Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
10.3.2024
 

Raamattutunti – ajankohtaisia asioita

Lopussa puhuin vertauskuvien tarkistusmekanismista, enkä ole yhtään varma, onnistuinko täysin ilmaisemaan, mitä asialla loppujenlopuksi tarkoitin. Ehkä mieleeni annettu ajatus on vielä kypsymätön.

Ajatelkaas: Adamista Nooaan on noin 1000 vuotta ja Nooasta Abrahamiin 1000 vuotta ja Abrahamista Moosekseen joku 450 vuotta. No luomakuntahan on siis elänyt ilman Pyhiä kirjoituksia peräti 2500 vuotta.

Eräs adventisti kerran sanoi minulle, että alkutekstin luomiskertomus olisi runomitassa, elikkä se on myös tarkistuskoodia, nimittäin runo, joka on sovitettu säveleen. Siinä on tämä sama nuotti, tahti ja kaava, jolla voidaan vaikuttaa sanoman jatkumiseen puhtaana.

Toki on totta, että Mooses kommunikoi suoraan Jumalan kanssa, joten voimme luottaa sanan aukottomuuteen muutenkin. Jobin kirja tosin on erittäin mielenkiintoinen ja Mooseksen kirjoja vanhempi, jota ei olla kyetty todistamaan tarkemmini kuka- tai milloin se on kirjoitettu.

 

Takaisin