Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
24.7.2021
 

Rukoukset – Vastaako Jumala, kuuleeko Jumala ja miksi epäilemme?

Täytyy aloittaa tämä kirjoitus parilla kertomuksella, jonka Rauno Helppi kertoi minulle aikoinaan.

Eräs uskova mies oli saamassa elämänsä diilin joskus 70-luvulla ja tämän oli tarkoitus lentää Canadasta Chicagoon haastatteluun tai neuvotteluun. No hänellä oli uskomattoman huono aamu, yliluonnnollisen huono. Hänellä auto meni ensin rikki, eikä taksillakaan enää sitten ehtinyt lennolle. Se oli monimutkainen jono vastoinkäymisiä, joten en muista enää, kuinka se kaikki meni. Tapahtumaketju oli heti jo alkuunsa yliluonnollinen vastoinkäyminen.

Mutta joka tapauksessa hänen oli tarkoitus olla samana iltana perillä Chicagossa hotellissa ja seuraavana aamuna hän saattaisi rauhassa mennä kokoukseen. Toisin kävi siis… ja hän myöhästyi koneesta, kaikkensa yrittäneenä, rukoillen Jumalaa ja pyytäen apua mutta taivas oli hiljaa, eikä apuja näyttänyt tulevan mistään. Hän suuttui lopulta Jumalalle, koska ei ehtisi enää koneeseen.

No hän tutki aikatauluja ja lopulta löysi vaihtoehtoisen junamatkan, jolla hän ehkä juuri ja juuri ehtisi kokoukseen mutta se vaatisi nuokkumista junassa ja väsyneenä kokoukseen menoa. Niinpä hän hyppäsi junaan, kohti Chicagoa ja lähti sitten etsimään vapaata paikka, kun hän yhtäkkiä kuuli jonkun matkustajan matkaradiosta uutisia vakavasta lento-onnettomuudesta, jossa kaikki matkustajat saivat surmansa. Hän pysähtyi kuuntelemaan missä moinen oli tapahtunut ja yhtäkkiä tajusi, että se oli juuri se kone mihin hän kaikin tavoin oli pyrkinyt ja oli silloin siinä kohtaa vastoinkäymisten keskellä haukkunut Jumalaa ja näin kiittänyt tätä henkensä pelastamisesta. Noloa!

Noh, kaiken lisäksi hän ehti kokoukseen, eikä mitään muuta harmia tapahtunut, kuin että iltapäivällä kokouksen jälkeen kirjautui chicagolaiseen hotelliin hyvin nöyrä mies, tosin väsynyt, mutta hyvin nöyrä mies, joka ylisti Jumalaa ja sai valtavan opetuksen Isältä Jumalalta, jonka muistaa ikänsä ja jakaa tarinansa mm. tässä ja nyt.

Toinen tarina oli sellainen, että Raunolle tuli nainen pyytämään esirukousta lapsensa sairaudestaan paranemisen puolesta. Hänen 5-vuotias poikansa sairasti vakavaa leukemiaa ja oli sairaalassa. Rauno itsekin sanoi, että sydämessään tunsi tästä taakasta vapautumista ja että rukous varmasti kantaisi hedelmää. No niin tekikin, muttei sillä tavalla, kuin he kaikki siinä hetkessä olettivat. Lapsi nimittäin kuoli.

No tämä äiti romahti ja suuttui kaikkeen uskon elämään ja Jumalaan. Hän alkoi oikein aktiivisesti käydä haukkumassa eri paikoissa Jumalaa ja tämän julmuutta, väittäen tietenkin, ettei sellaista edes ole, koska jos olisi, niin ei mikään Jumala ole niin julma, että antaisi viattoman pojan kuolla. Hän näki siis kaiken hyvin itsekkäin silmin, kuten niin moni ateisti tekee tänäkin päivänä. Ovat joskus olleet jossain määrin uskossa mutta menettäneet oman pettymyksensä vuoksi uskon ja kääntyneet taistelemaan Jumalaa vastaan. Niin kävi myös tälle naiselle, joka vuosia tämän tapahtuman jälkeen pilkkasi ja haukkui uskovia ja Jumalaa.

Mutta eräänä yönä hän alkoi nähdä unta, joka toistui ja toistui useana yönä aika-ajoin. Hän näki synkän kapakan ja sen viimeisen hämyisen pöydän, jossa oli synkkä paha mies, joka poltti sikaria ja pelasi korttia. Nainen sai sydämeensä tuntemuksen, että tuo mies oli todella paatunut rikollinen ja pahuuden läpäisemä kadotettu sielu.

Kun tämä nainen oli jo viikkoja nähnyt tätä unta aika-ajoin, niin hän alkoi tunnistaa tuon pahan miehen piirteet kuolleeksi pojakseen. Vasta sitten Jumala avasi suunsa hänelle ja sanoi sydämeen sanat: ”niinpä, rakas lapseni, jos en olisi ottanut häntä pois, hän olisi tuossa vailla mitään toivoa mutta nyt hän on täällä luonani”. Tämän kuultuaan naista kohtasi toinen romahdus, pelastuksen romahdus. Voitte kuvitella!

Palatkaamme nyt sitten tähän päivään ja kerron mitä minulle on rukousten vuoksi tapahtunut. Minä johdin vielä 2013 melko isoa yritystä, vartiointiliikettä ja portsarifirmaa Helsingissä mutta voin pahoin, koska olen uskossa ja kartan syntiä. Mutta kun olet tuollaisessa asemassa, minä ymmärrän hyvin Jeesuksen sanat, kuinka rikas voisi päästä taivastenvaltakuntaan sisälle? Myy kaikki ja jaa ne köyhille. Miten minä sen voisin tehdä… en mitenkään. No sitten ei auttanut muu kuin rukoilla, niinhän Jeesuskin vastasi kysyjälle, miten minä voin päästä, johon Jeesus vastasi, että Jumala voi. Niinpä minä rukoilin sekä veljen Raunon ja veljen Jyrkin kanssa yhdessä asian puolesta ja mitä tapahtui. Rikolliset veivät ja kavalsivat minulta koko firman vuoden sisällä ja vuonna 2014 kesällä muutin täysin masentuneena tänne Länsi-Suomeen. Tämä oli Jumalan vastaus, enkä purnannut, koska olin tietoinen mitä minulle piti tapahtua ja se tapahtui. Kaikki meni!

Näiden tapahtumien jälkeen, olen aina ajatellut kaikista asioista niin, että tämä on tarkoitus, koska jos olen Jumalan oma, Herrani on Jeesus Kristus ja olen luvannut Herralle olla käytettävissä, niin mitä tahansa voi tapahtua muttei minun tarvitse olla peloissani. Raamattuun on kirjattu eri tavoin 366 kertaa lause ”älä pelkää” tai ”älkää peljätkö”, elikkä 365 kertaa +1 karkauspäivälle. Eikö ole ihmeellistä!?

Noh, minä olen täällä teatterissa harrastelija näyttelijä ja meillä sattui tänä vuonna tulemaan näytelmä, jonka ohjaaja yhtäkkiä muutti yhden pääosan esittäjän vaihdoksen vuoksi homoseksuaaliviritteiseksi. No en minä asiasta pitänyt, enkä voinut enää perääntyä, kun kauhukseni näin, mitä ohjaaja teki ja mihin suuntaan näytelmää oltiin viemässä. Minullekin oltiin laittamassa näytelmässä päähän sateenkaariotsapanta, sellainen venyvä hikinauha, jossa on nuo sateenkaarivärit. Se olisi ollut kuin pedon merkki olisi otsalla. Olin ahdistunut tietenkin ja syystäkin.

Noniin, siis jälleen kerran minä jouduin turvautumaan rukoukseen, sanoen painokkaasti Herrallemme, että älä pistä poikaasi häpeän keskelle ja saastaisten voimien keskelle. Tee mitä tahansa, jotta pääsen tästä pois tai jopa niin, että koko näytelmä saa minun puolestani kaatua.

No, pikkuhiljaa alkoi tapahtua. Ensin minun piti olla näytelmässä ns. ”kaappihomo” mutta sitten ohjaaja tajusi, etten halua, enkä tykkää yhtään asiasta. Hän muutti näytelmän ideaa ja vapautti minut siitä.

Pahinta oli kuitenkin se, että joutuisin silti pukemaan tämän hikinauhan päähäni melkein koko näytelmän ajaksi.

Mutta kun asuja alkoi tulla teatterille ja otin käteeni tuon hikipannan, laskin noiden värien lukumäärän, niin kappas, niitä olikin viisi. Yksi väri puuttui ja värien luku oli Jeesuksen armon luku, minun oma numeroni 5 joka näkyy etunimessänikin, J-armo, viisi kirjainta ja Jeesuksen armo. Olen syntynyt 15.5. ja syntymäpainonikin oli 5 kiloa 550 grammaa. Lukemattoman monta vitosta elämäni aikana olen saanut kokea ympärilläni. Tämäkin oli Jumalan vastaus, ei ne värit, vaan sydän ja Jumala tahtoi osoittaa, että anna mennä vaan poikani, ei haittaa.

Jos sinä olet siis antanut rukouksesi kuulua ylös Herralle, niin tärkein… eli toistan vielä sanan TÄRKEIN asia, on sydämesi vilpittömyys ja rehellisyys Pyhän Hengen sinut tutkiessa luuytimiäsi myöden.

Moni rukoilee lottovoittoja ja erilaisia parannushaluja, parempaa elämää jne. Minäkin tiesin mihin ryhdyin, kun Helsingissä runsauden keskellä lähdin rukoilemaan pelastukseni puolesta, enkä maallisen pärjäämisen puolesta. Mieti sinäkin aina se asia ensin, kuin Jeesus opetti meitä, ”älä tee niin kuin minä haluan, vaan tee kuin sinä haluat”.

Haluan palata Raunon tähän enismmäisen tarinan mieheen takaisin, koska haluan tehdä erään kysymyksen ja tarinalle toisen version. Mitä jos Jumala ei olisikaan päästänyt miestä ollenkaan Chicagoon, eikä lento-onnettomuuttakaan olisi ollut, vaan junakin olisi vielä hajonnut matkalle ja kaikki hänen yrityksensä päästä, olisi mennyt. Mutta silti tämä mies olisi koko matkan rukoillut, päästä minut sinne, päästä… ja itkenyt kun ei päässyt, vihoitellut Jumalalle ja kiukutellut. tajuamatta, että hänen koko sielunsa olisi mennyt, aivan kuten kakkostarinan naisella.

Mietin näitä asioita siksi näin, koska itse koin tarvetta rukoilla päästä turva-alan johtajan ja yhtiön omistajan paikalta pois, koska se näiversi sieluani pahasti. Entäpä siis jos tämä tarinan mies olisi joutunut työpaikkansa vuoksi eroon uskostaan ja pelastuksestaan ja Jumala siksi esti tämän pääsyn. Älkää siis kyseenalaistako Jumalan tekoja, vaan ymmärtäkää, että kävi niin tai näin, niin aina mennään Jumalan tahdon mukaan.

Kun me jotain pyydämme, niin toteutukoot ja tapahtukoon sinun tahtosi, niin maan päällä, kuin taivaissa! Tähän on hyvä turvata ja lukea Raamatusta, lepää sinä ja ota minun rauhani sydämeesi, iloiten Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa, tiedostaen TÄYSIN, että Hänellä on koko ajan kaikki langat kädessään. (Psalmi 91)

 

Takaisin etusivulle

 
 
23.7.2021
 

Matteus 24 varoitus Israelille ja Daniel 11. luku

On täysin selvää, että Matteus 24. luvun jakeiden 15-20 koskema varoitus osuu juutalaisten temppelinhävityspäivälle. Se on siksi selvää, koska Matteus jopa kirjoittaa heti perään jakeessa 21 näin:

Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

Tämän luulisi vahvistavan, ettei se päivä ole mikään sattuma, vaan se on nimenomaan temppelinhävityspäivä, Tisha Be Av kuun 9. päivä. Juutalaiset itse väistävät sitä päivää osumasta sapattiin, siirtämälle sitä aina sen mukaan, jos se sattumalta osuu sapatille. Tämähän ei mitään auta, vaan se päivä on Jumalan tiedossa, eikä muuksi muutu, vaikka ihmiset tekisivät mitä tahansa.

Tuona päivänä on siis tapahtunut kaikki kauheudet jotka koskee Juutalaisia, jopa natsien lopullinen ratkaisu tapahtui tuona samana päivänä, eikä siis pelkästään temppelit tuhoutuneet tuona vuoden päivänä.

Tisha Be Av joka tapauksessa osuu aina vuodenajalla kesälle mutta sen sapattiosuma on aina seurattava erikseen.

Alla olen tehnyt hieman taustaa aiheesta. Luehan nyt vain mielenkiinnolla, en ala sen enempää spekuloimaan. Toivon vain, että tämä herättäisi sinut miettimään ja laskeskelemaan asioita.

Tässä jälkikäteen huomasin, että tuon päällikön, (kuka lie sitten onkin) teltta vois hyvin olla vastarannallakin, Egyptin puolella, mikäli ihana vuori tarkoittaisi Siinain vuorta. Samaa tukisi Egyptin joukkojen tulo vastarannalle, kun Mooses jakoi meren kahtia. Joka tapauksessa peto seisoo silloin Pyhällä paikalla ja julistaa jumaluuttaan.

Kehotan erityisesti lukemaan Daniel 11. lukua sillä silmällä mitä nyt juuri tapahtuu tälläkin hetkellä, ketkä liittoutuu ja ketkä mahdollisesti sotii keskenään.

Mutta joka tapauksessa tässä haluan muistuttaa, että jonkin yhden suuren ”antikristuksen” yksivaltiudesta ei lopunaikana ole kysymys. Sellaista ei kannata odottaa tapahtuvaksi, koska sotaa on oleva loppuun saakka, päättyen Harmageddoniin ja Jeesuksen näkyvään paluuseen.

 

Takaisin etusivulle

 
 
21.7.2021
 

Tässä on minun näkemykseni ihmisrotujen ongelmista:

On siis melko turhauttavaa nähdä ihmisiä mellakoimassa niin asian puolesta, kuin vastaankin ja väittää, että ollaan jollain tavalla hyvällä asialla, vaikka autot palaa, ristit palaa ja ihmisiä muilutetaan, ryöstetään, raiskataan vain etnisten geenien vuoksi. Kuitenkaan heistä ei kukaan ole puhdasverinen. Varsinkin minua ihmetyttää suuresti, kun USA:ssa näkee värilliseksi luokiteltuja ihmisiä, kutsumassa itseään mustaksi väestöksi ja he BLM:n nimissä pahoinpitelee väestöä, jonka he luokittelevat valkoisiksi, vaikka heissä saattaa olla loppupeleissä kummassakin yhtä paljon valkoista, kuin mustaakin verta. Silti he kumpikin juoksevat asiallaan pelkän rasismin vuoksi. He vain valitsevat puolensa tai ”katsovat koiraa karvoihin” ja alkavat sitten lyödä tätä. Hitlerkin aikoinaan väitettiin olleen osin juutalaista syntyperää. Niin olen minäkin osin, enkä minäkään ole juuri ajatuksia asialle uhrannut saati väittänyt olevani jotain puhtaampaa ja hienompaa. Jos minä olen oksastettu Kristuksessa Jeesuksessa jaloon öljypuuhun, Israelin kansaan, niin se riittää minulle hyvin!

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
19.7.2021
 

George Floyd muistomerkki tuhoutui täysin salaman iskusta

Ohiossa oli pystytetty valtava seinän kokoinen muistomonumentti George Floydille, joka oli siis poliisin kiinniottotilanteessa joutunut virkavallan koviin otteisiin.

Floydhan oli pitkän rikosrekisterin omaava narkomaani, väkivaltainen taparikollinen ja tapahtumahetkellä tämä oli vielä niin kovien aineiden vaikutuksessa, että hänen ei voisi edes olla enää hengissä siinä tilanteessa. Patologitkin todistivat tämän. Mutta koska kukaan ei uskaltanut panna vastaan, kun tehtiin oikeusmurha virkaa tehnyttä poliisia vastaan ja nostettiin syyte, niin oikeus tuomitsi tämän lopulta murhana.

Poliisia työssään ei yksinkertaisesti mitenkään voisi edes tuomita murhasta, koska hän tekee vain työtään ja murhan tunnusmerkki on selkeä harkittu tahallisuus.

Kaiken lisäksi BLM aate ei saa aikaan mitään muuta kuin pahuutta, murhia, ryöstöjä, pahoinpitelyitä, raiskauksia ja rasismia valkoista väestöä kohtaan.

Jumala itse puuttui Ohiossa ja näytti kaikille mitä mieltä Hän itse on tästä mieltä:

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2021/07/14/george-floyd-mural-toledo-crumbles-after-possible-lightning-strike/7963155002/

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
11.7.2021
 

Hups, vallan meinasi unohtua huomiselle yks asia

Huomenna on siis se yhden tavan laskenta päätöksessään, elikkä jos omerin laskenta tulkitaan niin, että ensin lasketaan pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä seitsemän viikkoa… ja sitten 50 päivää, niin se osuu tänä vuonna huomiselle 12.7. maanantaille. Huomenna voi siis odottaa tämän kaavan mukaisesti myös ylösottoa mahdolliseksi ja kun Olav Rodgen näyssä puhutaan kellon olevan sillä hetkellä Norjassa 9 aikaan aamulla, niin se on meillä siis 10 aamulla. Näin!

 

Takaisin etusivulle

 
 
2.7.2021
 

Aika monta asiaa pyörii ympärillämme

Kyllä näyttää siltä, että apokalyptiset ajat ovat ihan ovella. Ei olisi arvannut 2014 vielä mitä kaikkea tämä tuo tullessaan ja mihin tämä voisi vielä kehittyä. Esimerkiksi nuo valtavat helteet mitkää tuolla USA:n ja Canadan rannikoilla jyllää, alueilla, jotka ovat tunnetusti vapaamielisiä liberaalipolitiikkaa harrastavia demokraattisten alueita. Jumalan vitsaus osuu siis suoraan sinne mihin pitääkin, Suomi ei jää siitä paitsi. Maamme on niin liberalisoitunut, että se on sallinut homoliitot ja abortit aikaa sitten ja hyljännyt kaiken, minkä se Jumalalta oppi sotien aikana. Tämä maa kaivaa siis verta nenästään, samoin koko Euroopan alue, jotka ovat tähän lähteneet.

Entäpä siis Korona, josta on paljon puhuttu. Toin meille videon tänne, jossa on profetiaa jo vuodelta 2014 koronasta, nimellä oikein mainittuna. Kaiken huipuksi tämä henkilö sanoo videolla syyt ja tarkoitusperät, mihin tämä johtaa ja miksi sen on tarkoitus mennä näin.

Maailman eliitti haluaa perustaa maailman uudelleen, kuin jumala konsanaan ja saada se kokonaan muutamien yritysten haltuun. Kymmensarvinen peto syntyy.

Me puhuimme tästä jo vuosia sitten, ettei kymmensarvinen peto voisi syntyä maista, vaan yhdistyksistä tai yrityksista. Niinpä tuo jälkimmäinen vaihtoehto taisi osua oikeaan.

Tulee kymmenen yrityksen liitto, jotka yksin omistaa kaiken mitä maailmassa on.

Valtiot jäävät olemaan mutta todellinen johto on siirtynyt jo vuosia sitten globaaleille yrityksille, jotka ovat paisuneet suuremmiksi kuin edes käsitämme.

Korona on siis se väline, jolla aletaan ihmisiä harventaa ja siksi liitto näyttää erityisen saatanalliselta.

Juttelin tuossa aamulla kahden ihmisen kanssa, joille kummallekin on istutettu foliohattua päähän. He ovat hyljeksittyjä jopa omissa perheissään, koska he eivät usko koronan olevan muuta kuin suuri petos ja pahempi kuin mikään koskaan aiemmin. Ihmisiä tulee pian kuolemaan kuin kärpäsiä veritulppiin.

Juttelimme myös siitä, että urheilijat, varsinkin huipputasolla, ovat olleet oikein loistava koekenttä erilaisiin rokotevalmisteisiin. Heille on helppo syöttää tiettyjä aineita heidän sitä käsittämättä dopingpelon vuoksi. Siitä syystä nuoria ihmisiä kuolee sydänperäisiin ongelmiin.

Nyt hiljattain on käynyt niin, että mm. British Airways rokotti pilottinsa tässä vuoden mittaan ja nyt näiden pilottien keskuudessa on käynyt niin, että heistä rokotetuista kuusi on jo kuollut veritulppaan sydämessä. Ilmakehässä kehomme laajenee ja mehän tiedämme että pitkillä lennoilla veritulppariski nousee todella paljon. Nyt on käynyt niin, että British Airways etsii rokottamattomia pilotteja pitkille lennoille. Homma siis karkaa just kohta käsistä…

USA:ssa puolestaan 4. heinäkuuta lähestyy ja siellä paineet kasvaa. New Yorkissakin huomattiin, että heidän presidentin vaalien äänestysprosentti oli 110% kun se normaalisti on sen 70% kuten muissakin länsimaissa. Se selittää jo paljon. Amerikka on aivan tuhon kynnyksellä, kestääkö se enää yhtäkään kuukautta, saati kuukausia.

Israelin on myös todella aivan pakko reagoida suurella voimalla Iranin edesottamuksiin. Siellä Hamas lähettelee jatkuvasti erilaisia Iranin niille toimittamia tuhovälineitä, droneja ja muita ohjattavia raketteja. IDF on jo reagoinut voimalla sekä Syyriassa että Libanonissa, josta näitä ohjuksia on ammuskeltu.

Mietinkin siis lähinnä sitä, että ollaanko astumassa nyt apokalyptiseen aikaan, vai meneekö tämä vielä pahemmaksi? Vaikeaa kuvitella, että menisi enää tästä pelottavampaan suuntaan, ellei sitten Venäjä tässä ala uhkailla Suomen olemassaoloa ja EU:a oikeen kunnolla. Onhan siellä Mustalla Merelläkin ainekset suurempaankin konfliktiin.

Itse näen asiaa yleensä aina Raamatun valossa ja haluaisin aina liittää ensimmäisenä juuri Jumalan sanan toimivuuden, etenkin, kun kyse on äärimmäisen suurista ja vakavista asioista. Tiettyjen parametrien on toimittava, jotta apokalyptiset ajat voivat alkaa. Tosin osa niistä on meille melko tulkinnanvaraisia ja vaikeaselkoisia.

Ensinnäkin jo siksi, koska itse näen tempauksien määränä kaksi kappaletta. Ensimmäinen morsiamen tempaus kuin ”varas yöllä” ja kuin ”kaksi miestä makasi sängyllä toinen otetaan ja toinen jätetään”, hiljaa ja varkain.

Toinen tempaus taas olisi se häävieraiden tempaus, johon kuuluu neitsyiden vertaus, jossa viisi viisasta ja viisi tyhmää menivät tien varteen odottamaan hääparia, jotta hekin pääsisivät hääjuhlaan… jne. Mutta yösydännä kuului huuto, ”ylkä tulee”, jolloin he alkoivat laittaa lamppujaan kuntoon. Siis varashan ei tietenkään pihalla pidä meteliä tullessaan, eikä varas anna kenenkään herätä käytyään talossa. Huuto siis ei ole ”varas tulee” huuto, vaan ”ylkä tulee” hyvin selvästi ja näkyvällä tavalla, johon ihmiset heräävät, että nyt se tulee.

Tempauksia on siis kaksi ja se tekee meille morsiamen tempauksen profetoimisen lähes mahdottomaksi, vaikkakin Aamos 3:7 selvästi sanoo, ettei Herra tee mitään, ellei ensin ilmoita siitä palvelijoilleen profeetoille. Niinpä kyllä monikin sen päivän takuulla tulee ennakkoon tietämään. Mutta onko se hetki nyt, se on tällä hetkellä hyvin vaikeaa määritellä.

Tule Herra Jeesus, tämä tuska ja odottaminen alkaa olla minulle ainakin jo yliajalla ja reilusti.

 

Takaisin etusivulle

 
 
30.6.2021
 

Kädestä suuhun

Tuntuuko sinusta hyvä sisar tai veli, että elämäsi on mahdotonta ja kaikki mikä tulee, se menee saman tien, eikä elämällesi kerry mitään maan päällä? Onko tuttua?! ON!

Älä silti huoli, koska Raamattu ei opeta keräämään sen enempää mammonaa, kuin rakentamaan mitään edes hätävaralle. Raamattu sanoo varsin suorasanaisesti monilla esimerkeillä, kuinka Herra itse pitää meistä huolen, älkääkä mitään täällä itsellenne rakentako. Autuas on se, joka turvaa vain Herraan!

Tunnetko siis turhaan huonoa omaatuntoa, koska et ole selvästikään yhteiskuntakelvollinen, koska sinulla on tilin saldo aina plus miinus paikkeilla. Koskaan ei mitään jää, eikä mihinkään pysty edes pientäkään säästämään. Katsos kun Jumala sanoi jo Moosekselle, että se ruoka minkä hän antaa, se ei pitkään säily. Mannaa he saivat Taivaasta ja kun he sitä varastoivat, niin se oli heti pian jo pilalla. Mutta he saivat joka päivä annoksensa elintarpeisiinsa.

No mitä pahaa sitten on rakentaa taloja ja säästää vaikkapa moottoripyörään? No ei sinänsä äkkipäältä mitään mutta sepäs siinä on, että säästätkö sinä itsellesi turhuutta, jos voit antaa sen niille, joilla mitään ei ole. Se pikkuhiljuaa nävertää sisimpääsi ja paaduttaa sydämen luulemaan, että Jumala on antanut sinulle tämän kaiken, siunaa sinua mammonalla koska olet niin hyvä ihminen. Alat kuuntelemaan lihasi halua ja empatiasi katoaa.

Nyt kun itse olen saanut maistaa kumpaakin elämänlaatua, niin osaan ymmärtää kumpaakin tietä varsiin hyvin. Lihamme alkaa valehdella hyvin mielellään meille, että me ansaitsemme jotain, kuten vanhassa testamentissa oli joillain juutalaisilla osana olla rikas koska oli tehnyt Jumalan tahdon. Me emme elä enää vanhassa liitossa, vaan armon liitossa. Me emme ansaitse teoillamme mitään muuta kuin kuoleman ja saamme olla todella nöyrää tyttöä ja poikaa, koska meille on annettu armo. Armossa me olemme jo kaiken saaneet, joten mammonaa ja kesäautoja emme todellakaan enää sen päälle ansaitse.

Kerätkäämme kaikki mammona Taivaaseen ja eläkäämme hyvällä omalla tunnolla kädestä suuhun pieninä palasina, älkäkäämme mitään jättäkö tähteelle. Eläkäämme joka päivä, niin kuin se olisi viimeisemme, tiedostaen, että Jumalamme näkee ja tietää tilanteemme. Laskut on maksettava, vuokrat on hoidettava ja ruokaa on ostettava. Mutta älkäämme elatuksestamme murehtiko.

Eräänä jouluaaton aattona minulla näytti tulevan todella kuiva Joulu. Tililläni ei ollut enää mitään ja ei ollut ruokaakaan kaapissa, kuin juuri sen verran, etten nälkään kuolisi. Sitten soi ovikello jota soitti silloinen vuokraisäntäni vaimoineen, jotka olivat tunnetusti aina kitsaita, kuin mitkä roopeankat. He tiesivät tilanteeni, koska olin sen heille kertonut. Siinä he seisoivat minun ovella viiden ison ruokakassin kanssa toivottelemassa hyvää Joulua. Siinä oli kaikkea paljon enemmän kuin osasin kuvitellakaan itse ostaa, vaikka olis edes ollu rahaa millä ostaa.

Se Joulu jäi niin hyvin mieleen, kuinka Jumala hoitaa jopa raharikkaan paatuneen ja ahneen sydämen kautta omilleen yltäkyllin. Jumala oli heitä koskettanut erikoisella tavalla.

Älkäämme siis murehtiko elannostamme, vaan eletään kädestä suuhun, kuten teemmekin.

-jarmo-

 

Takaisin etusivulle

 
 
29.6.2021
 

Ensimmäiset pasunat iskee

Kuten huomaatte, alla olevassa kuvassa tällä hetkellä on kuin ensimmäisen pasunan kaltainen tilanne ja kenelle osoitettu? Huomaatte varmaan, että kyse on kolmanneksesta maata ja nimenomaan demokraattisille valtioille annettu vitsaus ja repuplikaaninen ja ns. raamattualue on vitsauksen ulkopuolella.

No mitäs sitten siellä ilmestyskirjassa taas lukikaan? Ensimmäinen pasuuna osoittaa vitsauksensa ilmaan. Meillä on jo ollut uutisia jättirakeista jne. ja nyt sitten nämä helteet: Ilm. 8:7 Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

Jumalaton ja moraalitoin USA on saanut valtavat helteet osakseen ja kuten huomaatte, niin nimenomaan HLBT suvaitsevainen Massaschuhettesin alue, Boston koillisessa Amerikassa ja samoin luoteisessa Washingtonin osavaltio, elikkä Seatle/Portlandin BLM myönteinen alue on pahoin helteiden vankina. Tässä voisi ylösottoakin odotella, jos tämä tästä vielä pahenee.

Toinen pasunahan on suunnattu meriin ja kolmas maahan ja vesilähteisiin. Haluan huomauttaa vielä, että nämä pasuunat koskettavat 1/3 osaa maata, merta ja ilmaa mutta kun maljoja aletaan kaataa, niin ne menevät ns. ”pohjanmaan kautta” elikkä ne lasketaan täytenä. Tämän eron voit itsekin lukea Raamatusta ja samalla todeta että siellä on samassa järjestyksessa maljat, ensin ilmasto, eli helle, sitten tulee malja mereen ja lopuksi malja maahan, jokiin ja vesilähteisiin. Voi siis hyvin olla, että tämä on alkua… edellyttää nyt tietenkin morsiamen lähtöä ensin, sekä Israelin rauhaa ja pedon ilmestymistä. Petokin on niin merkillinen asia, ettei sitä noin vain monikaan osaa edes bongata, ennen kuin se itse julistaa jumaluuttaan keskellä Jerusalemia. Sitten vasta viimeisestkin tajuaa, kuka ja mikä.

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |