Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
28.3.2022
 

Platonin luolamiesvertaus

Tässä on Ivan Puopolon videolähetys liitteenä ja ensin huomautan, että Ivan on äärettömän kova sananvapauden puolustaja mutta täysin ateistinen.

Olen vaihtanut ajatuksia joskus hänen kanssaan ja todennut, että tämä ottaa heti sananvapauttani ja mielipiteenvapauttanu rajoittavat tekijät sujuvast käyttöön, kun kyse on Jumalasta ja luojastamme. Näin kävi tänäänkin, jopa Puopolon eniten paheksuman sensuurin ja cancel toiminnon kautta, kun sain sanani läpi tämän videon kommenteissa.

Nimittäin katsottuasi tämän videon ja sen hänen kertoman vertauksen, niin ihmettelen, jos tämä koko video säilyy tuolla, koska se nimenomaan todistaa sen, mihin nämä ateistit eivät usko.

Video alkaa kohdasta 1:53 ja se vertaus päättyy muistaakseni tasan minuutin päästä 2:53

Kommentoin tämän videon jälkeen, että juuri näinhän se on luojammekin kanssa, kun joku kertoo asiasta jota ei voi nähdä, niin hänet otetaan kiinni, asetetaan oikeuden eteen ja vähän oikeuslaitoksesta riippuen jopa tapetaan.

Tähän heti ateisti vastaa, ettei pidä paikkansa ja syyttelee minua kaiken maailman ismeistä jne. joihin hän vetoaa, joka ei liity tähän asiaan sitten millään tavalla.

Vastasin, että juuri tällä vastauksella Platonin luolamiehet argumentoi vastineet sille, joka näki totuuuden.

Tämän jälkeen kommentit katosivat. Kuka ja miksi joku ne poisti? Sillä ei ole niin väliä, vaan sillä, että jumalaton itse todistaa itsensä nurkkaan ajetuksi. Näin Jumala pohjustaa ihmisille, kuinka hulluja he ovat luullessaan puun varjoa puuksi, eivätkä edes halua kuulla, että sellaista puuta missään on.


Platonin luolamiesvertaus kuuluu omin sanoin näin, että oli heimo, joka asui luolassa, josta he eivät koskaan olleet tulleet ulos. Luolan suuaukon lähellä kasvoi puu, jonka varjo heijastui luolan takaseinään. Luolan asukkaat kutsuivat varjoa puuksi.

Kerran eräs utelias ja rohkea nuori luolamies päätti lähteä seuraamaan puun runkoa pitkin suuaukolle ja kun hän uskaltautui ulos asti, hän hämmästeli puuta ja kaikkea sitä mikä siellä suuaukon rajan takana oikein oli.

Hän palasi kertomaan heimolaisilleen innoissaan, ettei tuo varjo ole mikään puu, vaan se oikea puu on tuolla ulkona, näyttäen luolan suuaukkoa, josta paistoi pelottavan kirkas valo, jota kaikki pelkäsi ja piileskeli siltä piiloissaan.

Tämän kuultuaan heimoveljet lynkkasivat nuoren uskaliaan ja jatkoivat elämäänsä pimeydessä.

 

Takaisin