Pelastussanoma

  
 
24.6.2010
 

Profeetta nousee pian Suomeen ja sama koskee Suomen miekkaa joka tulee kohti

Jouko Pihon sivuilla seuraava uusi kehoitus:

Nimimerkki Repen kehotus

Koen kehotuksen kirjoittaa tämän viestin. Te, joilla on auto, ostakaa NYT varakanistereita ja täyttäkää ne polttoaineella, niin paljon, että selviätte niillä monta kuukautta. Näin teen itse ja koen, että Jumala kehottaa kaikkia tähän.

Kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että Pohjolan Valon herätys alkaa ihan kohta… aivan kohta!

Idän karhu tulee karjahtamaan vain kerran ja se on jo kimpussamme. Ei se karhu tule salaa tänne, vaan väkevällä voimalla tallaten jalkoihinsa kaiken haluamansa. Sen sijaan se mikä liittyy suomalaisten keskuudessa olevaan uskontoon ja siihen liittyviin asioihin, se ei tule koskemaan, vaan jättää sen rauhaan. Suomen hallintoelimet se tulee repimään palasiksi ja se ei tapahdu missään hitaasti etenevässä aikataulussa, vaan parissa, kolmessa viikossa.

Uskon vahvasti että nyt vellova Venäjän median aiheuttama suomalaisviha on yksi räjähtävä alkutapahtuma. Onhan meillä tieto siitä että jokainen ulkomailla asuva tai oleskeleva venäläiskansalainen on Venäjän armeijan vapaassa erityissuojeluksessa, eikä venäläinen armeija vaadi enää presidentin lupaa mennäkseen puolustamaan näitä vieraallakaan maaperällä. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan vain parikymmentä vapaaehtoista ja rajakonflikti on valmis.

Tätä skenaariota en odota käyvän, vaan ylösottoa ennen sitä. Karhu ehtii silti karjahtaa, niin uskon. Kaikesta huolimatta me kaikki emme suinkaan tarvitse bensaa autoihimme, emmekä liioin hernepurkkivarastoa kellariin, koska jos Uskomme ei riitä Jeesuksen Kristuksen veren pelastavaan voimaan niin mitä sitten muuta vielä voisimme meidän voivan tarvita? Jotain tekojako, EI! Usko täytyy aina riittää ja siksi uskomme 1. Tess. 5:9 Se joka uskoo tekoihin, myös uskoo teoilla olevan merkitys ja siksi moni myös pelastuu tekojensa kautta luottamaan pelkästään Uskoon. Se taas joka uskoo, Uskon voimaan se myös pelastuu Uskonsa kautta.

 

Takaisin etusivulle

 
 
14.5.2010
 

Tuli tässä mieleeni

…että nyt kun Kiviniemi valittiin Keskustapuolueen puheenjohtajaksi niin hallituskautta ei ole jäljellä kuin vain noin 9 kk jonka jälkeen valitaan uusi eduskunta ja hallitus. Kysymys kuuluu, että haluaako Kiviniemi ryvettyneen pallin jonka jälkeen hänen nimensä jää historiaan tynkänä, vai onko hän ikään kuin patrioottimainen uusi kepun pj. joka käsittää osata antaa kantaa päävastuu niiden ihmisten joilla se jo oli, loppuun asti. Näin ollen Kiviniemi antaa hallituksen päävastuun Kokoomukselle, joka ryvettää itsensä. Tämä auttaa Keskustapuoluetta nostamaan itsensä takaisin isoksi vaaleihin mennessä. Näin minä mietin…

 

Takaisin etusivulle

 
 
5.5.2010
 

Jos tämä pitää paikkansa, niin Osaman ilmestyminen on enää päivien kysymys

Moni ajattelee että Osama on liian vihattu ja liian etsitty negatiivisessa mielessä. Silti Raamattuun on kirjoitettu Paavalin kynästä, että sitten ilmestyy tuo laiton, joka korottaa itsensä aina Jumaluuteen saakka. Laiton tarkoittaa laittomuuden ihmistä, jolla ei ole lain suojaa, uskottavaa lainmukaista asemaa yhteiskunnassamme. Roistovaltio on nimenomaan laittomien ihmisten lepokoti, josta tämän kaltaiset ihmishirviöt voivat oikeissa olosuhteissa piilotella ja monen suunnitellun asian seurauksena saada suunnattoman vallan selkämme takana, vaikka emme itse sitä vielä miellä. Vasta ilmestyttyään tällainen karismaatti, kuin Osama saattaa saada suunnattoman vallan, kunhan suurvallat pääsevät Israelista sopimukseen ja Israel hyväksyy sopimuksen. Sen kaiken jälkeen Osamalla ei ole vihollisia… then what? Hänestä tulee palvottu messias.

 

Takaisin etusivulle

 
 
19.4.2010
 

USA:n oma peto Leavenworthista Morgan Kanen, liittovaltion sheriffin päämajasta

Eräs ystävä osasi oivallisesti yhdistää vanhan norjalaisen pokkarikirjasarjan hahmon, Morgan Kanen tähän Jouko Pihon julkaisemaan raporttiin USA:n armeijalta Leavenworthista:


14.4.2010 USAn armeijan raportti, jonka mukaan kristityt ovat uhka ulkopolitiikalle

(linkki)

Chuck Baldwin kirjoitti 14.4.2010 Mike Claydonin toimittamassa Apostasy Alertissa USAn armeijan raportista, jonka mukaan kristityt ovat uhka ulkopolitiikalle. Erikoistutkielman on tehnyt majuri Brian L. Stuckert The School of Advanced Military Studies -koulusta, joka sijaitsee Kansasin Leavenworthissa.

Laitan oheen englanninkielisen uutisen asiasta. Lyhyesti suomeksi tiivistettynä Stuckert on sitä mieltä, että Jeesuksen kirjaimelliseen takaisintuloon uskovat kristityt ovat vaarallinen uhka ja vihollinen USAn hallinnolle ja ulkopolitiikalle, joten uskovia tulee pitää silmällä ja kontrolloida ja heistä tulee varoittaa. Raportissa on myös ajatus siitä, että sotilasjohtajien tulisi ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin, jotta Jeesuksen paluuseen uskovien kristittyjen vaikutusta voitaisiin vähentää.

Aika hurjaa tekstiä, mutta toisaalta selvää ajankuvaa. Kaikkialla maailmassa, myös USAssa, ajetaan voimakkaasti yhtä maailmanvaltaa, joten kaikki ne, jotka puhuvatkin Kristuksen maailmanvallasta, koetaan uhkana. Näin Raamatun Sana lopunajan uskovien vainoista alkaa toteutua.

Morgan Kane

Morgan Kane on norjalaisen kirjailijan Louis Mastersonin (oik. Kjell Hallbing) luoma kuvitteellinen western-kirjallisuuden henkilöhahmo. Kaiken kaikkiaan teoksia julkaistiin 83 vuosien 1966 ja 1985 välisenä aikana. Morgan Kane itse on Texas Ranger, myöhemmin liittovaltion šeriffi.

  • Syntynyt: Syksyllä 1855, päivämäärä tuntematon, jossakin Santa Fen tien varrella
  • Pituus: 192 cm
  • Paino: n. 75 Kg
  • Tukka: Tumma, juova harmaata oikeassa ohimossa
  • Silmät: Savunharmaat
  • Erityisiä tuntomerkkejä: Tähden muotoinen arpi oikeassa kämmenselässä. Oikean käden nimetön halvaantunut, nahkatupella kiinni keskisormessa.
  • Henkilökoht. omin.ja heikkouksia: Vetää 1/5 sekunnissa. Heikkouksia naiset ja uhkapeli. Hermostunut, sulkeutunut, psykopaattisia piirteitä

 


Morgan Kaneahan kutsuttiin kylmäveriseksi ja tunteettomaksi ”tappaja Kaneksi” joka silti toimi valtion luvalla sisällissodan jälkeen, kun lakia ei oikein vielä ollut. Liittovaltio antoi silloin sheriffeilleen vallan tappaa tarvittaessa. Siihen aikaan ilmestyivät ”Wanted” julisteet rakennusten seiniin, jossa luki ”elävänä tai kuolleena”. Tuohon aikaan myös palkkionmetsästäjät saivat hakea lainsuojattomat ja hehän eivät vaivautuneet hakemaan niitä elävänä, vaan tappoivat mieluummin, koska ruumiit olivat helpompia kuskata, mikäli matka ei ollut pitkä ja ruumiit alkaisivat haista. Aivan samalla tavalla taitaa USA:n valtio antaa luvan toimia piankin taas uudelleen, kun kristikunnasta tulee valtion vihollisia, lainsuojattomia.

 

Takaisin etusivulle

 
 
11.4.2010
 

Profetia kertoo Venäjän hyökätessä pääministerin olevan nuori ja urheilullinen

En mistään enää löydä sitä profetiaa, jonka luin jo vuosia sitten jostain mutta sen tiedän, että se kuvaili hyvin Suomen tilannetta kun Venäjä oli tehnyt ensimmäiset siirtonsa meitä vastaan ja itärajat olivat avattu. Suomelta oli viety käytännössä mahdollisuus puolustautua, koska apua oli turha anella EU:lta eikä ainakaan NATO:lta, jolla oli omiakin huolia ihan kotitarpeiksi.

Tuossa profetiassa kuvattiin nuori ja urheilullinen pääministerimme olevan ymmällään ja tietämätön mitä tehdä, koska ei tuntenut Jumalaa. Tuo pääministeri ei voisi olla kukaan muu kuin Aleksander Stubb.

Profetiassa siis kuvattiin sitä myös, missä asemassa maamme johtajuus on, eli omavoimaisuudessaan jossa Jumala on unohdettu kirjan kansien väliin pölyttymään.

Toinen profetia kertoo myöhemmästä ajasta, jossa presidentiksi noussut Niinistö ottaa vanhan pölyisen Raamatun esille, jonka kautta suomalaiset saavat vapautensa takaisin.

 

Takaisin etusivulle

 
 
11.4.2010
 

Peto nousee maasta ja toinen merestä, joka puhuu lohikäärmeen tavoin

Tämä koko ajatus on veljeni Markun ajatuksia jossa on paljon sanomaa ja siksi kerron sen. Hänhän päätteli tuossa taannoin Haitin maanjäristystä ja sen koko saaren karttaa petokalaksi, joka syö kuin Joonan aikanaan. Nyt hän löysi Kirgisiasta ja sen kartasta täsmälleen samankaltaisen kuvan, kuin olisi sama kartta, toinen maalla ja toinen meressä.

Ensimmäinen katastrofi on luonnon aikaansaama, jonka peto nousee merestä. Toinen peto nousee pian myöhemmin maasta, joka on ihmisten aikaansaama kauhujen vitsaus. Samalla tavalla nämä petojen henkilöitymät ilmestyvät vuorotellen mutta täytyy muistaa, että meri kuvastaa normaalisti aina ihmisten keskuudesta tullutta. Kuten Danielin kirjan neljä petoa nousivat kukin merestä. Haitin katastrofi siis tapahtui maanjäristyksenä, meressä, joten en ainakaan minä uskalla tämän enempää lähestyä tulkitsemaan tätä maa ja meri asiaa, koska kaikenlisäksi Raamatun vertauskuvat ja Taivastenvaltakunnan säännöt poikkeavat kuin yö ja päivä omistamme. Mooseksellekin käärme sauvannokassa kuvastaa Jeesusta, näin ollen en puhu tästäkään tämän enempää, aika näyttää tai tutkija tulkitsee.

Sen sijaan Markun mailissa oli vielä koko Raamatun kauhistuttavimpiin lukuihin kuuluvaan kohtaan, johon tuo voisi liittyä. Se on ilmestyskirja 13. luku jae 1 ja 11 (lue miel. kokonaan):

13:1 Ja se asettui seisomaan meren hiekalle. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

13:11 Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

Kiinalaisnainen sai sarvet päähänsä, kuin karitsan sarvet. Kiina taas kuvastaa lohikäärmettä ja on hyvin vanha kansakunta kansojen joukossa.

Jos joku puhuu kuin lohikäärme, niin olisiko tuo joku sitten kiinankielinen?

Täytyy taas muistuttaa, että kyse on siitä toisesta pedosta, joka nousee maasta… ensimmäinen petohan on jo silloin ilmestynyt ja kokoamassa voimiaan. Sillä ensimmäisellä pedolla on kymmenen sarvea ja seitsemän päätä. Kymmenen hallittavaa valtaa ja seitsemän päättäjää, eli heistä kolmella ei ole ilmeisesti päätäntävaltaa, vaan nuo seitsemän päätä käyttävät niiden päätäntävallan. Kuitenkin noiden sarvien päissä on kymmenen kruunua, joten niillä kaikilla ei ole kuitenkaan päätäntävaltaa, vaikka kruunu merkitsee itsevaltiutta. He ovat osa petoa ja kumartavat sitä, eli ei ole vaikea myöskään päätellä, että heidän johtajansa ovat ne seitsemän pedon päätä. Jos minulta kysytään omaa mielipidettäni, niin tulkitsen ensimmäisen pedon muslimeiksi ja toisen pedon tulkitsisin kiinalaiseksi, johon kuuluu pakotettuna paljon muutakin.

Kuten jo sanoin, niin Kiinan vanha symboli on ollut kautta aikojen ja historian lohikäärme ja lohikäärmeen puhe voisi olla Kiinaa.

Eli siis loppusilausta vaille mietelmä on valmis ja skenaario huipentuu kun ensin peto numero yksi astuu esiin piilostaan, tuo laiton joka korottaa itsensä aina jumaluuteen saakka. Pian myöhemmin nousee toinen peto, väärä profeetta joka käyttää ensimmäisen pedon valtaa ja villitsee ihmeteoillaan ja kaikella pahuuden voimalla ihmiset kumartamaan
petoa ja sen merkkiä. Peto ja sen hallinnon alkulähteet tulevat olemaan joka tapauksessa idässä, eikä lännessä. Pedon kahleet sidotaan ihmisiin alkaen idästä. Peto lähtee sen jälkeen valtansa saatuaan, eli edellyttää USA:n talouden lopullista romahtamista ja Googin aloittaman sodan syttymistä, kohti Israelin Pyhää maata.

 

Takaisin etusivulle

 
 
1.4.2010
 

Miksi Suomessa kaikki tuntuu olevan päälaellaan? Ja siksi Paasikivikin kääntyi haudassaan…

Suomi tuntuu olevan epäkohtien ja nurinkurisuuden esikuva koko maailmalle. Meillä on ”muka demokratia” ja silti meidän selän takana tehdään kaikenlaista epädemokraattista kähmintää. Liikemiehet tekevät saunasopimuksia yhdessä poliitikkojen kanssa, joka ei sinänsä ole mikään uusi ilmiö. Sen sijaan virkamieskoneistomme on alun perin tehty palvelemaan yhteiskuntaa, niin nyt se on alkanut sotia yhteiskuntaamme vastaan. Suomi on täynnä ristiriitaisia lakeja, säädöksiä ja ohjeistuksia, joiden lopputuloksena on poikkeuksetta viranomaisen joutuminen puun ja kuoren väliin. Niinpä viranomaisesta tulee kansan vihollinen ja kansa kärsii virkamiesten sekoilusta säädösten keskellä. Yhä useamman kerran olemme nähneet kuinka Suomen hallitus ja ministerit rikkovat jopa perustuslakiamme.

Otan vain pari pientä esimerkkiä: Hain kaasusumuttimelleni uutta jatkolupaa ja törmäsin luonnollisesti vanhaa lainsäädökseen, jonka mukaan kaasuase on siis ampuma-ase ja käsiaseisiin verrattavissa oleva voimankäyttöväline. Ammattilaisen käsissä kaikki pitäisi olla ok. kuten vanha Falckin vastaava hoitaja sanoi, että ammattilaiselle on ihan sama vaikka liekinheittimen heidän käsiinsä antaisi, jos on järki päässä ja koulut käyty. Mutta eipäs vaan olekaan Suomen viranomaisen mielestä enää, vaan jouduin aikamoiseen tenttiin, vaikka omaan käyttäjäkoulutuksen lisäksi jopa tuon samaisen kaasusumuttimeen vaadittavan kouluttajaluvan ja minun nimeni kouluttajana kelpaa kaasuluvan myöntämiseen. Saan siis antaa koulutuksen kaasusumutinta varten, mutta en saa noin vain vanhentunutta kaasusumutinlupaani vaihtaa uuteen, vaan joudun selittämään kirjallisesti ummet ja lammet. Kaasusumuttimen käytöstä johtuen ei tietääkseni Suomessa ole kukaan vielä kuollut. Eräs poliisikokelas joutui ensihoitajan käsittelyyn Tampereella poliisikoulussa aktivoiduttuaan OC kaasulle ja siinä kaikki. Sen sijaan Saksassa saa kaasusumuttimia ostaa rautakaupasta hyllytavarana ilman mitään lupaa. Mutta Suomessa kaikki ampuma-aseeksi lainsäädännössä luokiteltavat ovat jo lähestulkoon laittomia. Tässä vasta aikaan kerroin käsiaseista pienen palan jossa totesimme että keskimäärin vain puolitoista ihmistä kuolee vuosittain laillisen käsiaseen luotiin. Sen sijaan Suomen kaikkien aikojen suosituin murha-ase, ns. muoviperämorapuukko on saksalaisen rautakaupan kaasusumuttimen tapaan meillä Suomessa tavallista rautakaupan hyllytavaraa, jonka kuka tahansa 18v täyttänyt saa ostaa. Kaasusumutinta ei saa mistään, koska laki sanoo, että se on laiton ja siksi vaarallinen, vaikka moralla on tapettu varmaan jo satoja ihmisiä Suomessa.

Tällä tavalla Suomen laki, tilastototuus ja moraali ovat täysin ristiriidassa keskenään.

Sama pätee sosiaaliviraston toimintaa ja tasa-arvoa. Ei miehillä ole mitään tasa-arvoa koskaan ollutkaan kun sosiaalivirastot ovat perustettu ”lasten etuja” ajamaan. Ne ovat perustettu naisliikkeen jatkoksi ajamaan naisten maailman etuuksia. Tämän kaiken todistaa mm. tilastot. Lisäksi kun lasketaan lasten edun olevan viranomaisen etusijalla, niin täysin pää edellä seinään mennään lasten edun kanssa ja virnaomaisten tekemien toimintojen kanssa. Jos todellakin lasten etuja ajateltaisi ensin, niin lapsi tahtoo perheen pysyvän yhdessä, joka on heidän tahtonsa sijalla numero yksi.

Eräässä päiväkodissa tässä hiljan kyseltiin lapsilta että mitä he tahtoisivat, mikäli he saisivat pyytää mitä ikinä tahansa. Tuossa kyselyssä huomattiin, että lähes kaikki eronneet asuivat äitinsä luona ja heidän tahtonsa oli saada isä kotiin. Vetääkö hiljaiseksi? Minut vetää, koska Suomi on rikki ja sen arvot murskattu.

Lisäksi tilastototuuksia on vääristelty maahanmuuttajien rikollisuuden osalta, koska jos totuus paljastuisi, niin maahanmuuttajia alettaisiin suorastaan vihaamaan. Helsingin rautatieaseman seudulla vuonna 2003-2004 tapahtui yli 90% Helsingin rikoksista, joista yli 90% oli kahden etnisen jengin tekemiä, joista toinen oli somalijengi ja toinen kongolaisjengi. Että näin.

Suomea vaivaa kirjaimellisesti jumalattomuus ja itse omavoimaisesti hienojen lakivaliokuntien tekemät lakialoitteen ja säädökset ilman rukouksien voimaa. Näin syntyivät aluksi naispappeus, sitten hajosivat perheet, sitten kiellettiin synnistä puhuminen, tuotiin kirkkoon rock- ja pop viihde, sallittiin homous, homoperheet ja sitten lopuksi jopa homo- ja transvenstiittipapit. Kaikki tämä syötettiin kansalle hitaasti, portti portilta, kunnes kansa oli jo turta. Tähän on tultu ja rukoileva vanha Paasikiven presidenttipari kääntyy haudassaan häpeästä, kun Suomi ajaa laivansa karille. Se tässä Suomessa mättää ja siksi vanha likainen veri on laskettava pois ja haavahan tekee aina kipeää. Tästä syystä silti rukoilen Jumalaa, että anna miekkasi tulla Suomen veren vuodattajaksi, koska se miekka on lopulta kumminkin totuuden miekka.

 

Takaisin etusivulle

 
 
1.4.2010
 

Näin Pääsiäisen aikaan puhutaan paljon myös Torinon käärinliinoista

Daniel 8:9 Ja yhdestä niistä puhkesi esiin sarvi, alussa vähäpätöinen. Se kasvoi suuresti etelään päin ja itään päin ja Ihanaan maahan päin.

2. Tessalonikalaiskirje 2:6-10 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

Pidättäjä on morsian ja huomaatko kuinka hämmästyttävän samannäköiset ovat näiden kahden messiaan piirteet. Toinen on Jumalan poika, vapahtaja ja Rakkauden ruhtinas, jonka veri on koko maailman voimakkainta alkuainetta.
Toinen messias on saatanan poika, islamistisen maailman ruhtinas, eksyttäjä, valehtelija ja murhaaja, joka pilkkapuheillaan ja ihmeteoillaan villitsee maailman vihaamaan kristittyjä.

Tämä mies on aluksi laiton ja laittomaksi Jumalan edessä jääkin. Hänellä on vähäpätöinen ja pieni valta maailmassa mutta ilmestyttyään tämä saa mammuttimaiset mittasuhteet valheillaan ja julkisuudellaan esiintyen suurena marttyyrina, jonka USA ja Israel olivat yhdessä hänet ajaneet maan alle vuosikymmeneksi. Pian koko muslimimaailma kumartaa häntä etelästä pohjoiseen ja aina USA:sta Kiinaan saakka ylt´ympäri koko maailman ja heidän luku on 666.

 

Takaisin etusivulle

 
 
10.3.2010
 

Pedon ilmestyminen on nyt TODELLA lähellä

101-vuotiaalle kasvaa sarvet

IL 10.03.2010 08:31

101-vuotias kiinalaisnainen, Zhang Ruifang, havaitsi otsassaan viime vuonna kyhmyn. Nyt kyhmy on kasvanut jo kuuden senttimetrin mittaiseksi sarveksi.

– Emme kiinnittäneet asiaan silloin sen enempää huomiota. Nyt olemme huomanneet, että äitini otsalle olisi tulossa myös toinen sarvi toiselle puolelle otsaa, kertoo Ruifangin nuorin poika Zhang Guozheng.
Ruifang asuu maaseudulla eikä hänellä ole varaa sairaalahoitoon, mutta perhe vakuuttaa, että sarvista ei ole hänelle mitään haittaa.

Ruifangilla on seitsemän lasta. Kuusi poikaa ja yksi tyttö sekä hänellä on useita lapsenlapsia.

 

Takaisin etusivulle

 
 
5.3.2010
 

Nyt sen vahvistavat jo vaikutusvaltaisetkin

Viron suurlähettiläänä vuosina 1993-98 Moskovassa työskennellyt Mart Helme uskoo, että virolaisissa puolueissa, liikemiespiireissä ja virkamieskunnassa toimii melkoinen joukko Venäjän etua ajavia henkilöitä
Kuva: Risto Vuorinen / YLE

NÄKÖKULMA: Ex-suurlähettiläs Mart Helme: Venäjä valmistelee Baltian haltuunottoa

julkaistu ke klo 12:15, päivitetty eilen klo 09:12

Viron entinen Moskovan suurlähettiläs Mart Helme sanoo Venäjän laskuun toimivien virolaisten ja venäläisten agenttien valmistevan Viron sisäistä haltuunottoa. Sisältäpäin vaikuttamisen taktiikka on hänen mukaansa käynnissä kaikissa Venäjän ympärysvaltioissa. Suomi olisi Helmen mukaan Venäjän suunnitelmissa kuitenkin poikkeus.

Mart Helme työskenteli presidentti Lennart Meren nimittämänä Viron suurlähettiläänä Moskovassa vuosina 1993-98. Toimikautensa päätyttyä hän on keskittynyt lukuisissa lehtiartikkeleissaan ja parissa Venäjä-aiheisessa kirjassaan varoittamaan Venäjä-uhasta.

Itänaapurin tavoitteena on ollut ex-suurlähettilään mukaan jo vuosikymmenen ajan Viron, Latvian ja Liettuan sekä kaikkien muidenkin sen ympärillä olevien entisten neuvostotasavaltojen sisäinen valloitus.

Luovuutta ja vaalien valmistelua

Helme sanoo, että Venäjän federaatio pyrkii ottamaan vanhat neuvostoperheen jäsenet takaisin haltuunsa tietyllä kaavalla. Kaava otettiin täysmittaisesti käyttöön, kun Vladimir Putin tuli valtaan vuonna 2000. Sama kaava oli itse asiassa käytössä jo neuvostoaikana, kun KGB pyrki manipuloimaan eri valtioiden sisäpolitiikkaa.
– Kaavan mukaan luodaan omien vaikuttaja-agenttien ja Venäjän vaikutuspiirissä olevien kansalaisten verkosto. Verkoston toiminta suuntautuu niin, että Venäjän halu ja tahto sekä tavoitteet pystyttäisiin toteuttamaan kussakin valtiossa, kiteyttää Helme.

Mitään jäykkää ja yksityiskohtaista toimintakaavaa ei maiden sisäisissä valloituksissa hänen mukaansa kuitenkaan ole.
– Esimerkiksi vaalit ovat hyvä ajankohta toimia. Niitä pyritään käyttämään hyväksi niin, että Venäjän hyväksymät henkilöt ja miksipä ei myös Venäjän agentit, pääsisivät merkittävillä paikoille. Juuri vaaleja pidetään virstanpylväinä.

Venäjän lähetystö kuin pullataikina

– Kun puhkeaa esimerkiksi sisäpoliittinen skandaali, vaikkapa hallituskriisi, se käytetään heti hyväksi. Ne henkilöt aktivoidaan, jotka edustavat kulloisessakin kriisissä Venäjän pyrkimyksiä. Kun kriisi on ohi ja jos tavoitteet ovat onnistuneet, jätetään kyseiset henkilöt joksikin aikaa niinsanotusti ”jään päälle”, sanoo ex-suurlähettiläs.

Venäjän suurlähetystöt eri maissa ovat Helmen mukaan toimintakeskuksia. Jo suomettumiskaudelta tiedetään, että venäläiset diplomaatit kutoivat ystävyysverkostonsa ja käyttivät siihen kuuluneita ihmisiä hyväkseen.

Mart Helme kuitenkin huomauttaa, ettei hän väitä kaikkien Venäjän suurlähetystöjen kanssa tekemisissä olevien henkilöiden olevan agentteja tai epäilyttäviä yhteistoimintamiehiä.

Virossa vaikutusalttiiden ihmisten verkosto on joka tapauksessa Helmen mukaan hyvin laaja. Se ulottuu kaikkiin puolueisiin, liikemiespiireihin sekä valtion virkamieskuntaan.
– Virossa on käyty vuosikausia kovaa kamppailua siitä, ettei Venäjän lähetystö kasvaisi Tallinnassa kuin pullataikina. Silti diplomaattien ja vakoiluagenttien määrä Venäjän lähetystössä ja Venäjän valtiollisissa, puolivaltiollisissa ja myös yksityisissä organisaatioissa on niin suuri, että heidän onnistuu ennen pitkää selvittää Venäjää kiinnostavien, potentiaalisten henkilöiden taustat, tietää Helme.

Agenteiksi heikkouksien kautta

Mart Helmen tiedossa on, miten Venäjää kiinnostavat henkilöt pyritään saamaan työskentelemään itänaapurin hyväksi. Aluksi hänestä laaditaan henkilökuva, josta selviävät arjen työt ja toimet, kiinnostukset ja harrastukset sekä heikkoudet.
– Voi olla, että tuo ihminen on uhkapeluri tai alkoholisti, joka yrittää salata heikkouttaan. Henkilöllä saattaa olla rakastajatar tai taloudellisia vaikeuksia. Hän voi olla myös jonkin erityisalueen keräilijä. Tällaisten heikkouksien ja kiinnostusten kohteiden kautta tätä henkilöä lähestytään inhimillisellä tasolla ja muodostetaan pidemmälle menevä suhde. Näin se on tapahtunut aina ja sama kuvio toimii myös tänään.

Mart Helmen mukaan Venäjän tavoitteena on joka tapauksessa ympäröidä itsensä sen tavoitteita kuuntelevalla ja toteuttavilla valtioilla. Kremlillä ei kuitenkaan ole tarkkaa suunnitelmaa siitä, missä järjestyksessä muun muassa entiset neuvostomaat pyritään taivuttamaan Venäjän vasalleiksi.
– Tällä hetkellä maailman suurvaltioiden kriisialue on Lähi-Idässä, jolloin myös Venäjä on kiinnostunut juuri eteläisestä suunnasta. Tärkeimpiä maita Venäjälle ovat etelässä Georgia ja Ukraina, jossa Venäjän tavoitteet ovat kehittyneet viime aikoina hyvin suotuisasti, sanoo Helme.

Kansainvälinen kriisi voi muuttaa Baltian

Mitä tulee Baltiaan ja erityisesti Viroon, Helmen mukaan peli on monin verroin mutkikkaampaa – kiitos alueen valtioiden kuulumisen EU:hun ja NATOon. Nykytilanteessa ei juuri voi kuvitella Venäjän sotilaallista aggressiota Baltian maita vastaan. Sitä ei kuitenkaan voi sulkea pois tilanteessa, kun kansainvälisessä kentässä tapahtuu todella suurta.
– Kun maailmassa tapahtuu dramaattinen käänne, joka pakottaa suurvallatkin arvioimaan omat mahdollisuutensa uudelleen, voivat Baltian maat jäädä yksin. Niitä vastaan on silloin mahdollisuus käyttää myös voimatoimia. Nykytilanteessa sotilaallista aggressiota ei kuitenkaan kannata pelätä, Helme sanoo.

Helmen mukaan sotilaallisen painostuksen sijaan nyt käytetään sisäistä vaikuttamista sisäpolitiikan kääntämiseksi raiteille, joiden kautta Venäjä saa sisäpolitiikan hallintaansa.
– Silloin Viron johdossa ovat Venäjälle sopivat henkilöt ja poliittiset puolueet. Sitä kautta toteutuu Viron siirtyminen jälleen Venäjän haltuun.

Suomi – Euroopan Siperia

Mart Helmen mukaan Suomi on Venäjän suunnitelmissa suuri poikkeus. Hänen mukaansa on venäläispoliitikkojen yleinen arvio Suomen asemasta se, ettei esimerkiksi Viroa ja Suomea voi verrata mitenkään keskenään. Suomi on oma lukunsa.
– En halua loukata suomalaisia, mutta jo maantietellisesti Suomi on mukavammassa paikassa – sitä voisi kutsua vaikka Euroopan Siperiaksi. Eihän Suomesta lähde edes yhtään tietä suoraan minnekään. En voi kuvitellakaan, että Venäjä ryhtyisi Suomen takia heikentämään suhteitaan Euroopan Unionissa ja muissa kansainvälisissä piireissä. Ei siitä olisi minkäänlaista hyötyä, arvelee Helme.
– Suomi on kuitenkin Venäjälle kiinnostava kohde siinä mielessä, että suomalaisten päätöksentekijöiden kautta voisi Suomi jossain määrin edustaa Venäjän intressejä EU:ssa. Samoin kuin Venäjän on onnistunut saavuttaa tuo tavoite esimerkiksi Italiassa ja Saksassa, kiinnostaa Suomi edelleen Venäjää melkoisesti. Tämän tietävät Suomen poliitikot ja erikoisyksiköt. Silmät ja korvat pidetään taatusti avoimina.

Mart Helme kuuluu niihin Viron Venäjä-kriitikoihin, jotka ovat saaneet itäkauppaa käyvät liikemiespiirit arvioineen takajaloilleen. Muun muassa politiikasta suurliikemiehiksi ryhtyneet Viron ex-pääministerit Tiit Vähi ja Jüri Mõis ovat pitäneet jatkuvaa Venäjällä uhkailua Virolle vahingollisena. Myös Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves tyrmäsi jokin aika sitten arviot, joiden mukaan Venäjä uhkaisi NATO:on ja EU:hun kuuluvaa Viroa.

Äänioikeus ei-virolaisille oli virhe

Mart Helmen mukaan virolaiset liikemiespiirit ovat painostaneet poliitikkoja koko Viron uuden itsenäisyyden ajan. Venäjälle olisi annettava liikemiesten mukaan koko ajan myönnytyksiä. Pyritään tiettyihin helpotuksiin, erillissopimuksiin ja toimintavapauksiin Venäjälle suuntautuvassa kaupassa.
– Venäläiset muodostavat Virossa niin suuren äänestäjäkunnan, että jokaisen puolueen on kalasteltava tuon ryhmän ääniä. Kaikenkaikkiaan oli suuri virhe antaa ei-virolaisille äänioikeus paikallisvaaleissa. Nyt muun muassa Tallinnassa ja koko Itä-Virumaalla tapahtuva on seurausta siitä, että monista valtuustoista tuli heidän äänillään venäläisenemmistöisiä.
– Venäläis-enemmistöiset ja venäläishenkiset paikallisvaltuustot pyrkivät kaikin keinoin mitätöimään keskushallituksen päätökset. Se on sananmukaisesti Viron hajottamista, sanoo ex-suurlähettiläs Mart Helme, joka käyttää osasta maansa venäläisistä herkästi nimitystä ”viides kolonna”.

YLE Uutiset / Risto Vuorinen, Tartto

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |