Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
15.6.2024
 

Omerin laskenta pakanakansojen pääsiäisestä

Pakanakansojen Omerin laskenta avautuu näistä jakeista:

4. Mooses 19:4-12 Ja Mooses käski israelilaisten viettää pääsiäistä.Niin he viettivät pääsiäisen ensimmäisessä kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä, Siinain erämaassa; israelilaiset tekivät kaiken, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut. Mutta siellä oli miehiä, jotka olivat saastuneet kuolleesta eivätkä voineet viettää pääsiäistä sinä päivänä. Niin he astuivat sinä päivänä Mooseksen ja Aaronin eteen. Ja miehet sanoivat hänelle: ”Me olemme saastuneet kuolleesta; miksi meidät estetään tuomasta Herralle uhrilahjaa määräaikanansa israelilaisten keskuudessa? ”Ja Mooses sanoi heille: ”Jääkää tähän, minä menen kuulemaan, mitä Herra teistä säätää”. Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: ”Puhu israelilaisille näin: Jos joku teistä tai teidän jälkeläisistänne on saastunut kuolleesta tai on kaukana matkalla, viettäköön kuitenkin pääsiäistä Herran kunniaksi; viettäkööt sitä toisen kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä. Happamattoman leivän ja katkerain yrttien kanssa he syökööt pääsiäislampaan. Älkööt he jättäkö siitä mitään seuraavaan aamuun älköötkä siitä luuta rikkoko. Kaikkien pääsiäistä koskevien käskyjen mukaan he viettäkööt sitä.

Elikkä yksi 4-viikon jakso eteenpäin, siihen kohtaan, kun uuden kuun sirppi näkyy taivaalla. Tänä vuonna Israel vietti oman pääsiäisensä nimenomaan pakanakansojen pääsiäisen, elikkä tämän kaavan mukaan, koska he eivät välittäneet kevätohran löytymisestä 18 minuuttia ennen kuun sirpin näkymistä taivaalla.

Tämä pakanakanson omerinlaskennan juuri on aina pääsiäissapatin jälkeinen päivä. Pääsiäissapapatti pakanakansoille osuin tänä vuonna 27. huhtikuuta ja sen jälkeinen päivä on se, josta aletaan laskea 7 täyttä viikkoa:

3. Moos. 23:15-17 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa, laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.

Tämä 7 viikon ylitys päättyy kaikilta leveyspiireiltä 17. päivän aamuna kesäkuuta.

50. päivään!

 

Takaisin