Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
21.9.2019
 

Mennään suoraan asian ytimeen – Jeesuksen odottaminen

Ajatteles kun rukoilijat läpi kahden vuosituhannen ovat jo ennen ristinkuolemaa kysyneet Herralta, että milloin sinä sitten tulet takaisin. Ei Jeesus voinut sanoa, että en ainakaan teidän aikananne vielä, koska ne sanat olisivat edelleen Raamatussa ”blokkaamassa” Jeesuksen tulemista.

Sen sijaan Jeesus sanoi viisaasti, ettei ole teidän asianne tietää ajoista, eikä määrähetkistä, mutta jätti kuitenkin sanomatta sen, että silti tulee vielä hyvinkin jonkun asiaksi tietää. Siksi hän sanoi useaan kertaan, että valvokaa, älkääkä antako kenenkään eksyttää teitä, vaan valvokaa aina ja kaikkina aikoina.

Ajatteles sitten, jos oikein hartaasti vaikkapa joku aikansa rukoilija syvällä keskiajalla olisi rukoillut ja paastonnut ja rukoillut ja paastoamalla paastonnut ja vannonut, etten ole milläskään, kunhan tietäisin. Sitten Jeesus olisi sanonut, ettei vielä sukupolviin, kuten hän ilmaisi asian Danielille. Miten kävisi sen odottamisen?

Isoisäni oli palavasti valvova Jeesuksen paluun odottaja. Hän kuoli 1994 saamatta tietää, vaikka näki toisen maailmansodan, Israelin syntymän, kirjakääröjen löytymisen ja kuuden päivän sodan jne. Hän ei tiennyt, ettei ole hänen asiansa tietää, vaan ymmärsi että niinkin voisi olla.

Nykyään varsinkin pilkkaajat kyselevät, että olenko saanut näyssä tai unessa tietää… Jeesuksen odottaminen ei ole profetoitavissa, ennen kuin sen aika tulee. Ei Pyhä Henki voi antaa vaikkapa vuonna 1994 profetiaa, että tulen kyllä sinun aikanasi mutta vasta sitten vuonna 2020, koska siihen loppuisi valvominen kuin seinään. Sen sijaan Jeesus profetoi tuosta sukupolvesta, jonka asiaksi tämä kaikki tosiaan tulee ja se tapahtui 1948 jonka sukupolvi ei poistu. Äitini syntyi 1941 ja hän odottaa sitä päivää edelleen elossa.

Omerin laskeminen puolestaan on siitä kivaa, että sen voi tehdä joka vuosi, koska se on aitoa odottamista, samoin kuin kaikki muukin aikain merkit ym.

Mutta se tosiasia, että Pyhä Henki ilmoittaisi päivämäärän, niin vastaan siihen näin: uskon ja tiedän sen tapahtuvan, kun aika on tullut, se oikea aika! (Aamos 3:7) Herra, Herra ei tee mitään ilmoittamatta siitä ensin palvelijoilleen profeetoille. Tämä on Jumalan sana ja turha on saivarrella ”siitä päivästä, josta ei tiedä edes poika” koska sillä päivällä ei mitään tekemistä Jeesuksen paluun päivän kanssa.

Uskon siis, että syy näihin lauseisiin, ”ei ole teidän asianne tietää päivämääristä”, se pitää kutinsa kyllä tietysti mutta haastaa älykkyytemme myös ymmärtämään, että sen pitää olla sopusoinnussa Jeesuksen lupauksen kanssa ”valvokaa, sillä minä tule pian”. On siis olemassa se sukupolvi, joka lähti elämään ennen vuotta 1948 kun Israel itsenäistyi.

 

Takaisin etusivulle

 
 
20.9.2019
 

Naissankarit tulivat, mutta mitä sitten?

Tämä ei ehkä kuulu tänne pelastussanomaan mutta kerron tämän omana johtopäättelynä sille, miten maailma ohjaa itseään. Anteeksi jo valmiiksi, jos ette kaikki kestä lukea tätä.

Elikkä taustalla piilee johtoajatus siitä, että kun joku tekee itsestään ”numeron” ja saa sen läpi, esimerkiksi muodilla, ulkonäöllä ja omintakeisella saavutuksella, niin muut alkavat matkia sitä, päästäkeen mukaan tuohon ”ihanuuteen” osalliseksi.

Tämän jälkeen tuo alkuperäinen ei missään nimessä halua enää olla sellainen kuin se maailman veti mukanaan, vaan muuttaa jälleen jotain, ollakseen narsistimaisesti aina parempi muita. Näin maailmassa hommat toimii kovin usein, mikään ei riitä, vaikka sen saavuttaisi.

Nyt asiaan: Siis me olemme nähneet jo kolme vuosikymmentä, kuinka naiset tulevat miesten rinnalle ja mieluummin vähän ohikin. Maailma on luonut naissankareita, jopa Tuntematon sotilas elokuvaan haluttiin naisia sankareina sotimaan, vaan ei mennyt vielä onneksi siihen. Kaikki ymmärtää, että kotirintamalla naisilla oli eri puuhat ja ne ei tosiaan olleet väheksyttäviä. Mutta tämä nyky-feministinen maailma haluaa nähdä naiset suurina sankareina, kun samaan aikaan miehistä tehdään naismaisia kotihenkiä.

Sankaruuteen valitettavasti kuuluu myös uhrautuminen ja kärsimys. Epäilenpä siis vahvasti, että kohta eräs naisasialiikehdintä alkaa karsastaa sitä, että naiset joutuvat niin fiktiivisissä elokuvissa, kuin reaalimaailmassa ottamaan myös sen vastaan, minkä sen luonnollinen alkuperäinen otti. Se kuoli ja kärsi noiden tekojen seurauksista.

Feministiliike on pukenut nykymaailman elokuvien sankareiksi ja tietokonepeli-, että jopa historiankin reaalimaailmassa samoin, antamalla yhteiskunnalle illusiomainen vääristelty kuva. Se jatkuvasti koittaa vääristellä historiaa ja näyttää nuorille, että maailmassa oli myös naisia suurina sotureina ja sankareina.

Mutta kun se näin tekee, ympyrä alkaa pikku hiljaa sulkeutua, valhe ja totuus tekevät omat tehtävänsä kuulijoissa ja katselijoissa. Se ei olekaan enää niin kivaa, kun rintamalla naisia kaatuu ja he pelkäävät sekä kärsivät siellä. Samoin he näkevät elokuvissa, kuinka heidän luomiaan sankarinaisia käsitellään kaltoin pahojen miesten toimesta. Kohta se kääntyy heitä itseään vastaan… elokuvissa olevat 50kg mannekiinit eivät ole muutenkaan uskottavia hakkaamassa puoltatusinaa 100 kiloisia raavaita miehiä, ottaen siinä sitten itsekin hieman hittiä. Se ei ole oikeen uskottavaa, kun 100kg iso ukko lyö olan takaa puolta kevyempää naista, joka ei sitten muka ole moksiskaan, vaan hutkii muina naisina ”karatella” nämä kaikki isot ukkelit tajuttomiksi. Tarkoitan vain sitä sillä, että toinen pää tulee vastaan, ei sellainen luonnottomuus voi jatkua kauaa. Paljon uskottavampaa se on kun Arnold Schwarzenegger hakkaa 100 kiloisia ukkoja nippuun, vaikka kuinka monta. Eikä ole yhtään kumaa, jos Arnold ei menekään tajuttomaksi sojenkaan miesten lyönneistä. Jos tätä nyt millään muotoa luonnolliseksi voi kutsua. Puhun tässä vain lainalaisuuksista.

He tulevat vaatimaan pian, ettei naisia saa sillä tavalla kohdella elokuvissa, saati oikeasti kun heidät pannaan tosi paikan eteen. Tosi paikka kun ei ole tosi paikka, ennen kuin nämä uhkakuvat toteutuvat. Tulee huono paikka Hollywoodille, kun elokuvia on hankala kaupata, jos niissä yritetään väkisin huijata katsojia ja pitää heitä ihan tyhminä.

Tosimaalimassa taas, esimerkiksi ISIS-äidit/naiset siellä… heillä saattaa olla valheellisten tarinoiden takana vielä rankka tosiasia, kun nyt tämä auvoinen kuva kiltistä äidistä, joka joutui olosuhteiden pakottamina sinne missä ovat. Totuus kuitenkin kummittelee ja pian valkenee, että he olivat monesti vielä pahempia murhaajia, kuin ne miehet siellä. Naisasian julkikuva ei siedä sitä, että naisista tehty kiiltokuva menee sotkuiseksi ja realisoituu. Se tulee vaatimaan varmasti muutosta tähän kaikkeen… elikkä vääristää totuutta lisää, jos suinkin.

Elikkä palaan alkuperäiseen ajatelmaan, joten kun sitten saavuttaa jotain, jota ei todellisuudessa itse ole, niin se ei ollutkaan enää niin kivaa ja sitten pitää taas vaihtaa jotain, jotta itsevilpin visio pysyisi itselleen edullisena. Ehkä pahimpia tällaisia ovat ne, jotka ovat leikelleet itsensä naisista miehiksi ja päin vastoin.

Elämä jatkuu valheen kierteessä ja keinot sen mukaisia… sitä minä tällä haen. Miksi naiset haluavat olla miehiä, mustatkin haluavat olla valkoisia ja jopa ateistit sydämessään uskovia. He kiistävät kaiken valheilla, elleivät ole alistuneet Jumalan tahdon alle. Kaikki siis johtuu siitä, että Jumala loi miehen kuvakseen, Adamin ja jokaisen luodun on alistuttava sille tosi asialle tai taisteltava Jumalaa vastaan valheilla.

No mutta kuten jo sanoin, tämä ei liity pelastussanoman keskeisiin aiheisiin, muuten kuin että tämä on maailman hullutusta ja sen syntiin vajoamista kaikki. Roolit halutaan sekaisin… naisista halutaan miehiä ja päin vastoin.

Tule Herra Jeesus!

 

Takaisin etusivulle

 
 
18.9.2019
 

Onko armo kaikille tasapuolisesti sama?

Minua on uskoontuloni alusta saakka puhuttanut armon oikeudenmukaisuus kaikkien ihmisten kesken ja kuten olette huomanneet, niin puhun usein siitä, kun maailman ajoissa aina on kaiken ikäisiä ja kaiken taustaisia ihmisiä, puhumattakaan heidän vaihtuvista elämän tilanteista. Miten siis voisi olla mahdollista, että armo ja sen ottamiseen saatavat tilaisuudet olisivat kaikille tasapuoliset?

Minua kuitenkin puhutti erään sananjulistajan sanat, ”olin ennen ateisti ja nyt saan kiittää Jeesusta Kristusta, että olen saanut tulla uskoon ja joudun erityisesti kiittämään siitä, että sain tulla uskoon, ennen kuin Jeesus palaa”.

Tässä lauserakennelmassa on paljon asiaa pohdittavaksi. Ensinnäkin, jos tosiaan Jeesus olisi tullut ennen vuotta 2006 kesää, niin minä todennäköisesti en olisikaan armon piirissä, vaikka uskoinkin Herraan ja luomiseen jne. Mutta entäpä sinä? Jos Jeesus olisi tullut ennen vuotta 2006

Niinpä! Huomaatkos, että elämme koko ajan armonajassa, vaikka me huudamme kurkku käheänä, että tule jo Herra Jeesus.

Raamattu sanoo, että Herra tulee juuri oikeaan aikaan… joten maailman täytyy asettua siihen aikaan ensin. Mikä se aika sitten on, niin tänään pysähdyin sitä paremmin miettimään. Pohjana mietinnölleni oli juuri se sama, mikä minua on puhuttanut aina, ihmisiä on jatkuvasti eri ikäisiä, erilaisissa elämänvaiheissa ja taustoissa. Maailman on siis muututtava sellaiseen aikaan, missä kaikki tuo 7-vuotinen elonkorjuu olisi tasapuolisesti mahdollista toteuttaa.

Raamattu vihjaisee myös vakavan lauseen, että pahuus lisääntyy ja rakkaus katoaa. Ihmiset siis asettuvat siihen tilanteeseen, jossa luste voidaan sitoa kimppuihin, jotta nisuvilja voitaisiin korjata, ettei elonleikkuumiehet vahingossa nyhtäisi lustetta mukaansa. Siinä vertauskuvassahan käskettiin odottamaan sitä oikeaa aikaa, jolloin lusteen hedelmättömyys tulisi näkyville, elikkä oikea aika jossa tämä näyttäsisi mikä on miehiään.

Maailman on siis luisuttava tilanteeseen, jossa selvästi on näkyvillä hyvä ja paha. Vain tällä tavalla maailma saadaan siihen kuvaavaan tilanteeseen, jossa Jeesus hakee omansa juuri oikealla hetkellä.

Kun olen puhunut myös siitä, kun tulkitsen 3. Mooses 23:15-17 jakeet myös morsiamen luvuksi, samoin kuin luen Getsemanen puutarhassa Jeesuksen itsensä tekemän erottelun morsiamen luvuksi, kuin myös Mooseksen vakoojatilanteen siksi samaksi erotusluvuksi. Tämä minulle myös valkeni eilen, kun eräässä saarnassa Pekka Reinikainen ilmoitti hassuja lukuja uskovista. Hän sanoi, että Suomi on hyljännyt Jumalan ja siirtynyt täysin pakana-ateistisyyteen ja vaikka Suomessa onkin 80% kirkoissa, he eivät ole uskossa ja vain 5% tuosta määrästä olisi uskossa. Samaan aikaan Kaukoidässä, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa ihmiset kääntyvät sankoin joukoin Kristilliseen uskoon. Monissa maissa Kristillisyyttä on jo 5% muusta uskonnosta erotettuina. Jännää… sama prosenttimäärä, joka vastaa samoja lukuja 3. Mooseksen 23. luvun lestyjen jauhojen suhdeluvun kanssa, 1:20 = 5%. Tämäkin viittaa oikean ajan olevan juuri tällä hetkellä edessämme.

Miksi sitten Getsemanen puutarhan ja Mooseksen vakoojien luvut eroavat tästä? Siihen on parikin mahdollista selitystä. Ensinnäkin opetuslapsia oli kokonaisuudessaan 72, joista valittiin nuo 12. ja joista ne kolme. Suhde on taas 5%. Toisekseen, että koko luku voisi koostua morsiamesta ja häävieraista, jotka ovat mukana ensimmäisessä ylösnousemuksessa.

Lisäksi nuo kaksi kakkua saatavat olla myös niin että, kun Jeesus kuoli ristillä, niin silloin hautoja aukeni ja vanhan liiton pyhät nousivat ja tulivat sinne ylös. Tuo saattaa olla se ensimmäinen kakku ja toinen on sitten meidän ajan ylösnousemus, joka sekin on jokaiselle ensimmäinen.

Näitä sietää miettiä, jos tykkää aiheesta.

Joka tapauksessa, kuten eräs veljeni jo sanoi, että laskennallisesti Jeesus olisi voinut tulla jo vuonna 2012 mutta me olemme jostain syystä yliajalla. Maailman on mentävä kuilun partaalle, jotta 7-vuotinen sadonkorjuuaika voisi olla kaikille tasapuolinen.

 

Takaisin etusivulle

 
 
17.9.2019
 

On nää Pekka Reinikaisen videot vaan hyviä

Nämä tieteen tohtori-tutkija Pekka Reinikaisen videot aina nostattavat sellaista hyvää mieltä totuudesta, kun koko muu maailma sotii sitä vastaan.

Aiempia Reinikaisen videoita seuranneena minua puhutti erityisesti DNA:n rapautuminen ja olenkin monesti puhunut aiheesta. Esimerkiksi minä olen nyt 55-vuotias ja lähdin koulutielle vuonna 1971 syksyllä. Silloin luokkatovereistani vain yhdellä oli erikoisruokavalio sokeritaudin vuoksi, eikä kukaan puhunut mistään allergioista mitään. Entäpäs 2019 ekaluokka ensimmäisellä lukuvuonnaan? Moniko sairastaa ja mitä kaikkea?

Reinikainen on puhunut siitä, että voidaan tänä päivänä laskea ihmiskunnan olemassaolon pituus DNA kopiointivirheiden lisääntymisen kautta. Samoin kuin alussa vielä Moosekseen asti ihmiset saattoivat lisääntyä lähisukulaistensa kanssa. DNA oli siis siellä Mooseksen aikana jo niin paljon huonontunut, ettei kannattanut enää riskeerata virheriskien korjaamattomuuden vuoksi ja niin tuli tämä sukurutsaus meihin ihmisiin luonnollisuutemme kautta moraalirekisteriimme. Me terveet ihmiset emme kykene luonnollisuttamme ajattelemaan että voisimme mennä edes serkkujemme kanssa parisuhteeseen. Se on luonnollisesti vastenmielinen ajatus. Jumala teki sen meihin kaikkiin, vaikka saastainen henkimaailma kamppailee tätäkin vastaan jatkuvasti ja saa ihmiset seksuaalisesti sairastumaan epäluonnollisuuteen.

Joka tapauksessa DNA:mme on loppufinaalissa ja kouluissa on jo, enemmän kuin puolella porukasta kaikenlaisia terveysongelmia, jota lääketiede ei pysty enää parantamaan.

Nooan jälkeenhän vähitellen ihmiselämän pituus laski ja laski, pysähtyen sitten siihen 100 vuoden paikkeille, jonne moni apostolikin pääsi. Miksi sitten ateistinen tiede vetoaa jatkuvasti että ihmisen elämän pituus on noussut koko ajan viimeisten vuosisatojen aikana. No se johtuu lääketieteen ja ravinnon parantumisesta, eikä DNA.sta.

Esimerkiksi Kiniinin löytyminen ja ylipäätään 1700-1800 lukujen lääketieteen saavutukset nostivat piikin omaisesti ihmisen elinkaarta. Se ei ollut riippuvainen DNA:sta, vaan elinolosuhteista, ravinnosta ja keinotekoisesta lääkityksestä. Ilman kirurgisia ja lääkinnällisiä keinoja, sekä puhtaampaa vettä tai ravintoa, me tuskin saavuttaisimme 40 ikävuotta, kuten kehitysmaissa. Sieltä meidän kuuluisi nähdä missä mennään. Intiassa mm. ihmiset ovat jo niin kamalassa kunnossa, että siellä on sairauksia joita voimme vain kauhistella.

Nyt DNA on todellakin saapumassa niin rappiolliseen tilaan, ettei lääketiede enää pysty sitä auttamaan, eikä kenenkään juuri enää kannata jälkeläisiä synnyttää. Eipä siis ihme, miksi luonnollisesti syntyvyys Suomessakin on painunut vähenemään päin, eikä suinkaan lisääntyvään.

Uskovien sen sijaan on turvallista edelleen lisääntyä, koska uskon rukouksiin niin voimakkaasti, että se pelastaa näiltä ongelmilta.

Mutta yhtä kaikki, Pekka Reinikaisen videoista saa paljon iloa ja varmuutta.

 

Takaisin etusivulle

 
 
8.9.2019
 

Kuinka totta Raamattu on?

Kuinka arkipäiväistä onkaan huomata, kuinka Raamatun sanaa ehdollistetaan, kyseenalaistetaan ja jopa muovataan kunkin tahon elämäntyyliin sopivaksi ohjenuoraksi, jottei synti sieltä pilkottaisi esille.

Sellainen on käsittämätöntä ylpeyttä Jumalan sanan edessä.

Aletaas ihan alusta, Jumala loi ja sanallaan hän loi ja sana oli alussa Isän luona ja sana tuli lihaksi, kuoli ristillä ja lunasti kaiken mitä käsittää voi. Kuinka siis voisimme edes erottaa mikä on sana ja mikä Jumala ja että kummalla on suurempi valta.

Meidän täytyy ymmärtää, että Jumalamme puolustaa sanaansa. Ei Jumala anna ihmisten vääristää sanaa eksyttävällä tavalla… kuin ehkä juuri sen verran kuin on tarpeen ja sallimuksen rajoissa. Elikkä Jumala pitää kontrollissa sanan vääristelynkin, joskin antaa sen välillä tapahtuakin, jotta ihmiset palaisivat ymmärrykseen.

Raamattu on täynnä vertauskuvia, joilla sanan vääristeleminen menee aika mahdottomaksi. Ei vertauskuvaa voi kerta kaikkiaan vääristää.

Mutta se, mikä tulee sanan suojeluun ja sanan suhteen pelastuksen tien välille, niin älkää vain luulko, että joku voima pääsisi siihen väliin. Ei todellakaan!

Esimerkiksi kun opetuslapset joutuivat myrskyyn ja Jeesus nukkui veneen pohjalla, niin herättyään ja nuhdeltuaan myrskyä, Jeesus ripittää opetuslapsia huonosta uskostaan. Jeesushan nimenomaan sanoi rannalla, että viekää minut järven yli ja opetuslapset antoivat myrskyn vaikuttaa ja tulla tuon sanoman väliin peloksi, että mitä sitten, eikö Jeesuksen sana riitä, onko myrsky sanaa vahvempi?

Me teemme helposti Jumalan sanasta inhimillisen, koska se on ihmisten kirjoittama, emmekä me tajua, kuinka voimakkaan vallan alla tuo sana on. Siellä vilkkuu useinkin lankeemuksen ensimmäiset sanat, onko Jumala niin todella sanonut ja ehdollistetaan sanaa. Emmekä me usein huomaa sitä, että maailmankaikkeuden suurin voima on juuri tämän sanan takana, eikä sitä sovi väheksyä tai ehdollistaa.

Mutta sitten on Raamatussa harmaa-alue, jota moni kieltää siellä olevan. Se harmaa alue liittyy esimerkiksi juuri vertauskuvissa esiintyviin seikkoihin, johon ihmiset eivät kiinnitä huomiota. Silti ne asiat siellä on, mutta ihmiset eivät halua puhua niistä.

Yksi tällainen on juuri se mistä olen jonkin verran joutunut väittelemään. Kymmenen neitsyen tarinallinen vertauskuva. Siinä on lopussa ikään kuin ylimääräinen juttu, koska ihmiset eivät keksi sille mitään järkisyitä. Se alkaa taas kuvaavasti sanalla SILLOIN… elikkä aikamääre: Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen…

 Tuo sana silloin, on kuvaava sana ilmaisemaan sen hetken tilannetta, jossa muu kokonaisuus on eri asia.

Viisaat neitsyet neuvoivat menemään ostamaan öljyä… tämä olisi ollut ehkä vielä ymmärrettävissä mutta kun se jatkuu, niin se ei enää ole. Nimittäin siellä lukee, että myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: ’Herra, Herra, avaa meille!’ Mutta hän vastasi ja sanoi: ’Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä’.

Heillä oli siis lamput täynnä öljyä, koska eiväthän he muuten olisi palanneet, eikä tälle ole mitään vaihtoehtoista selitystä. Ei Jumala mässäile kenenkään kadotustuomion tuskasta tällä tavalla ja kaiken lisäksi hän sanoi, ”en tunne teitä”. Saman sisältöisen vastauksen on saanut eräs toinen joukko, fariseukset, jotka ilkkuen kyselivät Jeesukselta, silloin hän sanoi saman lauseen mutta… ”menkää pois, sillä minä en ole koskaan tuntenut teitä”. Tässä on vissi ero tyhmiin neitsyisiin, eikä Jeesus mässäile heidän kohtaloillaan. Ja tässä tulee tuon sanan ”silloin” merkitys. Myöhemmin toteutuu myös aivan erilainen Raamatun lupaus, nimittäin tulee aika jolloin se joka vain huutaa Herran nimeä, hän pelastetaan. Se portti ei ole enää kovin ahdas.

Raamatussa on siis harmaita alueita, joita ei moni hoksaa sieltä löytää. Niissä on jopa suoria vihjauksia siitä, miten asiat lopulta menee.

Kaikki lähtee oikeastaan siitä liikkeelle, että meidän tulee tuntea messiaamme. Silloin kun tunnemme Jeesuksen, Hänen valtavan halun Rakastaa ja pelastaa meitä, niin siitä me tiedämme mitä mikäkin kirjoitus tarkoittaa. Jeesus ei halua vinoilla kustannuksellamme, vaan kaikki mikä kirjoitettu on, niin sillä on lopullista merkitystä.

Yksi hyvä esimerkki on juuri se ahdas portti, josta vain harva menee sisälle. Viisi viisasta ja viisi tyhmää neitsyttä ei kuvasta sitä ahtautta millään tavalla, vaikka kaikkivoipa viisaus olisi voinut tehdä siitä johdonmukaisen kertomalla yhdestä viisaasta ja kymmenestä tyhmästä. Näin se ei kuitenkaan mennyt, joten jossain on ongelma, vaan ei Raamatun sanassa… meissä lukijoissa ja tulkitsijoissa. Jos tuntisimme Jeesuksen ja lukisimme kaikki muutkin vertauskuvat sadonkorjuusta, niin kymmenelle neitsyelle löytyy oikea paikka ja tasan 5+5 suhde.

Raamattu on siis enemmän totta, kuin edes ymmärrämme. Jos siellä sanotaan vaikka, että peto on aluksi vähäpätöinen ja sillä on ollut vain pieni valta, niin älkäämme katselko ja etsikö mitään antikristuksia valtioiden päämiehistä, ei heillä ole pieni valta, vaan suuri. Pidetään Raamattu arvostetussa auktoriteetissa ja katsotaan sitä alhaalta ylös käsin.

Raamattu ei ole kirja, jossa on häntiä, jotka eivät mitään tarkoittaisi. Siellä kaikilla kuvauksilla on paikkansa ja tilauksensa… nimenomaan JÄLKIKÄTEEN TARKASTELTUNA.

Kun me menemme tuhatvuotiskaudelle ja viisaus ja ymmärrys tulee meihin, niin moni hämmästelee aiempaa sokeuttaan. Silloin vasta jälkikäteen Raamatun kuvaukset ja kertomukset saavat oikeutta, koska viisas ihminen on nöyrtynyt Jumalansa eteen.

 

Takaisin etusivulle

 
 
30.8.2019
 

Loogista ajattelua – Onneks olkoon maailma

Jumalaa ei ole, sillä me olemme kaikki eläimiä. Näin määrittelee asian tämä maailma, joka on luojansa kieltänyt. Mutta kuinka ollakaan, se puhuu ja erottelee aina inhimillisyyden eläimellisyydestä, kun se haluaa erotella käyttäytymismalleja, kun tilanne vaihtuu ja muuttuu.

Maailma suorastaan rakastaa verrata eläimiä ihmisiin, kun tulee himojen synnin puolustamisen paikka tai todisteltavaa meidän alkuperäisyydestä. Mutta sitten se taas intoutuu erottelemaan eläimet ihmisistä, kun se joutuu puolustamaan omia tekemisiään ja palaa inhimilliseksi tunneälykkääksi ihmiseksi, joka ei olekaan enää eläimellinen siinä suhteessa. Joka tilanteessa maailmalla on oma tarvittava malliesimerkki, miten ihmisyyttä käsitellään missäkin asiayhteydessä, vailla mitään muuta logiikkaa, kuin oman aseman pönkittäminen suhteessa luojaansa.

Esimerkiksi nyt Suomen vihreä liberaalinen ja vasemmistoinen liike vetoaa kaikkiin mahdollisiin, vaikkapa uhanalaisen liito-oravan vuoksi. Sen yhden liito-oravan takia, keskeytyy vaikka moottoritiehanke mutta kun maahan saapuu jokin maamme kantaelämiä tuhoava muualla hyvin yleinen ja runsaslukuinen vieraslaji, niin sitä yritetään estää pääsemästä maahan ja suojella tätä kantaeläinlajiamme, jottei tämä tuhoutuisi vallan sukupuuttoon. Varsinkin, jos kyse on taloudellisesta ristiriidasta, kuten vaikkapa riista- tai kalastuslajistot. Samaan aikaan oman maamme alkuperäinen ”ihmiskantaeläinväestö” on hyvin heikkolukuinen maailmalla ja erityisen uhanalainen, jonka syntyvyys jatkuvasti laskee. Kulttuurimme on todellisessa vaarassa jäädä historiaan, koska maahamme rantautuu jatkuvasti uusia vierasperäisiä asukkaita, niitä samoja, joita siellä muualla on miljardeja, meidän muutamaan pariin hassuun miljoonaan uhanalaiseen verrattuna. Tämä puolestaan ei taas haittaa ketään, päin vastoin, heitä kutsutaan valheellisesti jopa vähemmistöiksi, vaikka heitä on osapuilleen tuhat kertaa enemmän kuin meitä suomalaiskantaväestöä. Tällainen maahan tulo invaasio koetaan rikkautena, kun maamme täyttyy näistä ”vieraslajeista” ja maahamme saa tulla jopa meidän omalla kustannuksella elämään ja lisääntymään. Mutta tässä tapauksessa jälleen puhutaankin taas ihmisistä, elikkä inhimillisyydestä. Nyt ei saa puhua lajeista, saati verrata tätä kaikkea missään olosuhteissa mihinkään eläinkuntaan ja on lisäksi hyvin rasistista puhua muusta kuin inhimillisyydestä, eikä missään nimessä saa verrata tätä haitalliseen vieraslajiin. Sellainen on pöyristyttävää ja siitä joutuu usein jopa syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

yhtäkkiä me ihmiset olemmekin yhtenä kokonaisuutena kaikki tasa-arvoisia, emmekä suomalaisina ollenkaan minkäänlainen suojeltava oma lajinsa tai kulttuurinsa, saati että olisimme jotenkin erityissuojeltavia, kuten taas sujuvasti eläinmaailmasta suojellaan jotain liito-oravaa ja erotellaan se visusti erityisenä lajina pois muista oravista.

Onneksi olkoon maailma, muunnellaan arvoja tarpeen tullen ja kuinka sujuvasti sinä itsellesi tilanteen tullen osaat kaiken valehdella, kuin alkoholisti, joka keksii keinoja ja tekosyitä juomiselleen. Päihtynyt ja sokaistunut olet sinä jumalattomuuden viinistä ja tuomiosi olet ansainnut. Tule Herra Jeesus!

 

Takaisin etusivulle

 
 
25.8.2019
 

Kahdeksas päivä, josta ei tiedä kuin yksin isä

Tässä tuolla meidän palstalla kirjoitellessa tuli mieleeni ajatus Matteus 24:35-36 jakeiden päivästä, josta ei tiedä kuin yksin isä, ei taivaan enkelit, eikä edes poika, että minkä pituinen se päivä on.

Tää on mua ennenkin puhuttanut, että kun Raamatun lopulla sanotaan Johanneksen ilmestyksen 20 luvussa jakeissa 7-9 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät.

Tuhatvuotiskausi on siis loppuun kulunut ja alkaa ns. 8. päivä, josta ei tiedä kuin yksin isä, jolloin taivas ja maa katoaa ja alkuaineet sulavat.

Jumalalle yksi päivä on tuhat vuotta ja päin vastoin, elikkä Jumala ei ole sidoksissa aikaan. Se siis voi olla mitä vaan.

Mutta kun puhutaan tuostakin asiasta, että kun saatana päästetään irti ja se alkaa villitsemään kansoja, niin ei sekään tapahtu tosta vaan yhdessä päivässä meidän aikaamme. Puhumattakaan, että heidän lukunsa on kuin meren hiekka ja he nousevat yli maan avaruuden ja lopulta piirittävät sen Pyhän Kaupungin jossa me silloin elämme. Elikkä tämä ajanjakso siitä hetkestä kun kaikki jumalattomat ihmiset herätetään ja saatana joukkioineen päästetään irti, jolloin he lähtevät villitsemään kaikkia kansoja, niin kyllä siihen hetki menee.

Lisäksi pitää muistaa, että kun kuolleet herätetään eloon ja maailma on tuhatvuotiskauden jäljiltä suurin piirtein samassa tilassa kuin se oli ennen vedenpaisumusta, niin ihmisten elinikä voi olla jopa sen 1000 tuotta.

Entäpä näiden varustautuminen? Ei sekään käy tosta vaan… mitä tuhatvuotiskaudella ihmisillä on ollut ja millä vehkeillä ne meinaa piirittää maailman, jos tuhatvuotiskaudella on kaikki aseetkin tuhottu. Niiden täytyy valjastaa teollisuutta, joka alkaa tekemään aseita… ei ihan pikku juttu.

Mutta kun otetaan huomioon vielä sekin seikka, että jumalattomuus tuottaa äärimmäistä pahuutta, niin tulee mieleen heti sellainenkin asia, että noiden kesken riitaisuus päättyy usein henkirikoksiin ja miten tällainen asia pitäisi sitten käsitellä siellä ajassa. Jumalan tuomiothan ovat jo annettu, joten ei siinä sinänsä mitään ole… he vain sitten kokoavat joukot ja koittavat tuhota Pyhän kaupungin.

Olettaa sopii siis, että tuhatvuotiskauden jälkeinen 8. päivä ei ole mikään lyhyt pätkä vaan, siitä kun jumalattomat herätetään, siihen pisteeseen, kun Jumala tuhoaa kaiken luodun, se voi olla pitkä ja raskas ”päivä”.

Siitä päivästä ei siis tiedä kuin yksin isä!

 

Takaisin etusivulle

 
 
22.8.2019
 

Jumalan sana ei ole falski tai ristiriitainen

Olen jatkuvasti törmännyt asioihin, joissa Raamatun sanaa pidetään falskina tai sen kuvauksia ei kunnioiteta, vaan niillä suunnilleen välinpitämättömästi pyyhitään pöytää.

Otan pari esimerkkiä, joihin itse jatkuvasti törmään:

Jos Raamattu sanoo esimerkiksi lauseen: ”pieni ja ahdas portti, josta vain harva menee sisälle”, niin se ei tarkoita samaa asiaa kuin vertaus viidestä viisaasta ja viidestä tyhmästä neitsyestä. Kyllä kaikkitietävä Jumala varsin hyvin tietää ja haluaisi meidänkin ymmärtävän, ettemme voi pitää Jumalaa niin tyhmänä, että luulemme Jumalan tarkoittaneen näin selvässä tilanteessa näitä samaksi tapahtumaksi.

Mikäli Jumala olisi tarkoittanut näitä kahta vertausta samaksi, niin kai me ymmärrämme, että Hän olisi aivan hyvin voinut kuvata neitsytvertauksenkin saman mukaiseksi, jos niitä oli kymmenen.

Onhan meille annettu kolmekin erilaista kuvausta sanoilla, ”toinen otetaan ja toinen jätetään” jossa nämä ei voi muuttua murtoluvuiksi, koska heitä oli vain kaksi. Mutta kun Neitsyitä on peräti kymmenen ja toinen puoli niistä lähtee ja toinen puoli jää, niin on aika selvää, että kaikkivoipa viisaus olisi voinut verrata tämänkin asian johdonmukaisena sanomalla ”yksi viisas ja yhdeksän tyhmää”, aivan kuten hän teki vertauksen yksi ainoa, joka kiitti ja yhdeksän kiittämätöntä, jotka paranivat mutteivät jääneet kiittämään.

On siis päivän selvää, että ns. ”ahdas portti” vertaus ja ”kymmenen neitsyttä” vertaus ovat eri asioita ja siis eri tapahtumia. Merkittävää on myös se, että molemmissa on lähtösanomana sana ”silloin”, joka tarkoittaa juuri sitä mistä puhun. Ne ovat eri tapahtumia ajassa, silloin.

Toinen esimerkki liittyy antikristukseen, joka sokeuttaa ihmisiä selvääkin selvemmin, vaikka Raamattu huutamalla huutaa ohjeita käsittämään asia oikein.

Antikristus sanalla on niin suuri hengellinen merkitys, että se sokeuttaa ja pistää uskovat ihmiset sekaisin ja etsimään jotain suurta ja pelottavaa, vaikka Raamattu sanoo asiasta jotain ihan muuta.

Ensinnäkin kun Paavali puhuu laittomuuden ihmisestä ja Johannes taas pedosta ja väärästä profeetasta, niin meidän tulee yhdistellä näitä kuvauksia ja etsiä niihin muut yhtymäkohdat ja määritellä mikä on tämä antikristus.

No antikristus on henkiolento, joka vaikuttaa kaikkialla jumalattomissa. Se on ollut aina ja kun se on henkiolento, niin niinpä niitä on paljon, koska ne ovat ne kaikki langenneet henkiolennot yhdessä. Sellainen on antikristus ja kaikki ihmiset kautta aikojen, jotka kieltävät Jumalan, ovat antikristuksen vaikutuksen alla.

Antikristus ei siis ole lihaa ja verta, normaali kuolevainen, vaikka se vaikuttaa kaikissa niissä, jotka pilkkaavat Jumalaa ja kieltävät Jeesuksen Jumalan poikana.

No miksi ihmiset puhuvat aina vaan antikristuksesta, mutteivät koskaan väärästä profeetasta, vaikka Johanneksen ilmestyksessä juuri tämä tyyppi tulee olemaan suuremmassa ja näkyvämmässä asemassa kuin itse peto, jonka hän kuvaa olevan nimenomaan se, jonka kuvan väärä profeetta tekee ja panee ihmiset sitä kumartamaan. Heitä on siis kaksi, eikä suinkaan yksi.

Kaiken huipuksi, kun Paavali kuvaa sanoin ”laittomuuden ihminen ajallansa ilmestyy”, niin tässä on sanomaa yllin kyllin jo viittaamaan ja osoittamaan.

Sana laittomuuden ihminenhän on vielä jotenkin ymmärrettävissä ehkä, mutta kun sitä sanaa vertaa kaikkiin muihin jumalattomiin ihmisiin, niin eikös ne kaikki ole laittomia ihan samalla tavalla. Miksi siis kaikkivaltias viisaus käyttää sanaa laiton, jos kaikki jumalattomat synnissä kiemurtelijat ovat sitä. Siksi sanalla laiton, täytyy olla jotain paljon enemmän ja meille enemmän merkitystä. Sana laiton, on siis meille etsintäkuulutettua lainrikkojaa merkitsevä termi, joka sopisi kuin nenä päähän vain muutamille ihmisille. Kansainvälisesti etsityille rikollisille, laittomuuden ihmisille!

Entäpä tuo ajallansa ilmestyy, sanapari. Mitäs se sitten… Ei kaikkivoipa viisaus kirjoita tällaisia lauseita, ellei se tarkoita sitä. Sen pitää olla jälkikäteen sopusoinnussa Raamatun sanan totuuden kanssa.

Jos esimerkiksi sanomme, että Trump on kyseinen AK ja sitten hän korottaa itsensä jumaluuteen jne. niin kun katsomme jälkikäteen Raamatun ennustuksia, niin me emme tunnista näitä alkuunkaan samaksi tapahtuneen kanssa. Siellä on pedosta ja laittomuuden ihmisestä hyvin tarkkoja kuvauksia, kuten että se on aluksi vähäpätöinen. No ei Trump kovin vähäpätöinen ole. Trumpillahan on hallussaan vain maailman historian voimakkain asevoima ja hänen poliittinen mahti on tiettävästi maailman suurin. Noh, jos hän osoittautuu joksikin antikristukseksi, josta moni puhuu, lukematta Raamattua, niin jälkikäteen Raamattu osoittautuisi aivan naurettavaan asemaan kuvauksineen. Ei sinne päinkään!

Laittomuuden ihminen on kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikollinen joka piileksii ja ajallansa ilmestyy. Vain tällä tavalla koko lause saa järkeenkäyvän merkityksen!

Jumala ei tee falskeja ennustuksia, eikä kuvaa sanassaan falskeja vertauksia, vaan ne pitää sopia jälkikäteen suoraan sellaisenaan tapahtuneen asian kanssa luonnollisesti yhteen kuin lumi, joka suli vedeksi.

Johtopäätelmä tästä ja näistä on väkisinkin se, ettei ihmiset lue Raamattua tutkimalla sitä.

 

Takaisin etusivulle

 
 
21.8.2019
 

Hallitus tulee kaatumaan!

Minulla on tapana hyvinkin tarkkaan seurata niiden profetioiden täyttymistä, joita pidän terveinä. Tärkeintä on yhdistellä profetioita ja poimia asiayhteydet, joissa nämä kulkisivat käsikädessä.

Nyt on nähtävillä muutaman profetian skenaario, jossa täyttyy lopullisesti profetia perussuomalaisista ja joka päättyy siihen, että rajavalvonta asetetaan.

Aikoinaan oli profetia rajojen kiinni sulkemisesta ja siitä, ettei kukaan pääsisi enää sisään eikä ulos. Tämä loppu on selvästi lihan näyn saajan omaa tulkintaa asiasta, nimittäin henki kyllä tietää nykytilanteen jossa ko. sanoman saadessa kukaan ei kuvitellut maamme olevan. Silloin aikoinaan rajojen sulkeminenhan tarkoitti saman kaltaista sulkua kuin oli Neuvostoliitossa. Shengen sopimuksesta ei ollut näyn saamisen aikana vielä tietoa ja nyt se rajojen sulkeminen vain tarkoittaa paluuta -80 luvulle rajojen suhteen. Eikä välttämättä niinkään tiukkaan rajavalvontaan, vaan ainoastaan se, ettei ilman asianmukaista oikeutta pääse kulkemaan.

Noh, mutta nyt on hallitus sellaisessa kriisissä, että Kokoomuksen oppositiojohtaja Orpo on ottanut PS johaja Halla-Ahoon yhteyttä ja tunnustellut mahdollista hallituskumppanuutta tämän kanssa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006210692.html

Tällaista ei tapahdu, ellei he jo arvaa mitä tapahtuu kulisseissa. Hallitus on kaatumassa ja nämä profetiat täyttyvät ja rajavalvonta palaa.

Mutta mitä vielä, eräs muu profetia kertoo pääministerin olevan nuori ja urheilullinen. Siis kuka?

Aikoinaan oli Aleksander Stubb hetken pääministeri ja olin silloin aivan varma että no nyt tämä profetia saa täyttymyksen. Mutta niin vain kävi, ettei Stubb koskaan jatkanut niin kauaa, vaan nopeasti Orpo nousi Stubbin ohi puolueen johtoon ja siihen jäi ko. asia.

Mutta nyt on skenaariolle mahdollisuus… nimittäin saattaisi olla niinkin, että tämän hankalan oppositiopuolueiden välisen keskustelun tulos saattaisi johtaa siihen, että he päättävät tehdä sellaisen kompromissin, jossa kummankaan suuren puolueen johtaja ei saisi pääministerin salkkua, vaan se valittaisiin yhdessä ja siinä valinnassa Stubb saattaisi olla erinomainen vaihtoehti ns. kumileimasimeksi ja edustamaan Suomea näiden kahden puolueen keskelle… ikää kuin johtamaan maatamme, mukamasti kuin marionettinukke. Kuitenkin kaikesta he päättäisivät yhdessä. Näin he voisivat päästä asiassa yhteisymmärrykseen.

Tämä siis on mahdollisuus… jossa maamme nuo ongelmat voitaisiin passata vastuukompromisseina kahden erilaisen puolueen kesken, jota toista johtaa Orpo ja toista Halla-Aho, jossa Stubb joutuisi sitten toimimaan kuin toimitusministeri konsanaan käskyläispääministerinä. Muut ministeriöt sitten jaettaisiin tietysti alueittain fiksusti.

Onko Stubb sitten enää niin nuori… mutta toki urheilullinen hän on.

Toinen vaihtoehto tulee ehkä Perussuomalaisista pääministerin paikalle ohi Halla-Ahon, jolle tämä sopii muutenkin. Kuka se olisi, joka olisi nuori ja urheilullinen. No ainakin profetian mukaan tuo pääministeri tulee olemaan nuori ja urheilullinen.

Jäädään seuraamaan tilannetta!

Uskon vahvasti, että loppuvuosi alkaa jo nostaa päätään lopun aikojen alulle. Sotien rummut alkavat kumuta kun Brexit lähtee vyörymään, Italian tilanne alkaa purkautumaan ja taloudelliset ongelmat kulminoitumaan, ilmastotilanteesta puhumattakaan. Kaikki nämä asiat kulminoituu ja eskalloituu ja silloin morsian katoaa. Juuri tietyllä oikealla hetkellä, kesän kynnyksellä. Siihen ei mene kuin hetki, kun joulu on ohi ja alamme odottaa jälleen kevättä.

Täytyy myös liittää vahva vanha Ylivainion viljapeltonäky, joka kuvastaa hyvin tätä tilannetta, jossa odottamisen hetket kulminoituu ja kuin filminauhalta feidaus hävittää tuon hetken ja kuvaan tulee taas uusi hetki, joka sekin katoaa, vaikka oli vieläkin selvempi tilanne, kunnes viiemin tulee se tilanne, jossa on mustat pilvet idän taivaalla… silloin tulee nuo vankkurit ja vie kiireellä lyhteet kärryihin juuri rajuilman noustessa aivan päälle saakka.

Nuo odotuksen hetket, joita tuossa näyssä on; ne ovat kuvattuna niin hienosti kuin olla ja voi näihin omerin odotuksiin joka kevät samaan aikaan häipyen sitten kesän loppuun pois. Sitten kuva on hetken pimeänä mutta syttyy uusi kuva jälleen… jne.

Näin suunnilleen hehtaarin kokoisen viljavainion. Seisoin sen reunassa. Minulla oli halu ruveta sitä leikkaamaan, mutta vainio oli vihreä. 
Kuva katosi niin kuin filmi katoaa. 
Sitten ilmestyi sama vainio taas. Nyt se näytti kypsältä, mutta kun katsoin sitä, siinä oli ohdakkeita ja juolaa. Taaskin minulla oli tunne, että pitäisi ruveta leikkaamaan. 
Mutta tämäkin kuva katosi. 
Sitten tuli kolmas kerta. Pelto oli muuttunut kullankeltaiseksi. Sellaiseksi kuin pellon pitää leikkuuaikana olla. 
Taas kuva katosi ja tuli sitten neljännen kerran. Tuuli nousi, idästä, toi synkkiä pilviä, isoja lonkoja, ne laskeutuivat alaspäin. Minulle tuli tunne, että tulossa on hirmumyrsky. 
Juuri silloin lähtivät vanhanaikaiset vankkurit liikkeelle. Tuli miehiä, jotka nostivat hirmuisella kiireellä lyhteitä vankkureille, leikattua viljaa, pilvien alla, tuulessa, mustien pilvien alla. 
Siihen päättyi näky. 

 

Takaisin etusivulle

 
 
17.8.2019
 

Kun sanotaan että kristityt ovat tappaneet…

Aina kun kuulen vastineen kristillisyydelle, jonkin tahon puolesta, niin se lähtee lauseella ”…niin, niin mutta kun kristinuskon varjolla on tapettu niin paljon”. Onko, joudun joka kerta kysymään.

Nimittäin maailmanhistoriassa ateismi ja Islam ovat yhdessä tappaneet ylivoimaisesti eniten väkeä koko maailmanhistoriassa ja sitten tulee vasta okkultismi perässä, johon natsismi voidaan hyvällä tahdolla liittää.

Moni tahtoo muistuttaa, että -70 luvun joukkomurha Daavidin oksa oli kristillinen… No ei ollut, hehän julkisesti heittivät Raamatun nurkkaan.

Mitä olivat sitten ristiretkeläiset, joista tämä koko väite väkivaltaisesta pakkokristinuskoon käännyttämisestä vaihtoehtona kuolema, keitä nämä sitten loppujen lopuksi olivat ja millä asialla. Tätä koko kysymystä ei edes tiedetä, koska historiankirjat näissä asioissa yleensä vääristellään. Todellisuudessa Islam oli 1300 luvulla tulossa kovaa vauhtia Eurooppaan, useiltakin rintamilta ja kukapa meistä olisi sen tänne halunnut? En ainakaan minä. Ja kun Raamattu sanoo, että hedelmistä te tunnette, niin varsinkin Ruotsia Jumala siunasi monta vuosisataa, koska se suojeli Skandinaviaa ja Eurooppaa siltä hapatukselta. Samoin Englannin kuningas sai siunauksia, useita voittoja pakanoista ja siirtomaita sieltä missä Jumalaa ei tunneta. Nämä palkkiona siitä mihin ristiretkeläiset ryhtyivät, yrittäessään vapauttaa Jerusaleminkin ennen aikojaan. Kuinka ollakaan englantilainen kenraali Allenby sen sitten sai tehdä, kun Jumalan kello oli sen sallinut vuonna 2017 jouluna.

Mitä taas tulee Inkvisitioon, joka oli se väkivaltainen espanjalaispohjainen julma kristillisyyteen nojautuva liike, niin sehän ei myöskään ollut oikeasti minkään sortin kristillinen. Se oli enemmän okkultistinen liike, joka oli ollut kristillinen alun perin. Nämäkin kauheudet se suuntasi pääosin juutalaisiin, joka taas todistaa sen, ettei todella kristitty voi ohittaa Raamatusta lausetta, ”joka kiroaa Israelia, sen minä kiroan ja joka siunaa Israelia, sen minä siunaan”. Elikkä hekin heittivät Raamatun nurkkaan ja ottivat väkivallan käyttöön.

Mitä taas tulee Paaviin, niin siinähän on varsinainen epäkristillinen hahmo kautta vuosisatojen, aneoppeineen ja kristittyjen protestanttien tapattamisine. Miten joku voi olla niin ääliö, että väittää Paavia kristityksi, jos tämä tappaa kristittyjä?

Kukaan ei sen sijaan vertaa kristityiksi nimittämiään väkivallanteoista vaikkapa asteismin tai islamin tekemiin uskonnollisiin ja aatteellisiin puhdistuksiin. Niitä on näillä kahdella luultavasti miljadri ihmistä tunnollaan. Toinen maailmansota jää kakkoseksi vain näille kahdelle.

Nuo kaikki suuret ja vanhat tietyllä tavalla kauan hallinneet kristilliset tahot, ne turmeltuu ja luopuu kristillisyydestä, joka on ehdoton. Hyvä esimerkki vuonna 1992 raamatunkäännösvaiheessa pidetyssä kirkolliskokouksessa silloinen piispa Kari Mäkinen sanoi, että ”hyvät kollegat, ette kai te ihan kaikkea usko, mitä tähän Raamattuun on kirjoitettu”. Hän siis osoitti luopumusta jo silloin ja siitä se lähtee, kun valtaa saadaan, tuodaan sateenkaariväki kirkkoihin ja kaikki muu synti, mitä keksitään. Pian kaikki onkin sitten päälaellaan ja saatana johtaa kirkkoa.

Näin on aina käynyt ja niin tulee aina käymään. Siksi kirkon pitää pysyä seurakuntina, kuten Paavali opetti. Seurakunnat muodostavat Kristusruumiin, ei kirkko, josta aina vääjäämättä tulee ahne, omavoimainen ja omien lihallisten tarpeiden ohjaama. Vain seurakunta, jossa Jeesus Kristus asuu, sellainen menestyy. Pieni kotiseurakunta, jossa on vain muutama kymmenen jäsentä. Se riittää! Sillä siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu, siellä minä olen läsnä, enkä siellä missä kaksi tai kolmekymmentätuhatta.

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |