Pelastussanoma

 

Pedon nousua seurataan 
 
18.8.2009
 

Mahdin, Islamin messiaan eli pedon, pahan paimenen tulo

WND raportoi 17.8.2009, että Iranin Ajatolla Khamenei kutsui 16.8.2009 kaikkia maailman muslimikansoja yhdistymään sotilaallisesti reaktiona siihen, että Islamin messiaanisen pelastajan, Mahdin, tuleminen on hyvin lähellä. Kutsu kohdistettiin erityisesti Turkille, Irakille, Libanonille, Pakistanille ja Afganistanille, jotta nuo maat valmistautuisivat yhdessä Iranin kanssa Mahdin pikaiseen tuloon.

Nyt tapahtuvan yhdistymisen tarkoitus on taistella Israelia ja USAta vastaan, koska nuo maat nähdään suurimpina esteinä Mahdin ja sitä seuraavan islamilaisen ”oikeudenmukaisuuden” tulemukselle.

Iranissa pidettiin hiljattain viides vuosittainen Mahdismi-konferenssi Qomin kaupungissa, josta shiiamuslimit uskovat Mahdin ilmestyvän.

Lähinnä shiiamuslimit ovat tähän asti uskoneet Mahdiin, mutta viime vuosina eli islamilaisen vallankumouksen jälkeen v. 1979 ja Mahmoud Ahmadinejadin presidentiksi valitsemisen jälkeen v. 2005 Mahdismi saanut dramaattisesti yhä enemmän poliittista sävyä ja siitä on tullut merkittävä poliittinen filosofia Iranissa. Nyt Mahdismia käytetään keskenään kiistelevien islamilaisten ryhmien yhdistämiseen ja se on saamassa laajaa kannatusta yli lahkorajojen.

Nyt on myös selvää, että Mahdismi ei ole vain presidentti Ahmadinejadin lempiajatus, vaan idean puolesta puhuu myös Iranin korkein hengellinen auktoriteetti Ajatolla Khamenei.

USAssa Joel Richardson (salanimi) on kirjoittanut kirjan ”The Islamic Antichrist”, jossa hän tekee oletuksen, että islamin Mahdi on sama henkilö kuin Raamatun ilmoittama Antikristus. Olen samaa mieltä. Olen kuitenkin siinä eri mieltä Richardsonin kanssa, että islamin valtakausi historiassa ei ole se Raamatussa ilmoitettu imperiumi, joka oli aikoinaan ja on nouseva jälleen lopunaikana siten, että sen keskuudesta nousee Antikristus. Ilmestyskirjan kirjoittamisen aikaan tämä valtakunta oli nimittäin jo hävinnyt eikä islam ollut siinä vaiheessa vielä edes syntynyt. Uskon, että tuleva Antikristus nousee Aleksanteri Suuren jälkeisen Syyrian (josta nousi jo Antiokus Epifanes) alueelta, mutta tämä maailmanhallitsija voi hyvinkin olla maltillinen muslimi, joka pystyy yhdistämään suuren osaa maailmaa yhden uskonnon ja yhden maailmanhallituksen alle.

Mahdi (arab. ‏مهدي‎, Mihdī, myös Mehdi; ”Johtaja”) on islamilaisessa perinteessä odotettu ”Vapahtaja”, ”Messias”. Mahdin odotetaan perustavan maanpäälle todellisen islamilaisen yhteiskunnan ennen ylösnousemusta. Tulkinta Mahdista vaihtelee šiiojen ja sunnien välillä. Yleensä Mahdi on samaistettu šiialaisuuteen ja erityisesti 12-šiialaisuuden ”kätkeytyneeseen imaamiin”, ja šiialaisuudessa Mahdilla onkin tärkeämpi asema.

Kirjoituksessa nähdään este pedon tulemukselle. Niinhän se on… sekä peto että rauha voivat tulla vasta kun este on poistettu. Morsian on otettu pois maan päältä. Pidättäjä on poistunut.

Toisaalta kirjoituksessa on hyvin erilaisia näkemyksiä mutta kunnia kaikelle, se on hyvä että niitä on. Niinpä jos kunnioittaa toisten näkemyksiä, voi omiaankin pitää kunnioitettavina.
Noihin loppupuheenvuoroihin minä sanon, kukistunut, kukistunut olet sinä suuri Babylon.

 

Takaisin