Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
10.8.2022
 

Vesa-Matti Loirin muistolle:

Vesa-Matti Loiri kuoli tänään ja on ollut varmasti meidän kaikkien ihailema näyttelijä, koomikko, laulaja ja ennen kaikkea inspiraatio monille taiteilijoille.

Mietin tuossa taannoinkin, että Vesku oli aina ollut uskonnollinen, muttei koskaan selkeästi kristillisesti uskonnollinen.

Lisäksi hän on ollut rajun elämänkokemuksen kautta myös monesti koeteltu ja sydämeen on kolkuteltu.

Luin vain muutama päivä sitten hänen haastattelunsa, ettei pelkää kuolemaa ja että hän uskoo jälleensyntymiseen.

No se uskontohan on perujaan idänuskonnoista, jolla ei ole mitään pohjaa kristillisessä maailmassa, ellei sitten katsota sitä ylösnousemuksen uudestisyntymiseen. Tuskin nyt uskossa uudestisyntymiseen kuitenkaan, jonka ylösnousemus taas vaatisi.

No mutta sitten tietenkin Veskulle jää vaihtoehto, että juuri kuolinvuoteellaan hän on saanut kokemuksen unessa tai jotenkin, jossa tämä on tehnyt sisällään uskonratkaisun.

Huhuthan kertovat jopa Jasser Arafatin tunnustaneen Jeesuksen kuolinvuoteella. Totuus on sitten eri asia mutta jos huhu pitää paikkansa, niin kaikki on mahdollista. Niin on myös Veskun kohdalla.

Sitten eräs hyvin TÄRKEÄ asia vielä:

Ilm. 20:6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.

1. Kor. 6:1-3 Kuinka rohkenee kukaan teistä, jolla on riita-asia toisen kanssa, käydä oikeutta vääräin edessä? Miksei pyhien edessä? Vai ettekö tiedä, että pyhät tulevat maailman tuomitsemaan? Ja jos te tuomitsette maailman, niin ettekö kelpaa ratkaisemaan aivan vähäpätöisiä asioita? Ettekö tiedä, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä, emmekö sitten maallisia asioita?

Me, siis me pyhät, jotka olemme ensimmäisessä ylösnousemuksessa nousseet, OLEMME NE, jotka tuomitsevat maailman yhdessä Jumalan ja Kristuksen kanssa. Meillä on siis mahdollisuus tehdä jotain mitä emme tässä maailmanajassa voi ikinä ymmärtää.

Rauha olkoon Veskun sielulle!

 

Takaisin