Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
15.6.2011
 

Karhun raatelema rajapyykki III/236 ja kolmas kerta

Tein jutun tuossa loppuvuodesta 2010 karhun raatelemasta Suomen rajapyykistä:

Suomen itäisen rajan rajapyykki III/236 karhun kynsissä jo kolme kertaa

1990-luvun puolivälissä karhu taittoi Suomen rajamerkin nurin lähellä Niemijärveä Ilajalla, Ylä-Mononen kertoo. Lähellä oli tuolloin RKTL:n haaska, jossa oli nähty karhu käpälässään näädän raudat. Syynä menettelyyn saattoi näin ollen olla ”kiukku”. Samoihin aikoihin 1990-luvun puolivälissä karhu oli purrut sälöjä irti rajamerkistä III/236. Vuonna 2008 karhu kaatoi suomalaisen merkin, jossa oli sama numero. Tänäkin syksynä karhu tuhosi jostain syystä merkin III/236.


Karhu siis raateli rajapyykin jo viime syksynä. Sain lukijalta vihjeen ko. tapauksesta ja olin laittanut jo silloin tammikuussa lukijoille pyynnön mailata jos jollekulle tulee mieleen mitä tuo III/236 voisi tarkoittaa. Eilen sain vaikuttavan sähköpostin:


Hei!

Luin jutun karhun raatelemasta rajapylväästä. Minusta numerot 236 tarkoittavat päivämäärää eli 23.6. ja vuotta 11 (2011), kun lasketaan 2+3+6=11.

Yläpuolella oleva III voisi viitata kolmanteen rajan käyntiin.

Niin paljon säikähdin tuota lukua ja yhteensattumaa kolmannen kerran saman pylvään raatelemisesta, että toivon sydämestäni, että tuolla luvulla ei olisi antamaani merkitystä.

Nimimerkki ” Mie Karjalasta”

 

Takaisin