Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
30.1.2022
 

Viekää evankeliumi kaikkeen maailmaan

Matteus 28:18-20 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

Matteus 24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

Näillä sanoilla tämän päivän ajatelmia:

Maailman väkilu suhteutettuna näihin alustussanoihin kaikkina aikoina tuosta Jeesuksen lähetyskäskystä tähän päivään, se on vähintäänkin mielenkiintoinen. Ja kun siihen vielä liitetään Jumalan antama viisaus ihmisen käyttöön, kuten kirjapainotekniikka.

No maailman historian väkilukua on turha koittaa arvailla, se ei voi pitää paikkansa arvailemalla, eikä päättelemälläkään mistään. Vain yksi asia on varmaa, se alkoi Adamista ja Eevasta ja se jakso päättyi vedenpaisumukseen, jossa kahdeksanhenkinen perhe jatkoi ihmiskuntaa tähän päivään saakka.

Tiede kuitenkin arvioi maailmassa olleen lähetyskäskyn aikaan ehkä noin 100-200 miljoonaa ihmistä. Uskoo ken haluaa, se voisi olla aivan hyvin 10-20 miljoonaakin mutta siihen aikaan evankeliumi oli vasta saapunut ihmisten keskuuteen ja koska se oli nuori, niin sen kunnioitus oli vähän niin ja näin. Jeesuksen seuraajat koittivat parhaansa tehdä ja vaikuttaa siihen, ettei vääräoppisuutta tapahtuisi, kunnes syntyi paavinkirkko ja muut inkvisitiot.

Sitten tapahtui suuri mullistus, uskonpuhdistus 1500 luvun alussa, jonka pääarkkitehtina oli Martin Luther ja kuinka ollakaan, samaa aikaan kirjapainotaidon keksijä, myöskin saksalainen Johannes Gutenberg oli saanut aikaan painokoneen, jolla voisi painaa sarjatuotantoa.

Miksi tämä asia on nyt niin tärkeää huomata, on siinä, että maailmaan piti saada oikealla hetkellä mahdollisimman puhdasoppinen Jumalan sana, joka olisi kopioitavissa nopeammin ja varmemmin, kuin käsinkirjoitetut kopiot. Evankeliumi oli levinnyt jo laajalle muttei ihmisillä ollut siltikään Raamattua, eipä silti juuri lukutaitoakaan mutta ihmisiä oli jo huomattavasti enemmän ja näin tarvittiin sarjapainokone, elikkä nyt kun evankeliumi oli saanunt kaanoninsa ja usko oli puhdistettu ensimmäisiä sarjapainoksia varten, oli Jumala antanut ihmisille teollisen tuotannon avaimet.

Sen sijaan. jos Jumala olisi antanut painokoneen keksinnön ihmisille aiemmin, se olisi suoltanut maailmaan tuutin täydeltä harhaoppia, joka olisi ollut saatanalle helppo pala sekoittaa kaikki ja tästä syystä tuo ajoitus oli äärimmäisen tärkeä kohta ihmiskunnan historiaa. Tästä alkoi uusi aika!

No tuohonkaan aikaan ei Raamattu suinkaan ollut joka pojan hankittavissa, koska sekin tekniikka ja teollisuusala oli vasta pääsemässä alkuun.

1800 luvun puolivälissä ihmiskunta oli saavuttanut ensimmäisen kerran miljardin ihmisen rajapyykin ja kuinka ollakaan, jälleen saksalaisfirma Heidelberg kehitteli offset painotekniikan ja samaan aikaan kehitettiin semiautomaattinen kirjasinlatomakone. Tällä tavalla jälleen oltiin otettu huima harppaus ihmiskunnan kasvaessa, kohti loppua. Raamattuja oli painettu jo aivan varakkaampien perheiden ulottuville jonkin aikaa ja nyt alkaisi teollinen sarjatuotanto tuottaa niitä vieläkin suuremmalle yleisölle.

Tuohonkin aikaan vielä lukutaito oli puutteellista mutta yleinen peruskoulunkäynti oli jo hyvän aikaa alkanut valtakunnallisilla tasoilla, ainakin länsimaissa ja 1900 luvulle tultaessa. Pian demokratian kehityksen myötä oppivelvollisuuskin siinsi edessä, joka sitten pakotti lapset opettelemaan lukutaitoa.

Kun minä synnyin 1960-luvun alkupuolella, silloin maailmassa oli syntynyt jo 3. miljardi ihmistä ja painokoneet suolsivat Raamattuja halvemmalla, kuin kenkäpari maksaisi. Näin ollen jokaisella olisi mahdollisuus saada halutessaan oma Raamattu. Mutta muutamat käännöstyöt näiden satojen vuosien aikana olivat jo alkaneet sieltä täältä turmella Jumalan sanaa, kunnes tuli vuosi 1992 jolloin käännöstyö teki sille jo todella rumaa jälkeä.

Mutta sitten taas tapahtui jotain ihmeellistä ja kaiken mullistavaa. Tuli internet, laajakaistat, älykännykät ja sitten kaikki raamatunkäännökset menivät sinne rinta rinnan arvoitavaksi, minkä niistä haluaa ottaa ja täysin ilmaiseksi monin erilaisin ominaisuuksin, joka helpotti etsimistä ja analysointia. Aivan huikea harppaus kohti Jeesuksen lunastussanoja. Raamattu oli muuttunut digitaaliseen muotoon ja painokoneet pikku hiljaa vaikenivat. Jumala oli taas varjellut sanaansa ja muuttanut kaiken toiseksi ja uudeksi!

Ja nyt on maailmassa jo 8 miljardia ihmistä ja nyt otappas kalkulaattori käteesi ja alas laskemaan, montako ihmistä on voinut elää maailmanhistoriassa ennen tätä ja montako niistä elää nyt tässä ajassa. Huomaat miksi Raamattu on tehty ja kenelle. Minä olen nyt 57-vuotias ja kun synnyin maailmassa oli vain 3 miljardia ihmistä ja nyt jo 8 miljardia. Nyt siis elää kaiketi enemmän ihmisiä, kuin kaikkina ihmiskunnan historian aikoina yhteensä.

Evankeliumi on saatettu kaikkeen maailmaan ja nyt tulee loppu!

 

Takaisin