyneet tämän maailman arvot, saatanan opit. Alla kirkon tulevaisuuden profetiasta innoittunut piirrokseni aiheesta. Katsoin tuon uudelleen äitini kanssa ja olemme yhtä mieltä asiasta, koska pappeus on symboli Kristuksesta ja hänen apostoleistaan, muutenhan Jeesus olisi kutsunut 6 naista ja 6 miestä, kahdentoista miehen sijasta. Sen sijaan Jeesus antoi kaikkein ihanimmat ja tunteellisimmat asiat naisen kokea, kun hän ilmestyi heille ja viedä uutisen opetuslapsille että hauta oli tyhjä. Ei voi enää puhua siitä että Jeesus ei olisi tasa-arvon tunteva, onhan hän Jumalamme. Totuus on että valtion kirkko romuttuu sallimalla kaiken. Nyt on jo mm. äitini mennyt Luther säätiön kirkkoihin, joten tämä luterilaisuus jakaantuu nyt lopullisesti kahtia. Uskonpuhdistus on tapahtunut jo, tai on tapahtumassa koko ajan. Tulkaa hyvät ihmiset pois mädäntyvästä kirkosta.

20.3.2008

Öljyä lamppuihin, hyvät neitsyet vaikka sen aika on vielä vasta tulossa. Morsian ensin.

Kuuntelin eilen saarnaa radiosta ja huomasin jälleen, että kymmenen neitsyen tarina ei mene sulavasti häiden ja vertauksen mukana muutenkaan loogisesti. Kun logiikkaan vielä pitää ottaa Jumalan armokin huomioon, ei logiikassa enää olekaan mitään järkeä. Eilisen saarnan mukaan vertaus ei erotellut millään tavalla neitsyitä ulkoisesti mutta toisilla oli öljyä. Ihan ok, tähän asti, mutta kun ylkä tuli, ovi suljettiin. Tyhmät neitsyet lähtivät hakemaan öljyä ja saivatkin sitä, mutta kun palasivat, oli ylkä jo mennyt ja ovi suljettu. Saarna eteni niin, että ovi suljettiin ikuisiksi ajoiksi vaikka neitsyillä oli pullot täynnä Pyhää Henkeä. Miten se on mahdollista ja mistä ne saavat Pyhää Henkeä, jos Ylkä, Isä ja Henki ovat yhtä? Miten neitsyet täynnä Pyhää Henkeä suljetaan lopullisesti? Riitaantuiko tuo Pyhä kolminaisuus, vai eivätkö he tienneet toistensa tekemisistä?
Entäpä toinen seikka: Jeesus tulee kuin varas yöllä eikä suurella ryminällä, koska muutenhan koko talo heräisi. Miksi neitsyet huomaavat, että ylkä tulee. Mistä ihmeestä he havahtuvat siihen ja alkavat kiireellä viritellä lamppujaan, vaikka on olemassa Tessalonikkalaiskirjeen kuvaus siitä, kun toinen vaan otetaan ja toinen jätetään, selvästi kaikessa hiljaisuudessa. Kun ne naiset jauhoivat käsikivillä, niin ei toinen huomannut mitään ennakkoon, aivan päinvastoin kun kymmenen neitsyen kertomuksessa. Nämä ovat täysin ristiriitaisia kysymyksiä toisiinsa nähden ja Raamattu kun ei valehtele.
Kolmas saarnamiehen lipsahdus, oli vastaus kaikkeen jolloin purskahdin nauruun, koska vasta silloin tajusin, että hän ei itse edes ymmärtänyt mistä
hän puhuu: Ylkä tulee juutalaisen seremonian mukaisesti pitkin katujen varsia morsiamensa kanssa hakemaan neitsyitä hääjuhlaan, joilla on lamput merkkinä pimeällä kujalla. Tämä vastaa koko tarinan epäkohtiin ja laittaa kaiken paikoilleen. Kymmenen neitsyen tarina ei ole alunperinkään ollut vertaus morsiamen ylösotosta, vaan kyse onkin Laodikean penseän seurakunnan toisesta ylösotosta jonka tyhmä neitsytkin näkee päivän selvästi ja voi jopa ennakoida yljän tulon. Havainto tapahtuu ilmeisesti kun hääkulkue on kuvattu hidastelevan matkansa varrella, joten se ylösotto on varmaan sellainen keräilytapahtuma, toisin kuin morsian vain katoaa. Tämä kumminkin todistaa teille, rakkaat lukijat yhden asian: tuonkin jälkeen jäljelle jätetään Pyhä Henki, joka aloittaa jälleen jakaa öljyään. Samalla tavalla kun ruokintaihmeessä, jolloin Jeesus oli jo antanut opetuslapsille ruoan ajallaan, jotka sitten jakoivat Herran siunaaman viisi leipää ja kaksi kalaa 5000:lle josta jäi 12 vasullista tähteiksi kun kansa oli ravittu. Täysin looginen yhteenkuuluvuus. Mikäli kymmenen neitsyen tarina olisi tarkoitettu kuvaamaan ahtaasta portista sisälle pyrkiviä joista vain harva pääsee, olisi tarinan neitsyet jaettu niin, että yksi viisas ja yhdeksän tyhmää, joilta ovi suljettiin. Mutta koska tässä on se keskikokoinen ovi, niin siitä pääsee jo puolet, neitsyistä, siis ns. kristityistä.
Vasta kolmannen kerran Jeesus tulee näkyvällä ja kuuluvalla tavalla alas taivaasta, hääjuhlistaan kaikkine Pyhinensä hääjuhlijoineen kaikkineen. Minua on monta kertaa mietityttänyt mm. adventistien käsitys asiasta. Jos Jeesus tulee yhdellä näkyvällä ja kuuluvalla "kertalaaki" tavalla, niin miksi hän ylipäätään kertoo ennalta tulevansa kuin varas. No adventistihan selittävät heti, että kaikki tapahtuu vaan niin yhtäkkiä. Mitkä kaikki? Maailman suurin maanjäristys kun vuoret siirtyvät, Jumalan pasuuna, ylienkelin ääni ja jokin käskyhuutokin kuuluu... voih... ja kun tätä edeltää VOI huutojakin ja kaikkea muutakin kun tätä ennen pitäisi ihmisten olla pellolla töissä, kun kaikki vihanta ruohokin on palanut ajat sitten poroksi jne. jne... vuoret siirtyvät paikoiltaan ja kaksi miestä vaan nukkuu... kamoon, älkää viittikö. Mikä varas se sellainen enää on jos nuo kaikki pitää vielä sitä ennen tapahtua huomaamatta? Kuten kolmas maailmansota ja ilma niin kamalaa, ettei sitä edes voi hengittää. En ymmärrä mitenkään vaikka kuinka yritän ymmärtää Adventtikirkon teologiaa. Kun alkaa penkomaan Raamattua ja peilaa niitä lupauksia kirjaimellisesti toisiinsa, niin en ihmettele, jos jotkut papitkin ovat kääntyneet ateisteiksi ja vapaa-ajattelijoiksi, koska löytävät Raamatusta satoja ristiriitoja. Tämä johtuu nimenomaan tulkinnasta ja perinneopeista, joista ei halua luopua, vaikka Raamatussa lukee suurin kirjaimin, että pidä tämä sinetöitynä lopunaikaa varten. Tässä kohtaa tullaan siihen samaan, missä tilassa fariseukset olivat: Mooses sanoi niin ja Mooses sanoi näin... ja mutta kun Mooses on sanonut että... Kun Jeesus toi ihan uuden tulkinnan, hän ei kumonnut Moosesta. He näkivät Jeesuksen, he saattoivat omin silmin nähdä ne ihmeteot, mutteivät uskoneet. He ovat niitä, jotka ovat koko maailmassa kaikkein ikävimmässä asemassa, koska he ovat adaptoituneet tämän maailman ruhtinaan uskolle, joka on eksytys eli valhe. He ovat sokeita ja kuuroja, synnittömiä ja tälle maailmalle puhtaita.

Suokaa jälleen anteeksi adventistikritiikki, mutta koska olen itsekin adventisti, niin puntit on tasan. Ja eikös olekin kivaa siinä vaiheessa jos ja kun totuus hahmottuen hitaasti paljastuu, että olin adventisti ja sain tämän silti kuin etuoikeutettuna armosta ymmärtää. Minä joka on saanut sen kaikkein raaimman ja mustavalkoisimman puimatantereen tyhjentämisen teologisen opin.
Jumalan on silti kaikki kunnia, ei adventistien, eikä ainakaan minun eikä sen koommin ainakaan Adventtikirkon.

18.3.2008

Ihmisen itsekkyys on saavuttanut määränpäänsä

Iskelmäradiossa on ohjelma nimeltä hyvät uutiset, johon jokainen haluava voi ilmoittaa jonkin hyvän uutisen. Tämä kylläkin ja valitettavasti kertoo selvää kieltään tämän hetken ihmisten mielen tilasta. Se on itsekkyys, itsekkyys ja itsekkyys. Poikkeuksetta jokainen radiossa kuulluista uutisista kertoi siitä, mitä hyvää kullekin itselleen oli tapahtunut. Lopulta ihan viimeisen uutisen kertojan ainoa hyvän tekemisen kohde oli oman itsensä 60v onnittelujen jälkeen linnut, jolle hän oli päivän päätteeksi väsäilyt linnunpönttöjä. Kukaan näistä soittajista ei vahingossakaan kertonut kuinka jollekin toiselle olisi tapahtunut jotain hyvää, puhumattakaan siitä että olisi jonkun kolmannen toimesta tapahtunutta jotain hyvää jollekin toiselle, kuin itselle. Olisin kyllä odottanut sitä että joku olisi kertonut kuinka hyvää hän itse olisi jollekin tehnyt, mutta ei edes sitä, vaan kammottavin hyvä uutinen oli se, että joku aikoi hemmotella itseään jollainen kylpyläviikonlopulla. Siis täysin itsekeskeistä ja itselleen lihallista

elämisen iloa tuottavia ”hyviä uutisia”, uutisoida omasta onnesta, jonka vielä itse itselleen tarjoaa. Olisivat edes kehuneet itseään muiden avustamisesta, köyhien auttamisesta tai ihan mistä vaan, niin sen olisin jo jotenkin ehkä sietänyt. Jumalan silmin katsottuna on silti täysin itsestään selvää, että me autamme lähimmäistämme ja iloitsemme silloin hänen onnestaan. Eikä toisen avustaminen ole itselleen kiitoksen aihe, vaan itsestään selvyys. Sen sijaan jos teet jotain pahaa, joko itsellesi, lähimmäiselle tai Jumalalle, olet ansainnut pelkästään kuoleman. Siinä koko karuus, jota vuorisaarnakin teroitti kovuudessaan ja mustavalkoisuudessaan. Sen sijaan sitten tuleekin iso mutta matkaan ja hänen nimensä on Jeesus, joka voi ikäänkuin kumota kaiken edellisen. Ei kumota, mutta ottaa omaksi synnikseen, jonka hän jo on maksanut. Jeesus on tuon mahdottoman välimatkan ihmisen ja Jumalan välillä kuronut kiinni, aivan kuin Jeesus olisi silta, jonka jalkoja pitkin lähdet kävelemään Jumalan luo, Jumalan virtaan, joka on heti Jeesuksen pään takana, kun pääset sinne saakka.
Tämä maailma pitää nuo itsekkäät ihmiset valheellisessa onnessaan, onnittelemassa itseään valheellisesta onnestaan. Meidän kristittyjen ei kannata lähteä edes puuttumaan kaikkeen siihen, vaan etsiä sellaisia, joilla ei ole onnea. He ovat niitä kaloja, joita meidän kuuluu kalastaa, noilla on oma onnensa jo, eikä niihin auta mikään muu kuin Jumalan tekemä ihme, onnensa päätepiste.

16.3.2008

Hassu sattumus lain tulkinnasta

Eilen illalla kun tulin kotiini Helsingin reissusta, niin kotini rappiksen eteen oli joku ääliö parkkerannut autonsa, ison WW Transporter pakettiauton. Katselin illalla autoa, joten päättelin että se oli seissyt jo pitkään, enkä tiedä kuinka pitkään, koska illalla satanut lumikin oli peittänyt jos osittain lasit. Ajattelin että ehkä auto on jäänyt ikäänkuin vahingossa baarireissun yhteydessä ja eikä kuski uskalla siirtää, kun on veressä promilleja. Tänä aamuna auto seisoo edelleen samassa paikassa, pelastustiellä, joka on suoraan rappukäytävämme edessä. Toisin sanoen, jos joku saa meidän talossa sairaskohtauksen, ambulanssi ei pääse oven eteen. Onneksi sentään tuon valkoisen pakun perään tai eteen, joten ei ongelma sikäli olisi mahdoton. Oukkei, eli tässä oli alkupuhe. Sitten minä aamupäivällä ajattelin vakavasti mielessäni, että koska en halua vaikeuksia ihmisille, en halua soittaa poliisia. Soitin sitten kumminkin, koska tiedän meidän talossa alakerrassa asuvan hyvin vaikean liikuntarajoitteisen ihmisen joka tarvitsee usein myös ambulanssia. Hänellä on ilmeisesti monta vaivaa ja sairautta. Siitä yksinkertaisesta syystä soitin poliisin edes laittamaan lapun ikkunaan. Iltapäivällä poliisiauto ajoi ohi eikä tehnyt asialle mitään ja auto seisoi rapun edessä. Tein ruokaa, joten näin keittiöni ikkunasta hyvin, kun poliisiauto ajoi hiljaa ohi. Poliisi ei palannut, vaan ajeli siitä jonnekin, joten soitin uudelleen. Kerroin vasta tässä vaiheessa huoleni todellisen syyn, eli sen sairaan naisen alakerrassa ja sanoin ettei se auto minua häiritse, vaan ennen kaikkea sitä alakerran sairasta naisihmistä. Päätin puhelun ja kohta soittaa poliisin kenttäjohtaja minun kännykkään ja alamme keskustella mistä todellisuudessa on kysymys, jos auto sakotetaan. He olivat katsoneet tieosuuden sekä piha-alueiden kilvet, joissa ei ole pelastustiemerkintää, eikä myöskään parkkeerauskieltoa. Niinpä poliisi ei voi sakottaa, koska tuo ainoa väylä, joka johtaa rappukäytävään, ei ole kielletty missään, eikä millään tavalla erillisin liikennemerkein. Näin toimii laki. Olen ollut Helsingin rautatieaseman vartijana pitkään ja tiedän sielläkin ollessa, että ihmisiä on monenlaisia, itsekkäitä oman edun tavoittelijoita ja vastuullisia moralisteja jne. hyväsydämisiäkin ihmisiä silloin tällöin näkee. Eräs tsupparifirma ajoi Helsingin rautatieaseman lippuhalliin polkupyörällä kurvaillen lujaa ihmisten välistä puikkelehtien. Pysäytin pyöräilijän ja alin puhutella, kuinka järjettömältä tuo hänen pyöräily asemahallissa jo pelkästään näyttää, saati kuinka turvallista se on. Tsupparipoika vastaa minulle näin: "missä lukee, ettei asemahallissa saa ajaa pyörällä?". Täytyy sanoa, että olin hetken hiljaa tyrmistyneenä ja jatkoin sitten siihen: "eihän täällä lue missään myöskään sitä, etteikö täällä saisi ajaa Harley Davidsonilla. Ymmärrä siis että täällä ei sovi rullalautailla, eikä ajella fillarilla, koska me pidämme sitä täällä itsestään selvyytenä". Tämä poliisin kenttäjohtaja tiesi saman asian mutta ei voi asialle mitään, koska sen parkkeerauksen kieltomerkintää ei ole missään. Herääkin kysymys, että saanko parkkeerata autoni sitten mihin tahansa, välittämättä moraalistani? Eli tätä tässä tarkoitetaan, kun puhutaan sydämettömyydestä ja sielun mädännäisyydestä, jolloin ei omatunto enää kolkuta. Ihminen on paatunut. Kun alamme jakamaan lakia, kahdesta Rakkauden laista, saamme muutamassa vuodessa kymmeninä tuhansia erilaisia lakeja, joista jokainen on lainrikkojia varten, ei sinua varten, jos sen ymmärrät mitä tarkoitan. Jos todella ymmärrät mitä tarkoitan, ymmärrät myös sen että sinä et tarvitse kuin kaksi lakia:. Rakasta itseäsi ja lähimmäistäsi.kuten itseäsi sekä Jumalaa koko sielustasi ja ruumiistasi. Toinen tapa on sanoa, kuten pyöräilijä asemahallissa, että se ei lue missään. Sitten minä vastasin, etteihän Harley Davidsonillakaan ajaminen lue missään muttet sinäkään varmaan harrikkaasi aikoisi täällä käynnistää, koska ymmärrät varmasti ihan hyvin, ettei se olisi sopivaa. Mutta entäpä skootterin? Niinpä, niin kauan kun lakia kirjoitetaan, sitä halkaistaan ja taas halkaistaan, kunnes lakeja on miljoonia. Jeesus varmaan lopuksi kertoo lakien määrän summan meille, montako lakia meidän maailma teki tällä kuuden tuhannen vuoden aikana kymmenestä. Jumala antoi niitä kymmenen vain siksi, että ne pitäisi riittää, jos kerran on pakko lukea ne jostain. Niinpä minä edelleen muistutan, että laki on lain rikkojia varten mittariksi, jotta ei lopussa voisi sanoa, etten tiennyt, koska se ei lue seinällä. Jumalan lapsen laki on kirjoitettu sydämeen ja se kuuluu näin: rakasta itseäsi ja lähimmäistäsi yhtä paljon, lisäksi Jumalaasi koko sydämestä.

Kello on 9 aamupäivällä. Rouva Andersen 'istuu radion ääressä ja kuuntelee lastentuntia. Noin neljän viiden minuutin kuluttua ohjelma äkkiä katkaistaan: "Huomiota herättävä uutinen Oslosta! Kaupunki on pako kauhun vallassa. Poliisiviranomaiset ilmoittavat, että on tapahtunut jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Sangen monta, ei tiedetä kuinka monta lasta ja aikuista on kadonnut tietymättömiin. Viranomaiset eivät voi kuuluttaa, kun kadonneita on niin paljon. Niitä perheitä, joita katoaminen on koskenut, kehotetaan antamaan mahdollisimman selvä ilmoitus viranomaisille." Muutaman minuutin kuluttua radiosta kerrotaan: "Suurtorilla on kaksi kaupantekijää hävinnyt kesken työtään. Eräs kukkien ostaja kertoo, että hänen maksaessaan kukkia myyjälle tämä hävisi, samalla kun hän oli antamassa vaihtorahaa. Sama ostaja kertoo kuulleensa myyjän sanoneen: 'Kiitos Jeesus!' Ja niin hän oli hävinnyt. Kertoja hieroi silmiään, sillä hänestä näytti kuin sumua olisi ollut hänen edessään. Kukkakauppias oli joka tapauksessa poissa. Siinä samassa alkoi eräs nuori äiti huutaa hirveästi ja riuhtoa tyhjää lastenvaunua. Hän juoksi ja huusi: 'Joku on varastanut lapseni. Se oli kahdeksan kuukautta vanha poika. Missä on poliisi?' Poliisi oli kyllä lähellä, mutta ei hän voinut asialle mitään. Joka puolelta kuului huutoa ja kohua. Joku kauppias juoksi ulos liikkeestään ja huusi: 'Auttakaa, auttakaa, kaksi liikeapulaista hävisi yhtäkkiä myymäläpöydän takaa.' " Tämä oli vain alkua. "Myös Tukholmasta ilmoitetaan, että suuri joukko ihmisiä on kadonnut samalla tavalla kuten Oslostakin, ja kaupunki on pakokauhun vallassa. Lisäksi Kööpenhamina ja Helsinki ovat ilmoittaneet samaa. Maaseudulta on myös saatu tietoja katoamistapauksista. Joka paikasta on lapsia ja aikuisia kadonnut. Poliisi ei voi selvittää tätä salaisuutta." "Ulf", sanoo rouva Andersen, "mitähän tämä nyt on?" Hän astelee ulos kadulle ja silmäilee eteensä. Mikä kaunis huvilakaupunki! Kauniita pikkutaloja aitauksen ympäröimänä. Tuolta tulee rouva Håland. Hän peittää kasvonsa käsillään ja huutaa toivottomasti: "Ruth, Ruth!" Siinä samassa hän huomaa rouva Andersenin ja kysyy häneltä: "Oletko nähnyt ketään vierasta kulkevan täältä? Ruth on kadonnut. Hän istui. rapulla ja katseli, kun minä leikkasin ruusupensasta. Yhtäkkiä hän hävisi.

15.3.2008

Ms ugly Universum kilapilu

Minä olen nainen, ruma nainen, korjaan, HYVIN ruma nainen. Minun niemeni on Filadelfia ja syntymästäni asti tiesin rumuuteni. Itse asiassa olen aina pyytänyt Jumalalta vain yhtä asiaa: kun hän avaa oven, niin saisin livahtaa saranan puolelta sisään, koska tiedän, etten kelpaa sisään tällaisena. Olen nimittäin ihan liian ruma. Laodikea on kaunis nainen ja ihailen häntä, koska hän on niin kaunis. Miksi minä olen oikeasti näin ruma ja miksi Laodikea niin kaunis? En tiedä. Mutta sen tiedän, että edelleenkin haluaisin, että Jeesus katsoisi muualle juuri sillä hetkellä kun minä livahdan ohi, jotta hän ei näkisi kuinka hirvittävän ruma minä oikeasti olen.
Sisareni eli pitkään naimattomana rumuutensa takia ja sitten hän löysi Jeesuksen, tai oikeastaan Jeesus löysi hänet. Siihen asti häntä oltiin parjattu siitä että hän tosiaan on niin ruma, ettei hän tule koskaan saamaan aviomiestä. Lopulta hän ylpeänä tuli kertomaan kavereilleen, että oli löytänyt viimein sulhasen, jonka nimi on Jeesus. Kaikki naureskelivat kilvan että on se Jeesus varmaan tyhmä tai sokea, kun valitsi niin ruman kuin Filadelfia on. Niinpä Filadelfia sanoi pilkkaajille: ”itsehän tuo valitsi ja siksi vastuu on hänen”.
Minä olen sika ja minut tunnistaa siitä että nenässäni on rengas. Olen sika, jota Jeesus ei kumminkaan hylkää. Anna siis kaikkien kukkien kukkia, minunkin.

13.3.2008

Piti kaivaa Tuomaksen kohta vuoden takainen uni jälleen:

Näin viime yönä aikamoisen painajaisen.
Muistan rukoilleeni nukkumaanmennessä että Herra ilmestyisi tai näyttäisi minulle unessa jotain.

UNI pe-la 25.5.2007:
Olin jossain sokkeloisessa talossa jälleen. Nukuin jossain varasto vierashuoneessa alakerrassa.. En ollut kotonani vaan jonkun luona kylässä, käsitykseni mukaan perhe oli rikas, ei lapsiperhe. Sain unessa unen.. se oli kirjoitettu messe tekstillä jota itse käytän, sinisellä tekstillä. Siinä oli 1½ kappaletta ja ensimmäisessä oli jonkinsortin johdanto, jota en enää muista.
Ensimmäisen kappaleen lopussa oli viesti joka pysäytti minut. Siinä luki että ylösotossa ensin lähtevät katuvat ja ..... ((jokin muu ryhmä jota en nyt muista, oisiko ollut köyhät tai nöyrät.)) En kyennyt lukemaan loppua tekstistä. Muistan ajatelleeni, että tämä pitää heti kertoa Jarmolle, mutten voinut herätä siitä unesta. Kun unessani kuitenkin nousin kuulin ääniä, kuin varas olisi talossa. Hetken päästä näin ikkunasta miten varas oli liikkeellä. Soitin 112:teen ja ilmoitin jonkin osoitteen jossa olin, mutten muista mikä osoite, ja kerroin että täällä on varas liikkellä ryöstämässä asuntoja. Taisin katkaista puhelun kun varas oli tulossa juuri siihen huoneeseen jossa olin. Takaovesta. Ikkunasta näin että varas oli pukeutunut aurinkohattuun, sillä oli päässään aurinkolasit ja teepaita ja farkut. Normaali nykyajan nuori n. 25-30v. Varmasti naisten suosiossa, hyvävartaloinen ja rento kaveri joka ei pelännyt nähdäänkö häntä vai ei. Huolettomasti kulki sorkkarautansa kanssa. Piilouduin vaatenaulakon taakse. Tämä varas avasi oven helposti sorkkaraudallaan ja tuli sisään taloon. Sorkkaraudan hän jätti oven taakse ulos. Menin samalla ovenavauksella ulos eikä varas huomannut tai noteeranut sitä mitenkään. Nousin talon viereistä rinnettä ylös ja soitin taas 112 kun olin sen joutunut katkaisemaan. Sama ”komisario” vastasi puhelimeen huolettomasti sanoen jotain; ”niin – tai mitä nyt taas...” koitin kertoa että kiirehtisivät paikalle mutta hän ei kuunnellut. Taustalla kuului miten hänen vaimonsa järjesteli jotain juhlia ja vaikutti siltä kuin he olisivat järjestelyistä kiistelleet.

Taisin lopulta herätä tästä unesta ja olin erittäin väsynyt kirjoittaakseni esim tätä unta ylös.

Le Penille taas sakkoja pahoista puheista
Julkaistu 12.03.2008, klo 21.22 (päivitetty 12.03.2008, klo 21.23)

Jean-Marie Le Pen
Kuva: FR Pool

Ranskalainen populistijohtaja Jean-Marie Le Pen on tuomittu sakkoihin rasistisista puheista.

Ranskalainen tuomioistuin tuomitsi äärioikeistolaisen Kansallisen Rintaman puheenjohtajan kymmenen tuhannen euron sakkoihin kiihotuksesta syrjintään ja vihaan tai väkivaltaan kansanryhmää kohtaan. Tuomio juontaa juurensa viiden vuoden takaiseen Le Monde -lehden haastatteluun. Aiemminkin rasistisista puheistaan tuomittu Le Pen sanoi lehtihaastatteluisa, että muslimit ovat ottamassa vallan Ranskassa eivätkä syntyperäiset ranskalaiset koe oloaan enää kotoisaksi. Alempi oikeusaste jätti aiemmin tuomitsematta Le Penin. Sittemmin Le Pen on jatkanut ja väkevöittänyt muslimien vastaisia kantojaan ja tuomio tuli juuri hänen jatkopuheistaan.

Mies tekee hyvää työtä, noin niinkuin äkkiä ajatellen, mutta sama mies kääntyy takuulla kristittyjä vastaan, kun sen aika tulee. Saatanan lonkerot ovat kuin tribal-tatuoinnit, se kiertää aina selän takaa eteen ja vaikka kuinka väistelet sitä, sen edestäsi löydät aina uudelleen.

Muistoksi sille joka voi vielä muistaa...


Tampereen Adventtiseurakunta 1913 perustajajäsenistö. Kuvassa keskellä isoisäni 5v isänsä vieressä.

Tässä minä mietin historiaa, kun ukkini kertoi minulle tarinoita noista ajoista ja sen jälkeen. Hän kertoi mm. lastenkasvatuksesta siihen aikaan, kun väkivalta ja kuolema olivat tavallaan koko ajan vaanimassa menit minne menit. Silloinen yhteiskunta ei suojellut sillä tavalla kuin tämä yhteiskunta. Silloin oltiin suoria puheissa ja teot vakavia. Nykyään ollaan kieroja puheissa kuin korkkiruuvi ja kaikki julmat teotkin tehdään selän takaa. Viranomaiset suojelevat omia pahuuksiaan ja valheet haudataan vaikka jonkun kärsimyksien uhalla, totuudesta ja oikeudenmukaisuudesta viis, kunhan valheet vain saadaan pyyhittyä maton alle ja kilpi on taas kirkas. Ukki kertoi kuinka 1917-1918 luvuilla oli paljon ammuskelua ja väkivaltaa, otettiin vankeja ja pidettiin niitä vankileireissä nälissään ja janoissaan. Hänen äitinsä oli kuten koko perhe, hyvin hartaita Uskossaan, eivätkä siis hyväksyneet kenenkään kiduttamista ja vallanpitäjien ylimielisyyttä. He eivät olleet kenenkään muunkaan vallanpitäjän puolella, koska he olivat Jumalan puolella. Niinpä ukkini, joka oli vain hieman alta kymmenen vanha, hänen äitinsä laittoi pojalle leipää taskuihin ja käski viedä sitä vangeille. Ukki kertoi että äiti oli varoittanut, ettei saisi näyttää sotilaille että hän salakuljetti leipää vangeille, koska hänethän voitaisiin vaikka ampua siitä hyvästä. Ukki oli urhea poika ja hän kertoi että hän oli selin vankeihin päin aidan vieressä, jonka takana vangit olivat ja sieltä selän takaa hän antoi leipää vangeille, samalla kun saattoi tarkkailla sotilaita. Pian vangit osasivat jo odottaa tuota poikaa ja valmistautuivat ottamaan leipää ukin selän takaa salaa.
Niin se on... Nykyään me opetamme lapsillemme turvallisuutta ja luotamme yhä vähemmän ja vähemmän Jumalaan. Enemmän ja enemmän me luotamme itseemme ja omiin vempaimiimme, kuten kännykät, turvaistuimet ja pyöräilykypärät. Lapsille opetetaan heti aluksi, että joulupukki on olemassa ja lapset uskovat. Sitten sekä viranomaiset, että vanhemmat "suojelevat" lapsia, etteivät he näkisi maailman pahuutta. Vanhemmat riitelevätkin salassa ja itkevät salassa, eikä lapsi näe aitoa totuutta, vaan heille kerrotaan kohta taas uusi satu. Kuinkahan mahtaa tuo "suojelutyö" onnistua, vai tuleeko lapselle jossain vaiheessa sellainen olo, että nuo vanhemmat ovat kusettaneet minua koko minun ikäni kertomalla maailmasta jotain ihan muuta kuin mitä se todellisuudessa on. Jos sinä siis suojelet lastasi, sinä tavallaan valehtelet lapsellesi maailman kuvan, sen sijaan jos sinä kertoisin alusta alkaen lapsille maailmasta ja vähitellen annat hänen omaksua hyvien ja pahojen asioiden olemassaolon siinä karuudessaan kuin se on oikeasti olemassa. Näin olet kertonut lapsellesi totuuden, etkä valheen. Jos teet lapsellesi saman minkä ukkini äiti, lähetti jopa lapsensakin toisten edestä vaaraan, luottaen silti Jumalaan. Ukkini näki silloin kuinka julmia sotilaat olivat ja hän tiesi itse olevansa Jumalan lapsi jo alusta pitäen. Jumala on täydellinen totuus, hän kykenee mihin tahansa ja hänkään ei ole valehdellut sinulle tämän maailman pahuuksista, vaan jokainen ne saa esteittä itse havaita, ellei sitten vanhempasi sinua ole estänyt. Älä siis sinä valehtele lapsellesi sitä, vaan tee niin kuin Kaikkivaltiaskin tekee, anna lapsellesi totuus julki ja ole hänelle rehellinen.

12.3.2008

3. Mooseksen kirja 23 (Tälle vuodelle 2008 juutalaiskalenterin mukaan)
1 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
2 "Puhu israelilaisille ja sano heille: Herran juhla-ajat, joiksi teidän on kuulutettava pyhät kokoukset, minun juhla-aikani, ovat nämä.
3 Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, pyhä kokous; silloin älkää yhtäkään askaretta toimittako, se on Herran sapatti, missä asuttekin.
4 Nämä ovat Herran juhla-ajat, pyhät kokoukset, jotka teidän on kuulutettava määräajallansa:
5 Ensimmäisessä kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä, on pääsiäinen Herran kunniaksi.
(Juutalaiskalenterin huhtikuun uudenkuun vaihde 6.-7. päivä on 1. kuukausi vuonna 2008)
6 Ja saman kuukauden viidentenätoista päivänä on happamattoman leivän juhla Herran kunniaksi; syökää happamatonta leipää seitsemän päivää.
7 Ensimmäisenä päivänä olkoon teillä pyhä kokous, silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako.
(maanatai 21.4.)
8 Tuokaa Herralle uhri seitsemänä päivänä. Seitsemäntenä päivänä on pyhä kokous; silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako."
(sunnuntai 27.4.)
9 Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
10 "Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te tulette siihen maahan, jonka minä teille annan, ja leikkaatte sen viljaa, niin viekää papille viljastanne uutislyhde.
(Jeesuksen ristinkuoleman yhteydessä tapahtui ylösotto, esikoiset, Matt. 27 ...ja haudat aukenivat...)
11 Ja hän toimittakoon sen lyhteen heilutuksen Herran edessä, että hänen mielisuosionsa tulisi teidän osaksenne; sapatin jälkeisenä päivänä pappi toimittakoon sen heilutuksen.
12 Ja sinä päivänä, jona teidän lyhteenne heilutus toimitetaan, uhratkaa virheetön, vuoden vanha karitsa polttouhriksi Herralle,
(Kuvaa Jeesusta ristillä) HUOMAA! VIRHEETÖN vuoden vanha karitsa.
13 ja siihen kuuluvaksi ruokauhriksi kaksi kymmenennestä lestyjä jauhoja, öljyyn sekoitettuna, uhriksi, suloiseksi tuoksuksi Herralle, sekä siihen kuuluvaksi juomauhriksi neljännes hiin-mittaa viiniä.
(kuvaa edelleen ylösottoa, joka tapahtui samaan aikaan)
14 Älkääkä syökö uutisleipää, paahdettuja jyviä tai tuleentumatonta viljaa ennen sitä päivää, jona tuotte Jumalallenne uhrilahjan. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
15 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa,
(sapatin JÄLKEISESTÄ, eli sunnuntaista, neljäkymmentä yhdeksän eli Helluntai)
16 laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri.
(Helluntain jälkeinen maanantai 9.6.2008)
17 Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.
(Kaksi kakkua, ovat Pyhinä kuolleet ja elossa oleva morsian) HUOMAA! kaksi happamena leivottua, eli valmistettu happamesta taikinasta ja jauhojen määräkin viittaa tämän ryhmän lukumääräiseen vähyyteen. Nöyrät ja köyhät lähtevät aivan kuten kirjoitin tuossa edellä. Puhtaina itseään suitsuttavat yllätyksekseen jäävät, koska silloin on ovi ahdas ja moni siitä kilvoittelee sisään. Heilutusleiväksi ja Uutislahjaksi tässäkin kohtaa, eli tämä on vasta elonkorjuun alkua.
18 Ja tuokaa leipänne ohella seitsemän virheetöntä, vuoden vanhaa karitsaa ja mullikka sekä kaksi oinasta; ruoka-ja juomauhreineen ne olkoot polttouhri Herralle, suloisesti tuoksuva uhri Herralle.
(seitsemään seurakuntaan tässä ajassa, huomaa virheetöntä, koska Jeesus puhdistaa nämä kaikki tulessa virheettömiksi) Filadelfian seurakunta on otettu jo pois, eli seurakuntien aikajanan pituussuunnassa ei enää ole kuin Laodikean seurakunta jäljellä, mutta leveyssuunnassa niitä on aina samat seitsemän.
19 Ja uhratkaa kauris syntiuhriksi sekä kaksi vuoden vanhaa karitsaa yhteysuhriksi.
(kauris, metsäneläin, viittaa Laodikean seurakunnan pakanakansojen marttyyreihin ja kaksi karitsaa säkkipukuisiin todistajiin 1260 päivää, marttyyrit 1290 ja lopuksi elossa olevat kestäneet ja odottaneet 1335 päivää rauhasta)
20 Ja pappi toimittakoon niiden ja uutisleivän ynnä kahden karitsan heilutuksen Herran edessä. Ne olkoot Herralle pyhät ja papin omat.
(Viite Laodikean seurakunnan ylösotosta ja kahden säkkipukuisen todistajan) HUOMAA! VAIN PELKKÄ kaksi vuoden vanhaa karitsaa, eikä suinkaan virheetön sellainen.
21 Ja kuuluttakaa pyhä kokous juuri siksi päiväksi; silloin älkää yhtäkään arkiaskaretta toimittako. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
22 Kun te korjaatte eloa maastanne, niin älä leikkaa viljaa pelloltasi reunoja myöten äläkä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen, vaan jätä ne köyhälle ja muukalaiselle. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."
(Viittaa Laodikean jälkeen jäljellejäävän seurakunnan tulessa puhdistamiseen, jota ei juurikaan enää ole) Jeesus sanoi: löytäneeköhän hän enää uskoa maan päältä, kun fyysisesti hänen jalkansa koskettavat Öljymäkeen joka halkeaa silloin kahtia, jolloin puimatanner on jo aika tyhjä.

Jos ei juutalaiset näitä säädöksiä olisi pitäneet, emme niitä voisi yhdistää puimatantereen tyhjennykseenkään. Sapattia jos ei olisi, emme tietäisi näistä ajoista yhtään mitään.

Tuomaksen kanssa saunassa tuli väittely ja melkeinpä riita aiheesta syntisyys

Tämä on kaava jonka Tuomas piirsi minulle juuri ennen saunaan menoa, josta käy ilmi ihmisen suhde Jeesukseen. Aivan loistava kaavio aiheesta, jonka jälkeen saunassa aloin puhua siitä, kuinka suuri ero on lammaslauman eri jäsenillä. Toiset lampaat ovat vanhoja ja väsyneitä, toiset nuoria ja innokkaita, joka ei tarkoita sitä että vanha lammas olisi penseä. Tämä keskustelu johti aasinsiltaan, synnin tiedostaminen ja asemamme syntisyydestämme suhteessa puhtauteemme tai likaisuuteemme. Aluksi Tuomas ei halunnut uskoa kun sanoin, että teet syntiä jopa satakin kertaa päivässä, jota et näe itse. Tuomas suivaantui, kun en sanonut esimerkkiä. Enhän minä halua kenenkään syntejä tuijotella joten en aluksi halunnut puhua. Mutta lopulta sanoin, että esimerkiksi, koska Tuomas polttaa tupakkaa, hän ei ole siksikään nähnyt syntisyyttään esimerkiksi siinä asiassa, vaan väittää kiven kovaan, ettei ole tehnyt edes viime päivinäkään syntiä, vaikka tupakointi koskettaa suoraan "älä tapa" itseäsi käskyä. Ei Tuomas rukka nähnyt sitä, vaan haki heti tukea siitä ettei tupakanapolttoa kielletä Raamatussa. No ei tietenkään kielletä ja etsin heti saman synnin itsestäni, koska olen ylipainoinen, enkä aina edes välitä siitä, joten syyllistyn samaan syntiin itsekin syömällä epäterveellisesti. Tuhoamme siis Jumalan Pyhän Hengen temppeliä molemmat ja sillä siisti. Tuomas sanoi heti perään puolustukseksi ettei tiedostamaton synti ole syntiä, vaan tahallinen. Sanoin että et kai luule ettet tiennyt tupakoinnin vaarantavan terveyttä vaikka se lukee askin kyljessä ja sama pätee minuun. Minäkin tiesin tasan tarkkaan epäterveelliset lihapiirakat ja rasvat. Tämä keskustelu johti pelkästään kinaan, jossa minä yritin korostaa syntisyyttäni ja Tuomas korosti puhtauttaan Jeesuksessa. Periaatteessa sama asia, mutta ajattelin että kirjoitan aiheesta ja piirrän kaavan ja kuvan. Nuo kuvat puhuvat usein paremmin. Saatte itse vetää johtopäätöksen asiasta kumpaa haluat itse olla. En lähde tätä sen koommin karsimaan tai parsimaan... kuvan lauserakenne kertoo varmaan asenteen. En tarkoita että sinun kuuluu korottaa tai korostaa syntisyyttäsi muille, eikä ainakaan synnittömyyttäsi tai varsinkaan pelastusvarmuuttasi. Tunnusta mieluummin syntisyytesi ennen kaikkea itsellesi ja Jeesukselle juuri tuolla tavalla kuin vasemmalla oleva lapsi tekee. Tässä olen ja tässä näet kuinka vähään kykenen omin avuin.

11.3.2008

On mukava kun joku tönäisi ja sain huomata toisenkin vaihtoehtolaskelman, joka täsmää:

Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi...

10.3.2008

Vielä noista Laodikean seurakunnan tulkinnoista

Jos nyt oletetaan, että Filadelfian seurakunta lähtee tänä keväänä, niin Laodikean penseän seurakunnan jääminen tänne viittaa: Johanneksen ilmestys 14:16-20 Ja pilvellä istuva heitti sirppinsä maan päälle, ja maa tuli leikatuksi. TÄMÄ OLI SIIS MORSIAN Ja taivaan temppelistä lähti eräs toinen enkeli, ja hänelläkin oli terävä sirppi. Ja alttarista lähti vielä toinen enkeli, jolla oli tuli vallassaan, ja hän huusi suurella äänellä sille, jolla oli se terävä sirppi, sanoen: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet". Ja enkeli heitti sirppinsä alas maahan ja korjasi maan viinipuun hedelmät ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan. Ja kuurna poljettiin kaupungin ulkopuolella, ja kuurnasta kuohui veri hevosten kuolaimiin asti, tuhannen kuudensadan vakomitan päähän. Eli jos 1600 vakomittaa olisi laskelmassa vaikka päiviä, se merkitsisi 1600 päivää -1290 päivää, jolloin jää 310 päivää ensimmäisestä ylösotosta Israelin rauhaan. En ole varma osasinko selittää asian oikein, mutta tämän laskentatavan mukaan rauha nimenomaan tehtäisiin ensi keväänä, kuten mainitsin. Jos morsian lähtee vaikka vasta 9.6.2008 niin siitä 310 päivää on hutikuussa 2009 jolloin rauha vasta tehtäisiin. Josta alkaa 1290 ja 1335 päivän laskelmat Laedokean (häävieraat) seurakunnalle vapautuksesta. Mutta jos morsian lähtee jo toukokuussa, niin rauha tehdään jo maaliskuussa 2009. Morsiamen hyvissä ajoin poisottamiselle antaa täyttä tukea myös Nooan ajoilta Hanokin poisotto täysin vaivihkaa, kenenkään huomaamatta, ihan samalla tavalla kuin tämä ensimmäinen morsiusottokin on ennustettu olevan. Katsohan tätä, jopa Aatamikin eli vielä silloin kun Hanok otettiin pois:

Olen muutaman kerran maininnut, että haluaisin ihmisten erottavan kaksi eri asiaa: suuren ahdistuksen aika ja vihan aika. Enkeli jolla on tuli vallassaan, saa aikaan Laodikean penseän seurakunnan heräämisen ahdistuksessa. Siksi heistä tulee se seurakunta, joka aikaansaa koko maailman historian suurimman herätysliikkeen, koska tätä seurakuntaa on PALJON. Vihan aika alkaa vasta kun hävityksen kauhistus on asetettu Pyhälle paikalle ja silloin kaadetaan Jumalan vihan maljat. Tuossa vihan ajassa Laodikean seurakunta on saanut olla sen 45 päivää, eli 1290 päivän ylimenevän ajan, kestäen 1335 päivää ja jotkut heistä heitetään Taivaasta takaisin vihaan, koska heillä ei ollut häävaatteita, joten huomaat, että seula on jo aika väljä..

9.3.2008

Kumpi Pääsiäinen ja Raamatullinen vuodenvaihde
Sain tänään sähköpostin tuntemattomalta lukijaltani joka kertoi minulle, että Raamatullinen vuodenvaihde saattaa ollakin vasta ensi kuun vaihde. En laita hanttiin, koska kukapa tietää... en minä.

-----Alkuperäinen viesti-----
Lähettäjä: Olli-Pekka ***** [
mailto: *****@*****.**]
Lähetetty: 9. maaliskuuta 2008 11:52
Vastaanottaja: info@pelastussanoma.fi
Aihe: Raamatullinen vuosi 2008

Moi!
Koin, että mun täytyi kirjoittaa tästä. Eli eikös vuosi 2008 vanhan Raamatun ajanlaskun mukaan ala vasta 6.4., koska viime vuoden maaliskuussa alkaneessa vuodessa on 13 kuukautta. Siis nyt on Adar II -kuukausi ja sen toinen päivä. Näin ainakin oon netistä lukenut, mutta tiedä sitten pitääkö paikkansa...

Tässäpä mielenkiintoinen profetia:
1912. Prophecy and Vision given to Raymond Aguilera on 10 April 2007 at 12:30 PM.

Vision:
I saw a pig with a ring in its nose and the nose ring was tied with a rope to a wall.

Prophecy:
Then the Lord said, “Benny Hinn is this pig, he will not escape this year.”

http://prophecy.org/index2.htm

Kun katsoo tuota päiväystä, niin profetia on annettu tämän vuoden puolella, koska vuosi 2007 tosiaan alkoi viime maaliskuussa. Tuo "he will not escape this year" viittaisi aika vahvasti ylösottoon, mutta voi olla, että se on vain omaa kuvitelmaani. Mutta todella mielenkiintoisia aikoja eletään, siitä ei pääse mihinkään.

Olli-Pekka
 

Mielenkiintoinen ja hyvin vakuuttava profetia, joka siis toteutuu ja vihjaisee samalla, vaikkei lupaa.
Vastasin mailiin ja sain luvan julkaista...

Hei,
Kiitos paljon huomautuksesta ja vihjeestä. Olen hyvin yksinkertainen ihminen ja hyvin vajaa sellainen, teen laiskuuttani usein ja paljon virheitä, enkä kauheasti välitä edes siitä, koska totuus täytyy punnita kumminkin jokaisesta asiasta ja juuri niin sinäkin sen teet. Minä olen Jumalan Armosta saanut jotain hyvinkin merkittävää ja sen olen palvelijana tuonut julki. Paljon on minun tekeleitäni ja voi olla paljon pelkkää vajavuuttani, mutta välillä jotain myös ylhäältä tullutta.
Tarkistan asiaa ja liitän tämän keskustelun pelkillä etunimillä sivulleni, jos sen sallit. Kiitos siis ja olet pelkästään avuksi Herramme työssä.
Raamatullinen vuosi alkaa kuun kierron vaihtumisesta. Voit kuvitella aikaa, jolloin ei ollut mitään astronomisia laitteita, eikä aikanaan oltu edes kovin tarkkoja siitä, milloin kuukin vaihtui uuteen, jos vaikka oli pilvistä. Täyden kuun havaitsi ehkä paremmin kuin kuuttoman kuun ja on ihan selvää, että kuukautta jouduttiin tarkentamaan silloin tällöin. En minä tunne kovin hyvin tunnustettua teologista ajanlaskun rytmiä, joka oli silloin voimassa, vaan tutkin sen itse Raamatusta omin avuin. Oleellista on se, että Jumala pysyy kärryillä ja nykylaitteilla mekin voimme korjata vuotta karkauspäivillämme. Jumalamme ei odota meiltä paljoa ja siksi olemme kaikki samassa vuotavassa veneessä tietoinemme. Maailmassa ei ole kuin tunnustettua tiedettä, Raamattu ja meidän Uskomme joista teemme valintoja.
Jos ns. 2008 alkaakin 6.4. sillä ei ole silti paljoakaan oleellista merkitystä, vaan oikeastaan morsiamen kannalta loogisempaan ja parempaan suuntaan. Olettamuksiin ja osin Raamatun tukemaan ylösottolaskelmaani nimittäin se ei vaikuta, koska se lasketaan kumminkin Pääsiäisestä. Sitten siihen peilataan 2. Mooses 23. luvun uhrikäytäntöä. Sieltä löytyy sekä Jeesuksen kuoleminen, että heilutukset ja uutisvilja. Kun mietitään vielä ylösoton pakollisuutta kevääseen ja syksyyn. Keväällä on keväthedelmä ja uutissato. Syksyllä suuri elonkorjuu ja 1290 päivää on 3 ja puoli vuotta, joka vie keväästä syksyyn väkisinkin. Ongelmaksi tulee Israelin rauhan julistamisen hetki. Jos Jeesus lupaa tulla kuin varas, niin hän ei tule Israelin rauhan julistamisen jälkeen, vaan ennen, eikös vaan. Kaikki odottavat että temppeli rakennetaan ensin ja sitten rauha julistetaan. Vain harva odottaa Jeesusta juuri nyt. Siksi tuo ennustus täyttyy. Niin kutsuttu antikristus rakentaa temppelin kolmessa päivässä pyhälle paikalle ja aloittaa oman kuvansa palvonnan siellä ja se on pelkkä teltta. Se jokapäiväinen uhri joka lakkautetaan, on Jeesus Kristus itse, siihen asti kunnes hän palaa näkyvällä tavalla. Sitä paitsi Jeesushan on hääjuhlassa silloin. Israelin ja Palestiinan rauhanteon ja Jerusalemin sekä Galilean jakamisen hetkestä alkaa tuo aikalaskenta ja siksi voi ollakin että kaksi ensimmäistä ylösottoa tapahtuisi molemmat keväällä. Itse uskon että rauhanteko tapahtuu vasta ensi keväänä, jolloin ehtikin kulua jo vuosi, jolloin suuri elonkorjuu tapahtuisi odotetusti syksyllä. 2. Mooses 23. tukisi kyllä tavallaan molempiakin. Mikäli vuosi vaihtuu 6.4. tukee se puolestaan paremmin sitä aikaa, jonka morsian joutuu olemaan ns. ahdistuksen ajassa, eli noin 45 päivää. Se on sama aika kun Laodikean seurakunta joutuu olemaan hävityksen kauhistuksen asettamisen jälkeen vihan ajassa 1335 päivää 1290 päivän jälkeen.
Eikö olekin mielenkiintoista?
Mutta pääasia on se, että Jeesus on voittaja ja siitä iloitsemme, Häntä yksin odotamme! Tutkiminen on harrastus.

Ole Siunattu
-jarmo-

Tässä juutalaisten juhlia tänä keväänä ja vuodenvaihde, mikäli tämä edellinen tosiaankin oli 13 kk pituinen.

1. Nisan
Ta‘anit Bekhorim

‘Erev Pesah

Pesah

Hag haMatsot
1. ‘Omer
Jom haŠo’a
Jom haZikkaron leTsahal
Jom ha‘Atsmaut
Pesah Šeni
Lag ba‘Omer
Jom Jerušalajim
‘Erev Šavu‘ot
Hag haŠavu‘ot
Nisan kuun 1. päivä (Raamatullinen vuodenvaihde)
Esikoisten paasto
14. Nisan
Pääsiäisilta, Seder-ateria
14. Nisan
Pääsiäinen
15. Nisan
Happamattomanleivän juhla
15. – 21. Nisan
Uutislyhteen heilutus
(1. Lyhde-päivä) 16. Nisan
Holocaustin muistopäivä
26. Nisan
Israelin sodissa kuolleiden muistopäivä
2. Ijjar
Israelin itsenäisyyspäivä
3. Ijjar
Toinen pääsiäinen
14. Ijjar
Huviretkien päivä
(33. Lyhde-päivä) 18. Ijjar
Jerusalemin vapauttamisen muistopäivä
(1967) 28. Ijjar
Viikkojuhlan ilta
5. Sivan
Viikkojuhla
(Viljankorjuunjuhla) (diasporassa 2 päivää) 6. Sivan

06.04.2008
19.04.2008
19.04.2008
20.04.2008
20–26.04.2008
21.04.2008
01.05.2008
07.05.2008
08.05.2008
19.05.2008
23.05.2008
02.06.2008
08.06.2008
09.06.2008


Mikäli Pääsiäinen onkin oikealla paikallaan tuolloin 20.4. ja ylösnousemus, jota juutalaisuus ei tunnusta näissäkään päivissä, menee sen kunnioitus Helluntain jälkeiseen maanantaille, eli viljankorjuujuhlaan 9.6.2008 maanantaille. Tuo päivä on hyvin vahvasti myös toinen mahdollinen ylösoton päivä. Ruusupensaan leikkaaminen on sellainen asia, jota tehdään kyllä hieman aiemmin keväällä. Olav Rogden näky on kyllä sen verran vakuuttava, etten usko siinä olevan pienintäkään virhettä, joten se päivä on maanantai aamu ja silloin voi leikata ruusupensasta. Toisaalta, miksei kesäkuun 9. voisi leikata Etelä Norjassa ruusupensasta, mutta mistä syystä? Ehkä karsia kuivettuneita oksia tuoreiden edestä. Rogdenin näyssä oli myös torikukkamyyjiä, jotka voisivat vielä paremmin olla myymässä kukkiaan kesäkuussa, kuin että toukokuussa. Laulujen laulu 2:10-13 menisi sekin juuri ja juuri myös edelleen, sekä 2. Mooses 23. jotka molemmat vihjaisevat, toinen vuodenaikaa ja tarkan päivän 2. Mooses 23.

Noh, mutta kaikki se nähdään sitten kun se tapahtuu... ajat ovat silti jännittävät. Koko Kristillinen hereillä oleva maailma pidättää hengitystään, muu maailma huokaa kiire- sekä huolitaakkansa alla ja luonto huutaa hoosiannaa...

7.3.2008

1.3.2008

Jumalan ykseys, laki, Jeesus ja pyhä kolminaisuus

Kysymysasetelma syy ja seuraus: miksi ihmisen oli kuoltava ja miksi taas Jeesuksen oli kuoltava? No siks ja taas miks? No siks jne. Kun käsittelee Jeesuksen kuoleman pakollisuutta, niin Jeesus saattoi sen tehdä, ei itse Jumala. Miksi Suuri Jumala sallii poikansa kuolevan? Ja miksi ei hän voinut antaa anteeksi tuota kuolemanpakkoa ihmiselle. Vastaus kuuluu siihen mistä olen jo kirjoittanut, eli Jumala sanoi ja se tapahtui. Jos Jumala sanoo Adamille ja Eevalle, että te kuolette kuolemalla, mikäli tästä syötte. Jumalan sana on siis laki myös Hänelle itselleen, eli hänellä ei ollut mahdollisuutta tehdä muuta kuin antaa kuoleman korjata satoa. Mutta Jumala tiesi kaiken jo ennalta ja oli tehnyt suuren suunnitelman, jolla välttää ihmiskunnan kohtalo. Eli hän ei itse voinut toimia omia sanojaan vastaan, vaan sen oli tapahduttava hänen toisen ainoan poikansa

Jeesuksen kautta. Ensimmäinenhän Adam, oli jo kuollut syntinsä takia ja nämä kaksi ihmistä voidaan kutsua kuoleman sukupuuksi ja elämän sukupuuksi, joita erottaa Uudestisyntyminen vanhasta uuteen sukuun. Toisin sanoen, Jeesuksen synti oikeastaan olikin jo olemassa, jonka hän sovitti etukäteen ja ikäänkuin lunasti meidät kuolemallaan, koska hänhän itse asiassa toimi Jumalan tahdon vastaisesti. Eli kuoli vapaaehtoisesti. Niinpä Jumala antoi koko ihmiskunnan Hänen vastuulleen ja Jeesus kuoli lunastaen sen synnin Jumalan sanaa vastaan. Tässä on aika erikoinen syy, mutta me voimme vain aavistaa, kuinka tärkeää Jumalalle on sanojensa pitäminen ja siinä pysyminen. Niinpä ainoa asia oli oma poika, jolla nämä sanat käännettäisiin ihmiskunnan pelastukseksi ja sen voi tulkita myös niin, että Jeesus tosiaan maksoi yhden ainoan synnin itse ja se oli synti Jumalan sanaa vastaan, kuolemalla meidän puolestamme, astumalla syntiseen maailmaan, synnin vietäväksi. Toisin kävi ja Jeesus voitti synnin. Niinpä Jeesus kuvaa usein meitä kaikkia itsekseen. Aika hassua, eikö vain. Eli maailmaan syntyi kaksi liittoa, joissa ihminen sai omaehtoisesti vaeltaa: 1. Israelin lakiliitto ja 2. Jeesuksen Rakkauden liitto. Adamille ja Eevalle annettiin alussa sama liiton mahdollisuus, kuin meille Jeesus teki, eli elää ilman lain kirjainta. Se johti vedenpaisumukseen ja ihmiskunnan hävitykseen. Tästä alkoi Jumalan toinen suunnitelma, Israel ja Mooseksen laki, eli syntimäärän ja ajan mittari. Jumala antoi laintaulut, joihin oli oikein kirjaimin kirjoitettu, miten kuuluisi elää, jotta elämä olisi synnitöntä. Israel lupasi ja vakuutti Pyhällä vuorella pitävänsä käskyt, kuten nykyäänkin näkee pilvin pimein noita laintaulujen innokkaita ja sokeasti tuijottajia ja kuinkas kävi? Jumalan suunnitelmaan ei kuulunut tuhota tässä kohtaa maailmaa enää uudelleen, vaan Hänen oman maailmansa, Herramme Jeesuksen Kristuksen meidän sijastamme. Mutta ensin Jeesus opetti, miten Rakkauden lakia tulee noudattaa ja lopuksi hän lähetti Henkensä meidän luo avustamaan tätä Kristityn vaellusta. Ei siis ole ihme että Jeesus mm. kritisoi kaiken aikaa fariseusten lainkirjaimia ja heidän lepopäivän saivartelujaan. Jeesus sanoi mm. usein että hän vapauttaa meidät orjuudesta, synnin orjuudesta ja koska hän tiesi, ettemme kykene synnittömään elämään, niin miksi hän sanoi niin? Vapauttaa synnin orjuudesta, eli lain kirjainten orjuudesta. Hän on Uusi Adam, jonka puolisoksi saa kuka tahansa tulla Eevaksi. Hän on synnitön joka ei ole enää kuoleman sukupuun perillinen. Sitten kun Jeesus puhui Jumalan laista ja omasta laistaan, on hyvä huomata kaksi kokonaisuutta ja asiaa jotka Jeesus yhdisti: Jumala, Israel ja laki. Sitten minä, Jeesus ja sinä, jolloin meistä tulee: me, sekä jälleen Jumala. Hyvä! Siis Israel ja laki Jumalassa, on sama kuin tekojen kautta taivaaseen pyrkiminen, sekä Jumalan edessä jonglööraaminen. Minä, sinä ja Jeesus jos olemme yhtä, mikäli kykenemme Rakastamaan toisiamme kuin itseämme, meistä tulee yksi, joka kelpaa Jumalalle, mikäli Jeesus meidät hyväksyy tällaisena. Siihen on lupaus, joka kertoo, että olemme hyväksytty. Jeesus kyllä on kuvaillut Vuorisaarnassaan, kuinka Rakkaudenlainkin voi pilkkoa ja siitä tehdä vielä Mooseksen lakiakin raskaammat kantaa.
Lain kirjaimet ovat siis poispyyhitty, eli mitä tarkoittavat ensimmäinen ja toinen taulu? No sitä kakkostaulua me pyrimme muka pitämään ja ykkönen jääkin sitten aika vaiheeseen, eli emme kykene koskaan lain täyttämiseen. Siinä sinulle erittelyä. Tämä koko kymmenen pykälää joko voidaan Israelin mallin mukaan laajentaa kuudeksisadaksi pykäläksi, kuudeksi tuhanneksi tai vaikkapa kuudeksi miljoonaksi eri lakipykäläksi, pääsemättä koskaan päätepisteeseen. Laki on aina tarkoitettu rikollisille ja eikös ihminen sitä juuri ollut kun Jumala sen meille antoi? Mihin rehellinen ihminen lakia tarvitsee, ei mihinkään, koska rikkoakaan ei voi montaa tahoa vastaan: minä itse, sitten sinä ja Jumala. Toinen vaihtoehto on, että yhdistämme ensimmäisen taulun yhdeksi sanaksi ja toisen toiseksi sanaksi joista toinen yhdistää meidät Jumalaan ja toinen Jeesukseen, eli sinuun ja itseemme, jolloin molempien nimeksi jää Rakkaus. Tästä tulee Pyhä kolminaisuus ja rauhanliitto ihmisen ja Jumalan välille. Siinä on Jumala, laki, minä ja sinä sekä Jeesus.

Eli kolminaisuus toimii näin: Minä, sinä ja Jumala. Mihin Jeesus sitten katosi ja minne laki? Jeesus sanoi, että sen minkä sinä teet yhdelle minun vähimmistäni, sen sinä teet minulle. Siellä siis Jeesus on, se olet sinä ja minä, Mehän olimme yhtä eikö vain? Yksi liha. Entäpä Jumala? Jeesus sanoi myös että Isä ja Poika, me olemme yhtä. Yksi liha. Entäpä laki? Se on se Rakkauden side, joka on ja pitää yhdessä ihmisen Jeesuksessa, Jumalaan. Tässä se on koko paketti.

24.2.2008

Elävästä elämästä vartiointi- ja turvallisuusalalla

Vartijoille puheeksi koko turvallisuusalan rehellisyys
Vartija ei ole luottovartija ennen kuin hän on saanut tulikasteen. Jo pikkupoikana olin kassakaappitehtaassa töissä, jonne tuotiin silloin tällöin vanhoja takapihalle ruostuneita kassakaappeja avattavaksi. Minä olin silloin vasta 18 vuotta, enkä siis mikään järjenvalo. Minua ei ollut ennen koeteltu tulella. Elimme silloin vielä aivan -80 luvun alkupäiviä. Eräänä keväänä meille tuotiin pieni lattiamallinen kassakaappi, eikä omistaja osannut sanoa mitään, mitä se pitäisi sisällään. Mestari otti homman vastaan normaalisti ja kysyi sitten minne sisältö toimitetaan, jos sellaista on. Omistaja oli hyvin vanha kauppias pohjoissuomesta, jolla ei tuntunut olevan kiire minnekään vaan toimi verkkaisesti vailla kiirettä, joka on tätä päivää.
Mestari sanoi minulle, että avaa sinä poika tuo kaappi ja minä lähden sillä aikaa hoitelemaan asioita kylille. Minäpä sitten tuumasta toimeen ryhdyin avaamaan kaappia. Kaappi oli ollut omistajan sanojen mukaan autotallin takana, seinää vasten nojallaan, ettei tartu maahan kiinni. No sepäs sitten selittikin kaiken, kun kaapin avasin. Kaappi oli täpötäynnä rahaa, vanhoja violettisia Snellman setelisatasia ja niitä sen ajan viiskymppisiä. Kassakaapin alaosa oli jäätynyt umpeen jonkin 20 asteen kulmassa, joten jouduin käyttämän talttaa, jotta saan sen alaosan seteliniput seinistä ja pohjasta irti. Niitä setelinippuja aikani heittelin muovikassiin ja kävi siinä kumma värähdys mielessä, mutta vain hetken. Mitäs jos heittäisin yhden nipun rintataskuuni, eihän sitä kukaan tietäisi. No, se oli vain hetken mietelmä ja se meni heti ohi. Raha oli asiakkaan rahaa, eikä minun. Niinpä minä jatkoin työni loppuun, mestari tuli ja kerroin mitä sisällä oli. Mestari ei ollut milläsikään, vaan sanoi että no, me viemme sitten rahat vain omistajalle. Eikä siinä sen enempää ihmetelty sitä projektia. Rehellisyys on itsestään selvyys, eikä mahdollisuus poiketa kaavasta.
Nykyään meillä on vartijoita, jotka varastavat yhtä paljon kuin kuka tahansa rikollinen jos siihen vaan antaa mahdollisuuden. Vartijan työkin joudutaan kontrolloimaan elektronisin tarkistustoimenpitein, jotta voidaan varmistaa työ tehdyksi. Toisin sanoen, vartijan ei enää tarvitse olla oikeasti edes rehellinen. Tässä tullaan siihen tilanteeseen, jossa näemme hyvät ja pahat virkavallan, julkishallinnon vallan ja muun lisenssein hallintavaltaa pitävien työläisten toimet, ovatko he aina niinkään rehellisiä. Onko vartiointiliikekään enää rehellinen, jos sen yritysarvoissa lukee, että parhaat ihmiset ja luotettava laatu. Kaikki tämä on ihan täysin silmälumetta ja asiakkaan pilkkaamista tyhmänä. Meillä on kolme isoa vartiointiliikettä ja niistä valtaosa syyllistyy juuri edellä mainittuun asiakkaan mielikuvien pettämiseen, koska ei pystytä asiakkaalle antamaan sitä mitä ollaan ennalta luvattu, eli parhaat ihmiset ja huippuunsa viritetty ammattitaito. Toivon että monet asiakkaamme lukee tämän ja ymmärtää mistä puhun vuosien kovan ammattitaidon pohjalta. Palkkamme on säälittävällä tasolla, koska he myyvät teille paskaa meidän maineemme kustannuksella ja palkkaavat teille sitten lapasia suoraan päiväkodista.

Se mikä tekee asiasta kristillistä, ei ole. En oikein enää vuosiin voinut tunnistaa yhtään kristillistä arvoa koko alalta, kun tämä oli ennen hyvinkin kristillinen, eli suojeluala. Ihmisistä välittämisen ja heidän omaisuutensa suojelu. Nykyään tälle alalle haluavat vain sellaiset henkilöt, joiden tarkoitusperät ovat hyvin itsekkäässä pohjassa kiinni. Luulenpa että peräti ihan pelkän oman respektin hakuisuudessa.

22.2.2008

Herättää kysymyksiä

Ihan aluksi haluan että huomioit lupauksen kahden Raamatun kirjan olemassaolosta. Danielin kirja ja Johanneksen ilmestys. Molemmat kirjat ovat Jumalan sinetillä lukittuina lopunaikaa varten. Siis meille on luvattu jokin uuden perinteisen mallin avaaminen. Ilmestyksessä Johannes kertoo taivaan portteja olevan kolme kaikkiin eri ilmansuuntiin. Pietarille tullut näky jossa on liinavaate neljältä kulmalta kiinni, kuten kuuluikin, kun kuvataan koko maailmaa, kaikenlaisia eläimiä ja muita joita sanottiin, että syö ja tämä tapahtui myös kolme kertaa. Herra on myös tuleva alas taivaalta kun kuuluu käskyhuuto, ylienkelin ääni ja Jumalan pasuuna. Ne kaikki ovat siis ääniä, eri lähteistä tulevia ääniä. Mielestäni vain hullut huutavat kolmeen ääneen yhtä aikaa, joten Jumalamme ei toimi niin.
Johanneksen 3:16 evankeliumin perussetti riitelee jo ihan täysin ahdasta porttia vastaan ja kymmenen neitsyen vertauksella lyödään naulakin jo siihen arkkuun, koska Johannes 3:16 ei ole kovin ahtaan kuuloinen portti.
Entäpä sitten sellainen asia kun kaksi miestä on pellolla ja kaksi naista jauhaa viljaa käsikivillä, kun Johanneksen ilmestyksen kirja kertoo että kaikki vihreä paloi jo kauan sitten pois, eikä noin pitäisi olla olemassa peltoja eikä viljaa. Vieläpä kaksi miestä nukkuu samaan aikaan kun tulee koko maailmaa ravisuttava ja saaria, sekä vuoria siirtävä maanjäristys, sekä salama joka valaisee koko maailman. Miten kaksi miestä voi silloin nukkua. Selitä itsellesi selvästi erottuvat kolme seurakuntaa, Sardee, laodikea ja filadelfian surakunta. Jeesus kertoi niiden päivien olevan kuin Nooan, eli miksi Hanok nostettiin vaivihkaa pois, koska hänhän olisi muuten kuollut vedenpaisumuksessa. Mielestäni me emme mene tuhanneksi vuodeksi tästä maailmasta minnekään. Miksi kuolleet tulisivat muuten viettämään vuosittain lehtimajanjuhlaa? Sakarja 14. sekä saatanan, sekä hänen joukkojensa lopullinen sitominen, josta on esimerkkejä jo Jeesuksen ajalta, jossa henkiä sidottiin ja jopa heitettiin syvyyksiin, jossa niitä pidetään vankeina. Lisäksi Hesekiel 47 kuvaa tätä maata suurten tuhojen jäljiltä, joita ihminen teki ja siitä miten se elpyy taas. Jesaja 65 kertoo silloin myös edelleen synnin olemassaolosta, kuolemasta, joka edelleen on olemassa ”sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen”.

Kuusta vielä

Eilen tosiaan oli verenpunainen kuu. Se tapahtuu Suomessa vain hyvin harvoin ja joka puolella maailmaa itse asiassa koko ajan, koska kuuhan seuraa maata. Niinpä kuu on koko ajan yhden kerran vuorokaudessa maan ja auringon leikkuiden linjalla, tavallaan varjossa, koska sen varjo vaan ei aina osu silti maahan, tai vain hipaisee sitä koska kulma on liian pieni ja niin syntyy niitä osapimennyksiä. Se on luonnollinen kiertokulku. Se taas ei ole kuin Jumalan säätämä päätös, jos kuu muuttuu vereksi, juuri silloin yhtä täysikuuta ennen kun on täydellinen pääsiäistämme edeltävältä kannaltamme kalenterissa. Se on nimenomaan sellainen joka alkaa 8. päivä omaa maaliskuutamme ja siitä alkaa mielenkiintoinen laskenta. Kymmenes päivä on Israelin karitsan ottamisen päivä, eli se on 17. maaliskuuta ja kuinka ollakaan,  se täydenkuun aikana teurastetaan 14. päivä eli meidän aikaamme 21. maaliskuuta. Tästä hetkestä Jeesus nousee sunnuntai aamuna ja siitä alkaa 50 päivän laskenta. Mooses 23. jossa kerrotaan tuo seuraava teurasuhri Jumalalle, helluntain jälkeisenä maanantaina. Eli meidän aikaamme 12. päivä toukokuuta. Laulujen laulu 2:10-13. Kevät, kukat ja ruusupensaiden leikkuun aika.

21.2.2008

SE ON SITTEN SIINÄ!

Kuu voi näkyä yöllä tummanpunaisena
Julkaistu 20.02.2008, klo 16.56 (päivitetty 21.02.2008, klo 00.54)


Varhain torstaiaamuna taivaalla nähdään täydellinen kuunpimennys. Kuu näkyy tuolloin tummanpunaisena, sillä Maan ilmakehä taittaa punaista valoa varjonsa alueelle. Kuunpimennys on syvimmillään kello 5.26 ja sen täydellinen vaihe kestää 51 minuuttia.

Asiasta kertoo Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan Tähdet ja Avaruus -lehti. Pimennyksen aikaan kuu sijaitsee länsitaivaalla, Etelä-Suomesta katsottuna noin 17 asteen korkeudella. Kuu on tuolloin Leijonan tähtikuvion alapuolella, lähellä Saturnusta ja Regulus-tähteä. Kuun pimennystä kannattaa ihailla nyt. Tapahtuma on Ursan mukaan sikäli harvinainen, että seuraavaa koko Suomen alueella loppuun asti näkyvää täydellistä kuunpimennystä joudutaan odottamaan parikymmentä vuotta - aina vuoteen 2028 asti. Pohjois-Suomessa kuunpimennystä voi seurata alusta loppuun kuitenkin jo joulukuussa 2010.

Tätä minä odotinkin... eli nyt täyttyy se lupaus. Tässä on sellainen hassu juttu, että tämä kuunpimennys ei ole mitenkään uusi asia, vaan vanha ja monesti ennenkin tapahtunut. Tässä hetkessä tämä on kumminkin tämän ajan merkki. Mehän tiedämme jo sen, ettei pallomme kestä enää ihmisen käsissä kovin pitkään ja siksi olemme tulleet määrämme päähän. Tästä hyvät lukijani alkaa koko planeettamme muutosvaihe tuhatvuotiseen valtakuntaan. Se muutos pitää sisällään aika moisia mullistuksia, mm. ydinsodan. Kaikki tämä alkaa nyt ja tästä, eli ensin otetaan Pyhät pois maailman suuresta ahdistuksesta ja sitten alkaa herätys, jonka kaltaista ei planeettamme ole koskaan ennen nähnyt. Se on Jeesuksen suuren puimatantereen tyhjennysoperaatio.

19.2.2008

Peruskysymys: Jumala on! "MINÄ OLEN"
Tässä alkuun linkki: Jumala sanoi

Tästähän kaikki alkaa, kun ihminen päättelee hänelle muodostuneella älyllään peruskysymyksen, mistä minä olen ja miksi? Vasta tuon jälkeen, kun ihminen ymmärtää valita kahden tien risteyksessä, oletko sattumalta vahingossa vai tehty. Tässä kohtaa on risteys yksi. Nyt tullaan risteykseen kaksi: kuka on sitten luoja jos luoja kerran on? Tässä kohtaa tulee etten toinen risteys: tiede vai usko? Jos usko olisi tietoista olemassaoloa, niin eihän se vaatisi meiltä mitään. Mehän puhuisimme Jumalan töistä uutisissa aivan kuten olisi junaonnettomuus, jossa ei yhtään uhria koska Jumala taas varjeli luotujaan tuholta. Näinhän Jumala sen haluaisi olevan, mutta silti vain Uskon kautta. Huomaatko kun kirjoitan sanan Usko ja sanan usko, jossa on iso ero. Jos Usko on, kirjoitan Uskosta. Jos uskoa ei ole, kirjoitan vain usko. Usko tulee Jumalalta.

Jumalalle me olemme koko ajan vain lapsia, kaikkine professorin hattuinemme, me olemme vain lapsia synttäripaperihattuinemme, jolla ei ole mitään merkitystä. Kyllä Jumala iloitsee saavutuksistamme, jos se tehdään Hänen nimissään. Jumala ei iloitse jos häneltä riistetään kunnia. MIKSI? Tuntuu ehkä hullulta miksi Jumala ei iloitse meidän kunniastamme. Kaikki johtuu siitä, ettemme kykene kantamaan kunniaa koskaan. Emme ikinä ja siitä se johtuu. Kun mietimme itseämme vasten tätä maailmaa, ilman Jumalaa olemme petoja, vailla sääntöjä. Säännöt tulevat aina tavoitteista ja sen mukaan me säännöt luomme. Jumala oli aikoinaan asettanut meille säännöt, jonka mukaan Suomen lainsäädäntökin toimii vielä osittain mutta jos emme olisi saaneet tätä emotionaalista lakia, kuten monet muut maat, olisimme viidakon lailla toimivia petoja. Vain Jumalan tekemän Uskon perinne, meitä pitää pinnalla. Nyt me vaellamme pitkin Raamatun laitaa liukumalla siitä pois, Hänestä eroon, kunnes luopumus on täysi. Tätä outoa liikettä on kirkko tehnyt pitkin nykyhistoriaa, aina seitsemän ja kahdeksankymmentä luvulta saakka. Etunenää piti luterilaisuus.
Kun Jumalala loi maailman, ihmiset lisääntyivät ja Jumala tiesi minne ihminen menee nopeasti ilman lakia. Siksi Jumala sääti seuraamuksen, josta syntyi laki ja Israel. Tätä edelsi vedenpaisumus, joka symbolisoi kauniisti myös Maailman Vesikastetta Hengessä.

1. Mooseksen kirja 5:24 Ja kun Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä, ei häntä enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois.

Mutta seurakunnassa on aina ollut enemmän kuin yksi ja tätä edusti myös Hanok. Tämä mies on Nooan ajan seurakunnan patriootti, jolle annettiin poisotto. Oliko Hanok synnitön? EI! Ei varmasti ollut. Miksi Hanok sitten otettiin, pois Jumalan luo? Siksi koska hän oli esikuva.

18.2.2008

Jumala puhuu monin ihmeellisin tavoin ja sanoin

Raamattu ja Jeesuksen sanat, ovat ne mihin Uskomme täytyy perustua. Sitten tulevat vanhan testamentin profeetat, jotka Jeesus itse tunnusti profeetoiksi. Tämän jälkeen teemme tilaa apostoleille, jotka kulkivat heti Jeesuksen valmistamaa tietä ja ovat näin luotettavimmassa asemassa olevia auktoriteetteja. Mutta tähän pysähtyykin sitten faktaperäinen tiedostamamme Uskon lähteet. Seuraavaksi tulevat meidän omat historiankirjamme, jotka kertovat historiaa, ei Uskoa. Tätä kirjallisuutta voimme hyödyntää vain välillisesti Uskomme pönkittämiseen esimerkiksi sillä tavalla että niistä löydämme ajallisia yhtymäkohtia sen aikaisiin Raamatun kertomuksiin, jolloin saamme Tuomas-mieleemme vakuutusta. Mutta kun sitten olemme enää historian lehdiltä lukiessamme vain punninneet heidän hedelmiensä kautta muutamia tapauksia, jotka kuulostavat Pyhän Hengen johtamilta uskottaviksi lähteiksi profetoimaan tai ylipäätään antamaan teologisia oppeja. Nämä henkilöt ovat olleet etunenässä Martin Luther ja hänen muutamat edeltäjät sekä seuraajat, jotka selvästi hedelmiensä tunnistettavuuden takia, ovat Jumalan johtamia oppi-isiä.
Mistä aikalaisemme sitten saavat tukea ja tietävät missä eksytys ja missä Pyhä Henki? Onhan meillä paljon opettajia. Tässä kohtaa meidän on syytä jälleen verrata itseämme johonkin ja mielestäni lammaslauma on se ainoa oikea vertauskohde. Me olemme lauma erilaisia ja eri-ikäisiä lampaita villikkokaritsoista aina takkuturkkisiin jäykkäniskaisiin määkijöihin, jotka eivät edes siedä katsella villejä pikkukaritsoita. Kun puhumme suvaitsevaisuudesta, meidän täytyy olla suvaitsevaisempia omiemme keskuudessa, mutta jyrkkiä seurakunnan sisäisiin muutoksiin. Paimenia on vain yksi ylipaimen ja muut sen mukaan, miten Raamattu on opettanut. Eikä lauma saa suvaita sukurutsamaista toimintaa, eikä sama sukupuoleisia homopareja, eikä laumaa johda nainen. Nämä ovat Raamatun vastaista toimintaa. Muuten meidän on syytä muistaa, että nuoret karitsat huutavat ja iloitsevat ja vanhat ovat väsyneitä, eivätkä jaksa huutaa ja hyppiä nuorempien kanssa. Näiden molempien on vaikea ymmärtää toistaan ja siihen puolestaan taas tarvitaan suvaitsevaisuutta.

Jumala voi puhua vain lapsenmieliselle ja tämän on sitten jotenkin saatava tieto tuosta puheesta eteenpäin, jolloin Pyhä Henki auttaa siinä. Taivasten valtakunnan arvot ovat usein aivan ylösalaisin omiemme kanssa, joten älä epäile oikeastaan mitään lähdettä, vaan punnitse ja koettele se tieto jonka kulloinkin saat. Profeettoja on nykyäänkin ja uskon että heistä moni on näkymätön, koska tämä nykymaailma veisi heidät nopeasti hullujenhuoneelle. Itsekin olin kolme päivää Peijaksen suljetulla P3 osastolla samasta syystä, koska olin tuonut julki profetioita, muistaakseni kaiken kaikkiaan viisi tai kuusi. Kun niitä tarkalleen lukee, niistä käy tuomio hyvin esille, mutta niitä seuraa armo ja pelastustie. Ihmiset nykyään eivät siedä itselleen kohdattavan totuutta, vaan kauniin valheen, jota on kiva seurata mutta tämä tie vie kadotukseen, ellei sitten ihme pelasta heitä kuoleman kynnykseltä. Nykyprofeetat, kuten itseäni tituleeraan maailmankaikkeuden huonoimmaksi profeetaksi, ovat takuulla piilossa, koska eivät voi näyttää nokkaansa kovin kauas. Heidän kirjoituksiaan voi myöhemmin lukea ja sieltä löytää se totuus, jonka he varovasti ovat esille tuoneet, jotta eivät joutuisi heti pöpilään. Vanhat kaavoihin kangistuneet lampaat eivät usein voi edes ymmärtää uusia asioita, ne yksinkertaisesti eivät siedä mitään uutta ja silti sekä Danielin kirja että Ilmestyskirja ovat sinetöityneet lopunaikaan saakka ja me elämme myös vanhojen lampaiden mielestä lopunaikaa. Raamattu on siis luvannut meille uuden pelastussanoman, koska sitä ne molemmat kirjat edustavat. Ei Suomessa ole sananvapautta, vaan tämä on sellainen maa, jota hallitsevat jo jääkylmät ihmiset, ja pahat henget heitä vie kuin litran mittaa. Sen sijaan lapsenmielinen Jumalan Profeetta kykenee saamaan lähes mistä vaan Jumalan viestejä. Ne ovat niin ovelasti piilotettu kuviin, sanoihin, eläimiin, kiviin, ilmaan ja maahan, itse asiassa minne vaan. Siellä se puhe tulee kuin ihme, esille koska Pyhä Henki sen paljastaa katsojalleen ja kuulijalleen. Tärkeintä tässä kaikessa on lopuksi sanan tulkinta sekä sen hedelmät. Tässä kohtaa täytyy taas tehdä vertaus siemenestä. Kokenut puutarhuri tunnistaa useimmat kasvit jo siemenestä, mikä siitä tulee ja näin voi hyvin istuttaa tarhaansa siemenen. Kokemattomampi puutarhuri taas täytyy tutkia siementä, tai laittaa kasvamaan ja katsoa. Myöhemmin kasvin voi heittää pois, jos sen hedelmä ei näytä hyvältä. Tärkeintä tässä on se, että tunnistat lopulta hedelmän, ennekuin syöt sen, koska sen hedelmän syönti on se tärkein juttu puutarhan kasviston pidossa. Se minkä suuhusi laitat, niin se sinut ravitsee tai myrkyttää. Punnitse siis asioita, äläkä tuomitse hyviä asioita, kuten huono puutarhuri, joka heittää hyvän viinipuun siemenet metsään ja kasvattaa mieluummin perunoita.

Mutta älä tästäkään ota suurta painetta, koska jos sinulla on Jeesus Kristus, et muuta enää elämääsi tarvitse. Ole vain valveilla.

17.2.2008

Tämän päivän 17.2. ihmeellisiä yhteensattumia

Jumala puhuu meille monia kanavia käyttäen ja monella erilaisella tavalla, sekä myös globaalisti ympäri maailmaa, ilman rajoituksia. On sitten taas ihan eri asia haluammeko me ymmärtää tuota sanomaa. Olemmeko varustettu lapsen mielellä ja silti jalat maassa, vai olemmeko aikuisia ja tuhahdamme tuolle kaikelle lapsellisena soopana. Kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää, mutta jos ymmärtää eikä sorru hullutuksiin, on autuas. Jeesus on näin sen jo sanonutkin tuon asian.
 
Ensinnäkin tänään puolilta päivin erosi sadastuhannes suomalainen kirkosta nettisivujen kautta 2004 julkistetusta sivustosta www.eroakirkosta.fi. Tuo on sama määrä, jonka kävi Lordia kumartamassa Espan puistossa 2006 ja nyt olemmekin jo vuodessa 2008.

Kaarne, epäpyhä lintu ottaa suojeltavakseen kissanpennun, joka saa amerikkalaisten sydämet jälleen suunniltaan hempeydestään, tajuamatta mitä tuo sanoma viestii. Palestiina liittoutuu itsensä pedon kanssa, jolla on suloinen valeasu päällään. Sitä se tarkoittaa, että peto on syntynyt Kosovon itsenäisyyden myötä ja on vasta pentu. Hoosea 13:13 Kosovo on se kohtu, joka ei ole kohtu.

Samalla kun Kosovo itsenäistyy, sen kerrannaisvaikutus näkyy alakuvassa, kun aamulla yläpuolella komeilivat entiset keisarit ja kun iltapäivällä itsenäisyys julistettiin, kuva vaihtui anarkiaksi. Näin juuri Suomelle käy, kun tästäkin maasta tulee pian oikea punklandia.

Edelleen haluan lukijoitani muistuttaa, että pidetään jalat vaan maassa, eikä anneta luulla että olemme jotain hörhöjä. Kyllä ne ihmiset jotka sinuakin ovat kuunnelleet kuin vajaamielistä, tajuavat myöhemmin kuinka kultahiekka valui läpi sormien. Se oli kädessä muttei enää. Älä siis huoli, koska heille on annettu mahdollisuus, vaikka joku täysin armoton adventisti väittääkin muuta. Sittenpä hänkin joutuu kiittämään Jumalaansa että hän todellakin on Armon Jumala, eikä mikään "tosta poikki ja tohon jengat" Jumala. Viittasin jo aiemmin lastentarha vertaukseeni, jossa sinun omat lapsesi ovat lastentarhassa ja sinä tiedät, että se tarha syttyy tuleen tasan puolilta öin sinun kellosi aikaa. Hakisitko siis omasi pois?  Omat lapset lähtevät innolla mukaasi, koska ovat omiasi ja sinut tunnistavat omakseen. He lähtevät myös siksi kotiin, koska he tietävät että koti on paras paikka. Entäpä mitä tekisit niille muille. Varottaisit heitä palosta, eikö vain. Et voi lähteä viemään muiden lapsia pois, koska ne eivät ole omia. Voit pelastaa ne vasta kun palo syttyy, koska silloin ne lapset huutavat tarhassa, että pelasta ja auta. Sitten voit mennä heidätkin pelastamaan. Näin toimii myös Suuri Jumala. Entäpä jos siellä on sellaisia lapsia, jotka näyttävät vain pelastajalleen keskisormea ja huutelevat hävyttömyyksiä? Palakoon sitten, sanot heille.

16.2.2008

Maailman vanhin ihminen "löytyi" Israelista
Julkaistu 16.02.2008, klo 08.23

Maailman vanhin ihminen elää Israelissa ja on 120-vuotias, mikäli vanhoja turkkilaisia viranomaistietoja on uskominen.

Asia kävi ilmi sattumalta, kun rouva Mariam Amash haki uutta israelilaista henkilötodistusta. Tarvittava syntymätodistus löytyi alueella aikoinaan valtaa pitäneiden turkkilaisten rekistereistä, joiden mukaan rouva Amash syntyi 120 vuotta sitten. Mariam Amashista tulee virallisesti maailman vanhin ihminen, kun vaadittava dokumentaatio on toimitettu Guinnessin ennätysten kirjalle. Tällä hetkellä kunniapaikalle on kirjattu Yhdysvaltain Indianassa asuva Edna Parker, 114. Beduiinisyntyperää oleva Mariam Amash asuu Pohjois-Israelin arabienemmistöisessä Jisr al-Zarqan kaupungissa. Hänellä on 10 lasta, 120 lapsenlasta, 250 lapsenlapsenlasta ja 30 lasta neljännessä polvessa. Mariam Amash on edelleen hyvävoimainen ja elää normaalia perhe-elämää. Viimeisen pyhiinvaellusmatkaansa Mekkaan hän on tehnyt yli satavuotiaana vain 18 vuotta sitten. Pitkän ikänsä syynä hän pitää paljon vihanneksia sisältävää terveellistä ruokavaliota. Rouva Amashin lähimuistia kuvaillaan edelleen hyväksi, joskin vanhat asiat tahtovat perheen mukaan unohtua. Hänellä on jälkipolville yksi varoituksen sana: - He juovat liikaa arakia (arabialainen väkijuoma).

Sanassa sanotaan että vanhin täyttää 120 mutta poikkeuksia aina on. Nyt ei enää ole ja kuinka hauskasti tämä tasan 120v onkin lopuksi israelilainen.

15.2.2008

Rikkaviljan sato valmis
Tänä aamuna kun heräsin, kissani tuli puskemaan naamaani ja kuulin selvästi äänen päässäni, joka sanoi:
"Hän kysyy rikkaviljan kylväjiltä, joko satonne on valmis?"
Sitten olinkin jo hereillä ja päässäni alkoi soimaan tuo lause. Keittelin kahvia ja se soi edelleen.
Sitten tulin koneelleni katsomaan uutiset ja se häipyi hetkeksi pois, mutta kohta jälleen palasi mieleeni ja niinpä ryhdyin kirjoittamaan.

12.2.2008

Uusi Adventtikirkon kritiikki ylöstempaamisesta

Laitan tämän lehtileikkeen kokonaisena ja käyn sitten läpi kaikki ne kohdat, joissa olen erimieltä. Ensinnäkin on todettava että Mark Finley kirjoituksessaan lähes tulkoon syyllistyy Pyhän Hengen pilkkaan. Niin vakavasta asiasta eräässä kohdassa tuossa kritiikissä oli jo kyse. Tosin ainoa puolustus on se, ettei hän tiedä mistä puhuu, koska olettaa jo senkin, että saatanaa kiinnostaisi Jeesuksen paluu niin paljon, että hän ennustaa omaa variaatiotansa siitäkin, jota eniten pelkää, mutta silti saatana ei ole variaatioissaan vesittänyt itse evankeliumia, joka olisi ollut paljon enemmän saatanan toive, kuin että onko tempaus vai kaksi, vaiko ei. Jos tempaus tulee ja Mark jää tänne, hän tietää että nyt kävellään peilin eteen ja otetaan kaikki ihan uusiksi. Ei hänkään luovuta siihen, vaan kiittää Jumalaa että hän ei katkaissut yhden lyönnin viikatteella, vaan haluaa pelastua, jos kerran siitä saarnaakin.
Haluaisin sinun miettivän ennen kaikkea Jumalan oikeudentajua. Esimerkiksi Hän tietää ja tuntee sydämesi täydellisesti ja siksi ei ole mahdollista tehdä maailmasta veitsellä leikattua mustavalkoista loppua, koska kaikki ei olisi saaneet oikeudenmukaista mahdollisuutta. On olemassa jokaisen ikäisiä ihmisiä aina ja koko ajan, siis yksi viikatteen isku ei olisi oikeudenmukainen puimatantereen kertakäsittely. On ihmisiä, jotka ovat sillä hetkellä niin nuoria, etteivät he osaa ymmärtää ja tarvitsevat aikaa. Onhan ihmisillä tähänkin mennessä ollut aikaa kuolemaansa asti tehdä ratkaisu. Niinpä moni kääntyykin sairasvuoteellaan Jumalan puoleen ja antaa syntinsä Jeesukselle viime metreillä. Niinpä tällainen syvä ahdistus tekee jopa massakäännytyksen ihmisiin. Tämän Finleyn mielestä näin Jumala ei toimisi. Mielestäni Jumala toimii edelleen juuri saman kaavan mukaan, mutta nyt tiukan ja saman kaavan mukaan, joka on seitsemän vuoden mittainen, jaoteltu 1290 päivää ja toiset 1290 päivää, joita lyhennetään, koska muuten ei mikään liha siinä ahdistuksessa pelastuisi. Se aika on kiristyvä ja yhä kiristyvä ahdistus, kunnes kukaan ei voi väittää minkään asian takia kohtaloaan toisin. Tämä on viljan seulontaa, jossa on puolen välin jälkeenkin pelastus 1335 päivän kohdalla toinen ylösotto, Joh.ilm. 7:14 jossa he seisovat valtaistuimen edessä koska ovat päässeet pois ahdistuksesta ja pesseet Karitsan veressä vaatteensa. Juuri niin...

Nooan ajan ensimmäinen esikuva tempauksesta Hanok kertoo jo pelkästään ihan muuta kuin Finley.
Tuhatvuotiskaudesta taas Hesekiel 47, Jesaja 65. ja Sakarja 14. jotka ovat myös täysin eri mieltä asiasta.

Finleyn teksteissä ei siis ole ainoatakaan yhtälöä, eikä myös järkeä... lue itse.

Tässä alla olevassa kuvassa näkyy se koti minne Mark Finleyllä on ikävä. Minä aion mennä Taivaskotiin.

Hauskoja kommentteja ihmisiltä Jeesuksen paluusta. En voi muuta sanoa kuin hämmästellä Uskon vähyyttä ja unen määrää.

Kommentit kritiikistä:

Ensinnäkin perus adventistin mustavalkoisuus on käsin kosketeltavaa, jossa on vain ns. hyvät ja ns. pahat, eikä muita. Armon ymmärtäminen on siis vain omien hataroiden yritysten miellyttää Jumalaa ja sen varassa. Ei siis ole armon ymmärtäminen kovin vankalla pohjalla, vaikka Jeesuskin kuoli juuri siksi. Lisäksi kun ajattelee mitä adventismi oli joskus kun minä sen tunsin lapsuudestani, se huokui Jeesuksen toisen tulemuksen odotusta. Mitä se nyt on? Eivät nämä puhu koko asiasta ja tässäkin kirjoituksessa ei ole odotusta, vaan selitystä vailla odotusta ja ankaraakin ankarampi mustavalkoinen armoton ote tuomiosta.
Mark Finley puhuu eksytyksestäkin, mutta Jumalahan sen eksytyksen lähettää. Sitten hän silti siteeraa näitä eksytyksiä saatanaan. Jumalan eksytys tulee todistukseksi niille jotka hänet hylkäävät. Sitten Finleylle ei ole tainnut valjeta Taivasten valtakunnan perusasiatkaan. Taivas on tässä maailmassa tuo sininen kansi taivaalla. Se on ensimmäinen taivas ja sen me olemme jo valloittaneet. Sitten on olemassa toinen taivas, jonka avaruuden kynnykselle olemme päässeet satelliiteilla ja luotaimillakin lähiplaneetoille. Kolmas taivas on ulottuvuus, jonne tarvitaan jo avain, eikä sinne pääse suihkumoottoreilla. Saatanakaan ei enää pääse sinne, koska Jeesus voitti sekä tuonelan että Taivaan avaimet. Mistä Jeesus sitten laskeutuu tuossa 1. Tess 4:16 tekstissä? Alas kolmannesta taivaasta. Edelleen jatkan Ap.t. 1:11 jossa Finley perustelee samalla tavalla tulemista. Jeesus ei tule maan päälle, vaan pilvissä meitä vastaan ja vasta kun hän tulee näkyvällä tavalla, hän näkyy ja kuuluu. Eihän näkyvä ja kuuluva varas ketään muutenkaan yllätä. Jeesus tulee pilvissä vastaan, joka tarkoittaa ettei hän tule maan päälle vielä. Sakaria 14 jossa kerrotaan Hänen seisovan Öljymäellä.
Tässä tämä käsittämätön Mark Finleyn väite tulee, jossa hän väittää tempaamisteorian tulevan paholaiselta. MIKSI? Miksi ihmeessä tempaaminen tulisi paholaiselta, sitä en ymmärrä. Tempaamisteoria on ensinnäkin Armoa jonka Raamattu lupaa Filadelfian seurakunnalle Joh.ilm. 3:7-12 jossa Jeesus lupaa tulla pelastamaan ja hän vahvistaa sen vielä sanoillaan, "tulen pian". Miksi saatana antaisi ihmisille sellaista toivoa? Entäpä jos itse olet isä ja tiedät lastentarhaan tulevan tulipalon, jossa kuolee valtavat määrät lapsia, hakisitko lapsesi tarhasta ennen paloa?
Entäpä sitten oppi Raamatussa tempaamisesta. Heti aluksi kerron että Danielin ja Johanneksen käskettiin pitää sinetöitynä kirjoitukset lopunaikaan saakka ja mitä aikaa me elämme? No sitä lopun aikaa. Jos Jeesus olisi ilmoittanut tempaamiset kaikkinensa suoraan Raamatussa, ei kukaan olisi kovin innokas kilvoittelija ahtaasta ovesta, kun saman palkan
saa leveämmälläkin tavalla. Siinäpä se, mutta valhetta on myös se, ettei siellä muka lue tempaamisesta mitään. Lisäksi jos Pyhä Henki on apuna kun luetaan Raamattua, löytyy sieltä koko tempaamisteoria, jonka lopputuloksena on jopa kaksi samanlaista tempaamista ja sitten näkyvä paluu. Tässä kuvauksessa, jonka Finley toi esille, oli aika hyvin kuvattu hänen tempausteoriaa halveeraavaan sävyynsä "paha mies, joka saa vallan". Kaikki tuo löytyy Raamatusta, johan nyt jokainen sen tietää. Tuo mies laitattaa pedon merkin ihmisiin, jotta voivat tehdä kauppaa keskenään ja ilman merkkiä ei voi tehdä. Niinhän se menee sen teorian
mukaan, mutta minä vain olen vielä tuoosakin hieman eri mieltä tempausteorioitsijoiden kanssa. Mielestäni ns. antikristuksella ei ole pedon merkin kanssa paljoakaan tekemistä, vaan petohan on saatana ja hänhän sen merkin junailee koko maailmaan. Finley halveeraa jopa Raamattua "pari kolme väärin tulkittua jaetta". Hän on tainnut itsekin väärin ymmärtää jakeen Joh. 3:16 koska on noin mustavalkoinen mies, eikä anna armoa kenellekään joka ei ole herännyt unesta kuin hän itse. Esimerkiksi, jos Joh. 3:16 ilmoittaa niin selvästi, se joka uskoo, se pelastuu, niin eikö ole selvää, että se on monen muun armottoman Raamatun paikan kanssa ristiriidassa. Siksipä puimatanner ei olekaan niin helppo puida.
Sitten tullaan tähän Jumalan ilmoittamiin profeettoihin, joille Hän kertoo mitä aikoo tehdä. No juuri niinhän on tapahtunutkin, mutta kun nämä ihmiset luulevat että maailman viimeinen profeetta oli Ellen G. White eikä muita enää tule. Profeettoja ei ehkä ole montaa, mutta profetioita ja niitä saaneita ihmisiä on paljon. Itsekin olen saanut hyvin vahvoja voimakkaita profetioita, jotka ovat käsittämättömillä tavoin toteutuneet. Finleyn mielestä nekin ovat saatanasta, mutta minkäs teet.
Finley käyttää oivallisesti termejä "näkymätön tulo" ja "salainen tulo". Molemmat ovat jo sinällään Raamatun vastaisia termejä, joita saatana voisi käyttää hyvin valepukuihinsa kietoutuneena. Mielestäni Finley halveksii ja ylikritisoi tempaamisteoriaa. Hän tekee niin, vaikka se ei pitäisikään sisällään pelastumiselle mitään muuta estettä ja siksi pelkään pahoin, että Finleyn kaltaisilla ihmisillä on muuten vaan paha olla Uskonsa kanssa. Senkin voin sanoa, etteivät kaikki adventistit noin käyttäydy kuullessaan omaa mielipidettään poikkeavaa käsitystä, jos perusevankeliumi on kumminkin ehjä.
Entäpä sitten tuo Nooan aika. Jeesus sanoi juuri nuo sanat ja Nooan aikoina, ennen vedenpaisumusta oli tuo hyvin salainen mies Hanok, joka vain katosi jäljettömiin ja joka muutoin olisi ollut hukkuvien listalla, koska eli niihin aikoihin pitkää elämää, kuten siihen aikaan kaikki elivät. Hanok temmattiin pois, hyvissä ajoin koska Jumala tiesi...
 

 

 

 

Maanjäristyksiä monin paikoin.

 

 

 

 

Kuolematomuus lahjoitetaan vain Pyhille.

Miksi kuolleet tulevat silti viettämään lehtimajan juhlaa joka vuosi.

 

Osatotuus, joka viittaa tempaukseen. Uusi Jerusalem lasketaan maan päälle. Hesekiel 47 ja Sakarja 14  kertovat jotain tarkemmin siitä.


Mietihän minkälainen maailma on silloin kun Jeesus tulee näkyvällä tavalla? Mitä Raamattu kertoo siitä? Hurjia ja käsittämättömiä asioita, kuten KAIKKI VIHREÄ ON PALANUT. Miten joku idiootti olisi silloin pellolla. Entäpä muuten koko maailmassa on enää 1/3 osaa ihmisiä enää elossa ja ilma niin saastaista, ettei sitä voi hengittää ja niin vaan naiset ovat töissä viljaa jauhaen. Mitä ihmeen viljaa, kun ei ole viljaa mitä jauhaa, jos ei mikään enää elä pelloilla. Sekasinko tuo Finley on, vai mikä sitä oikeen riivaa. Sanokaa joku sille et sen teoriat haisee...
Lopuksi, Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä sekä väärän profeetan että pedon ja heidät heitetään ikuiseen tuleen. Lisäksi jos Herra Finley olisi lukenut Raamattua, Sakarja 14. kertoo siitä lopun. Ensinnäkin Herra taistelee itse pakanoita vastaan ja öljymäki halkeaa. He pakenevat Öljymäkeen syntyneeseen suureen laaksoon ja sen jälkeen jos lukee edelleen Sakarja 14:10:stä eteenpäin. Huomaatkin, ettei Jeesuksen näkyvä paluu muutakaan maailmaa niin valtavasti ja elossa olevat saavat elää, eikä Jeesus heitä ole millään henkäyksellä ole tappanut. Jäljellejäävät pakenevat ja kaukana on edelleen rauhallisisa pakanoita pilvin pimein. Pakanakansoistahan siinä edelleen puhutaan, jotka tulevat joka vuosi sinne ylös Jerusalemiin viettämään lehtimajan juhlaa. Siis julistus jatkuu. Eikä siinä kaikki, vaan jos ne eivät tule lehtimajanjuhlaan, heitä kohtaa vitsaukset. Entäpä sitten Jesaja 65:20 jossa kerrotaan edelleen kuolemasta tuhatvuotiskaudella täysin selvin sanoin, nuorimmasta joka kuolee 200 vuotiaana. On siis edelleen olemassa kaksi kansaa, vain hallitus vaihtuu. Pyhät elävät ikuisesti ja edelleen ovat pakanat, jotka tulevat Jeesuksen hallituskaudella Häntä kumartamaan sinne ylös Jerusalemiin ja viettämään Hänen kanssaan lehtimajanjuhlaa. Silloin Jerusalemin kansa saa jälleen julistusvastuun. Vasta sitten tuhatvuotiskauden lopussa, kun saatana päästetään irti, päättyy tämä kaikki ja puhutaan Finleyn kaltaisesta päätöksestä.

Finley on siis turhaan tehnyt työtään ja keskittyisi nyt hyvä mies vaan perus evankeliumiin.

11.2.2008

Fariseus nykyään

Jeesuksen aikana fariseukset ja kirjanoppineet olivat oma ryhmänsä, joka oli koristautunut Raamatunlausekoteloin ja heidän viitassaan oli suuret tupsut. Siihen aikaan oli hienoa voida näyttää uskovaisuuttaan, joka oikeastaan oli enemmänkin kirjanoppineisuutta, eli nykyään tuo olisi "akateeminen lukenut" henkilö, jolla on mahdollisesti maisterin tai jopa tohtorin tutkinto. Nämä näyttivät hyvin mielellään asemansa ulkoisin tunnusmerkein ja istuivat eturivissä viisaan ja hurskaan näköisinä kaikissa kirkon tilaisuuksissa. Siihen aikaan ei lisäksi ollut mikään häpeän aihe uskoa Jumalaan, vaan kaikki uskoivat johonkin Jumalaan, riippui vain siitä mikä Jumala oli kyseessä. Tämä kaikki oli Jeesuksen näkökulmasta tekopyhyyttä ja sitähän se juuri olikin. Niin on vain nykyäänkin mutta hieman eri tavalla. Jumalia voivat nykyään olla tiede ja siihen liittyvä turhuus. Mutta on nykyään myös näitä nykyfariseuksiakin tunnustuksellisen uskon piirissä. Tässä joku päivä sitten näin erään fanaattisen uskovaisen, nais ihmisen, joka ilmeisesti oli vasta kääntynyt ja saman tien mennyt kilometrin ohi siitä mitä Usko todellisuudessa on, koska näky oli sen mukaista. Minä ajoin vartiointiliikkeen autolla vartijan työasu päälläni kaikki varusteet vyöllä, kuten aseistukseni johon kuuluu mm. pippurikaasusumutin ja teleskooppipatukka. Hän oli tulossa siivoamaan erästä yrityksen toimitilaa, jonne minä tulin murtohälytykselle, tosin se ei ollut hänen aiheuttama. Hän tulee paikalle polkupyörällä ja mitä näinkään, hän oli pukeutunut säkkikankaaseen, jossa oli Jeesus rakastaa tekstejä yms. Raamatun paikkojen nimiä. Katselin suu auki näkyä ja sitten tämä tuli luokseni ja kysyi: "tunnetko sinä jo Jeesuksen?". Vastasin että taidan tietää tyypin ja että oikeastaan olen kristitty jo valmiiksi, joten älä vaan uhraa minuun nyt aikaasi. Tämä kiinnostui vastauksestani ja kysyi: "mikä on minun uskoni, koska kaikki suomalaisethan ovat muka uskossa?". Sanoin että olen elävä kristitty ja kastettu adventtiseurakuntaan vuonna 1976. Vastaus herätti hänet heti kertomaan kuinka väärässä adventistit on ja kuinka hän voi näyttää tietä taivaaseen. Sanoin vain että älä vaivaudu minun sieluni takia, koska olen oman tieni jo löytänyt. Tyttö poistui säkkipuvussaan tuhahdellen, kuin syntiselle, jolla ei ole mitään mahdollisuutta. Tässä hän oli varmaan oikeassakin siihen saakka... "syntiselle, jolla ei ole mitään mahdollisuutta". Mikäli minä en tuntisi Herrani Jeesusta Kristusta. Nykyfariseus siis voi ilmetä näin ja monella muullakin tavalla. Tyttö oli näyttänyt pukeutumisellaan säkkikankaaseen, kuinka hän palvoo Uskoaan mutta on heti tuomitsemassa muut, vailla minkään sortin armoa. Olinhan minä eittämättä hyvin jumalattoman näköinen ilmestys vartijan asussani ja tällä massalla (190cm ja 150kg) minkä Jumala minulle jostain syystä lahjoitti, mutta sydäntäni ei tunneta pettävän ruman ulkokuoreni alta. Joten hyvin tunsin itseni publikaaniksi fariseuksen edessä. Jeesus etsii sydämen puhtautta, ei ulkoisia tekoja... ja säkkikankaaseen pukeutuminen ei tuota iloa kenellekään, vaan herättää pelkästään pahennusta. Säkkikangas ja siihen pukeutuminen on nöyryyden symboli ja jos tämä joka on nöyrtynyt, ymmärtää heittää päälleen tuhkaa, hän on nöyrtynyt nöyrimmästä nöyrimmäksi, koska tuhkan päälleen heittäminen taas symboloi katumusta. Tällainen ihminen nousee kuin feenix lintu ja löytää suuruuden taivaassa. Se ei ole ulkoinen olemus.

Muistin virkistämiseksi – Ylösottoja tulee kolme
Ensin nostetaan kuolleet ja sitten perään me, jotka olemme elossa. Näin päädytään kahden sarjoissa yhteensä kuuteen ylösottotapahtumaan. Puimatanner tyhjenee, kuten juutalaiset häät, samaa kaavaa noudattaen. En millään viitsisi alkaa perustelemaan, mutta koska joku on kumminkin, joka ei usko useampaan ylösottoon, vaan vain yhteen ja näkyvään sellaiseen, kysynkin sinulta miten on mahdollista että kolmasosa ihmisistä kuolee, kaikki meren elävät ovat kuolleet ja ilma on niin hirveää, ettei sitä voi enää edes hengittää, ihmisissä on kamalia paiseita ja samaan aikaan joku työskentelee muina miehinä käsikivillä, toiset ovat pellolla ja toinen otetaan ja toinen jätetään. Miten tämä olisi mahdollista? Esitän kolme Raamatun paikkaa: Ensimmäinen on se, että on olemassa kolme porttia taivaaseen, jokaiselta maan neljältä kulmalta Johanneksen ilmestys 21:10-13 ja ensimmäinen portti on ahdas. Toinen paikka on Apostolien teot 11:5-10 jossa Taivaasta Pietarin eteen laskettiin liinavaate, jossa oli kaikkia eläväisiä, jota käskettiin syödä ja se tapahtui kolme kertaa. Kolmas kohta on yhdeksi tunnistettu, mutta täysin erilliset asiat (1. Tessalonikalaiskirje 4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;) Siis Herra on tuleva alas taivaasta kolme kertaa, 1. käskyhuudon 2. ylienkelin äänen ja 3. Jumalan pasuunan kuluessa. Kaikki ovat eri ääniä siis... ei ole Jumalan tapaista huutaa moneen eri ääneen yhtä aikaa. Lopuksi sanon, että ennen vedenpaisumusta, meillä oli esikuva myös nimeltä Enok, joka vain katosi ennen vedenpaisumusta.
Aluksi tämä elämä on kuin tässä ja nyt, sitten vaan tapahtuu BANG, ei enää… Varas tulee kuin yöllä ja vie silmän räpäyksessä miljoonia ihmisiä mennessään. Pyhät lähtevät ilman varoitusta, eli Kristuksen oma morsian, aluksi kuolleet ja sitten me elossa olevat heti perään. Näin taivaaseen kokoontuu Kristuksen koko morsiusseurakunta, joka on hänen itsensä valitsema joukko, sekä viattomat lapset ja muut autuaina eläneet vajaat ihmiset. Tässä täyttyvät monet Raamatunkohdat, kuten toinen otetaan ja toinen jätetään, suoraan työstä, arkiaskareista tai vaikka sängystä nukkumasta. Tuo päivä on maanantai ja sen on oltava loppukevään aikaa. (laulujen laulu 2:10-13)
Sen jälkeen eletään ahdistuksen aikaa, alkaen Israelin rauhasta 1290 päivää eteenpäin, jolloin tapahtuu sekä toisaalta pedon valtaan nousu, että myös maailman suurin herätysliikehdintä. Tämä päättyy siihen, että herätysliikkeen johtajat tapetaan Jerusalemin kadulle, jokapäiväinen uhri poistuu ja hävityksen kauhistus asetetaan Pyhään paikkaan. Tuosta hetkestä alkaa toinen ylösotto jolloin tuona aikana kuolleet nousevat puhdistuneena joukkona alkaen heilutella palmunoksaa taivaassa. (Johanneksen ilmestys, jossa hän kysyy, mistä nämä ihmiset tulevat? ja siihen vastataan, että ne ovat puhdistautuneet suuressa ahdistuksessa). Sen jälkeen vielä 45 päivää, joka on Israelin rauhasta laskettuna1335 päivää, otetaan viisaat neitsyet elossa, jotka ovat morsiusneidot. Tuo aika on syksy, varmaan lokakuuta, joka oli samaa aikaa kuin Jerusalemin hävitys, vuonna 70 jKr ja siitä 45 päivää, eli marras-joulukuu, jolloin lähtevät seuraavat elossa olevat. Nämä ja häävieraat, nostetaan taivaaseen, jossa osalla ei ollutkaan häävaatteita, he heitetään takaisin maan päälle, jossa kaatuu vihan maljat. Tuo aika kuluu loppuun, jolloin aikaa on jopa lyhennettävä, jotta joku edes pelastuisi. Silloin Jeesus on heittänyt ilmoille kysymyksen: mahtaako hän löytää silloin Uskoa maan päältä. Kyllä löytää, mutta vähissä se on. Siinä ajassa pelastuu pelkästään Herran nimeä huutamalla. Tässäkin ajassa täyttyvät mm. viinitarhan työntekijät, jossa saadaan sama palkka. Jeesus tulee näkyvällä tavalla, jolloin erotellaan Jeesuksen omat karkotettavista, jotka pakenevat maan ääriin pakoon. Sitten saatana sidotaan enkeleineen ja alkaa tuhatvuotinen Jeesuksen hallituskausi. Paenneet pakanat elävät vielä tuhatvuotiskaudellakin pitkään ja joutuvat käymään palvelemassa joka vuosi Herraa siellä ylhäällä Jerusalemissa ja viettämässä lehtimajanjuhlaa. Nuorin kuolee 100 vuotiaana, joten tämä kertoo ihmisen iän muuttuneen taas takaisin tuhanteen, jota se oli ennen vedenpaisumusta. Puimatantereen puhdistus on täydellistä, jossa jokainen saa mahdollisuuden, eikä kukaan voi väittää, ettei olisi saanut oikeudenmukaista kohtaloa. Jos esimerkiksi olisit päässyt jo käymään taivaassa ja olisit nähnyt sen loiston. Silti sinut heitettäisiin maan päälle takaisin, siitä syystä ettet ollut ottanut Jeesusta omaksesi, vaan valitsit jotain muuta. Sitten näit kaiken sen, etkä vieläkään älynnyt ottaa Jeesusta vastaan, niin eikö ole selvää, ettet voi sanoa, ettei sinulle ei ollut annettu mahdollisuutta.

9.2.2008

Uskovan eksyminen (kirjoitus omistettu Toivonlinnan koulun hallitukselle)

Johannes 10:1-15
"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri. Mutta joka menee ovesta sisälle, se on lammasten paimen. Hänelle ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen ääntänsä; ja hän kutsuu omat lampaansa nimeltä ja vie heidät ulos. Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä. Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä." Tämän kuvauksen Jeesus puhui heille; mutta he eivät ymmärtäneet, mitä hänen puheensa tarkoitti. Niin Jeesus vielä sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: minä olen lammasten ovi. Kaikki, jotka ovat tulleet ennen minua, ovat varkaita ja ryöväreitä; mutta lampaat eivät ole heitä kuulleet. Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen. Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys. Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä. Mutta palkkalainen, joka ei ole paimen ja jonka omia lampaat eivät ole, kun hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi ryöstää ja hajottaa ne. Hän pakenee, sillä hän on palkattu eikä välitä lampaista. Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut, niinkuin Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän; ja minä annan henkeni lammasten edestä.


Katsokaa siis, kuinka varmaa on, että joka ikisessä lammastarhassa on joka ikinen hetki niin hyviä, mutta myös pahoja paimenia. Varokaa niitä pahoja, tunnistakaa ne heti, koska ne ovat yleensä kaikkein äänekkäimpiä ja väärän sanana julistajia. Nämä pahat paimenet tunnetaan aina omahyväisinä ja itseriittoisina. Nämä perustavat asiat usein teoille ja painottavat omien tekojensa päälle asioita. Ohittavat nopeasti armopuheen ja aloittavat jälleen teoista paasaamisen. Ne julistavat yleensä maallista hyvinvointia ja perustavat asiat aina maallisten arvojen päälle. Nämä ihmiset mainitsevat Jeesuksen vain hyvin harvoin. Paha paimen voi jopa lokeroida Jeesuksen osuuden pieneksi osaksi elämää, jolla ei ole enää edes merkitystä. Siitä ne tunnistaa. Hyvä paimen taas on aina pyyteetön ja vaatimaton. Hyvä paimen pitää meitä kaikkia hyvin, hyvin syntisinä ja itseään eniten, joka ei lupaa maallisia arvoja, vaan kertoo Jumalan myös kurittavan meitä Rakkaudesta. Hän myös kertoo, että Jumalan tarkoitus siunata, ei ole raha ja menestys, vaan päinvastoin, kun Jumala siunaa, ihmisen on paha olla. Kun Jumala on lähellä, silloin Jumalan kirkkaus on myös lähimpänä, jota ihminen ei kestä. Hyvä paimen teroittaa jatkuvasti jokapäiväisestä uhristamme Jeesuksesta Kristuksesta ja kuinka riippuvaisia me Hänestä jatkuvasti olemme. Näistä ja sen hedelmistä tunnistaa hänet. Hyvä paimen ei noteeraa omia hyviäkään tekoja miksikään, eikä käy kauppaa teoilla Jumalan kanssa, vaan pitää hyviäkin tekojaan samassa arvossa kuin pahoja. Ei arvoa teoille. Hyvät teot pitäisi olla jokaiselle itsestään selvyys ja pahat teot ovat muuten arvotonta syntiä. Paras paimen antaisi henkensä lampaittensa puolesta.

Matteus 1821-35 Silloin Pietari meni hänen tykönsä ja sanoi hänelle: "Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan? Ihanko seitsemän kertaa?" Jeesus vastasi hänelle: "Minä sanon sinulle: ei seitsemän kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän. Sentähden taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka vaati palvelijoiltansa tiliä. Ja kun hän rupesi tilintekoon, tuotiin hänen eteensä eräs, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta leiviskää. Mutta kun tällä ei ollut, millä maksaa, niin hänen herransa määräsi myytäväksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa ja kaikki, mitä hänellä oli, ja velan maksettavaksi. Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki'. Niin herran kävi sääliksi sitä palvelijaa, ja hän päästi hänet ja antoi hänelle velan anteeksi. Mutta mentyään ulos se palvelija tapasi erään kanssapalvelijoistaan, joka oli hänelle velkaa sata denaria; ja hän tarttui häneen, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, minkä olet velkaa'. Niin hänen kanssapalvelijansa lankesi maahan ja pyysi häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle'. Mutta hän ei tahtonut, vaan meni ja heitti hänet vankeuteen, kunnes hän maksaisi velkansa. Kun nyt hänen kanssapalvelijansa näkivät, mitä tapahtui, tulivat he kovin murheellisiksi ja menivät ja ilmoittivat herrallensa kaiken, mitä oli tapahtunut. Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: 'Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit; eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin?' Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijan käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa. Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi."

Kun ihminen tulee uskoon, hän saa Jumalalta kaiken anteeksi. Aluksi ihan vaan selvyyden vuoksi kerron, että 10 tuhatta leiviskää on suomeksi sanottuna sellainen summa mitä kukaan ei voisi koskaan oman elämänsä aikana takaisin maksaa. Se on suurin piirtein USA:n valtion velan suuruinen summa. Eli siis mahdoton maksaa. Tällaisen mahdottoman velan Taivaan Kuningas meille antaa anteeksi, kun tulemme Uskoon. Siitä alkaa Kristityn vaellus. Kristitty käyttäytyy kuten Raamattu opettaa ja ottaa paimenilta oppinsa. Jotkut nöyrtyvät ja jotkut ylpistyvät. Tässä kohtaa tulemme siihen, mistä edellä mainitussa Raamatun kohdassa on kyse. Oletko sinä valmis antamaan anteeksi toisen ihmisen velkoja loputtomiin ja taas loputtomiin, kunnes Jeesus tulee ja muuttaa kaiken. Eikä tämä ole pelkkää rahallista velkaa. Näin yksinkertaisesta asiasta on tuossa kysymys.

Markus 4:1-24 Ja hän rupesi taas opettamaan järven rannalla. Ja hänen luoksensa kokoontui hyvin paljon kansaa, jonka tähden hän astui venheeseen ja istui siinä järvellä, ja kaikki kansa oli maalla järven rannalla. Ja hän opetti heitä paljon vertauksilla ja sanoi heille opettaessaan: "Kuulkaa! Katso, kylväjä lähti kylvämään. Ja hänen kylväessään osa putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät sen. Ja osa putosi kallioperälle, jossa sillä ei ollut paljon maata, ja se nousi kohta oraalle, kun sillä ei ollut syvää maata. Mutta auringon noustua se paahtui, ja kun sillä ei ollut juurta, niin se kuivettui. Ja osa putosi orjantappuroihin; ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat sen, eikä se tehnyt hedelmää. Ja osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon ja kantoi kolmeenkymmeneen ja kuuteenkymmeneen ja sataan jyvään asti." Ja hän sanoi: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon". Ja kun hän oli jäänyt yksin, niin ne, jotka olivat hänen ympärillään, ynnä ne kaksitoista kysyivät häneltä näitä vertauksia. Niin hän sanoi heille: "Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa, että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi". Ja hän sanoi heille: "Ette käsitä tätä vertausta; kuinka sitten voitte ymmärtää kaikki muut vertaukset? Kylväjä kylvää sanan. Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, joihin sana kylvetään, mutta kun he sen kuulevat, niin saatana heti tulee ja ottaa pois heihin kylvetyn sanan. Ja mitkä kallioperälle kylvettiin, ovat niinikään ne, jotka, kun kuulevat sanan, heti ottavat sen ilolla vastaan, mutta heillä ei ole juurta itsessään, vaan he kestävät ainoastaan jonkun aikaa; kun sitten tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin he kohta lankeavat pois. Ja toisia ovat orjantappuroihin kylvetyt; nämä ovat ne, jotka kuulevat sanan, mutta maailman huolet ja rikkauden viettelys ja muut himot pääsevät valtaan ja tukahuttavat sanan, ja se jää hedelmättömäksi. Ja mitkä hyvään maahan kylvettiin, ovat ne, jotka kuulevat sanan ja ottavat sen vastaan ja kantavat hedelmän, mikä kolmikymmen-,mikä kuusikymmen-,mikä satakertaisen." Ja hän sanoi heille: "Eihän lamppua oteta esiin, pantavaksi vakan alle tai vuoteen alle? Eiköhän lampunjalkaan pantavaksi? Sillä ei mikään ole salattuna muuta varten, kuin että se tulisi ilmi, eikä kätkettynä muuta varten, kuin tullakseen julki. Jos jollakin on korvat kuulla, hän kuulkoon." Ja hän sanoi heille: "Ottakaa vaari siitä, mitä kuulette; millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan, vieläpä teille lisätäänkin.

Edellisessä Markuksen evankeliumin tuomassa sanomassa Jeesus kertoo miten evankeliumin vastaanotto tapahtuu ja kuinka vähän se loppujen lopuksi tavoittaa terveen kasvupohjan. Yksi viidestä kylvöstä menee hyvään maahan, jossa on kasvupohja. Viisaita neitsyitähän oli viisi, joten tuo luku viisi voi viitata myös niihin, koska minun mielestäni viisaat neitsyet ovat hyvin pieni osa maailma ihmisistä. He ovat kymmenestä kristitystä viisi, eli hyvään kasvupohjaan kylvetystä siemenestäkin vain puolet. Tästä syystäkin nöyryys ja Jumalan pelko on oltava AIHEELLINEN PELKOTILA. Sanan ottajia on paljon ja monet ottavat sen kuullessaan vastaan, mutteivät sisäistä välttämättä mitään. Monelle sana vääristyy heti, tai seurakuntayhteys on pelkkä "hyvän ihmisen" mittausväline, eikä sydämen asia. Esimerkiksi monelle pelkkä kirkossa käynti siunaa kaiken pahan. Jeesus kumminkin tuntee sydämet, eikä hän erehdy koskaan.
Siis jos haluatte mitata teot omien tekojenne kautta, te alatte maksaa mahdotonta syntivelkaanne. Jos haluatte etsiä toisistanne vikoja, kuningas näkee jälleen sen ja langettaa oman mahdottoman syntivelan niskaanne. Kävelkää siis hyvän maan kasvualustaan ja ottakaa nöyryyden viitta harteillenne, joka on valmistettu säkkikankaasta. Heittäkää tuhkaa päällenne ja tunnustakaa kurjat syntinne Jumalalle ja pyytäkää niitä anteeksi Jeesuksen Kristuksen sovitusveren kautta. Eikä tämä saa jäädä tähän, vaan pysykää syntisinä, vanhurskautettuina syntisinä. Vanhurskaus ei tarkoita synnitöntä vaan Jumalan hyväksymää Jeesuksessa Kristuksessa. Siinä kun pysytte nöyränä ja synnin tunnossa, olet pelastettujen joukossa viimeisenä päivänä.

Anna Herra heille anteeksi, jotka eivät tiedä mitä he tekevät. Sääli myös heitä, jotka eivät jaksa taistella syntiä vastaan, vaan ovat silti synnistä vastuussa. Mutta Herra, kaada maljasi niille, jotka tuntevat sekä sanan, että tietävät mitä tekevät, mutta silti tekevät vääryyttä sinun vähimmillesi. Anna sinä heille koko velka maksettavaksi.
Kiitos että sinä olet meidän Vanhurskauttajamme ja sinuun voimme kaiken syntisyytemme antaa. Aamen.

-jarmo-

8.2.2008

KHO: Naispappeuden vastustajasta ei ole kirkkoherraksi
Julkaistu 08.02.2008, klo 15.38 (päivitetty 08.02.2008, klo 21.08)

Risti
Kuva: YLE

Jumalanpalveluksesta naispapin kanssa kieltäytyvää pappia ei voida valita kirkkoherran virkaan, katsoo Korkein hallinto-oikeus päätöksessään.
Päätöksen mukaan yhteistyöstä naispapin kanssa kieltäytyvä viranhakija ei kelpaa ehdokkaaksi kirkkoherran vaaliin. Tällaiselta papilta puuttuvat kirkkoherran viran hoitamiseen tarvittavat edellytykset, linjaa KHO. Korkein hallinto-oikeus ottaa kantaa kelpoisuuteen Kokemäen kirkkoherran vaalista syntyneen riidan vuoksi. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli katsoi maaliskuussa 2006, että Kokemäen pitkäaikainen kappalainen ei ollut kelpoinen vaaliehdokkaaksi. Turun hallinto-oikeus asettui samalle kannalle. Sekin katsoi, että hakija oli ilmoittanut jo etukäteen, että hän ei ollut valmis hoitamaan kaikkia kirkkoherraan virkaan kuuluvia tehtäviä ja velvollisuuksia. Vaalista sivuutettu kappalainen valitti päätöksistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sillä hän katsoi niiden syrjivän itseään ja naispappeuden vastustajia.


Eräs naispappeuden vastaisuutta saarnannut pappi piti puheen. Hän aluksi kehui ansiokkaasti naiset hyviksi työkavereiksi ja erinomaisiksi johtajiksi, jopa paremmiksi kuin me miehet. Tottakin varmaan hän siinä sydämestään puhui, mutta ongelma ei olekaan siinä, kuinka hyviä tai huonoja me olemme sukupuolina, vaan ongelma on jo suoraan selittelemättömänä Raamatussa. Tulemme siis siihen, että uskommeko Raamattua vai emme. Tämä saarnamies kertoi erittäin arvostetun Harvardin käyneen teologin pitäneen puheen, jossa hän nosti Raamatun päänsä päälle ja sanoi: "olen korkeamman auktoriteetin alla". Tällä hän tarkoitti, että vaikka hän olisi kuinka arvostettu professori tahansa, hän ei voi mitään asiaa, joka Raamatussa lukee, kieltää ja pyörtää. Eli hän ei voi omia mielipiteitään viedä Raamatun ohi. Niinpä naispappeus on Raamatun mukaan poissuljettu vaihtoehto, eikä voi sellaista mitenkään hyväksyä.
Minä mietin myös tahollani aihetta ja muistui mieleeni Pietarin ja Jeesuksen välinen keskustelu, jossa Jeesus kysyi Pietarilta: "kuka minä olen". Pietari vastaa: "sinä olet elävän Jumalan poika". Näin Jeesus antoi Pietarille taivasten valtakunnan avaimet ja sanoi, että juuri tuolle uskolle hän haluaa seurakuntansa perustaa. Ei hän Pietaria kehunut, vaan Uskoa ilman että kukaan ilmoitti Pietarille kuka hän on. Sen jälkeen Jeesus kertoi kuolevansa ristillä kärsien ja Pietari alkaa estellä ja suojella Jeesusta. Tässä kohtaa Jeesus sanoo: "väisty saatana". Pietari oli varmaan täysin hämmästynyt miksi näin, eikä oman oikeustajun mukaan millään tajunnut mitä pahaa hän teki. Tässä naispappeudessa on samasta asiasta kyse. Me emme tiedä ja siksi meidän on uskottava Raamattua. No tämän verran me tiedämme: Luomiskertomuksen päätteeksi oli syntiin lankeemus, jonka Eeva ainakin aluksi aiheutti. Kaikki ajattelevat että miksi ei Adam olisi muka voinut samalla tavalla langeta. Siinäpä se!!! Mitä jos käärme valitsikin Eevan juuri siitä syystä, että tämä olisi se heikko lenkki, jolla molemmat sortuisivat syntiin. Mitäpä jos Adam olisikin sanonut saatanalle: "työnnä jätkä se omppus vaan ahteriis, ku se ei ole meidän safkaks tarkotettu". Sen jälkeen Adam olisi jatkanut nenänsä kaivelua, koska sieltä oli löytynyt jotain paljon mielenkiintoisempaa kuin joku typerä viisaaksi tekevä omena. Tämä on Jumalan viisautta, Suuressa sanassaan, jonka nimi on Raamattu, se ei ole meidän ja siksi en salli naispappeja. Jos menemme vielä pidemmälle, mitä naisten tuoma pappeus ja johtajuus on oikeastaan tuonut: ne ovat mm. avioliittojen naisten itsensä aiheuttamat syyntakeettomat rikkoutumiset ja homoliittojen salliminen luonnollisina ilmiöinä tulevat lähes poikkeuksetta naisten tuomana, ellei pappi itse ole homo. Naiset toivat viihteen kirkonmenoihin ja raiskasivat mm. ehtoollisenkin dippaamalla se. Seuraavaa edesottamusta odotellessa, joka onkin varmasti muslimioppien hyväksyminen kirkossamme "hyväntahdon eleenä" ja muukin järjetön synnin "new age" tyylinen suvaitsevaisuus.

4.2.2008

Microsoft tarvitsee lainaa
Julkaistu 04.02.2008, klo 16.39 (päivitetty 04.02.2008, klo 16.45)

Microsoftin päämaja
Kuva: Reuters-TV

Ohjelmistojätti Microsoft ottaa ensimmäistä kertaa historiassaan lainaa.

Yhtiön rahoitusjohtajan Chris Liddellin mukaan yhtiö tarvitsee lainarahaa rahoittaakseen hakukoneyhtiö Yahoosta tekemänsä 44,6 miljardin dollarin eli 30,1 miljardin euroa ostotarjouksen. Ostokseensa Microsoft aikoo käyttää lainarahan lisäksi kassavarantojaan ja osakkeitaan.

On olemassa profetia, jonka mukaan Microsoft kaatuisi ja kun tarkkoja ollaan, niin maailmassa ei tule olemaan yhtäkään firmaa joka pysyisi pystyssä loppuun saakka. Se on yksi, joka on ihan varma juttu...

Johanneksen ilmestys 6:6 Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."
Ruoka tulee maksamaan yhden päivän osalta kahden päivän palkan. Siis pelkkä ruoka, entäpä muut asiat? Viini ja öljy, sen sijaan ovat Jumalan ruokia, Henki ja Sana joita ei kaikesta huolimatta turmella.

Seurakunnan kahtiajako: "fundamentalistit ja pedolle valtansa antaneet
Seurakunta on jakautunut jo täydellisesti kahtia. Tuskin enää löytyy kääntyneitä ainakaan entisistä kristityistä, nykyisistä pedon vallan sallivista "suvaitsevaisista", jotka tekevät liiton pedon ja pedon valtojen kanssa. Tämä johtuu siitä, että koska valtaosa ja ennen kaikkea kunnioitetut oppineet, tekevät etunenässä esimerkkiä sallimuksen liittoumassa, eivät heikot seurakuntalaiset uskalla seurata selvää poikkeavuutta. Nämä "suvaitsevaiset" suvaitsevat muslimiopit, homoavioliitot, naispappeuden. He pilkkaavat Jumalan Pyhiä arvoja, kuten kaste ja ehtoollinen, tekemällä niistäkin viihdettä. Nämä tekevät kirkosta rock-konsertin vain siksi, jotta saadaan kuulijoita. Kenelläkään ei ole mitään tarvetta kuunnella ja ottaa vastaan Jumalan sanaa, vaan he kuuntelevat siellä mieluummin jotain "metallic musaa". Sitten nämä "teoissaan hurskaat" ihmiset, haukkuvat meitä sydämessämme vakaita Kristittyjä fundamentalisteiksi.
Peto on jo saanut vallan, koska luopumus on jokin aika sitten jo kasvanut täyteen mittaansa. Meillä on kirkoissa varmaan 90% seurakuntalaisia jotka luulevat, että salliminen on hyve ja että suvaitsevaisuus on tie rauhaan. Suvaitsevaisuus on tie petollisen valheelliseen rauhaan, joka tehdään pedon kanssa yhteistyössä, kunnes peto rikkoo rauhan saatuaan TÄYDEN VALLAN (2300 päivää). Siis suurin osa seurakunnasta nukkuu, eikä ahdas portti edes kiinnosta näitä unisia ihmisiä, jotka ovat yltäkylläisyydessään, onnistuneet valehtelemaan itselleen, että Jumala siunaa nyt heitä, koska heillä on kaikkea mitä he tarvitsevat. Näillä ihmisillä on työt, talot autot, yllin kyllin ruokaa, viihdettä ja Nokian osakkeita. Perheen nuorimmaisellakin oma matkapuhelin ja PC tietokone. Vaikka näin olisikin, on osa näistäkin silti hereillä ja poikkeus vahvistaa säännön. Pääsääntö on kumminkin se, että kun Jumala sinua siunaa, hän sinua silloin kurittaa ja tekee elämästäsi vaikeaa. Voi teitä, voi teitä. Herätkää!

Arvaan heti että moni heittäytyy heti naispappeuden kanssa poikkiteloin minun sanomani kanssa. Tässä vetoankin siihen, että jokainen miettii mistä kukin on lähtöisin ja mikä on järjestys. Jumala on aurinko, Jeesus kuu ja me hänen lapsensa olemme tähtiä. Miksi Jumala otti ja teki miehen kylkiluusta naisen ja miksi siis hän kutsui heitä olemaan yksi liha. Miksi Jeesus kutsuu meitä morsiamekseen ja itseään seurakunnan pääksi. Miksi Jumala laittoi syntiinlankeemuksessa Adamin ensin tilille, eikä puhunut Eevalle mitään, ennen kuin kertoi hänen siemenestään, joka polkee rikki käärmeen pään. Ensin Adamin tilille tuonti ja sitten Eevalle siunaus. Tämä kaikki juontaa siihen että Kristus on johtaja, me seurakunta, olemme morsian. Samoin meidän kuuluu sukupuolina olla Jumalan tahdon mukaisessa järjestyksessä, mies on mies ja nainen on nainen, eikä sitä muuksi voi muuttaa. Mies on seurakunnan pää ja nainen on se muu seurakunta, jolle annetaan siunaus. Mies on perheessä pää ja nainen nauttii sen tuomista siunauksista. Tämä ei ole eriarvoisuutta, vaan täydellistä Jumalan Rakkautta ja tasa-arvoa. Mutta skenaario on se, että me otamme Jeesukselta Hänen osan ja alamme johtaa. Samoin seurakunta ottaa mieheltä sen osan ja nainen alkaa sitä johtaa, samoin kuin perheessä nainen ottaa perheen pääroolin ja alkaa johtaa. Näissä tapauksissa siunausketju katkeaa aivan samasta syystä. Tämä ei ole mielipide, vaan totuus, jos haluat totuutta seurata. Ei Jumala suoraan rankaise tästä, vaan hän lopettaa prosessille siunauksensa, joka johtaa kylläkin lopulta silti luopumukseen, eikä Jumala siis siksi halua siunauksiaan antaa tuolle tielle.

2.2.2008

Maailman huonoin profeetta
Me kristityt emme osaa arvostaa toisiamme niin, että antaisimme mahdollisuuden toisillemme tuntea sitä miltä oikeasti kulloinkin tuntuu. Jokainen ihminen tuntee olevansa jotain, mutta mitä kukakin on, se on eri juttu. Meidän kristittyjen pitäisi siis osata kunnioittaa jokaisen ihmisen tunteita huomattavasti nykyistä enemmän. Paljon me haluamme olla, täysin henkilökohtainen erityssuhde taivaan isään ja jokainen haluaisi nähdä Jeesuksen omin silmin. Näin ei kuitenkaan tapahdu, koska Jeesus on luvannut tulla takaisin sillä tavalla, jonka kaikki saavat nähdä. Näin ollen ihminen joutuu turvautumaan Pyhän Hengen ääneen, siihen jonka Jeesus lähetti keskuuteemme ja siihen mitä muut eivät meissä itsessämme voi tuntea. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kaikki kristityt haluaisivat olla jotain suurta ja merkittävää, mutteivät sitä ole. Näinpä he eivät anna kenenkään muunkaan mitään olla, vaan tyrmäävät kaiken lennosta. Profeettojen elämä onkin ollut läpi maailman historian hirveää tuskaa ja häpeää. Ympärillä olevat ihmiset pelkästään pilkkaavat ja sylkevät päälle, eikä juuri kukaan tunnu kuuntelevan mitä profeetta kertoo. Moni profeetan hyväkin läheinen yrittää pudottaa profeettaa maan pinnalle huomauttelemalla tälle mm. elämän maallisista arvoista. Oikea profeetta ei kuitenkaan voi kutsumustyölleen mitään, vaan jatkaa kaikesta huolimatta. Profeetta menettää usein kaiken omaisuutensa, perheensä ja kaiken ansaitun maanpäällisen, ihan kunniaa myöden. Jumala silti järjestää asian niin, että profeetan sanat jäävät ja toteutuvat epäilijöiden sekä pilkkaajien silmien alla. Niinpä juuri nuo epäilijät ja pahimmat arvostelijat yleensä ovatkin lopulta ne Jumalan valitsemat henkilöt, jotka joutuvat itse ajamaan profeetan sanomaa ja julistamaan sitä. Nämä pilkkaajat joutuvat nimenomaan hirvittävän häpeänsä kautta tunnustamaan tyhmyytensä. Siksi juuri häpeän tuoman nöyryyden kautta heistä tulee uskollisimmat todistajat ja sananjulistajat.
Profeetaksi tuleminen ei sekään ole itsestään selvä juttu. Täytyy muistaa, että profeetta on itse kaikkein nöyrin syntinen. Yksikään tuomari tai opettaja ei ole vielä profeetta, vaan vasta sellainen, joka ymmärtää paikkansa kaikkien muiden ihmisten alapuolella ja osaa myös pysyä siellä. Kristityksi tuleminen vaatii ensin synnintunnon ja sitten katumuksen. Tästä kaikki uskovaksi kristityksi tuleminen lähtee, huomata syntinsä ja sitten katua niitä, jonka jälkeen seuraa välitön vaihe, pelko siitä mitä nyt seuraavaksi tapahtuu, joten ihminen hakee anteeksiantoa. Tässä kohtaa ihminen tekee sen pitkän prosessin, joka voi kestää joskus jopa vuosia. Tämä prosessi on puhdistautuminen, syntien tunnustaminen Jeesukselle Kristukselle ja niiden anteeksiannon ja saannin prosessit. Sydän on puhdistuttava joka ikisestä komerosta ja kolosta. Jokainen synti saadaan anteeksi, mutta se vie aikaa. Kun tämä prosessi on läpi käyty, ihminen syntyy uudelleen ylhäältä, joka on niin voimakas tunne ja kutsumus, ettei kukaan, joka sen on kokenut, unohda sellaista. Tämä on siis se oleellisin asia, johon ei voi kukaan valehdella itselleen mitään. Vasta tästä alkaa Uskovan ihmisen erämaavaellus, jolloin Usko todella koetellaan ja punnitaan. Nämä kaikki voi johtaa ihmisen moneen eksytykseen, jonka saatana on matkan varrelle järjestänyt ja yksi pahimmista on fariseuksen henki. Tämä henki tulee ihmisen päätä sekoittamaan kaikkein salakavalimmalla tavalla, miellyttämällä käyttäen juuri sitä Uskoa hyväkseen. Fariseuksen henki takoo jatkuvasti päähäsi kuinka täydellinen uskova sinä olet ja poimii eteesi kaikista ympärillä olevista muista uskovista epäkohtia, ärsyttäen niillä horjuvaa omaa uskoasi. Tämä fariseuksen henki herättää sinussa sen synnin olemassaolon tietoisuuden, jossa luulet olevasi vahvimmillasi, muita syntisiä vastaan ja juuri sen synnin kautta, jonka kuvittelet hallitsevasi, tämä sinut laittaa peilaamaan itseäsi muihin. Se synti on jollekin pelkän lepopäivän pyhittäminen, jollekin se on haureuden synti, jollekin toiselle, syötävä, juotava, jokin muu käytöksellinen tai sanallinen suorittaminen. Tässä tulee uskova ihminen elämän ja kuoleman tienhaaraan, jossa ainoa ase on nöyryys, jopa niin että pukeutuu jopa säkkipukuun, istuutuu nuotionpohjalle ja heittää tuhkaa päälleen. Tämä on symbolinen kuvaus siitä, kuinka nöyrä profeetta on. Hän on nöyrin kaikista uskovista mutta fariseus taas yltäkylläisin hurskaudessaan, eikä silti kukaan haluaisi olla fariseus, mutta silti monikin sitä jossain määrin on.
Tässä tämä nyt sitten kokonaisuudessaan oli. Nöyryys ei ole helpoin osa uskovalla, vaan kaikkein vaikein ja peräti lähes mahdoton asia. Ole samalla syntinen kurja, kun olet myös yhtä samalla vanhurskautettu Pyhä ja pysy siinä. Se on sen ahtaan portin kulkijan mitta.

28.1.2008

Matteus 19:29 Ja jokainen, joka on luopunut taloista tai veljistä tai sisarista tai isästä tai äidistä tai lapsista tai pelloista minun nimeni tähden, on saava monin verroin takaisin ja perivä iankaikkisen elämän.

27.1.2008

Lihasydän ja kivisydän - käskyt voivat olla jopa kevyet kantaa...

Ei mene adventistin päähän sitten millään tämä kaava. Ei sitten millään... Juttelin tänään jo aiemmin tuossa mainituksi tulleen adventistin, Tiinan kanssa jälleen adventisteille pakkomielteeksi käyneistä käskyistä, jotka ovat koko Raamatun A ja O. Jos kysyy, että ohittaako Jeesus kumminkin nuo käskyt, he suuttuvat, koska edes vertaan asiaa Häneen ja kääntävät asiat sillä hetkellä toisinpäin, kunnes taas kaikki puheet todistavat ihan toista. Adventisti on niin kyllästetty noilla käskyillään, etteivät he näe kokonaisuutta ja kun näin sanoo, he tietysti kieltävät ja haukkuvat itseni, etten edes lue raamattua rukoillen Pyhän Hengen johdatusta. Ei minun tarvitse pyytää Pyhän Hengen johdatusta kuin niissä tilanteissa, kuin erityisesti sitä haluan. Ei isäkään, joka vahtii leikkikentällä lastaan, jätä lasta huomiotta, ellei tämä jatkuvasti olisi sitä pyytämässä.
Tänään kaikki lähti siitä liikkeelle, että jälleen minua huomautettiin, kun teen töitä lauantaina, eli en pyhitä sapattia ja sunnuntaina pidän silti tuplaliksaa, että minun kuuluisi pitää lauantaina tuplaliksa, jos kerran teen töitä lauantaina. Sanoin, että no jos minä noin ajattelen, minun 
kuuluisi tehdä lauantaina ilmaiseksi töitä. Sanoin, että tuo lauantain pyhittäminen on adventisteille se kaikkein oleellisin asia, että tappaakin voi, kunhan pitää ja pyhittää lauantain lepopäivän. Suurin piirtein juuri noin isänikin mm. ajattelee, niin ei ole ihme jos moni muukin. No joo, se oli kuin bensaa olisi heittänyt tuleen. Sanoin lopuksi suhteellisen suoraan, etten ota kymmentä käskyä sydämeeni painolastiksi, vaan mittaan käskyillä syntisyytäni ja tunnustan syntini. Vastaus tulee heti: "Raamatussahan Jeesuskin sanoo, että pidä käskyt ja Usko niin pelastut". Tämä on se mihin adventisti vetoaa, eikä tajua millään, ettei käskyjä kukaan voi "pitää". Eli tuo lause on tyhmään kysymykseen ns. tyhmä vastaus. Joku kysyi neuvoa Jeesukselta, miten pelastua ja Jeesus kertoi karun totuuden. Sana "pitää", merkitseekin tässä jotain ihan muuta ja siinä Pyhä Henki taas sen avaa. Käskyjen pitäminen, tai pitämättä jättäminen eivät tarkoita niiden hylkäämistä. En halua betonista kivisydäntä, joka on raskas kantaa ympäri erämaata, koska Jeesus Kristus on sydämessäni, eikä se ole enää niin raskas.
Kun Mooses aikoinaan tuli alas vuorelta ensimmäisen kerran käskyt mukanaan, hän kantoi niitä yhdellä kädellä. Näin lukee alkutekstissä. Israelin kansa ei ollut edes ehtinyt tutustua käskyihin, kun ne olivat jo rikottu, palvomalla kultaista vasikkaa. Heprean kielisissä alkuteksteissä lukee, että kun Mooses huomasi mitä oli tapahtunut, hän kaappasi käskyt molempiin käsiinsä, syliin... Huomaatko? Hän kantoi Jumalan ITSENSÄ kirjoittamia käskyjä kevyesti yhdessä kädessään vuorelta alas, vaikka oli ollut nälissään syömättä ja juomatta. Ne olivat silloin helpot kantaa, kunnes synti tuli todistukseksi, jolloin Jumala otti taulujen kirjaimet pois ja niistä tuli pelkät kiviset raskaat taulut. Kun Mooses näki käsissään tyhjät kivitaulut, hän vimmoissaan heitti ne maahan pirstaleiksi. Mooses palasi vuorelle ja Jumala laittoi Mooseksen itse kirjoittamaan käskyt uusille raskaille kivisille tauluille. Nämä taulut ovat todisteena siitä, ettei Israel koskaan tule täyttämään noita käskyjä. Ne laitettiin todistamaan Israelin syntisyyttä Liiton Arkkiin, jota Israel kantoi mukanaan pitkin matkaa, päivittäin uhraten rikostensa takia. Lopuksi tuli Jeesus Kristus, joka nuo käskyt lopulta piti, eikä niitä enää tarvittu, mikäli Uskoo Jeesukseen Kristukseen. Siksi monen käskyjen noudattajan, on vaikeaa hyväksyä se tosiasia, että kun Jeesus asuu sydämessä, käskyt eivät enää ole taakka. Mutta silti tulee syytös: "miksi sitten teet syntiä?" Siihen voin vastata taas samalla tavalla kuin edellisessä jutussani: "Minä Uskon Jeesukseen Kristukseen ja toinen nimeni on synti, mutta ensimmäinen nimeni on Jarmo. Jumalan Armo, Jeesuksessa Kristuksessa ja siinä aion pelastua". En tahdo ihmisille pahaa, vaan hyvää. En halua loukata ketään, vaan haluaisin ettei kukaan muukaan loukkaisi toistaan. Minä noudatan yhtä ainoaa käskyä ja se on Rakkauden käsky. Sitä noudatan niin hyvin kuin vain voin ja turvaudun joka päivä Jeesukseen Kristukseen ja vain Häntä minä palvelen ja Häntä Ylistän Herranani ja Vapahtajanani. Repikää muut siitä, jos haluatte olla synnittömiä, täydellisiä ja näette minun syntini, jotka ovatkin suuri kasa. Tosin minä en niitä kanna mukanani. Kun minulla on Jeesus sydämessäni, Hän myös kertoo siellä jatkuvasti, mikä on oikein ja mikä väärin. Ei minun tarvitse niitä lukea kivitauluista.

26.1.2008

Yhteenveto edellisistä aiheista...
Ihminen ei yksin tekisi yhtään mitään. Vain Jumalan avulla ihminen tekee ja vain Jumalan armosta ihmisen sydän lyö. Ihminen ei ole mitään, ilman Jumalaa. Juttelimme Jarin kanssa juuri äsken puhelimitse noiden tiedemiesten tekemisten ja saavutusten mahdollisesta oikeasta lopputuloksesta. Päädyimme siihen, kuten Jari sen kivasti ilmaisi. Jos joku ottaa varaosaliikkeistä osia, joista kerää auton ja se lähtee käyntiin, hän väittää heti perään keksineensä auton. Niin tässä nytkin on käynyt. Ei ihminen mitään tyhjästä tee, kuten Jumala. Ihminen voi käyttää hyväkseen Jumalaa, käyttää Jumalan luomia pieniä asioita ja ottaa kunnian kokonaan itselleen, muttei pitkään Hän ei anna niin tapahtua ja luulenpa, että luominen on se viimeinen pisara, jolloin ihmisen kunnianhimon mitta on täysi.

Tärkeää huomata lopuksi... Olet juuri sitä mitä haluat olla. Sinulle mitataan juuri sillä millä sinä itse haluat sinulle mitattavan. Jos olet ateisti, kuolet kuin ateisti, vailla mitään muuta kuin se mihin uskoit. Jos uskot sielunvalellukseen, kuolet niin ja varmaan pääset kirpuksi sian ahteriin. Jos uskot omiin tekoihisi, niin sinua itseäsi sinulla itselläsi mitataan. Jos uskot rahaan, kunniaan ja älyyn, ne saat ja siinä kaikki, kuolet silti. Jos sinulla ei ole poikaa, Jeesusta Kristusta, ei sinulla ole isää. Bye, bye, islamistit, hindut ja muut kaikki luulevaiset. Jos uskot kymmeneen käskyyn koko sydämestäsi ja aiot ne niin pitää. Hyvää onnea vaan, mutta kuolet lopuksi syntisenä ja ne käskyt kainaloissasi hukut, koska ne eivät sinua pidä pinnalla. Minä Uskon Jeesukseen Kristukseen ja toinen nimeni on synti, mutta ensimmäinen nimeni on Jarmo. Jumalan Armo, Jeesuksessa Kristuksessa ja siinä aion pelastua.

24.1.2008

Ihminen on nyt sitten ilmeisesti pystynyt siihen, mistä eilen kirjoitin...
Tässä on nyt vaan yksi paha puoli. Jos ja kun minä kerran kirjoitan tällaista, niin ensinnäkin lajittelen ihmisiä aivan kuin mikä tahansa pahimman luokan rasisti. Niin kai sitten, en silti haluaisi. Ei kai Jumalakaan haluaisi että hänen arvokkaat luotunsa kuolevat. Tämä onkin suuren luokan seulontakone, jossa ensinnäkään minulla ei ole mitään tekemistä, kuin olla osa seulottavia jyviä. Paha ja pahuus ovat itse asiassa myllynkiven osassa.

Tiedemiehet loivat keinotekoisesti elämää (ihminen kykenisi pian tekemään eläimiä tai pakanoita)
Julkaistu 24.01.2008, klo 21.25 (päivitetty 24.01.2008, klo 22.01)

dna-rihma ja koeputkia
Kuva: YLE, lähteet: AP Graphics Bank, Ludovic di Orio / Goodshot.com

Yhdysvaltalaiset tiedemiehet ovat onnistuneet ensimmäisinä maailmassa luomaan keinotekoisesti mikrobin, jota voi pitää elävänä. US Journal Science - tiedelehti kertoo yhdysvaltalaisten tiedemiesten valmistaneen bakteerin DNA:ta laboratoriossa.

Tiedemiehet purkivat Mycoplasma genitalium -bakteerin perimän ja rakensivat sen DNA:n uudestaan. Lopputuloksena oli alkuperäisen kaltainen, mutta keinotekoisesti rakennettu bakteeri. Mikrobin onnistunut rakentaminen on yksi askel kohti elämän luomista keinotekoisesti, arvelevat tiedemiehet. Uuden saavutuksen uskotaan synnyttävän kiihkeää keskustelua synteettisen biologian eettisyydestä ja turvallisuudesta. Missään maassa ei ole varauduttu lainsäädännöllä synteettisen biologian avaamiin uusiin tilanteisiin.


Juuri eilen kirjoitin alla olevan pitkän jutun aiheesta, henkinen luominen. Juuri tuo henki on se minkä mielestäni ihminen saattaisi äärimmäisessä viisaudessaan tehdä. Jumalahan on sanonut, että nyt ihminen on niin etevä että se tekee mitä tahtoo. Tämä tapahtui sitä hemmetin tornia rakentaessa, josta Jumala ihmisille suuttui ja sekoitti sitten kielet. Ihminen pystyy tekemään mikroskooppisessa ympäristössä asioita, joita voi kutsua elolliseksi, sen minä jotenkin arvasin. Mutta sielu on Jumalan yksinoikeus. Tämä pieni elämän alku, on itse asiassa vain samanlainen alku, kuin oli puolijohdekeksintö, jonka lopputulos juuri tässä vaiheessa on tämäkin pc tietokoneeni. Kun ihminen pääsee säheltään elämällä, ei hyvä seuraa, sen voin taata ja siksi maailma on siinä pisteessä, ettei Jumala enää voi tätä katsoa, vaan lopettaa sen juuri tähän viimeiseen 10 vuoteen joita jo kovaa kyytiä kulutamme.

23.1.2008

FYYSINEN ja HENGELLINEN LUOMINEN (tämä on pelkkä ajatusleikki, mitä jos? hmm... Muu´utta... kun ajattelet, niin ehkei pöllömpi)

Mitä ovat siis Jumalan sielut, jotka hän loi ja mihin tarkoitukseen sielu luotiin? Mitäpä jos Jumala loi sieluja vain tietyn verran? Vaikkapa 24 miljardia sielua, jotka hän kaikki haluaa pelastaa. Mitäpä jos heitän tähän ajatusleikin, jossa otamme huomioon aluksi faktan: IHMISEN RUUMIS ON KASA PASK... SIIS MAATA, turhaa arvotonta maan tomua. Ihmisellä on siis kolme olemusta, heikoin ja arvottomin on ruumis. Sehän on tietysti eläimilläkin. Sitten tulee henki, joka on elossa olemisen välttämättömyys, jonka varmaan ihminenkin saattaisi joskus keksiäkin, tai sitten ei. Kuka tietää. Tämäkin on eläimille tyypillinen asia, henki, jossa on persoona, muisti, traumat ja käyttäytymisen eri jutut, jotka liittyvät hyvin vahvasti aivotoimintaan. Jos väittäisin siis, että henkeä ihminen ei voisikaan viedä, kuten ruumiin. Eli hengen ruumiista, ihminen voisi irrottaa joko väkivalloin lopullisesti tai sitten esim. levitoimalla muiden henkien avustamana. Hengen paikka on joko sielun viemänä taivaaseen, tai sitten yksin tuonelassa. Sitten uskallan väittää, että Sielu, on ainoa asia, jonka vain yksin Jumala hallitsee. Yksin Jumala sen antaa ja ottaa, vie kadotukseen tai tekee mitä tahtoo. Olen nimittäin aina miettinyt yhtä kummaa asiaa, joka liittyy ihmisen muuttamisiin aikojen alussa, rotujuttuihin jne. joka paikassa oli ihmisiä ja taas uusia ihmisiä. Mistä ne sinne tulivat. Onko niin että vain Adamin suvun ensimmäisestä jälkeläisestä alkaen ihmisellä on ollut sielu, jonka Jumala antoi näille. Mutta vain osalle. Olen myös ihmetellyt sitä, että koska tiedämme täysin selvänä sen, että maailmassa kuolee viattomia, syyllisiä, vajavaisia ja kaikkea läpi koko maailmanhistorian, vailla tietämästä Jumalan olemassaolosta yhtään mitään. Kuolevatko he turhaan, epäoikeudettomalla tavalla, vaan onko kysymyksessä vain ruumiin tuhlaamista, joka on arvotonta maata. Siis kysymyshän onkin nyt sielunvaelluksesta. Olisiko Jumala niin ihmeellinen, että osaa antaa ja ottaa niin oikeudenmukaisesti silti, opettaa ja antaa meidän kantaa, kunnes opimme ja ymmärrämme. Pääsemme antamaan sitten asiaa toisin päin. Olen Elia, tai Nooa ja olen jo ollut suuri Jumalan palvelija. Sieluni on taivaassa isäni luona odottamassa, vai haluaako sielu tehdä saman uudelleen uudessa ihmisessä uudella tavalla. Käyttääkö Jumala sieluja näin ja opettaa sieluja tällä tavalla nämä koko kuusi tuhatta vuotta? Onko niin, että esimerkiksi kun Adam sai sielunsa, heti Jumalan hänet luotuaan, tuo sielu on yltänyt rikkumattomana vedenpaisumukseen saakka juuri siinä suvussa ja muut sitten saivat kuolla. Tämä ainakin selittää sen, että alkuihmisiä oli vaikka millä mitalla ja niin kai dinosauruksiakin. Nämä ajatukset selittävät monta epäkohtaa, joita luomistyössä on toisaalta ollut, muttei sitten sielunvaelluksen kohdalla tue muuta tapahtumaa, kuin henkien mahdollinen toiminta meissä, joka onkin oma lukunsa. Yhtä kaikki. Jeesus sanoi, että levittäkää hänen sanomaansa kaikkeen maailmaan. Mitä Jeesus sillä halusi ajaa takaa? Ihmissieluja menee ja tulee. Mutta mitäpä jos niissä ei olisi sitenkään ollut sielua? Mitäpä jos väitän että tämä viimeinen 5 miljardia idioottia ovat Jumalan kovapäisimmät sielut, joita hän on koko kuusituhatta vuotta kierrättänyt, eikä kalloon tahdo upota Hänen sanansa. Mitäpä jos juuri näille paksukalloille pitää todistukseksi se julistaa, koska sielu on se jota opetetaan, ei henki, eikä ainakaan ruumis. Mitäpä jos väitän, että kun Jeesus tulee, ovat kaikki jo kuulleet hänen tulostaan, mutteivät ole vastaanottaneet häntä. Niinpä jos joka ikinen sielu on sen kuullut, voikin Jeesus jo tulla, jolloin taas palaa ruumiita, menee henkiä, mutta hyvä osa sieluista alkoi jo ymmärtää mitä on Jumalan kanssa kulkeminen. Mitäpä jos tuhatvuotinen kausi, on se ajanjakso, jolloin otetaan vielä ne viimeiset, jotka Jumala katsoo parhaaksi vielä yrittää pelastaa ja sitten päästetään saatana irti. Haudoistaan nousee mitä ihmeellisimpiä sielunkantajia, jotka lopulta tuhotaan. Tässä on uusi ajatus, joka ei myöskään hukuta, vaikka sitä mielessään pyörittelee, koska keskeinen asia on Jeesus Kristus.

En siis missään nimessä allekirjoita ajatustyötäni, vaan haluan sinun  ottavan huomioon ja avartavan pois Kirkkojen valmiina tarjottimella antamilta opeilta, jotka ovat kuin kaavaa jostain valmiiksi harhaanjohdetusta käännösvirheestä, tai muusta korkea-arvoisen kirkonmiehen omasta mieltymyksestä. Monesti kirkkojen opeista löytyy jopa suoranaista jääräpäistä tyhmyyttä, jota vaan ei saada pois niiden teologiasta, koska siellä se on aina ollut. Just joo, about vaan 500 vuotta. Henki johdattaa sinut sanan lähteille. Tutki kaikki tarkkaan rukouksessa, myös henki, joka puhuu, niin sinua ei voi kukaan kusettaa. Tutki kaikki ja rukoile vastausta. Vinkki: kun rukoilet, pitkitä näin sanojasi "Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä, kerro hänen tekonsa, kun hän kuoli Golgatan ristillä meidän syntiemme tähden, jotta mekin saisimme elää, hänen PYHÄ VERENSÄ vuosi meidän tähtemme". Sitten jatkat taas, mitä itselläsi oli sanottavaa. Ai miksi? No, koska Jeesus ei ylpisty, mutta pahat henget eivät halua kuulla tuota lorua ja ottavat ja häipyvät. Jeesuksen veri on ratkaiseva pointti, sitä ei yksikään saastainen henki jaksa kauaa kuunnella.

22.1.2008

Tämän jälkeen USA:n New York ja Wall Street näyttää missä mennään, nimittäin se pörssi on ollut eilen kiinni.
Tämä talouden romahtaminen on yksi varmimmista havaittavista Jeesuksen takaisintulon merkeistä. Monet pessimistiset ihmiset sanoo, että no eihän tuo mitään, onhan noita romahduksia ollut. Minä voin kertoa, että tämä romahdus tulee sellaiseen aikaan, jossa kaikki muutkin asiat ovat asetelmassa symbioosissa Raamatun kirjoitusten kanssa. Mikään ei ole niin vakavaa, kuin Israelin Jerusalemin, Galilean ja Samarian jakaminen. Se on Jumalan maan jakamista jumalattomille. Nyt sitä vaan jaetaan ja siksi tämä romahdus kuuluu tulla juuri NYT, koska Herra ottaa ja tulee alas taivaalta kolmena hetkenä ja tämä on "Käskyhuudon kuuluessa", hetki. "Leikkaa maa", kuuluu huuto. Sitten lähti heti perään toinen enkeli jolla myös sirppi, jolla hän leikkasi viinin ja heitti sen Jumalan vihan suureen viinikuurnaan, joka poljettiin kaupungin ulkopuolella. Penseä Laodikean seurakunta, joka jätetään tänne ahdistukseen. Seuraavan kerran ylienkeli Mikael, joka nousee kansansa suojaksi, hänen äänen kuuluessa kun 1335 päivää on kulunut rauhansopimuksesta. Tuolloin on siis seuraava kerta kun Herra tulee vastaan pilvissä. Tismalleen samanlainen ylösotto on silloin, joka ottaa Laodikean puhdistuneen seurakunnan Isän luo häävieraiksi, hääjuhlaan, jossa morsian jo on. Osalla tästäkään joukosta ei ollut häävaatteita, joten he heitetään takaisin pimeyteen, jossa on itku ja hammasten kiristys. Näin Herra seuloo ja karsii tätä jumalatonta joukkoa, polttaa tulessa ja kirkastaa, kunnes hän lopulta palaa näkyvällä tavalla laskien jalkansa öljymäelle. Mahtaakohan hän silloin löytää enää uskoa maan päältä. Hyvä kysymys, koska paljon on seulottu.

Jos huomaat, kuinka tämä minun saamani kolmen ylösoton teoria sulautuu profeettojen ennustusten, Raamatun sanojen ja lupausten kanssa kuin lumi ja vesi yhteen.

Kurssiromahdus jatkui Aasian pörsseissä
Julkaistu 22.01.2008, klo 03.06 (päivitetty 22.01.2008, klo 10.54)

Etelä-Korean pörssin taulu
Kuva: Reuters-TV

Tokion pörssin Nikkei-indeksi päätyi tiistain kaupankäynnissä 5,65 prosenttia maanantaita alemmas. Nikkei putosi samalla alle 13 000 pisteen rajan ensi kertaa yli kahteen vuoteen.

Katso TV-uutisten juttu aiheesta (klo 8.30)

Myös Kiinassa Shanghain pörssin indeksi jatkoi laskuaan ja päätyi edelleen 7,2 prosenttia maanantaita alemmas. Intiassa osakekauppa jouduttiin keskeyttämään Bombayn pörssin kurssien laskettua liki 10 prosenttia heti pörssin avauduttua. Myös Hongkongissa aamukaupankäynnin kurssilasku oli suurta, vajaat kahdeksan prosenttia. Australiassa tiistain pörssisukellus päätyi 7,1 prosenttiin ja Etelä-Koreassa 4,4 prosenttiin.

21.1.2008

Helsingin pörssin osakekurssit laskivat rajusti
Julkaistu 21.01.2008, klo 13.52 (päivitetty 21.01.2008, klo 21.08)

Pörssipapereita pöydällä
Kuva: YLE
 

Helsingin pörssipäivä päättyi 5,32 prosentin laskuun. Yleisindeksi oli jo iltapäivällä yli neljän prosentin laskussa, ja sen lasku on ollut kovinta yli kolmeen vuoteen.

Tämä on ollut täysin odotettava maailmanhistorian pahin vitsaus, jota minäkin olen pitkään odottanut, milloin ensimmäinen merkki tulee tulevasta. Johanneksen ilmestyksen musta hevonen, joka vaaka kädessään teki hinnoista äärettömän mahdottomat maksaa. Yksi päivän ruoka-annos maksaa kahden päivän palkan. Eli tilanne tulee olemaan tukala mutta täysin väistämätön. Hevosten järjestys on myös merkittävä asia, koska tämäkin oli odotettavissa seuraavaksi.

 

Laskun taustalla on huoli Yhdysvaltain asuntomarkkinoista ja maan ajautumisesta lamaan. Asiantuntijoiden arvion mukaan lama leviää Eurooppaan. Helsingin pörssissä noteerattavista suurista yhtiöistä yli kuuden prosentin laskussa oli seitsemän yhtiötä. Muun muassa Nokian osake laski 6,33 prosenttia. Sammon osake tippui peräti 8,69 prosenttia ja Nordean reilut viisi. Nousussa olivat vain Stockmannin osakesarjat ja Cargotec. Keskisuurista yhtiöistä nousuun ylsi vain neljä yhtiötä, kaikki muut jäivät päivän päätteeksi miinukselle. Muualla Euroopassa lasku oli vieläkin hurjempaa. Lontoossa kurssit laskivat 5,48 prosenttia, Frankfurtissa 7,16 prosenttia ja Pariisissa 6,83 prosenttia.

Johanneksen ilmestys 6 (neljä hevosta, jotka voidaan hyvin laskea näinkin. Jumalalla on aina monta saman paikkansapitävää samoista profetioista, se tekee tämän juuri ihmeelliseksi) Ensimmäinen hevonen käynnistää seurakunnan merkitsemisen, jonka ratsastaja ampuu nuolella. Seppele päässä ja voittajuus, ovat symboli, joka kertoo tuhatvuotiskauden hallitsijoista, joita ratsastaja lähtee merkitsemään.

1-2 Valkoinen hevonen (noin vuonna 2000)
Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan. 

3-4 Punainen hevonen (yhä vain laajenevien sotien hevonen vuonna 2006 alkoi Libanonista)
Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.

5-6 Musta hevonen (vuonna 2008 keväällä, odotetusti alkoi USA:n öljynsaannin tyrehtymisestä Arabeilta ja pörssikursseista laajeten pian)
Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."

7-8 Harmaa hevonen (alkaa tuhonsa laajamittaisesti, kun aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ehkä sitten joskus 2009 kesällä)
Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.

18.1.2008

KOSOVO ON KOHTU
Täällä, juuri Kosovossa se lähti, sinne siittiöt menivät ja kohtu alkoi kasvattaa petoa. Älytön lapsi Hoosea 13:13. Katolinen kirkko katsoo edustavansa alkuperäistä, perinteeltään rikkoutumatonta kirkkoa ajanlaskun alkuun asti ja muiden kirkkojen olevan siitä eronneita. Ensimmäinen näistä eronneista oli ortodoksinen kirkko, joka erosi 1054. Protestanttiset kirkot erosivat katolisesta kirkosta reformaation aikana, vuodesta 1517 lähtien.

Eksytys, väkevä eksytys lähti liikkeelle… Jumala valitsi ja lähetti ihan ITSE väkevän eksytyksen.

Eksytyksen nimi on Neitsyt Maria, joka on Jeesuksen äiti. SYNNYTTÄJÄ. Sivutuote, jota ihminen käsittää inhimilliseksi, joka on totta. Neitsyt Maria on aivan samalla tavalla kuin kultainen vasikka, ovat kosketeltavissa olleet ja ihmisen näkevä, inhimillinen olento.

Muistan rakkaan isoisäni, joka oli vanha pappa, adventisti, kuten minä, joka olen sitä jo neljännessä polvessa ja ylpeä siitä. Mutta hän, isoisä ei koskaan pitänyt yhtään juhlapäivää. Hän ei ikikuuna päivänä välittänyt Joulusta, eikä muistakaan juhlista. Miksi näin? Hän tiesi että Jumala vihaa meidän juhliamme. Ukkini oli poikkeuksellisen valveutunut kristitty, eikä siis adventisti, eikä metodisti, eikä helluntalainen, vaan Jeesuksen Kristuksen seuraaja.

EI YKSIKÄÄN, kolmesta kirkosta ole muuta kuin pedon kolme suussa olevaa kylkiluuta.

Kolme aikaa..

17.1.2008

Kun tapamme muut kristityt veljemme helvetin tulessa, mieti näitä...

TOP 4 julkkisuskontojen tunnetuimmat kannattajat
1. Kabbala – Madonna, Demi Moore, Ashton Kutcher, Mick Jagger, Naomi Campbell, Victoria ja David Beckham.
2. Scientologia – Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley ja Priscilla Presley
3. Vedic – David Lynch, Heather Graham, Calvin Klein, Elizabeth Taylor ja Mia Farrow
4. Tiibetiläinen buddhalaisuus – Richard Gere, Steven Seagal, Keanu Reeves, Orlando Bloom, Kate Bosworth ja Tina Turner

Kabbala
”Kabbala opettaa meitä antamaan anteeksi. Se opettaa, että meidän pitää työskennellä muuttaaksemme ihmisiä eikä tuomitaksemme heitä. Olen päättänyt yrittää ja tuoda sinut valoon.”
-Madonna-
Euroopassa keskiajalla kehitetty uskonto, kabbala, juontaa alkunsa heprean kielestä ja tarkoittaa perintötietoa tai traditiota. Kyseessä on juutalainen, mystinen traditio ja kabbala on Tooran mystistä tulkintaa, johon kuuluu paljon lukujen ja geometrian mystiikkaa. Kabbalan harjoittajat uskovat saavansa salaista tietoa ja keinoja päästä paratiisiin erilaisten porttien ja vartijoiden ohi. Maailmankaikkeutta jäsennetään elämän puu -symbolin avulla. Puussa on 10 sefiraa, joita yhdistävät polut ja kukin sefira ilmentää eri olemassaolon piirrettä. Esimerkiksi ensimmäinen sefira, Malkhut, ilmentää maanpäällistä todellisuutta ja kymmenes sefira, Keter, ilmentää ykseyttä Jumalassa. Kabbalistit pyrkivät kulkemaan polkuja pitkin aina Malkhutista Keteriin.

Skientologia
”Se (skientologia) on auttanut niin monia ihmisiä. Tiedän, koska harjoitan sitä ja olen skientologi. Ja se on erityislaatuista, sitä se on.”
-Tom Cruise-
Skientologia tulee latinan kielen sanasta scio eli tietää, ymmärtää sekä kreikan kielen sanasta logos eli oppi, tietämisen oppi. Skientologiakirkon oma virallinen määritelmä uskonnolleen on ”sovellettu uskonnollinen filosofia”. Kyseessä on erittäin uusi uskonto, jonka on kehittänyt L.Ron Hubbert vasta 1950-luvulla. Skientologiasta on kuitenkin muodostunut 1900-luvun huomattava uskonnollinen liike. Uskonto pohjautuu dianetiikkaan, itsekasvatusoppiin, jonka tarkoituksena on korvata psykiatriset ja psykologiset näkemykset mielenterveyden hoitamisessa. Perinteisten mielenterveyden hoitomuotojen sijaan skientologi parantaa mielensä haitallisia muistijälkiä eli ”engrammeja” dineettisen terapian kahdenkeskisten istuntojen avulla.
Skientologian mukaan ihminen on kuolematon sieluolento, jolla on aikaisempia elämiä. Uskonto vaatii jatkuvaa opiskelua, joka auttaa ihmistä ylenemään kohti luvattuja kuolevaisuudesta vapauttavia kykyjä. Opiskelu ja yleneminen tarkoittavat jatkuvaa kurssien käymistä ja kurssit sekä opiskelumateriaalit ovat kalliita. Tämä on ajanut useita ihmisiä suuriin velkoihin. Skientologiakirkko onkin herättänyt voimakasta kritiikkiä kaupallisuutensa vuoksi ja sen toimintatapoja on verrattu usein liike-elämään. Tämän vuoksi skientologiakirkolta on monissa maissa Suomi mukaan lukien evätty toiminta uskonnollisena järjestönä. Kirkko on virallisesti tunnustettu uskonnollinen järjestö ainoastaan Yhdysvalloissa, Australiassa, Taiwanissa, Thaimaassa ja Espanjassa.
Skientologiakirkko ei vaadi eroamista muista uskonnollisista yhdyskunnista, vaan se on yhteensopiva kaikkien uskontojen kanssa. Kirkon toimipisteet muistuttavat normaaleja liikehuoneistoja ja sijaitsevat suosittujen kauppakatujen varrella. Yleisin käännytyskeino on vaikkapa netissä tehtävä ilmainen persoonallisuusanalyysi. Siitä eteenpäin mikään ei ole ilmaista, vaan kurssien ja aineistojen hinta nousee jatkuvasti. Kirkko kertoo harjoittavansa hyväntekeväisyyttä esimerkiksi huumevieroitusohjelma Narcononin ja vankien sopeuttamis- ja kuntoutusohjelma Criminonin kautta.

Vedic
”Sinä todella laajennat tajuntaasi.”
-David Lynch-
Vedic juontaa juurensa hindulaisuudesta. Sen pääosassa on meditaatio, jonka tarkoituksena on saavuttaa tietoisuuden ylempi taso. Uskonto levisi länteen vuonna 1959 ja sen teki tunnetuksi Maharishi Manesh Yogi, Transcendental Meditation Programin, transsendentaalisen mietiskelyohjelman eli TM:n perustaja. TM:n mukaan kyseessä on tehokkain olemassa oleva meditaatiotekniikka syvän rentoutumisen, stressin poistamisen, terveyden edistämisen, luovuuden ja älykkyyden parantamisen sekä sisäisen onnellisuuden saavuttamiseksi. Sen mukaan tekniikka on helppo oppia eikä se vaadi eritystaitoja tai edes elämäntavan muuttamista. Sen oppiminen vaatii kuitenkin aina henkilökohtaisen opettajan. Ohjelman perustana on tietyn mantran meditoiminen kahdesti päivässä noin 20 minuuttia kerrallaan.
Jotkut harjoittajista sanovat, että syvä meditaatio voi johtaa ilmaan nousuun eli levitaatioon. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että TM on työkalu maailman rauhan saavuttamiseen: meditoijat kokoontuvat yhteen ja lähettävät positiivisia värähtelyjä vähentääkseen aggressioita ja rikollisuutta planeetaltamme. Neljän päivän alkeiskurssi maksaa n. 2 500 $ ja meditaatiotyynyn hinta on 49,95 $.

Tiibetiläinen buddhalaisuus
”Kun ensimmäisen kerran olin Hänen Pyhyytensä (Dalai Lama) läheisyydessä, se muutti elämäni täydellisesti… Siitä lähtien, huolimatta vakavuus- ja sitoutumisasteen vaihteluista, en ole oikeastaan poikennut tältä polulta.”
-Richard Gere-
Tiibetiläinen buddhalaisuus, jota kutsutaan myös tantriseksi buddhalaisuudeksi, kuuluu buddhalaisuuden kolmanteen pääsuuntaukseen, Vajrayanaan, eli timanttipolkuun. Tämä buddhalaisuuden suuntaus on alkanut kehittyä Intiassa 500-luvulta alkaen. Se on tarkoitettu erityisesti ihmisille, jotka uskovat omaan buddhaluontoonsa. Tämän, kuten muidenkin buddhalaisuuden suuntauksien, tarkoitus on poistaa olentojen kärsimys auttamalla näitä ymmärtämään maailman todellinen luonne ja oman mielen rakenne. Tiibetiläisessä buddhalaisuudessa on tähän monia tehokkaita menetelmiä, mutta niiden oppiminen edellyttää aina niin sanotun gurun henkilökohtaista opetusta, erittäin vahvaa itsekuria sekä suurta armeliaisuutta.
Uskonto sisältää paljon rituaaleja, symboleita ja vaikeaselkoisia opetuksia, minkä vuoksi uskonnon pääpaino on tarkalla ja aidolla opetusten välittämisellä.
Tiibetiläistä buddhalaisuutta esiintyy Tiibetissä, Bhutanissa, Pohjois-Intiassa, Nepalissa, Lounais-Kiinassa ja Venäjällä. Länsimaihin se levisi 1950-luvulta alkaen tiibetiläisten pakolaisten ja heidän länsimaisten oppilaidensa välityksellä.

Tässä oli yksi yhteneväinen piirre, joka johtaa kaikki edellisten opinsuuntien seuraajat helvetin porteille: mikään näistä ei pidä sisällään nimeä Jeesus Kristus. Näillä monilla on jonkinlainen isä, muttei poikaa. Kun ei ole poikaa, ei ole mitään pelastustietä.

Tahdon olla sulle hyvin... *?+*!? tuskaa tahtois mä sulle tuottaa...


Tällä maailmalla on paljon sanottavaa kulissien takaa. Tämä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten Danny oikeasti kohteli "panopuutaan". Armi kysyi: "oikeasti ootko luotettava?" Siis laulun sanat kuuluivat tuhon sävyyn ja tämä naisparka kuoli vailla Dannyn apuja. Mies ei muuta tehnyt kuin osti kukat ja oli mieltä et oikeastiko oot, mulle hellä ja tahdon pitää sua kämmenellä.

Jumala rankaisee vielä näitä ääliöitä, jotka hylkäävät panopuunsa. Minä tiedän miten siinä käy. Olen itse osasyyllinen yhteen ja siksi osaan puhua paskanpahalla rintaäänellä mitä Dannylle kuuluu ja mistä häntä pian laitetaan. Ei Armi varmaan syytön ole, mutta kuoli ja ansaitsi kuolemansa. Hän on siis syytön.

 Just joo...
Onneksi meikäläinen ei ole täydellinen, sehän olisi kamalaa. Ensinnäkin, eikö joku ollutkaan ymmärtänyt, että nämä kaikki olisivat sattumaa ja toisistaan irrallisia olevia asioita. Kuten A ja O jolloin Jumala olisivat ne molemmat. Minun mielestäni ironisesti kaikki saisivat touhuta mitä haluavat ja lopuksi kootaan pakka, katsotaan mikä oli kunkin patit ja jaetaan ne. Simppeliä. Ei se nyt kumminkaan ihan noin mene. Minä kärsin suunnattoman suuria tuskia jo pelkästään siitä, että vaimoni kaappasi lapseni ja vei ne jonnekin lapin korpeen asumaan, joita näen pari kertaa vuodessa. Mitä minä tein, jotta sen kaiken ansaitsin? Kai minä olen tehnyt sen ansaitsakseni monin verroin, mutta en kyllä, jos ajattelee, mikä oli sen hinta. Tuho oli monin verroin suurempi. Mitä Jumala sitten ajattelee lasteni takia? No varmaan ymmärtää enemmän kuin minä ja antaa siksi kaiken olla, minä tulessa. Minä olen tiennyt minun  tehtäväni, joten sitä innostaa katumus ja synti. Olen paha ihminen ja piikkini on lihassa luuta myöden. Joka kerta kun perustelen olotilaani, päädyn karmeaan lopputulokseen; kuole. Se on minun ainoa oikeuteni.
Rakas taivaan isä; olen syntinen ihminen ja sinä yksin voit minut pelastaa, tai tuomita. Siis pelasta. Sen vain pyydän nöyrimmin rukoillen edessäsi.
Kuka siis luulee, että kaste on autuus....

16.1.2008

Kaste taitaa olla kuuma puheenaihe, peruna
Hukuttiko Jumala turhaan miljoona-pari ihmistä ensimmäisen kuluneen tuhat vuoden puolen välin jälkeen? EI VARMASTI. Miksi hän siis heidät tuhosi, jos tiesi että ihminen sortuu hitaasti mutta varmasti samaan sotkuun. HÄN TUHOSI MENNEEN SYNNIN. Mieti siis tarkkaan missä vaiheessa "maailma" ja "ihminen" kokonaisuudessa ja rinnakkain  kävelivät silloin. Vedenpaisumus oli siis tehtävä kaikesta huolimatta, koska sekin symbolisoi Jeesusta. Se vedenpaisumus symbolisoi Jeesuksen tehtävän TIETOISTA aloitushetkeä maan päällä, jolloin Hän loi liiton ihmisten kanssa ja kuolema vasta sen tehtävän jälkeistä tuotosta, jota se uskomaton tehtävä sai aikaan. Kuolema tuli konkreettiseksi vasta vedenpaisumuksen jälkeen, koska ihminen tajusi päivä päivältä että heidän elämän pituus hiipuu ja hiipuu. Se tarkoittaa Jumalan sanomana HENGEN hiipumista. Ruumiimme elää kunkin olemassa olevan ajan varassa, myös hengen, ei päinvastoin. Sielumme taas elää hengen tuottamassa Pyhän Hengen ohjaamassa varassa ja SIELU on ainoa asia jota sinun ja minun kuuluu vaalia. Henki on se millä sen voit tehdä, ei ruumis. Siksi nöyryys tulee kuvaan mukaan. NÖYRYYS! Ole nöyrä joka päivä, äläkä tekonöyrä, vaan todella syntinen, jos syntisyytesi tajuat, koska muuten se ei ole mahdollista. Aito ihminen, aito rikollinen ihminen sen ymmärtää, ei lain tuntija. Siinä on sen viisaus ja ajatuksen kulku.

15.1.2008

Johannes 11:25-26
Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut.
Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

14.1.2008

Taas pitää solvata luterilaisia
Valtion kirkko ensin pakkokastaa lapsen. Sitten se pakottaa rippikouluun, jotta saataisiin pakotettu uskontunnustus, jolla pakotetaan ottamaan vapaaehtoisesti Kristuksen sovitus vastaan. Junnut ottavat ja käyvät riparin pitkin hampain, samalla tavalla kuin kalanmaksaöljyn, ja nielevät sen, koska muuten ei voi saada hienoja kirkkohäitä. Lopuksi se porttokirkko vielä siunaa tomumajan, joka pannaan kuoppaan. Mitähän tähän vielä sanoisi? Hyvää päivänjatkoa vaan.

13.1.2008

Need For Speed Pro Street autopeli täynnä antikristillistä symboliikkaa

Minä henkilökohtaisesti pidän autopeleistä ja viihdytän monesti itseäni kaahailemalla virtuaalimaailmassa, joista yksi parhaista peleistä ovat olleet juuri nuo NFS pelit, joista tämä edustaa viimeisintä. Ostin pelin juuri siksi että se on Need For Speed sarjaa, vaikka nuo kaikki ovat aina vähän tai vähän enemmänkin kyseenalaisia. Mutta koska olen tällainen syntinen kurja, voin itseäni hyvin paaduttaa lisää tämmöisillä peleillä. No tämä kyllä herätti minua kovasti miettimään, mihin nämä pelit johtavat ja varsinkin juuri tämä symboliikka. Kaikki alkoi värillisten kulttuurista slummeissa, joissa näyteltiin käsimerkkejä ja sormimerkkejä, mistä päin ollaan ja kenen porukkaan kuulutaan. Siitä tuli seurauksena alakulttuurien tyyli, joka ihannoi köyhyyttä, tietämättä mitä se todellisuudessa on, koska kaupasta ostetaan isoveljen vanhat lökähousut, joiden hinta on yli 100,- € ja sitten kuljetaan kuin paskat housussa niiden kanssa. Käsimerkit tulevat siis tuolta ja sitten siihen on aina liittynyt spray maalaus ja RAP musiikki, joka ei oikeastaan ole musiikkia, vaan rytmin mukaan räyhäämistä. Sanoitukset ovat yleensä väkivaltaisia ja kirosanojen täyteiset. Heavy metalli musiikki tuli yhdestä suunnasta ja Hard Rock toisesta. Näin syntyi kokonaisuus, jossa nyt olemme. Tähän kokonaisuuteen liitetään, moottoripyörätyyli ja autourheilu, sekä sokeriksi pohjalla lesbohtava seksi. Kakku on valmis, kun heavy metallistist toivat siihen käsimerkin vailla vertaa. pedonmerkin käsillä tehtynä ja siihen kumarrusliikkeen.

Pelissä on siis valtava määrä, erilaisia piru- ja okkultismimerkkejä, sekä jopa radioaktiivi ja atomipommi löytyvät symboleista.

En onnistunut kaappaamaan läheskään kaikkia, kuten harmittaa etten saanut erästä pedonmerkki symbolia, joka on päivän selvää, ettei sitä sinne vahingossa tullut. PELI SOVELTUU +3 vuotta täyttäneille !?

Pelissä välähtelevät symbolit, ne näkyvät pelissä vain sekunnin osia ja katoavat. Pelissä on hyvin paljon aggressiivisuutta ja raskas heavy-musiikki korostaa tilannetta. Naiset ovat pornahtavia, joka ei toisaalta ole mikään uusi juttu mutta lesboilun ja siihen liittyvä seksin vivahdus on pelissä vaarallista, koska pelihän on sallittu +3 v. joka tarkoittaa sitä, että naapurin 6-7 vuotiaat lapset tietävät, että lesboseksuaalisuus on normaalia käyttäytymistä.

Pelin lopussa ajetaan kuninkuudesta, joka on tähtisymboli. Välikuninkuudetkin ovat pienempiä tähtiä, kunnes ajetaan kruunusta.

Olettaisin pelintekijöiden tuntevan Raamatun symboliikan, tai sitten tämän pelin juonesta vastaa itse saatana. Hmm. Pääkallon otsassa merkki?

9.1.2008

Kolossalaiskirje 3:12-13 Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa.
Matteus 6:14-15
Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

Joku sanoo heti, ettei se noin ole tarkoitettu, kuin tuossa annetaan ymmärtää. Sanon että KYLLÄ ON, JUURI NÄIN SE ON, sinulle ja minulle. Muilta tätä ei voi odottaa, siis kaiken saat kestää. Teidät ajetaan kodeistanne ja teitä vangitaan, pahoinpidellään ja herjataan, Jeesuksen nimen tähden, koska saatana tietää keitä seuraat ja varsinkin jos Jeesus on ainoa Herrasi, jota suostut ylistämään. Saatana laittaa kimppuusi kaikki ne hänen vallassaan jo olevat ihmiset. Ole sinä tyynni ja odota. Tärkeintä tänään, on ymmärtää kanssakristittyjä, joiden välille ei saisi nyt enää yhtään kismaa syntyä. Jos taas kuulut shakaaleiden ja pahuudentekijöiden joukkoon, käännyt vielä jos voit ja ala katua, koska pian tulee velan maksun ajat. Minä olen kysynyt itseltäni monta kertaa, tuleeko kohta hetki, jolloin ei kukaan enää voi liittyä morsianseurakunnan ylösottoon, kuten Matteus 25 neitsyissä käy ja kun se päivä tulee, niin mikä on se aika? Minä vastaan itse, katumus, kääntyminen + 40 päivää. Siinä ajassa saat lamppusi täyteen öljyä.

Paluu peruskysymyksiin
Tuo Tiinan juttu palautti minut miettimään jälleen Uskon ja sen koko olemuksen perusmerkitystä. Mitä Usko on? Mitä kirkon jäsenenä kuuluminen ja mitä seurakunnan jäsenenä kuuluminen on. Miksi minun pitää uskoa ja millä tavalla uskoa? Miten Uskoni kuuluu ilmetä minussa?
Jos minä haluaisin tehdä näiden sivujen kautta suurta vaikutusta oman viisauteni kautta, ottaisin mukaani tämän päätteeni ääreen kunnollisen kasan teologisia kirjoja ja käyttelisin teksteissäni hienoja sivistyssanoja. Sitten minä pönkittäisin teostani saavutuksillani, ottaisin valokuvaamossa hyvin edustavan rintapotretin itsestäni liivipuku päälläni, kovat kaulassa. Kuvassa kädessäni olisi Raamattu, jonka kulman ja siinä oleva kullattu risti näkyisi hyvin peukalotaitteeni yli ja hymyilisin kalliisti valkaistuin hampaineni. Mistähän tekisin hyvän tupeen? Antaisin nämä nettisivut mainostoimiston tehtäväksi, joka suunnittelisi minulle oman brandyn. ”McGyver, ihmePelastaja”, tai muuta oksettavaa skeidaa. Käyttäisin jotain hienoa ja samaa fonttia sekä niistä juuri tiettyjä kokoja, pelkästään siksi, koska kriittiset arvostelijani arvostavat juuri sitä, että tyylini on puhdasta. Tässä se on. Tätä on ulkokultainen usko, jota Jeesus monin kääntein arvostelee pitkin Uuden testamentin sivuja.
Uskon peruskysymys lienee juurikin mahdollisessa pelastuksessa, ihmisen maallisen matkan päätyttyä. Mihin uskoa tarvitaan, jos sinua on opetettu että kun sidot pommivyön kiinni vyötäisillesi, kävelet juutalaiskahvilaan ja PAM! Löydät itsesi tätä kautta taivaasta, jossa sinulle on järjestetty paljon rahaa ja 70 neitsyttä palkinnoksi. Toisessa eksytyksessä sinulle on uskoteltu, ettet tarvitse jokapäiväistä katumusta ja synnintuntoa, vaan sinulle riittäisi pelkästään se, että käyt kerran viikossa rukoilemassa kirkossa. Molemmat tuottavat saman lopputuloksen, mielesi on sekoitettu ja harhaanjohdettu. Tarvitset Jumalan ihmeen, jotta pelastut ajatuksiltasi. Tarvitset joka päivä synnintunnon, piikkisi lihassasi, anteeksiannon, jokapäiväisen uhrin ja tuntea itselläsi olevan Jeesuksen Kristuksen anteeksiannon. Lepo ja ilo, surujen keskellä löytyy vain sieltä.
Mitä kirkkoon kuuluminen sitten on, jos kirkot vain mätänevät ympärilläsi? Niinpä, eivät enää mitään muuta, kuin että juuresi ovat myös mädänneessä Adamin ja Eevan suvussa, niinpä juuresi ovat myös kirkoissa, joihin kasvoit kiinni. Seurakunta onkin tärkeämpi asia ja minä olen ylpeä siitä, että seurakuntani on Betel seurakunta Turussa. Minulla on myös monta tarinaa siitä, miksi olen ylpeä siitä. Olen myös ylpeä siitä, että seurakuntani on olla Kristuksen morsian ja siitäkin löydän paljon todistettavaa. Nämä ovat kaksi asiaa, josta on oltava ylpeitä. Sukusi on silti edelleen Adamin suku, josta syntyi myös elävä Kristus. Sukusi on siis molemmissa suvuissa ja niiden juurissa. Niissä jotka kuolevat takaasi pois ja seurakunnassa, joka elää ikuisesti kanssasi. Älä siis eroa kirkosta, vaikka se onkin kuoleman suku, vaan pysy siinä silti, koska kuolevat juuresi ovat silti siellä. Siellä on myös elämän, eli seurakuntasi juuret. Sieltä sikisi myös Jeesus Kristus.

ENTÄPÄ SITTEN SE LAKI ? - JUMALAN KYMMENEN KÄSKYÄ ON SAMA JUMALAN LAKI MYÖS TÄNÄÄN - TAI PITÄISI OLLA

Matt.19:17: (Jeesus sanoi:) "Jos tahdot päästä elämään sisälle, pidä käskyt." NIINPÄ... MITEN? Meillä on lukuisia esimerkkejä, kuinka käy, kun tulee lakeja ja taas uusia lakeja. Laki on tehty lainrikkojia varten, joilla ei sydän sano mitään, vaan hänen täytyy lukea kirjasta, miten lakia noudatetaan ja taas kierretään. Kun joku taas kiertää ovelasti lainkohdan, täytyy jälleen tarkentaa lakia ja kirjoittaa pari lisäsivua aiheesta. Tätä edetään, kunnes tulee lakimiehet, sitä varten, joka vain yksin tuntee lain. Muut kuuntelee. Huono yhdistelmä. Jumalan Kymmenen Käskyä olisi pitänyt hyvin riittää.

Jumalan Kymmenen Käskyä pitää riittää. Tästä lähdetään...
Jer.31:33: (Jumala sanoi profeettansa kautta:) " Minä laitan lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä;..."


 

1. Joh 5:3: Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;
1. Tim.1:5: Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
Ilm.14:12: Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

Mooseksen laki laitettiin arkin sivulle todistukseksi heitä vastaan.
5Moos.31:24_26 Ja kun Mooses oli kirjoittanut kirjaan tämän lain sanat, alusta loppuun asti, käski hän leeviläisiä, jotka kantoivat Herran liitonarkkia, sanoen: "Ottakaa tämä lain kirja ja pankaa se Herran, teidän Jumalanne, liitonarkin sivulle, olemaan siellä todistajana sinua vastaan. 

Mooseksen laki oli voimassa Uuteen Liittoon asti (mutta on myös tänä päivänä, jos sillä itsesi mittaat)

Messias Jeesus Kristus lunasti meidät Mooseksen lain orjuudesta.
Kol.2:13_15. Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät Hän (Jumala) teki eläviksi yhdessä Hänen (Jeesus) kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen Hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi puuhun. (5Moos.31:26) Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; Hän (Jumala) sai heistä Hänen (Jeesus) kauttaan voiton riemun.

Jumalan kymmenen käskyä ovat edelleen voimassa!
Pyhien kärsivällisyys onkin siinä, että me jaksamme odottaa Jeesuksen paluuta, jolloin hän kirjoittaa lain lopullisesti sydämiimme. Siihen asti olemme synnin orjuuttamat, mutta silti puhtaat Jeesuksen vanhurskaudessa ja vain Hän on jokapäiväinen uhrimme, jonka puhdistavan veren suojassa me voimme tulla takaisin Jumalan luo.
Jeesuksen veri laskeutui myös Liiton arkin päälle, joten Mooseksenkin perilliset voivat tulla synnittöminä Jumalan eteen Kristuksessa.

8.1.2008 (klo 20:00)

TIINALLE ja muille asiasta huolta kantaneille:
Sananlaskut 3:5
Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

8.1.2008

Hei kaikki Jumalan lapset, auttakaa ja rukoilkaa...

VETOAN TEIHIN NYT KOKO SYDÄMESTÄNI, hyvät elävät ja Jumalaa Rakastavat Kristityt, sisaret ja veljet.
Luukas 18:1-8 ja lukemattomat muut Raamatunpaikat puhuvat Tiinan puolesta oikeata totuutta.

Tiina on saanut virallisen häädön, joka astuu voimaan jo 25.1.2008 ja hän on edelleen vailla uutta asuntoa. Hänet häädetään hänen pitkäaikaisesta Toivonlinnan Adventtikirkon vuokra-asunnosta, vaikka seurakuntakin olisi jo maksanut vuokratakuun. Tiinalle ei ole edes osoitettu tilalle uutta asuntoa. Tiina on kärsinyt pitkäaikaista masennusta ja ahdistusta, joka on sairaus, siinä missä mikä tahansa muukin sairaus. Hän on maksanut rästivuokria, sen minkä on kyennyt, jopa kohtuuttoman suuriakin summia. Hänen elämäntapansa ovat aina olleet raittiit ja esimerkilliset. Tiina on myös niitä ihmisiä, jotka eivät koskaan jättäisi maksamatta kirkolle kymmenyksiä, koska hän tuntee ja uskoo Jumalan siunaavan häntä, kun hän niin tekee. Tiinan talous ja tulorakenne muuttui hänen avioeronsa jälkeen niin vajaaksi, ettei sen tilanteen paikkaaminen parane hetkessä. Tämä kaikki vuokraneuvotteluvaikeus selvästikin liittyy Toivonlinnan talousjohtajan, Juha Nurmisen arvovaltakysymykseen, joka kärjistyi Tiinan ja Juhan keskinäiseen konfliktiin, jonka jälkeen seurakunnan vielä asiaan puuttumalla, on sittemmin liitetty vielä muuta, jotta häätö näyttäisi asianmukaiselta. Sanalla sanoen nyt juuri häpeän kuuluvani Adventtikirkkoon koska jo sen ennestäänkin ulkokultaiset kasvot eivät näytä tämän asian valossa enää edes ulkoapäin kultaisilta, puhumattakaan sydämestä, jonka piti lähimmäistään rakastaa. Hyvin tiedämme kuinka mm. Ev.lut. Kirkko avustaa tämänkaltaiseen pulaan joutuneita, kun meidän kirkkomme selvästikin, vailla pyrkimyksiä auttaa perhettä, pelkästään tuottaa nyt lapsiperheelle laskelmoidun häädön tammikuiseen pakkaseen. Vaikka tässä kirjeessä on vain minun oma subjektiivinen näkökulma, se ei silti poista totuutta, joka on tapahtumassa teidän ja minun silmiemme edessä, siksi meidän täytyy auttaa.

Koska Tiina maksaa kymmenykset jokaisesta elatusmaksusta ja pienistä tuloistaankin, on hyvin kohtuullista, että vetoan nyt teihin, hyvät seurakuntalaiset. Kymmenykset ovat tarkoitettu toimimaan seurakunnan yhteisenä hyvänä tarkoituksena, tukena mm. köyhien seurakuntalaisten auttamiseksi. Jättäkää siis toistaiseksi kymmenykset maksamatta kirkolle, siihen päivään asti, kunnes Tiina saa asuntonsa takaisin. Näin kymmenyksesi menevät jälleen köyhän seurakuntalaisen auttamiseksi ja Jumalan tahtomalla tavalla. Mielestäni se on oikeus ja kohtuus, joka laittaa Toivonlinnan talousjohdon miettimään mikä on elämän tarkoitus, oma talous vai taivastenvaltakunta. Jos Uskoo Jumalaan, on uskottava hänen kaikkiin elämänohjeisiinsa, jotka eivät tässä nyt tue seurakuntasisaren ja hänen perheensä hylkäämistä kadulle.

Sitoudu toimimaan tämän maallisen tavan mukaan kymmenysten jäädyttämistä, kunnes Toivonlinnan sydän herää eloon. Toivonlinna ei taida enää olla toivon linna, jota se vielä silloin oli, kun siellä vielä asui Usko, Toivo ja Rakkaus.

Lisää tähän alle sitoutuvan nimesi ja seurakuntasi, lähetä tämä vetoomus Adventistiystävillesi, tai kenelle tahansa muulle kristitylle ja palaute takaisin minulle, omalla nimelläsi varustettuna.
Kerään kaikki yhteen ja lähetän lopuksi 25.1. Toivonlinnaan, Adventtikirkon johdolle, sekä Kr.dem. Leena Rauhalalle Eduskuntaan.

Palauta: info@pelastussanoma.fi

Tehkää Tiinan pelastamiseksi jotain PLIIS...

Kylmä sota: USA (Länsi) VS (Itä) Neuvostoliitto
Länsi: Dollarissakin lukee "In God We Trust" - Itä: "ateistisuus"

Kun peli nyt kerran silti on päättymässä, kaikki pedot nousevat jälleen Idästä.

7.1.2008

Kun Henki vie, sinä joko naurat tai vikiset

Oletko kuullut koskaan termiä: ”Pyhän Hengen virta” (Jumalan Virta)? Tuo on se paikka mistä Adam ja Eeva pikkuhiljaa erkanivat, heidän jälkeläisensä yhä kauemmas ja kauemmas, kunnes Nooan paikkeilla Jumalan mitta tuli täyteen. Niin on myös tänä päivänä tullut.
Oletko kuullut kun ihmiset nauravat ja kikattavat Pyhän Hengen aiheuttamasta olotilasta, kuin humalaiset? Oletko itse ollut niin täynnä tuota ihanaa Henkeä, että kikatat ja naurat, vaikka pitäisi ehkä jopa itkeä? Entäpä oletko ollut koskaan ajatusvirrassa, jossa kaikki palat loksahtelevat yhteen ja hajanaiset palat suurina ryöppyinä tulevat mieleesi. Hetken kaikki on yhtäkkiä ihan kirkasta ja selvää, kaikissa on selvä sidos toisiinsa kunnes ne häipyvät ja sumenevat, etkä yhtäkkiä taas enää muistakaan niitä? Oletko tuntenut näitä tunteita koskaan? Se on Jumalan virtaa ja minä ainakin olen, eli tiedän siis mistä puhun. Ja jos sinäkin olet, niin tiedät kyllä mitä se on. Tiedät myös, että kukaan ihminen ei voisi elää täällä siinä olotilassa pitkään, koska joutuisi todennäköisesti hoitoon.
Pyhä Henki on kaikkien muiden henkiolentojen suvereeni hallitsija, jo siksikin, koska Pyhä Henki ei noudata sääntöjä, eikä asetu sääntöjen alle. Pyhä Henki luo säännöt, täyttää säännön, noudattaa, tai ei noudata ja ne poikkeukset ovat sääntömuutoksia, eli ihmeitä.
Mutta kuka avaa Hengille oven, jos ei Henki itse saa tehdä sitä? Se on sinun ja sallimuksen välinen juttu, jossa tapahtuu aina kaksi asiaa. Sinä olet joko toiminut ruumiillasi ja sielullasi siten, että Pyhä Henki katsoo parhaaksi rangaista sinua, tai päinvastoin, olet tarpeessa saada Hengen johdatusta. Tämä on siis ensimmäinen seikka, joka johtuu sinun teoistasi, vailla henkesi tietoista Hengen toiminnan sallimista. Toinen vaihtoehto on selkeästi siinä että sinä itse sallit sen omalla hengelläsi ja sielullasi. Huomaa, että sielusi on molemmissa asioissa pelissä aina vahvasti mukana. Veri. Eli joko liha ja veri, tai henki ja veri.
Huumausaineet mm. laukaisevat veresi kautta Hengille aukon, jonka Jumala sallii tapahtua. Näin olet altis kaikelle sille, jonka saastaiset henget sinulle tekevät. Sama pätee alkoholiin ja muihin verelle sopimattomiin aineisiin. Tekosi voivat siis satuttaa muita tai itseäsi ja silloin saattaa eräänä päivänä Jumalan mitta kohdallasi täyttyä ja sitten sinua viedään kuin kuoriämpäriä. Luulet että pärjäät, mutta ylivoima on ihan älytön, eli usko pois, ne vievät sinua kuin kuoriämpäriä, kunnes sallimus päättyy tai henki saa määränpäänsä täyteen, aiheuttaen ruumiisi kuoleman.
Toinen seikka on Hengen ja sielun välinen sallimus, jossa itse olet oven avaajana. Kun palvelet epäjumalia tai lietsot vihaa, ihan mitä tahansa hengen pilaavaa tuottamuksellisuutta, luot ihan itse, itsellesi porttia pahuuden voimille. Tämä on pahinta mitä voit itsellesi tehdä. Pyhä Henki voi rajoittaa ja suojella sinua mutta ei loputtomiin, vaan antaa sinun lopulta joutua niihin syövereihin. Viha vie tunteettomuuteen ja sydämen kylmettymiseen, eikä siihen ole mitään muuta pelastustietä kuin Pyhän Hengen poikkeuksellinen toiminta, eli Suuri Jumalan Ihmeteko. Ruumiin voit uhrata ja antaa, mutta kun ne vievät sekä Hengen että Sielun, olet tuhon oma. Älä siis välitä siitä mitä teet, syöt tai juot, välitä enneminkin siitä, mitä ajattelet ja mitä pidät arvokkaana tai arvottomana. >>>

Kahdesti kuollut, eli... (ruumis ja henki) = sielu on mennyttä.


>>> Kun meidät lopulta istutetaan takaisin Jumalan Pyhän Hengen elämänvirtaan, se vaatii ensin puhdistumisen ja uudet juuret. Ihminen syntyi Adamin ja Eevan sukupuuhun, kuoleman sukupuuhun. Meidän täytyy katkaista entiset siteemme ja syntyä siis uudesti ylhäältä, Uuteen sukuumme Jeesuksen Kristuksen sukuun. Se on elämän sukupuu, joka johtaa takaisin ikuisen elämän virtaan. Hesekiel 47 "Oletko nähnyt, ihmislapsi?" ja kuljetti minua ja toi takaisin pitkin virran rantaa. Mutta kun minä tulin takaisin, niin katso: virran rannalla kasvoi hyvin paljon puita molemmilla puolin. Ja hän sanoi minulle: "Nämä vedet juoksevat itäiselle alueelle, virtaavat alas Aromaahan ja tulevat mereen; niiden jouduttua mereen vesi siinä paranee. Ja kaikki elolliset, kaikki, jotka liikkuvat, virkoavat elämään kaikkialla, mihin tämä kaksoisvirta tulee. Ja kaloja on oleva hyvin paljon; sillä kun nämä vedet sinne tulevat ja vesi paranee, niin kaikki virkoaa elämään, minne vain virta tulee. Ja kalastajia seisoo sen rannalla. Een-Gedistä Een-Eglaimiin asti se on oleva yhtä verkkoapajaa. Siinä on kaikenlaisia kaloja, aivan kuin suuren meren kaloja, hyvin paljon. Sen rämeet ja lätäköt eivät parane: ne jätetään suolan valtaan. Mutta virran varrella, sen molemmilla rannoilla, kasvaa kaikkinaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lakastu lehdet eivätkä lopu hedelmät: joka kuukausi ne kantavat tuoreet hedelmät, sillä niitten vedet juoksevat pyhäköstä, ja niitten hedelmät ovat ravitsevaiset ja niitten lehdet parantavaiset. Tällainen on tuleva tuhatvuotinen Jeesuksen valtakausi, jossa kaikki ei ole vielä täydellistä Paratiisia. Se on opinkausi, jolloin Henget oppivat elämään alamaisina sekä Jumalalle, että myös ihmisille. Ne ovat sidotut.

Varjele siis Hyvä sisar ja veli sieluasi ruumiillasi, mutta ennen kaikkea Hengelläsi Jeesuksessa Kristuksessa, Hänessä roikkuen kuin viimeisessä korressa..

6.1.2008

Vuonna 2006 marraskuussa oli vain yksi uutisoitu voimakas maanjäristys. Marraskuussa 2007 niitä oli 9 kpl
Vuonna 2006 Joulukuussa niitä oli 3 kpl ja nyt Joulukuussa 2007 niitä oli peräti 12 kpl

Mitä Raamattu opettaa näistä ajanmerkeistä...

Luukas 21:7-19 Ensimmäiset merkit. Raamattu 1992:

Jotkut kysyivät: "Opettaja, milloin tämä kaikki tapahtuu? Mikä on merkkinä siitä, että se aika on tulossa?" Jeesus sanoi: "Varokaa, ettei teitä johdeta harhaan. Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä se olen', ja: 'Aika on tullut.'

Onko pakko ollut muuttaa ihan koko Raamatun sisällön olemus? Totuus on silti se, että aika on tullut ja Jumala salli muutoksia, mutta ne ovat pääosin juuri sellaisia kuin Hän ne haluaakin.

Mutta älkää lähtekö heidän peräänsä. Ja kun kuulette sodista ja levottomuuksista, älkää hätääntykö. Näin täytyy ensin käydä, mutta loppu ei tule vielä silloin." Ja hän jatkoi: "Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on suuria maanjäristyksiä, nälänhätää ja ruttotauteja. Kauhistuttavia asioita tapahtuu, ja taivaalla näkyy suuria ennusmerkkejä.

Kaikki tämä tapahtuu juuri nyt ja mitä suuremmissa määrin, pimeyden laskeuduttua kuudennesta hetkestä alkaen. Kaikkea tätä on tapahtunut ja korostetusti.

"Mutta jo ennen tätä teidän kimppuunne käydään ja teitä vainotaan. Teitä viedään tuomiolle synagogiin, teitä teljetään vankilaan, te joudutte kuninkaiden ja maaherrojen eteen minun nimeni tähden. Näin te saatte tilaisuuden todistaa minusta. Painakaa vain mieleenne, että teidän ei tule etukäteen miettiä, miten itseänne puolustatte.

Tässä kohtaa on tapahtunut jo ylösotto. Puhe jatkuu samasta aiheesta mutta eri yhteydessä, koska tuossa hienosti viitataan menneisyyteen uskopuhdistuksen ajoilta ja voidaan rinnastaa suoraan tuleviin samanlaisiin aikoihin, jossa mitataan jälleen samaa uskonlujuutta.

Minä annan teille viisauden puhua niin, ettei yksikään vastustajanne kykene kiistämään eikä kumoamaan sanojanne. "Jopa teidän vanhempanne, veljenne, sukulaisenne ja ystävänne luovuttavat teidät viranomaisille, ja muutamia teistä surmataan. Kaikki vihaavat teitä minun nimeni tähden. Mutta edes hiuskarva päästänne ei mene hukkaan. Pysykää lujina, niin voitatte omaksenne elämän.

 

Luukas 21:7-19 Ensimmäiset merkit. Raamattu 1938:

Niin he kysyivät häneltä sanoen: "Opettaja, milloin tämä sitten tapahtuu? Ja mikä on oleva merkki tämän tulemisesta?" Niin hän sanoi: "Katsokaa, ettei teitä eksytetä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen se', ja: 'Aika on lähellä'.

Tämä sama keskustelu on kolmen apostolin, kolmesti vahvistama saman sisältöinen teksti.

Mutta älkää menkö heidän perässään. Ja kun kuulette sotien ja kapinain melskettä, älkää peljästykö. Sillä näitten täytyy ensin tapahtua, mutta loppu ei tule vielä heti." Sitten hän sanoi heille: "Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä.

Kaikki on tapahtunut, peljättäviä taivaalla näkyjä ja merkkejä myöden. Ei ole mitään enää, mitä ei olisi jo tapahtunut näiden asioiden puolesta. Kaikki ovat täyttyneet kirjaimellisesti.

Mutta ennen tätä kaikkea he käyvät teihin käsiksi ja vainoavat teitä ja vetävät teidät synagoogiin ja heittävät vankiloihin ja vievät teidät kuningasten ja maaherrain eteen minun nimeni tähden. Ja näin te joudutte todistamaan. Pankaa siis sydämellenne, ettette edeltäpäin huolehdi, miten te vastaatte puolestanne.

Ylösotto on tapahtunut ja alkaa itkuherätyksen aika, jossa ei enää koetella kenenkään uskoa, vaan uskon lujuutta. Uskoa kaikilla on, koska kukaan ei voi enää kieltää, mutta kuka uskoo henkensä.

Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan eivät ketkään teidän vastustajanne kykene asettumaan tai väittämään. Omat vanhemmatkin ja veljet ja sukulaiset ja ystävät antavat teidät alttiiksi; ja muutamia teistä tapetaan, ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden. Mutta ei hiuskarvaakaan teidän päästänne katoa. Kestäväisyydellänne te voitatte omaksenne elämän.

Taivas ja maa katoavat mutta Minun sanani eivät koskaan...

2. Tessalonikalaiskirje 2:1-6 MUTTA EI ENNEN KUN...

Otamme nyt puheeksi Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen ja sen, että meidät kootaan hänen luokseen. Me pyydämme, veljet, ettette heti menetä malttianne ja säikähdä, jos joku vedoten Hengen ilmoitukseen tai muka meidän puheeseemme tai kirjeeseemme väittää, että Herran päivä on jo käsillä. Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. Hän, Vastustaja, korottaa itsensä kaiken jumalana pidetyn yläpuolelle, asettuu itse istumaan Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Muistattehan, että puhuin teille tästä jo silloin kun olin luonanne. Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.

 


2. Tessalonikalaiskirje 2:1-6 MUTTA EI ENNEN KUN...

Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.


Luopuminen on tavalliselle tallaajalle mahdoton ja täysin abstrakti asia hahmottaa, mitä se on. Uskosta luopumista on tapahtunut jo sukupolvia.
Laittomuuden ihminen on paljon helpompi hahmottaa, koska sen ilmestyminen on julkinen juttu. Laittomuuden ihmiselle on annettu lukumääräisesti useita tunnusomaisia merkkejä, aivan samalla tavalla kuin Jeesuksellekin ennen hänen tulemistaan. Hän syntyi jo maailmaan, hän vietti nuoruutensa ja kasvoi sitten erään pahuudenpesän johtajaksi, jolla on ollut pieni valta. Hänet ajettiin vuonna 2001 maan alle ja josta tämä ilmestyy ajallansa ja korottaa itsensä aivan Jumaluuteen saakka. Pedon nousua seurataan. Ja kenen voimasta, älä siis aliarvioi sitäkään.

5.1.2008

Jäsenkato kirkoissa
Just tuli TV-2:n Uutisista juttu kirkkojen jäsenkadosta ja että syy on juuri nuorten joukkopaosta kirkoista. Lääkkeeksi ajateltiin, että jokainen voisi valita oman seurakuntansa ja näin saada mieleisensä uskonsuuntauksen. Totesin taas, että jassoo, kun nyt ei vaan olis huoli enemmänkin kirkon verorahoista, kuin seurakuntalaisten uskonelämästä. En muista, että Jeesus olisi koskaan sanonut, että "teidän kuuluu profiloitua moniin eri uskonsuuntiin, jotta saisitte paljon maksav... tarkoitan siis, uskovia  seurakuntalaisia". Puurot ja vellit ovat siis täysin sekaisin ja tämäkin on sitä luopumusta kaikki. Ei ole väliä, kuka on ja miksi kirkon jäsen, kunhan maksajia on vaan paljon. Tarjotaan kullekin "uskovalle" juuri sellainen seurakunta, mistä kukin "joku vaan" on valmis maksamaan. Pian meillä on homoseurakuntia, lesboseurakuntia, fetissiseurakuntia ja vaikkapa mun ja Jarin kaavailemia "myöhempien aikojen voimanostajien hormoniseurakuntia". Kaikille kaikkea, välittämättä tippaakaan siitä mitä Sanassa sanotaan. Jumalan tahdosta puhumattakaan.
Meillähän on nyt testeissä palaneiden ja kisoissa marttyyreina kärynneiden hormoniseurakuntalaisten oma kirkkokin Tampereella. Pappi on se, kellä on isoin "haba" ja illan pääpuhuja se, kellä on kovin "testokuuri" päällä. Tervetuloa seurakuntaamme, ettei tuuli kaada ja lopuksi hiiri vedä pataan, kun on katuojassa kyljellään pikkutuulenpuuskan jäljiltä. Meillä rakennat kropan, joka seisoo kuin mies, emmekä ole mitään turhia ulkokullattuja seurakuntalaisia, vaan olemme ulkotimantoituja. Emmekä olekaan mitään tavallisia turhia timantteja, vaan oikeita "TEOLLISUUSTIMANTTEJA". Liittykää vaan meidän seurakuntaan 500,- euroa/kk sisältää 2 ampullia dekaa, valtakunnanvoimailusalikortin ja 40kg:n perusprotskut. Täh, et Raamattu? Mikä Raamattu? Ai se! Joo, me löydettiin se Nevadan erämaasta, Frank Weiderin kultaisen käsikirjan ja siitä me ollaan tehty kopio. Alkuperästä me säilytetään vitriinissä USA:n Annabolisissa, jossa on rekisteri maailman kaikista hormonienkäyttäjistä. On meillä sulle vielä myös oma personal trainer.

Kyllähän TV2:n uutispappi ihan oikeassa oli... paljon vaan rahalla kaikille, kaikkea, vai mitä?

3. Mooses 23. luvun kalenteri vuodelle 2008:

Ylösotto on mahdollinen 12.5. joka viittaa monen muun yhtälön kanssa täysin mahdolliseen ylösottopäivään. Ei niitä montaa vuodessa ole muutenkaan, mutta maanantai sen täytyy olla. Kaikki riippuu itse asiassa pedon ilmestymisestä ja monesta muustakin ehkä, muttei silti Israelin rauhansopimuksesta, koska se hämää monen. Herra tulee kuin varas, eikä rauhankelloja soitellen. Lähi-idän rauha syntyy kyllä mutta tuonnempana, ehkä vasta kevättalvella 2009, jolloin rauha on syntynyt antikristuksen toimesta, jolloin Israel on tehnyt liiton itsensä saatanan ja perkeleen kanssa.
Huomioikaa ja antakaa anteeksi minun vajavaisuuteni, mutta kai jonkun on odotettava Jeesusta näin hullunlailla, kuin minä. Pitkäperjantai, vuonna 2008 on merkityksellisessä asemassa, koska silloin on täysikuu, eikä tuo olekaan  ihan joka vuosi. Itse asiassa pitkäperjantaina täysikuu, on vain kerran viidessätoista vuodessa ja siksi oletan silloin tapahtuvan jotain hyvin merkityksellisen näkyvää. Muuttuuko kuu esimerkiksi vereksi tuona päivänä, jostain syystä? Kesäkuussa 2009 oletin tapahtuvan vasta varsinaisen meteorisateen, jolloin maailma huutaa yhteen ääneen peloissaan Herran nimeä avukseen. Tuolloin vasta aurinko menee mustaksi ja taivas kääriytyy kokoon jne. kuukin muuttuisi näin vereksi. Mutta voisiko jostain syystä kuu muuttua jo nyt vereksi? Ehkä jokin kuun ja maan välillä kulkeva "etiäinen", meteorisade voisi sen hetkellisesti tehdä, muutaman tunnin tai ehkä päivän. Tämä olisi helppo uutisoidakin vaarattomana, jolloin vain tyhmä neitsyt saa sätkyn, jonka jälkeen hän ei enää nuku, vaan alkaa kyselemään viisaammilta öljyä. "Raamatun ennustus on toteutunut, kuu muuttui nyt vereksi, kuten tiesimme käyvän", he huutavat tuskissaan. Tämä on, Hyvä lukijani, vain teoria, jonka on jollain tavalla toteuduttava, koska Matteus 25. luvun alussa kertomus tyhmistä ja viisaista neitsyistä on toteuduttava, tavalla tai toisella, kuten kaikki muutkin Raamatun ennustukset. Ei ne sinne huvikseen ole kirjoitettu. Esimerkiksi monet ovat kertoneet unia nähneenä ylösoton tapahtuvan hetkessä, ilman mitään kommentteja muiden kanssa. En muista että kukaan olisi missään uniensa kautta saaneena kuvaillut ylösoton hetkiä sillä tavalla että joku olisi kysellyt heiltä öljyä, niinpä öljynkyselyä on täytynyt tapahtua jo tätä ennen, jopa useita viikkoja, niin luulen. Katsos koska on keskiyö, kuten Osmo Pöysti sen kerran kuvaili, silloin ei ilmeisesti enää ole jaossa öljyä enää ylhäältä, vaan seurakunta on jo arkissa ja seurakunnan ja muiden väliltä on jo arkin ovi suljettu. Oven läpi, noin kuvaannollisesti voisi huutaa mutta oven taa, eivät tyhmät neitsyet enää mukaan pääse. Tällä tavalla oli tilanne myös fyysisessä vedenpaisumuksessakin, kun tulvan puolelta oveen vielä kolkutettiin ja huudettiin, että "avaa meillekin ovi". "Emme voi, koska silloin mekin hukkuisimme" ja nyt: "Emme voi, koska öljy ei riittäisi meille molemmille ja silloin mekin hukkuisimme".

Mielenkiintoinen videolinkki aiheeseen: http://www.youtube.com/watch?v=R0COaorS3FQ järkyttävää soopaa osittain, mutta sieltä täältä tulee asiaakin. Kannattaa vilkaista myös tämä: http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=25284.

3.1.2008

Atomipommin vaikutus kaupunkiin
Pommi osui noin 300 metrin päähän kohteestaan Aioin sillasta. Pommin räjähdyskohdalla oli Shiman sairaala. Pienellä heitolla ei ollut tässä merkitystä. Pommi muutti tavallisesti alkaneen päivän helvetiksi eloonjääneille kaupungin asukkaille. Pommi tappoi heti noin 100 000 ihmistä ja tuhosi 90 prosenttia kaupungista. Noin kolmasosa kuolleista oli sotilaita.Välitöntä tuhoa täydensi hitaammin puhkeava säteilysairaus, "atomirutto", joka kauempana räjähdyskeskipisteestä puhkesi myöhemmin. Kymmeniätuhansia kuoli säteilyyn muutaman viikon kuluessa räjähdyksestä. Säteily aiheutti ripulia, hiusten irtoamista ja ihoon violetteja läiskiä. Vuoden loppuun mennessä oli kuollut 140 000. Viiden vuoden kuluessa säteilysairauksiin ja muihin jälkivaikutuksiin oli kuollut yhteensä 200 000–250 000. Kaupungissa oli kaikkiaan noin 350 000 asukasta, vaikkakin heti räjähdyksen jälkeen väkimäärä huomattavasti pienentyikin.

Hiroshima atomipommin jäljiltä. Hiroshiman pommin vaikutukset kartalla. Punaisella merkitty alue kuvaa tulipalojen laajuutta, ympyrät rakenteellisten tuhojen keskimääräisyyttä.

Hiroshima atomipommin jäljiltä.

Pommin aiheuttama tuho kaupungissa oli valtava. Ensin tuli sokaiseva välähdys ja valtava kuumuus. Jonkin ajan kuluttua paineaalto kaatoi ihmisiä ja tuhosi rakennuksia. Pommin tulipallon lämpötila oli yli miljoona astetta. Pommin kehittämä kuumuus oli niin suuri, että kattotiilet sulivat 600 metrin päässä, mikä vaatii 2 000 astetta. Hautakivien kiille suli 380 metrin päässä 900 asteen lämpötilassa. Kiillotettu graniitti muuttui karkeaksi suorasta säteilystä.

Pommin räjähdyspaikan kohdalla maanpinnassa lämpötila oli noin 3 000–4 000 tai 5 000–6 000 celsiusastetta, mikä sulatti raudan. Lähellä räjähdyksen maanpintakeskustaa ihmisistä jäi vain varjokuvia asfalttiin noin 500 metriin asti, kun ruumis höyrystyi ja luut jäivät jäljelle. Yhden kilometrin päässä vallitsi seitsemän kertaa mustan paperin polttamiseen tarvittava lämpötila. Näin yhden kilometrin säteellä suojaamattomat ihmiset paloivat kolmannen asteen palovammoihin, jotka tappoivat heidät viikossa. 1,2 kilometrin säteellä ihmisten sisäelimet paloivat suorasta lämpöaallosta. 600 metrin päässä lämpötila oli 2000 celsiusastetta.
Laajalla alueella tapahtui hiiltymistä tyypillisesti tulipalloon päin olevilla paljailla pinnoilla, sillä räjähdysanergia vapautui lyhyessä ajassa. Vielä 2,9–3,2 kilometrin päässä puhelinpylväät hiiltyivät mutta tavallisempaa tämä oli 1,65–2,4 kilometrin päässä. Puiden lehdet ruskistuivat syksyisiksi vielä 2,4 kilometrin päässä. Iho paloi vielä 3,5–4 kilometrin päässä. Tyypillinen paloetäisyys oli 2,3 kilometriä. Betonirakennukset tuhoutuivat noin 500 metrin päässä ja tiilirakennukset vielä 1,5 kilometrin päässä. Shiman sairaalan kivipylväät upposivat paineen voimasta maahan. Paine räjähdyksen alla oli 4,5–6,7 tonnia/m². Tulipallon läpimitta oli lopulta yksi kilometri
Hiroshiman pommin vaikutukset kartalla. Punaisella merkitty alue kuvaa tulipalojen laajuutta, ympyrät rakenteellisten tuhojen keskimääräisyyttä.
Tuho oli täydellistä 750 metrin säteellä, kaikki rakennukset tuhoutuivat kokonaan. Pahoja tuhoja oli 1,5 kilometriin asti, ja siitä kahteen kilometriin saakka kohtalaista. Kolmen kilometrin päässä tuho oli osittaista. Ikkunoita särkyi ja seiniä halkeili 12 kilometriin asti. Sienipilvi, joka nousi 13 kilometrin korkeuteen, näkyi jopa 600 kilometrin päähän.
Noin 0,8 kilometrin päässä suurin osa säteilyn uhreista kuoli kuukauden kuluessa. Paineaalto ja tuuli kaatoivat rakennuksia vielä 3,5 kilometrin päässä. Ilmassa lenteli tuulen mukana tappavan tehokkaasti esineitä. 90 prosenttia ihmisistä noin kilometrin päässä räjähdyksen maanpintakeskipisteestä kuoli. 1,3 kilometrin päässä ihmisistä kuoli kaksi kolmasosaa. Varjovaikutukset olivat tavallisia, tummat kuviot paloivat puhki ja kasvojen toinen puoli saattoi palaa.
Lentokoneesta katsoen kaupunki näytti pyörteiseltä ja pölyn seasta välähti liekkejä. Pölykerroksen halkaisija oli yli viisi kilometriä. Pommin synnyttävästä pilvestä satoi maahan mustaa, radioaktiivista, tappavaa sadetta. Pommin ylöspäin nouseva tulipallo synnytti pian räjähdyksen keskipisteeseen päin puhaltavan tuulen, joka kiskoi puita juurineen.
Pommin tuhoa lisäsi tulimyrsky, joka syntyi lukuisten pommin sytyttämien tulipalojen yhdistyessä valtavaksi roihuksi. Myrsky syttyi tulipaloista jotka alkoivat noin 20 minuuttia pommin räjähdettyä. Hiroshiman 90 000 rakennuksesta noin 60 000 tuhoutui kokonaan ja noin 18 000 osittain. 180 Hiroshiman 200:sta lääkäristä kuoli tai haavoittui, sairaanhoitajia oli 1 780, joista kuoli tai haavoittui 1 654. 55 sairaalasta tai ensiapuasemasta jäi toimintakuntoon vain kolme. Palovammoja sai 25 prosenttia uhreista. Räjähdyksen keskipisteen lähellä olleessa Hiroshiman linnassa olleista ihmisistä jäi henkiin 10 prosenttia.

2.1.2008

Henkirikosten määrä alimmillaan New Yorkissa
Julkaistu 02.01.2008, klo 21.18 (päivitetty 02.01.2008, klo 21.26)

Panoramakuva New Yorkista
Kuva: Tuula Rajavaara / YLE

New Yorkissa tehtiin viime vuonna vähemmän henkirikoksia kuin kertaakaan yli 40-vuotisen kirjanpidon aikana.
Poliisin tilaston mukaan kaupungissa tapettiin 494 ihmistä eli 17 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna. New York oli 1990-luvulla Yhdysvaltain vaarallisin kaupunki, mutta viime vuosina siitä on tullut yksi turvallisimmista. Pahin vuosi oli 1990, jolloin henkirikoksia tehtiin yli kuusi päivässä, kaikkiaan 2 200. The New York Times -lehden mukaan surmatyöt
tapahtuvat enimmäkseen perhe- ja tuttavapiirissä. Tarkastellessaan tammi-marraskuussa tehtyjä surmia lehti totesi, että alle 35 tapauksessa uhri ei tuntenut tappajaansa. New Yorkissa asuu runsaat kahdeksan miljoonaa ihmistä.
Daniel 7:4

Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet.
Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.

Vatsa, maksa, perna, jokin muu kumma sisäelin?

Miksi Jumala loi ihmiselle monimutkaisen ruoansulatuksen, aineenvaihdunnan, sekä kaikenlaisten erilaisten hiven- ja mineraalien pakon ja tarpeen ja siihen liittyvän ruuan-, sekä juomanhankinnanpakon? Miksi Jumala ei tehnyt ihmistä itseriittoiseksi? Tai miksi ei Jumala tehnyt ihmistä sellaiseksi joka esimerkiksi hankkii ravinnon ihonsa läpi kävellessään. Mielestäni tämä voisi olla ihmiselle ominaista, koska luonto ja kuntoilu liittyisivät pakostakin mukaan, jos varpaat ja ihmisen iho imisivät itseensä nesteessä energiaa. Jumala on kaikkivoipa, kaikkitietävä Jumala. Näin ollen, tyhmä kuten minäkin, tajuan, ettei Jumala tehnyt ihmisen elämästä helppoa siksi, että ihmisen olisi hyvä olla, vaan siksi, että ihminen oppisi jotain, ns. elintärkeää elämästään juuri tällaisena. Juurikin tällaisena ihmisen oleminen on elintärkeää ravinnon hankinnan kautta. Niittää ja kylvää. Tässä on mielenkiintoinen yhtälö, jota on syytä tarkistella monelta näkökulmalta. Turhaan ei Jumala luonut pernaa, eikä vatsaa, rauhasia, eikä maksaa. Ei Jumala tehnyt huvikseen siittiöitä, eikä naisen vatsaa, jonne siittiöt uuden ihmisen luo. Nämä kaiken Jumala itse siunaa ja luo. Hän antaa jälleen hengen, sielun, jolle nimen me annamme, jolle me kirouksen jälleen langetamme. Näin me toisiamme kohtelemme ja itsemme häpäisemme. Synti on meissä ja emme me muuta voi. Se on meissä ja me sitä olemme, kunnes ylhäältä apu tullee, Kristus Kirkkaudessaan meidätkin kirkastaa.
Voimattomia me siinä muuten olemme. Klisee, mutta pakko vuodattaa aina vaan, koska piikkini on lihassani sitä muistuttamassa. Jumala vaatetti sinut, Hän syötti ja juotti, jotta lopulta pääsit jollain tavoin eroon  Paratiisita, joka oli niin huono mesta, etteihän siellä vissiin kannattanu kauan hilluu. Tämä jätkä on varsinainen tähti sano Eeva, joka Adamion perään väkisinki lähti. Paljoo vaihtoehtoja ei ollut, kuin yksi, miks avioeroa olis oikeen hakenu ku ei ollu ees keltä sitä hakea. Niinpä eteenpäin oli mentävä ja saatava apuja jos Jumalalta vain sellaista entävän. Adam kun itse ihmettelee, miksi maha kurnii, sen Jumala jo kertoi, siksi kun Hän on se mitä vatsa kaipaa. Jumala tietää mitä vatsa kaipaa ja siksi työtä Adam joutuu aina taitaa. Peltoa hän viljelee, viljaa pui ja niittää. Siitä hän peltonsa niittää ja lopulta jälkeläisensä siittää. Niin Adam elämää vie Vilja on Jumalan tie. Mikä Adamin pelastaa? Huh, kuka tietää. Sepäs on se joka viljaa syö, viaton on se joka Adamin pelastaa. Kuolemalta hänet Pelastaa. Adam ei arvaa, Jumalan ei tarvii arvaa… Jeesus on tulossa, sen tietä Jumala, Hän joka Rakastaa. Hän Rakastaa, mutta ei vihaa ja orjuutta, vaan vapautta Rakkaudessa, ei rakkaudessa vaan Rakkaudessa. Sitä Jumala Rakastaa. Hän osaa mennä eteen ja peruuttaa, suuressa armossaan. Orja usein viljaa leikkaa ja saa siksi ison palkan, taivaspalkan. Ei saa kaikki jotka viljaa leikkaa, vaan ne jotka kunnialla sitä leikkaa. Tunnen erään, jolla iso sydän on, se Jari Rakas on. Hänellä on taipumusta, tuoda lihaa ja munia mulle ilman taka-aikomusta. Hän on monesti iloni isäntä ja kiva on hänen sanaansakin syödä, joka ei tarkoita sitä minkä me tunnemme sanasta syödä. Sellainen on Jumalan meille antama vatsa. Sen ruokinta on taito vasta ja tieto siitä mitä se vatsa voi ottaa vasta. Siihen on saatava maito tai vilja, omin käsin ja paljon apua tarvittua muuta, jota meille kristityille on moni antamassa. Missä päättyy runomitta, sen ei ole taito eikä mittä. Moni syö mitä vaan, heikkoa ruokaa ja muuta, moni ei halua syödä sitä ruokaa mitä jokin tarjoaa, vaan kieltäytyy. Tämä on minun mielestäni vain sitä, että se, mitä sinä haluat, sillä sinulle mitataan! ”Syökää kanaa”, sano possu Joulun alla. Pietiarin avaimet ovat Liedossa J hii… muttei mulla J. Hyvää Juhann.. tta vuotta! Vitsi ku vielä kääntyy...

1.1.2008

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA -> vaikkakin uusi 2008 vuosi alkaakin vasta 1.4.2008
Liekö se 1.4. sekään ihan tarkka aika, mutta sinne päin ainakin, eli me eletään Nooan ajan ja Raamatullista syksyä nyt. Jeesuskin syntyi syksyllä.

Henkimaailman kanssa olet kuin nettipelissä anonyymina, sinä et näe ketään, mutta sinut nähdään jopa alastomana

Jumala on pelin luoja ja sen kehittämisen sivustaseuraajat ovat henkiä ja enkeleitä. Sinä olet pelaaja, joka olet pelisi netistä löytänyt, luulet olevasi muutaman harjoituskerran jälkeen hyvä, koska tunnet jo hieman pelin ominaisuuksia ja kentät.  Pelissä on "HELP" painike, mutta et välitä sitä käyttää, koska olethan niin hyvä. Luulet että vastassasi on kaltaisesi pelin itseoppinut pelaaja mutta pelissä vastustajat ovatkin henkiä, jotka ovat nähneet koko pelin bittirakenteen, koodin, sekä olleet mukana katsomassa kun sen ominaisuudet luodaan. Luulet että nuo vastustajasi ovat kaltaisiasi aloittelijoita, jota nämä vastustajasi erehdyttävän hyvin myös esittävät ja sinua niin bluffaavat. Valehtelet itsellesikin, että olet hyvä pelaaja ja hallitset pelin paremmin kuin muut. Totuus paljastuu sinulle vasta kun olet murskaantumaisillasi, etkä voi enää vastustaa.
Olet armottomasti mennyttä miestä, koska nämä vastustajasi pelaavat tätä peliä 1 000 000:1 paremmin kuin sinä, joten mahdollisuutesi ovat sen mukaiset. Näin toimit, kun luulet että itse osaat kaiken, hallitset kaiken ja kaikki pelaavat tätä peliä siten kuin sinä sen näet. Kaikki mitä ympärilläsi tapahtuu, se on tarkoitettu vain sinun tuhoamiseksesi, jos niin kerran haluat tätä peliä pelata. Halu uskoa ja muuttaa pelin sääntöjä on sinun kädessäsi, painamalla HELP painiketta, joka on Jeesus Kristus. Usko puolestaan tulee pelin kehittäjältä, Jumalalta. Tämän pelin kehittäjä, ei sinua auta, jollet käytä tuota HELP painiketta. Tässä on tämän pelin todelliset säännöt. Sillä mitalla sinulle mitataan, millä sinä itse mittautat. Usko HELP painkkeeseen. Vain luja Usko Jeesukseen Kristukseen, vapauttaa sinut mittamaljasta, jolla tämän pelin tuomiot sinulle kaadetaan. Käytä siis HELP-painiketta.

Halonen on huolissaan hyvinvoinnin säröilystä
Julkaistu 01.01.2008, klo 12.11 (päivitetty 01.01.2008, klo 21.26)

Tarja Halonen
Kuva: YLE

Tasavallan presidentti Tarja Halosen nosti uudenvuodenpuheessaan esille hyvinvoinnin ongelmia ja kehotti pitämään huolta peruspalveluista. Presidentti palasi puheessaan myös Jokelan tragediaan.

Voi elämä, "säröilyä hyvinvoinnissa?" voi, mitä huolenaiheita tämä nainen kantaa ja samalla hänen pitäisi pitää kantaa meidän puolia maailmalla. Tässä sitä nyt sitten ollaan, kun koko maailma on syttymässä tuleen, ydinaseita varustellaan uhkaavammalla tavalla kuin koskaan. Koko maailma on tukehtumaisillaan paskaan ja tämä nainen kertoo meille että me emme saa tarpeeksi sossusta fyrkkaa. Se on hänen päällimmäinen huolenaihe. Voi äitien päivät, mikä tyyppi. Noh, kohta Muumimamma saa oikeita huolenaiheita, kun venäläiskoneet käyvät Helsingin edustalla pelottelemassa Suomea. Sitten voi Muumimammakin jo huolestua muustakin kun siitä, kuinka sosiaalipuoli pelaa. Minun tyttäreni sanoi minulle tänään, että minkälainen ihminen oikeen on sellanen tyyppi joka haluaa sossuks, visiin joku joka kattoo salkkareita.

Halonen oli huolestunut hyvinvoinnin jakautumisesta Suomessa.
- Hyvinvoinnissamme on kuitenkin havaittavissa säröilyä. Vaikka kansantulo on kasvanut, eivät väestöryhmien väliset hyvinvointierot ole hävinneet, vaan päinvastoin erot etenkin ääripäiden välillä ovat jatkaneet kasvuaan. Erityisen huolestuttavaa on, jos annamme lasten joutua kärsimään tästä, Halonen muistutti. Halonen kehotti pitämään huolta kaikkien kansalaisten hyvinvoinnista.
- Sosiaalinen eheys ja taloudellinen vahvuus kulkevat käsi kädessä. Jos toinen murtuu, ei toistakaan voi taata. Niin kauan kun onnistumme pitämään huolta siitä, että kaikkien väestöryhmien elintaso kohentuu ja erot tasoittuvat, olemme vahvalla pohjalla, Halonen sanoi.


Päivittäistä seurantaa 2007 loppuvuosi

Pääsiäinen 2007 alkaen...