Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
1.6.2021
 

Jeesuksen syntymä ja laskelma tähän päivään

Matteus 2:14-16 Niin hän nousi, otti yöllä lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Egyptiin. Ja hän oli siellä Herodeksen kuolemaan asti; että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: ”Egyptistä minä kutsuin poikani”. Silloin Herodes, nähtyään, että tietäjät olivat hänet pettäneet, vihastui kovin ja lähetti tappamaan kaikki poikalapset Beetlehemistä ja koko sen ympäristöstä, kaksivuotiaat ja nuoremmat, sen mukaan kuin hän oli aikaa tietäjiltä tarkoin tiedustellut.

Herodes määräsi kaikki alle kaksivuotiaat tapettavaksi vuonna X ennen ajanlaskun alkua, joka on vähintään 4 eaa. koska Herodes kuoli tuona alkuvuonna. Herodes siis tiesi Jeesuksen olevan 1-2 vuotias, joten Jeesuksen on täytynyt syntyä vuonna 7, ollakseen 1-2 kun Herodes häntä vainosi. Ja kun laskuissa täytyy ottaa vielä huomioon vuosi 0 joka lisätään Jeesuksen ikään sen seitsemännen vuoden kohdalla.

Jos Jeesus oli siis kaksi, vuonna 4 eaa. niin se tarkoittaisi, että Jeesus olisi tänään vuonna 2021, 2027 vuotta vanha ja täyttäisi syksyllä siis jo 2028 vuotta. Tästä on helppo laskea loppu…

Otetaan nyt Jeesuksen kuolin ikä, 33 ja puoli vuotta. Elikkä Jeesus on/olisi siis 2033½ vuotias yhden omerin laskennan alle 7 vuoden kuluttua, eli 2000 vuotta sitten 33½, joka on Herramme vapahtajan ristinkuoleman vuosi.

Herodes kuoli sairastuttuaan lähes 70-vuotiaana. Juutalainen vanha paastokäärö siis antaa syytä olettaa kuolinpäivämääräksi 28. tammikuuta 1 eaa. joka on siis ihan alkuvuosi. Niinpä Jeesuksen ikä, jos kerran Hän syntyi syksyllä ja sen on melkein pakko haarukoitua vuoteen 7 eaa. joka lukuna toimisi täydellisyytenä yhtälöön. Kyllähän Jumala tämänkin asian huomioi.

Tämän laskelman mukaan, meidän olisi syytä jo olla Taivaassa!

 

Takaisin