Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
22.12.2021
 

Olkiluoto kolme – ajanmerkki

Olkiluoto 3 käynnistettiin eilen talvipäivän seisauksen aikaan. Muistan Tuomaksen sanat, kun hän oli juuri tullut uskoon ja Olkiluoto kolmosta ei oltu silloin vielä edes alettu rakentaa ja hän ajoi bussilla Olkiluodon tienhaaran ohi kasitietä Turkuun käsin, jossa luki että OLKILUOTO 17KM. Herra oli sanonut risteyksen kohdalla sanat, ”muista tuo” lyhyesti.

Tämä jäi mieleeni, eikä turhaan. Ajanmerkki!

Markku veljen kanssa tänään asiasta keskuteltuamme, hän hoksasi, että juutalaisen kalenterin mukaan 21.12. on 17. päivä Tevet kuuta ja numero 17 on ylösnousemuksen luku, joten sekin kertoo jotain.

Markku mainitsi, että Olkiluotoahan ollaan koitettu pitkin aikaa saada käynnistyskuntoon ja sille on asetettu ties kuinka monta käynnistysajankohtaa mutta aina kaikki on kariutuneet ja sitä on siirretty. Odotus mennyt ohi.

Tulee mieleen Niilo Ylivainion viljapeltonäky, jossa aina vain tuli uusi kuva mutta se sitten kevään mittaan häipyy, kunnes tulee uusi.

Meillä on nyt ollut kyllä aivan samanlainen tilanne mutta nyt Olkiluoto on käynnistetty ja kuinka ollakaan, sähkönjakelu aloitetaan vasta kesäkuun alussa, omerinlaskennan päättyessä.

 

Takaisin