Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
11.11.2022
 

Omeriin enää 199 päivää

Laskin huvikseni Omerin olettamusten perusteella, jotka ovat ensi keväänä aika selvät. Kevätohra löytyy takuuvarmasti ennen 21.3. ja koska tuo kuun vaihde alkaa tietenkin kuun sirpistä 22-23.3. on se hetki, joka määrää pääsiäisen ajankohdan.

Pääsiäissapatti osuu hyvin huikeella tavalla jopa niin, että se on nyt 1:1 kuin Jeesuksen kuoleman aikana. Torstai oli oikea ristiinnaulitsemispäivä ja perjantai oli 1. pääsiäispäivä ja lauantai 8. päivä on pääsiäissapatti. Tuplasapatti!

Tässä siis näkyy tämä tuplasapatti, joka tekee sananmukaisesti sen, että Jeesus nousi kolmantena päivänä, eikä niin, kuten Paavi meille kalenterin omasta päästään keksi. Vain tämä päiväasetelma esti niitä Mariaa ja Magdalenaa tulemasta haudalle aikaisemmin, kuin sunnuntaina aikaisin aamulla. Tätä yhtälöä paavi ei tajunnut, kun hän asetti pääsiäisen kirkkokalenteriin.

Pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä 9.4. aletaan laskea ensin sanan mukaisesti 7 viikkoa ja sitten viidenteen kymmenenteen päivään saakka. Seitsemäs viikko on siis 28.5. ja kun juutalaisessa ajanlaskussa auringon laskiessa vuorokausi vaihtuu, niin se on noin klo 18 aikoihin, kun alkaa se ns. 50. päivä, joka siis tietysti päättyy 29.5. kello 18 auringon laskuun.

No miksi Omeria on niin tärkeä laskea? No sanos muuta, kysys muuta! Se on Jumalan käskemää… ja siinä on morsiamen ylösoton merkistö monella tasolla. En nyt viitsi paneutua siihen sen enempää… mutta tänään siihen hetkeen on tasan 199 päivää:

 

Takaisin