Pelastussanoma

 

Pedon nousua seurataan 
 
15.7.2009
 

Paavalin 2. kirje Tessalonikalaisille 2 luku

2. Tessalonikalaiskirje 2:1-12 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla.

Tähän asti Paavali puhui varoittavaan sävyyn eksytyksestä minkä tahansa ilmoituksen muodossa, vaikka tämän minun, eli pelastussanoman. Mutta tutki henki ensin koska huomaa mitä Paavali oikeastaan tarkoitti eksytyksellä: ”niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää”. Paavali lisää vielä että ” ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä”. Mikä on siis Herran päivä? Se päivä ei tule ennen kuin luopumus on tapahtunut, peto ilmestynyt, aurinko mustunut, kuu muuttunut vereksi. Herran päivä ei siis ole lähestulkoonkaan vielä käsillä. Huomaa se!

Paavali jatkaa… 2. Tessalonikalaiskirje 2:1-12 Sillä se päivä ei tule, (Herran päivä) ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.

Herran päivä on siis kaukana edessä päin, vaan ei niinkään kaukana siltikään, vain 7 vuotta. Mutta no niin, nyt päästiin asiaan, eli pidättäjään… Se on morsian, joka lähtee kahdessa osassa, ensin kuolleet, seitsemän täyttä viikkoa pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä, eli 31.5.2009 ja sitten 50 päivän kuluttua siitä, elossa olevat.

Paavali jatkaa vielä… 2. Tessalonikalaiskirje 2:1-12 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Tuon laittomuuden ihmisen yksi osuus on Israelin valheellisen rauhan aikaansaannos, oman etunsa ajamiseen. Hänestä tehdään suuri sankari.

 

Takaisin