Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
23.8.2021
 

Klasu Bergin Sunnuntaisaarnassa Salomon

Hoosiannaa Daavidin poika, ylistetty olkoon Hän! Siis kuka, kenestä onkaan kysymys?

En koko päivänä aikonu jaksaa tällä kertaa katsoa Operaatiokeskuksen Sunnuntaisaarnaa, vaikka oli jopa minun lempiaihepiirejä, kuningas Salomon. Mutta henki ei antanu mulle mahdollisuutta tänäänkään jättää väliin ja niinpä heti alkuun sain Klasun sanomaan pelkkää PH:n huikeeta ohjausta kertoa lisää mistä veli aloitti juuri puhumaan.

Huomasin kaiken Klasun lauseesta, ”kuuluisin kuva Salomonsta on varmaan tämä” ja Kasun kuva siirtyi reunaan pieneksi ja taustakuva aukeni. Siinä ei ollutkaan tuttu Raamatun kuva, vaan Jeesus ristillä. Se kuva aukeni kokonaan ja kesti vain sekunnin tai hieman päälle, kun kuva Salomonista ja Saaban kuningattaresta tuli esille.

Ja kuten Klasukin sanoi, Salomon on kirjoittanut Laulujen laulun…

Salomon oli myös perimysjärjestyksessään kymmenes… luku 10 on vallan luku!

Aloita katsomaan vaikka alusta tai kohdasta 2:10

https://www.youtube.com/watch?v=hMp10CpzYqE

Kuningas Salomon rakensi ensimmäisen Jerusalemin temppelin ja hän ei piitannut kullasta, eikä hopeasta, vaan hän toivoi vain viisautta, jolla hallita Israelin kansaa. Sittemmin Salomonilla oli paljon vaimoja ja tästä hän kirjoittikin Laulujen laulussa mm. kuuluisat jakeet.

Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: ”Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule.

Ja kun luemme tämän, niin yhdistä nämä:

Joh.ilm. 22:16-17 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti.” Ja Henki ja morsian sanovat: ”Tule!” Ja joka kuulee, sanokoon: ”Tule!” Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

Ja sitten vielä, mikä kointähti: Lue Jesaja 14 ja muistele mitä Raamatun ihan alkuvaiheissa puhutaan Jumalan pojista ja sama Jobin kirjassa, miten heitä kuvailtiin siellä. He olivat aamutähtiä, valontuojia kaikki, niin Lucifer kuin itse Jeesuskin mutta saatanaa kiehtoi vain valta ja voima mutta Jeesusta viisaus ja laupeus.

No sitten vielä, kuinka Klasu jatkaa hienosti tätä Raamattuvarttiaan, että historioitsijat ja arkeologit eivät ole löytäneet todisteita temppelistä, eikä sen enempää Salomonistakaan. Noh, olio tämä tuttua myös Jeesuksen suhteen? Ei hänenkään ruumistaan löydetty, eikä siitä mitään jäämistöä, vain pelkät käärinliinat.

Tässä oli paljon vertauskuvallista asiaa kullekkin!

 

Takaisin