Pelastussanoma

 

Pedon nousua seurataan 
 
31.7.2020
 

Antikristus VS. lopunaikojen peto

Antikristus = pettäjä ja eksyttäjä, joka terminäkin jo eksyttää luulemaan jotain, vaikka Raamattu selvästi kertoo suoraan, mistä hengestä on kyse ja millainen se on ja että niitä on paljon ja ne ovat olleet niin kauan kuin maailmakin on ollut.

Ei siis ihme, että antikristus on täydellinen eksyttäjä, joka eksyttää ihmiset luulemaan siitä asioita, joita se ei edusta edes.

Antikristusta etsitään kaikkialta maailmassa, yhtenä henkilönä ja sitä etsitään nimenomaan merkkihenkilöiden keskuudesta, joilla on suuri valta, vaikka sanassa sanotaan, että se on aluksi vähäpätöinen.

Lisäksi kukaan ei juurikaan ole miettinyt sitä, että antikristuksella olisi jokin kumppani, liittolainen, jonka kanssa tämä tekisi itsestään kuvan jne. kuten Raamattu asian selvääkin selvemmin kertoo.

Tästä syystä on hyvä huomata, kuinka termi antikristus eksyttää kaiken ja sekoittaa kaiken. Paavali tiesi tämän kirjoittaessaan nimenomaisesti Johannekselle tästä, joka kirjoitti myöhemmin Patmoksella ilmestyksensä, jossa hän ei käyttänyt kertaakaan tuota termiä, antikristus, koska hän tiesi mitä se termi tarkoitti, eikä siis se ollut relevantti kuvaillessaan petoa ja sen profeettaa, jotka lopunaikana tulisivat näyttämölle.

Lopunajan pedot Johanneksen sanoin ilmestyvät, ensimmäinen peto nousee merestä ja asettuu rantahietikolle. Tämä ”merestä” siis tarkoittaa luvatun maan ulkopuolista aluetta ja se asettuu luvatun maan reuna-alueelle, siis ”rannalle”.

Toinen peto nousee maasta, elikkä on tämä väärä profeetta. Maa termillä tarkoitetaan luvattua maata, jonka Jumala on määrännyt Israelille. Tämä maa-alue on määritelty myös Raamatussa melko tarkasti ja siitä on Wikipediassa oma sivukin.

Ensimmäinen peto ja toinen peto siis solmivat liiton ja saavat siltä vanhalta lohikäärmeeltä voimansa. Tässä on se viisaus, joka kannattaa ymmärtää.

Toinen peto, elikkä väärä profeetta tekee kuvan ensimmäisestä pedosta ja tämä tekee ne ihmeet, jotka saavat kansan kumartamaan petoa. Toisin sanoen, toinen peto, elikkä väärä profeetta on näkyvämmässä asemassa kuin varsinainen peto, jonka kuvan tämä teki.

Älkää siis eksykö, vaan jäsennelkää Raamattua ja tutkikaa sitä omilla aivoillanne, älkääkä kuunnelko mitä eksynyt sinulle kertoo. Jaakob 1:22

 

Takaisin