Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
3.12.2022
 

Talousmoraali 5 – epäsuora teko ei säästä meitä vastuulta

Päätän tämän aihepiirin tähän, älkääkä kukaan ajatelko, että syytän ketään millään tavalla. Tämä koko aihe on yleinen kannanotto, peilaamaan Jumalan tahtoa. Nimittäin, Paavali opetti meitä kaikkia parantamaan kaikessa siinä, missä parannettavaa on ja jos suinkin mahdollista.

Elikkä Jumala ei ole kohtuuton, eikä vaadi meiltä sitä, minkä vaati pojaltaan, vaan meidän tulee löytää syntisyytemme ja etsiä kaikkea sitäkin vääryyttä, jonka vanhempamme ja tämän maailman meno on meille oikeaksi opettanut, vaikka sen saman aikanaan kaikki tunnistikin vääryydeksi. Maailma tekee valheilla oikeaa vääräksi ja väärää oikeaksi, vääristelee ja silittelee synnit puhtaiksi.

Kyse ei siis ole siitä, että haluan ketään osoittaa sormella, vaan haluan, ettet sinä tekisi vääryyttä tietämättäsi ja että se tosiaan on ”sitä itteensä” ja että kavahtaisit välillistäkin synnin tekemistä.

Jokainen meistä tiesi, että Juudas petti Jeesuksen 30:stä hopearahasta ja jokainen silti tietää, ettei Juudas tappanut Jeesusta, vaan roomalaiset sotilaat. Pontius Pilatuskin pesi kätensä ja koitti estellä, ettei tämän veri vain tulisi hänen käsilleen. Silti Pontius Pilatus osallistui sallimalla teon, jonka olisi voinut estääkin. Tosin tämän oli tapahduttava, koska se oli Jumalan suunnitelma.

Sama koskee niin monta muutakin asiaa, vaikkei sinun kätesi tekisikään sitä pahinta syntiä, mutta sinun valintasi johti siihen silti ja tästä minä koitan sinulle puhua.

1. Paavalin ensimmäinen kirje Timoteukselle 5. luku, jakeet 20-22 Syntiä tekeviä nuhtele kaikkien kuullen, että muutkin pelkäisivät. Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen ja valittujen enkelien edessä, että noudatat tätä, tekemättä ennakolta päätöstä ja ketään suosimatta. Älä ole liian kerkeä panemaan käsiäsi kenenkään päälle, äläkä antaudu osalliseksi muiden synteihin. Pidä itsesi puhtaana.

Ajattele, jos vaikkapa sijoittaisit johonkin rahastoon, jonka toimintatavoista ja sijoituskohteista et tietäisi mitään. Sitten nostat hyvällä mielellä tuhansia euroja sijoitustililtäsi ja menisit syömään ja ostamaan itsellesi jotain kivaa.

Samaan aikaan Jumala tietää mihin rahat menivät ja näkee mitä tarkoitusta varten.

Entäpä jos tietäisit, että tuo sijoitettu summa on ollut eri kohteissa kasvamassa korkoa, kuten lääketehtaissa, jotka valmistavat mm. koronarokotteita, joihin ihmiset kuolevat. Sitten osa niistä sinun rahoistasi on ollut jossain oudossa teknologiayhtiössä, jossa lapset ovat kaivaneet ruokapalkalla Litiumia kaivoksista. Mitä ajattelisit tästä?

Sitten sinä nostat heidän tekemänsä voittorahat autuaan tietämättömänä kuinka likaisia rahasi loppujen lopuksi ovat!

Ihminen on maailman paras selittäjä ja itselleen valehtelija. Mehän tiedämme tämän alkoholismin kautta oikein hyvin. Kuinka monta kertaa me osaamme selittää teko parhain päin oikeutetuksi.

Rahan takia Juudaskin petti Jeesuksen ja kuinka monta kertaa hänen onkaan täytynyt itselleen selitellä, miksi hänen oikeutensa oli tehdä niin mutta sielu ei antanut periksi, vaan kauhea oli hänen loppunsa.

Matteuksen evankeliumin mukaan Juudas, kuultuaan, että Jeesus oli tuomittu kuolemaan, katui tekoaan ja yritti palauttaa saamansa verirahat ylipapille, mutta tämä ei niitä huolinut. Surun ja epätoivon murtamana hän paiskasi rahat temppeliin, meni pois ja hirttäytyi. Apostolien teoissa hänen kuolemansa kuvataan toisin: Juudas osti petoksensa palkalla maapalstan, mutta putosi ja halkaisi vatsansa (Ap. t. 1:18). Jotkut harmonisoinnista innostuneet teologit ovat esittäneet, että Juudas aikoi kyllä hirttäytyä, mutta töpeksi ja suistui maahan teloen itsensä.

Että näin ja nyt tämä rahasta paasaaminen saa riittää. Eiköhän tässä ollu jo kaikki. Inhottava aihekin, vai mitä? -jarmo-

 

Takaisin