Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
4.4.2022
 

Omerin laskenta meni uusiks

Pääsiäissapatti ei siis olekaan 16.4. vaan 23.4. joten omerin laskenta venyy viikolla eteenpäin.

Alla olen laskenut omerin tämän kevään lopputuleman ja se siis päättyy 12.6.2022 klo 18:00 josta sitten Hawajien ym. saarten saavutettua tuon 7 viikkoa pääsiäisen jälkeisestä päivästä, silloin tuo Mooseksen 23. luvun jakeet voisi toteutua, uutisviljasta tehdään kaksi kakkua, jota viedään Herralle näyte minkälainen sato on tulossa. Morsiamen ylösotto siis kyseessä.

Pääsiäinenhän kestää aina 7 päivää, eikä siinä voi olla kuin yksi pääsiäissapatti ja kun pääsiäinen tänä vuonna alkaa heti sapatin päivän päättyessä, niin pääsiäissapatti menee peräti sen alkaneen viikon viimeiselle päivälle.

Tällä tavalla tänä vuonna omerin laskenta venyy maksimaalisen kauas kesään, kun vielä otetaan huomioon, että tänä vuonna oli 13 kuukauden vuosi Israelissa. En muista koskaan ennen omerin laskennan venyneen yli 9. päivän. Nyt se menee peräti 13. päivän aamulle kesäkuussa.

Esikuva tälle laskennalle on siis 3. Mooseksen kirjan 23. luku ja jakeet 15-17

Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa, laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi. (3. Moos. 23:15-17)

Kyseessä on siis kesän kynnys, jonka Salomonin laulu hienosti vahvistaa:

Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: ”Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. (laulujen laulu 2:10-13)

Viikunapuu markkeeraa Israelia ja sen messiaanisia juutalaisia.

Viiniköynnökset puolestaan ovat vertauskuva syksyn pääsadosta. Häävieraista, joissa täyttyy tuo 144 tuhannen sisälle tulleen luku.

Room. 11:25-26 Sillä minä en tahdo, veljet-ettette olisi oman viisautenne varassa-pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus-hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: ”Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista.

Tuolloin tapahtuu ilmestyskirjan 7. luvun kysymys:

Ilm. 7:13-14 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: ”Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?” Ja minä sanoin hänelle: ”Herrani, sinä tiedät sen”. Ja hän sanoi minulle: ”Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

Pääsato, häävieraat ovat saapuneet ja pakanakansain täysi luku on sisälle tullut ja Karitsan hääjuhla voi alkaa. Autuas on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa.

 

Takaisin