Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
4.1.2022
 

Näkökulma vallitsevasta sirupulasta

Veljemme Eero lähetti minulle tämän mailin aamulla:

Shalom Jarmo-veli Herrassa ja Hyvää Uutta Vuotta 🙂

On pitänyt jo aikaisemmin kirjoittaa ja ei kait me olla tästä keskusteltu, oon nimittäin tässä pitkin pandemiaa pistänyt merkille uutisoinnin puolijohteitten eli mikrosirujen pulasta, joka vaikuttaa melkeinpä kaikenlaisen tekniikan valmistukseen jopa niin että autovalmistajat ovat laittaneet syksyllä tehtaitaan kiinni ja kodinelektroniikan tuotantomääriä on supistettu.

Jopa Suomen Huoltovarmuuskeskus kirjoittaa asiasta:

https://www.kriittisetmateriaalit.fi/globaali-sirupula-pahenee/

…mutta missään ei anneta mitään selvää syytä pulalle, kysyntä on vaan kova, mutta uusia sirutehtaita ei haluta perustaa jos se ei jatkukaan niin kovana. No, mikä teollisuuden ala on sellainen, joka ei tee laskelmointeja tulevasta ja jos siruja tarvitaan nykyisin melkein kaikkialla, niin kyllähän tää tarpeen kehityskulku on ollut ennakoitavissa.

Mulla on käynyt mielessä, että mitäpä jos pandemian pyörähtäessä käyntiin on tehtaisiin laitettu sisään tilaukset myös meidän ihmisten sirutusta varten, kun on tiedetty että siihen tullaan nyt menemään.

No, tää nyt on vaan ajatus, mutta jos tällainen globaali mikrosirutus aiotaan toteuttaa, niin jossain vaiheessahan ne sirut on valmistettava ja varastoitava, mutta tuskin niitä kovin paljon ennen varsinaista tarvetta tehdään, jos teknologia kehittyy ja vanha tuotanto ei enää kelpaakaan. Ajattelen tätä siis siltä kantilta, että pedon merkin on jossain muodossa oltava valmiina koko ajan, koska vain Herra tietää tulemuksensa tarkan ajan ja myös hetken jolloin pidättäjä eli Pyhällä Hengellä täyttynyt Morsian poistuu ja laittomuus pääsee täyteen valtaansa merkkeineen päivineen.

t.Eero


Eräs samansisältöinen näkökulma oli myös näiden rokoteannosten valmistuksen suhteen, koska jos rokote kehitettiin pandemian syttymisen jälkeen ja sitä alettiin jakaa noin 6kk sen jälkeen, niin herää kysymys, millä resursseilla rokoteannokset on valmistettu? Nimittäin rokoteannoksista ei ole ollut pulaa missään vaiheessa ja kun joku laski, että jos ihmisiin isketään 2-3 annosta näitä rokotteita ja valmistajia on vain yhden käden sormissa, niin näiden rokotteiden valmistaminen kansalle olisi vienyt aikaa vuosia.

Poliorokote aikanaan tuotettiin sokeripalaan, joka annosteltiin paikan päällä ja varsinainen rokoteliemi tuli rokotepaikoille isoissa säiliöissä, josta rokoteannos siirrettiin sokeripalaan. Se ei vaatinut suurta organisointia ja valtavaa teollisuusmäärää. Mutta kun tässä on kyse ampullista, jossa on kussakin 3-4 annosta, niin joku laski, että näiden annosten valmistaminen olisi noiden tehtaiden olemassaolevilla resursseilla kestänyt 32 vuotta ja pelkkä valmistautuminen tuollaisen määrän valmistamiseen olisi vaatinut 6kk henkilökunnan koulutuksen. Elikkä ampullit ovat suunnitellusti tehty jo vuosia sitten ja jostain löytyy varmasti isot tehtaat, jossa niitä on tehty isoilla linjoilla jo vuosikausia varastoon.

 

Takaisin