Pelastussanoma

 

Pedon nousua seurataan 
 
14.9.2014
 

ISIS muuttaa nimensä ja siitä nousee pieni sarvi

ISIS-terroristijärjestö (Irakin ja Syyrian islamilainen valtio, Islamic State in Iraq and Syria) muuttaa koko ajan muotoaan noustessaan. Nyt se on muuttunut ISIL-järjestöksi (Islamic State of Iraq and the Levant) Levantin määritelmä on epätarkka, mutta sen rajoina pidetään yleensä Taurusvuoria pohjoisessa, Eufrat-jokea koillisessa, Arabian autiomaita kaakossa ja Siinain niemimaata lounaassa sekä Välimerta lännessä.

Johanneksen ilmestyksessä 17. luvussa mainitaan jakeissa 9-13 Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta; heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.

ISIL suuri BabylonJa ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

Ja Danielin pedoista neljännellä on nimenomaan nuo 10 sarvea, jotka Johannes näkee näyssään, eli kyseessä on neljäs peto.

Aikanaan Babyloniaa hallitsi Nebukatnesar joka oli järjestysnumerolta kolmas, joka hallitsi Israelia myös. Johanneshan saa näyn ollessaan roomalaisten vankeudessa ja oli kulunut peräti jo 30 vuotta Jerusalemin hävityksestä, joten seuraa tarkasti mitä nämä Johanneksen näyn sanat tarkoittavat.

…heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.

Katsotaan hieman ymmärrettävämmin, eletään siis vuotta 100 jKr. jossa yksi noista seitsemästä on vallassa. Viisi on siis kaatunut (Kanaanit, Israelin kuninkaat, Babylonia, Perisa ja Helleenit) ”yksi on” eli Johanneksen aikainen (Rooma). Sitten Johannes näkee että viimeinen ei ole vielä tullut mutta kun tulee, hän on vähän aikaa pysyvä, eli Rooman jälkeen turkkilaiset, joita ristiretkeläiset välillä koitti valloittaa.

Tässä oli siis kaikki seitsemän, eli Johanneshan sanoo heti alussa että yksi on ja viimeinen ei ole vielä tullut mutta on yksi noista kaatuneista, eli supistaa mahdollisuudet noihin viiteen. Kaksi jää siis pois, eli Turkki ja Rooma. Jäljelle jääneistä voidaan vielä laskea pois Israel, koska sehän hallitsee nyt aluetta, joten jää vielä neljä, josta Kanaanit eivät enää nouse, koska ne ovat ennen Moosesta ja Joosuaa luvattuun maahan asettunut kansa. Tosin väitetään että Abraham olisi jo silloin ammoin uhrannut Pyhällä Paikalla poikaansa Iisakia, joten hän olisi asuttanut jo silloin aluetta.

Noh, mutta jäljelle ei jää kuin kaksi, Persia ja Babylonia, joten ei ole kauhean vaikeaa arvata, jos ilmestyskirjan sivuilla lukee että ”kukistunut olet sinä suuri Babylon” eli ISIL:stä nousee ”pieni sarvi” ja se kaataa edestään kolme kuningasta muuttaa vielä nimekseen Babylon.

 

Takaisin