Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
24.7.2022
 

Pari asiaa tässä vielä tälle päivälle

Markku veli kirjoittelli eilettäin, että uuden viinin juhlaa voisi ehkä pitää myös morsiamen tempaamisen ajankohtana. No uusi viinihän virallisesti olisi huomenna 25.7. mutta sen laskeminen on myös 7 viikon päässä sitten helluntaista. No siinä meillä tuli pieni mietintö siitä, että onko meillä tässä vielä katseltava parinkin viikkoa, huominen ja sitten se oikein laskettu helluntaista 7 viikon päässä oleva päivä, elikkä maanantai 1.8.

Markun maili, otsikolla: kukaan ei voi juoda ennenkuin…

Lähde:
https://archive-gci-org.translate.goog/articles/harvest-seasons-of-ancient-israel/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

Rypäleiden ja oliivien tärkeyttä havainnollistaa se tosiasia, että essealaiset järjestivät viinin ja öljyn ensihedelmäjuhlia, jotka olivat samanlaisia kuin raamatulliset ensihedelmäuhrit viljasta. Nämä juhlat osoittavat myös näiden satojen suhteellisen ajoituksen. Uusi viinijuhla tuli 50 päivää tai seitsemän viikkoa helluntain jälkeen. Ennen kuin tarjottiin uutta viiniä, kukaan ei voinut juoda mitään uutta mehua (Temppelikäärö, sarakkeet 19-21).
Markus 14:23 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille; ja he kaikki joivat siitä.
24 Ja hän sanoi heille: ”Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä.
25 Totisesti minä sanon teille: minä en juo enää viinipuun antia, ennenkuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena Jumalan valtakunnassa.”

Helluntai 5.6 + 50 pv =25.7
https://www.timeanddate.com/date/dateadded.html?d1=5&m1=6&y1=2022&type=add&ay=&am=&aw=&ad=50&rec=

Jarmo jatkaa: Odotellaas sitten tämä peli vielä viikon päivät ja palataan asiaan sitten, jos enää palataan.

Oma mielipide helluntain ajankohdasta on selkeä, Jumala sanoo Moosekselle, laskekaan pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä 7 viikkoa. Pääsiäinen alkoi lauantaina 16.4. auringonalaskiessa, jolloin pääsiäisen ensimmäinen päivä olisi väkisinkin 17.4. sunnuntai ja pääsiäissapatti vasta 23.4. lauantai. Sen jälkeisestä päivästä lasketaan 7 viikkoa, päästään 12.6. iltahämärään, jolloin alkaa se 50. päivä, joka samalla tavalla menee sitten seuraavalle päivälle 13.6. No siitä kun lasketaan 7 viikkoa, pääsemme 1.8.


Sitten haluan näyttää teille Veikko Flinkin videon. Kuunnelkaa huviksenne kuinka meitä yritetään vääntää väkisin johonkin ja mihin tätä maailmaa ollaan viemässä.

 

Takaisin