Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
12.6.2022
 

Omerin laskenta päättyy tänään klo 18

Tänään siis päättyy omerinlaskenta, joka alkoi 24.4. pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä, ensin 7 viikkoa ja se lasketaan aina 50. päivään saakka, joka alkaa tänään juutalaisilla klo 18:00 auringon laskiessa.

No mitä omer tarkoittaa, niin jos en edellä olleella videolla osannut sitä selittää, niin koitan lyhyesti tähän sen vielä kirjoittaa. Omer on peristeisesti helluntain laskenta mutta siihen liittyy vähän muutakin.

Kaksi kakkua, happamena, elikkä synnissä leivottu ja siitä otettuna uutislahjaksi ja näytteeksi Herralle, millainen sato olisi tulossa. Se on selkeä kuvaus morsiamen ylösotosta, koska siihen liittyy vielä tuo suhdeluku, 2+10, jotka lukuina ovat sama luku, kuin Mooseksen aikaan luvatun maan edessä, kun Israelin kansasta vain kaksi halusi mennä Jumalan luvattuun maahan ja 10 halusi erämaahan, eli ahdistuksen aikaan.

Sitten kyseessä oli vielä lestyjä jauhoja, elikkä nisun parasta osaa, joka tarkoittaa kuin neitseellisintä osaa sadosta. Pelastuvaa joukkoa ja muutenkin luku 10, joka halusi ahdistukseen, se kuvaa Matteuksen 25. luvun kymmentä neitsyttä, joista viisi ymmärtäväistä, joilla olisi lamput täynnä öljyä, kun ylkä morsiamineen saapuisi heidät noutamaan hääjuhlaan.

Sitten kuitenkin täytyy lopuksi muistaa, että 3. Mooses 23:15-17 jakeissa ei puhuta suoraan heti uutisleipien tuomisesta, vaan käytetään termiä, ”…sen jälkeen”, joka voisi tarkoittaa muutamien päivien sisälle. Samalla kun katsomme ilmestyskirjan 2. luvun 10. jakeessa tekstin: ”Älä pelkää sitä, mitä tulet kärsimään. Katso, perkele on heittävä muutamia teistä vankeuteen, että teidät pantaisiin koetukselle, ja teidän on oltava ahdistuksessa kymmenen päivää.” Elikkä 23. päivään saakka oletamme tämän kevään/kesän odotuksen ajan pituuden olevan.

Taivaalle katsominen alkaa siis huomenna aamusta aina sinne 23.6. iltaan saakka.

 

Takaisin