Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
22.5.2021
 

Tiedon ja viisauden historia – että meidän käsityksemme siitä

Minulle on selvästi jo viikon verran syötetty erilaisten tapahtumien kautta, joita olen joutunut kokemaan lähipäivinä ja tästä olen saanut sydämeeni Pyhän Hengen suomennosta samaan aikaan, jotta osaisin tämän asia aiheen ympäriltä kertoa sen teille oikealla tavalla. Rukoilen Herraa nyt, että hänen tahtonsa tässä tapahtuisi ja saisin nuo viisauden sanat tätä asiaa avata ymmärrettävästi. Äärettömän vaikea aihe.

Aloitan asian meille selvällä kysymyksellä, mistä tieto ja viisaus tulee? No kysymyshän herättää vastakysymyksiä heti, että emmekö me omaa mitään tietoa ja että onhan henkivalloissakin viisauden henkiä ja tiedon henkiä, eikös ne annan sitä meille jossain määrin ainakin.

No tähän heitetään uusi kysymyspari, mistä ne tulivat, jotka tietävät ja mistä se niihin tullut tieto ja viisaus?

No nyt päästäänkin nollapisteeseen, elikkä ei ole muuta alkulähdettä, kuin luova Jumala, joka on luonut jopa itsensä saatanan, jossa on myös tieto, jonka alkuperä on Jumalalta saatua.

No miksi kaikki tietomme ei ole täydellistä, jos se kerran on Jumalalta saatua? No joku pilasi sen syntiinlankeemuksellaan ja eräs taas loi valheen, jolla hämmennetään totuutta, jotta me sen nielisimme totuutena.

Tosiasiassa meillä on siis epätietoisuutta ja valhetta käsissämme ja vain muutamia asioita, jotka ovat täysin totta, joista emme itsekään edes kiistele missään olosuhteissa. Tämä yksi asia on perus, ala- ja keskikoulu matematiikka, ehkä jossain määrin myös kemian ja biologiankin saralla mutta siinä kohtaa mennään jo suurelta osin epävakaisiin tiedon ja ymmärryksen kysymyksiin, joissa on nämä samat elementit. Olemme omaksuneet väärää tietoa tai jopa joku on suoranaisesti valehdellut ja syöttänyt väärää tietoa.

Yksiselitteisesti me olemme sen verran etäällä Jumalasta, ettemme saa Häneltä täydellisenä läpi oikein mitään. Aina siellä on joku häiriötekijä, joka koostuu itsemme ominaisuuksista, joissa on itsekkyys, kunnianhimo, omat mieltymykset ja toiveet oman elämän paremmuudesta, eli sanalla sanoen, olemme liian itsekeskeisiä saattamaan läpi oikeasti kuulemaamme sanomaa. Puhumattakaan kun elämme keskellä saatanan häiritsijöitä.

Saatanallahan on kaksi perustapaa eksyttää ihmisiä kadotukseen. Toinen perustapa on siinä, että hän piilottaa itsensä ja Jumalan, ettei kumpaakaan ole. Se tuottaa ateismia ja näitä oman tiensä onnenonkijoita, vapaa-ajattelijoita ja kommunismia, hirmuvaltaa jne. Elikkä maailman pahimmat hirmuvallat ovat olleet aina ateistisia. Tämä kaikki koostuu TIEDOSTA, jota ihminen luulee käsittävänsä hyvänä ja totena.

Toinen perustapa koostuu periaatteessa useista alaosista, jolla saatanalla on käytössä, eksyttääkseen pois ihmisiä totuudesta, vaikka ymmärtävätkin jo sen, että jonkun tämä on oltava luonut tai että joku ylempi ja viisaampi on olemassa. Jälleen tulee tiedon henget kertomaan ihmisille, kuten vaikkapa profeetta Mohammedille vuonna 610 jossain Lähi-Idän luolassa sanomalla olevansa enkeli Gabriel ja tuli tuomaan viestin mm., että kuinka ihminen on luotu ja että se on tehty kuolleen ihmisen verestä. No lapsikin olisi jo kysynyt, että mistä se ihminen oli sitten tullut. Mutta ei, Mohammed oli vissiin niin tohkeissaan, ettei tullut mieleenkään kritisoiden ottaa asiaa, vaan söi vieheineen päivineen ”täkyn” ja siitä tuli sitten sen ateismin jälkeen toiseksi verisin aate maailmassa.

Elikkä saatanan joukkiot, henkimaailma ja meidän oma vajavuutemme on tämä kompo, jolla me eksytämme itsemme pois tiedosta. Avainsana olisi tähän ongelmaan NÖYRYYS, nimittäin Herran pelko on tiedon alku. Sen jälkeen vasta lähtee avautumaan monta pahaa umpisolmua.

Raamattu on meille se toinen avain, joka alkaa avautua vasta nöyryyden jälkeen. Vain säkkipukuinen osaa tulkita Raamattua oikein, nimittäin meidän ylpeytemme tuhoaa ajatukset, jotka Pyhä Henki koittaa meille ehdottaa. Sen lisäksi villitsijät, saatanan henkivallat tekevät lopulta silppua kaikesta hyvästä, jota Pyhä Henki koitti meille kertoa.

Joku saattaa olla kiintynyt maailman tietoon niin lujaa, ettei uskostaan huolimatta suostu uskomaan, että tietokirja ei ole Raamatun väärti, vaikka itsekin niin väittää. Siitä huolimatta tämä vetoaa aina tieteen kirjoituksiin ja tutkimustuloksiin, kun verrataan asiaa Raamatun ilmoitukseen. Vaikkapa, että kuoliko eläimia paratiisissa? No entä pieneliöt, jotka vain sitten lisääntyisivät ja lisääntyisivät ikuisesti? Tiedettä rakastava uskova ei kykene Tuomaan hengessä näkemään, ettei paratiisia voi verrata maailmamme tilanteeseen oikeen millään tavalla, eikä hän ole viitsinyt lukea Ramattua tarpeeksi tarkkaan huomatakaseen, että näin on, eikä sitäkään, ettei maailman tietoa kannata tuoda Jumalan sanan rinnalle vertailuksi. Eikä Jumalan korkeuksia kannata havitella itselleen ymmärrettävään muotoon. Siinä sekoaa pää!

Tästä päästäänkin sitten siihen, mikä on lopputulema tässä koko tiedon, viisauden ja totuuden etsinnän tuloksena. Älä edes luule, että nyt minä kerron, että vain me uskovat osaamme tätä dilemmaa käsitellä. EI, ME EMME OSAA yhtään sen paremmin kuin moni muukaan. Siksi meidän on hyvä tietää tämä vain ja sitä kautta saada tärkeän rukousaiheen, johon meidän on syytä kiinnittää huomiota.

Elikkä meissä kaikissa asuu opetuslapsi Tuomas, jonka heikko usko ei riitä juuri mihinkään, ei edes… sanonko mihin, sinapin siemenen kokoon.

Me laatikoimme hyvin usein, ehkä jopa lähes aina toisemme.

Laatikoimme toisemme uskon ja sitten Jumalan ja etenkin juuri Jumalan, jottei hän meitä huonosti kohtelisi. Näin valehtelemme itsellemme!

Ateisti laatikoi uskovan, uskova ateistin, homo laatikoi heteron, hetero taas homot jne. valkoinen laatikoi mustaihoiset ja mustaihoinen valkoiset, veturinkuljettajat laatikoivat konduktöörit ja päinvastoin, poliisi palomiehen ja sitä rataa mies naisen ja nainen miehet.

Tiedän, että minä usein laatikoin automaattisesti adventisteja, luterilaisia ja kaikkia muitakin. Ei se ole oikein. Sanon että no ne on sellasia! No onko? No ei todellakaan jokainen heistä, jos ihan totta puhutaan, me vain teemme niin ja JÄLLEEN, mikä tämän takana on? Se on se sama, tiedon puute, omat intressini asian suhteen, kaunat ja ikävät kokemukset vaikuttamassa yhdessä saatanan henkivaltojen jatkuvaan suun soittoon siellä niskan takana.

Raamattu on opettanut meitä tietoviisaudesta ja tämän maailman tiedosta ja sen seuraamisesta paljon. Meille on opetettu sanan kautta, että maalima vihaa totuutta, puhetta Jeesuksesta ja rakastaa valheiden kertojia ja väärintekijöitä. Ja että maailma tulee juuri teitä vihaamaan, jotka pidätte Jeesuksen uskon ja Raamatun sanan. Se asia tulee eteemme jatkuvasti, kuten Päivi Räsänen joutuu oikeuden eteen, joka on niin suuri häpeä jo, etten usko Jumalan sitä sallivan.

Maailma suorastaan rakastaa tietolähteitä, jotka ovat akatemioita, yliopistoja, korkeakouluja, tutkintoja ja todistuksia, tunnustuksia, palkintoja ja kuuluisuutta. Heidän näkemyksensä on tästä maailmasta, he kuuntelevat mitä YLE:n toimittajat sanovat ja mitä Helsingin Sanomissa lukee. He kuuntelevat, mitä WHO, YK, EU, CNN, BBC ja monet muut tahot sanovat, koska ne ovat eliittiä, joihin on paras uskoa. He kutsuvat joitain tietolähteitä valhemedioiksi, valeuutisiksi ja trollitehtaiksi KAIKKIA niitä, jotka ovat heitä vastaan jotenkin ja eivät liputa heidän aatemaailman puolesta.

Nykyään ollaan jo niin pitkällä tiedon salakuljetuksessa päihimme, että me emme enää edes huomaa, kun sitä meihin syötetään, nimittäin, jotta meistä tulisi saatanan lusteviljaa, jonka vihamies meihin kylvi. Kun joku Hollywood tekee miljardiluokan elokuvan, niin se on täynnä sitä mistä koko ajan puhuin. Valheita, joita se syöttää päähämme mielipidemuutoksena, jossa hyvä on pahaa ja paha on hyvää, sekä totuus on valhetta ja valhe totuutta.

Ajatteles kun tulee ihmisiä vastaan, jota sanovat, etteivät lue enää Raamattua, koska se on niin vaikeaa luettavaa ja sen tilalle on Raamatun oppineet teologit kirjoittaneet niin loistavia aputeoksia, joissa on asiat esitetty paljon selkeämpään muotoon. Mitä siis tästä seuraa, jos tiedon ja totuuden puutteessa valitaan väärä informaationlähde ja kehumme sitä Raamattua paremmaksi. Ja että minä katson enää Youtubesta kuunnelmia, joissa selitetään paljon paremmin Raamattua, kuin itse lukisi ja ne ohjelman tekijät ovat niin lukeneita ja kouluja käyneitä, historian ja Raamatun tuntijoita.

Jaakob 1:22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne.

Emmekä me edes voi sanoa kenellekään, että ”ajatteles nyt omilla aivoillasi” koska kaikki ajattelee juuri sillä millä on itselleen mieleisekseen hänen ”totuuden” mieltänyt. Heille kaikille se totuus tiedosta on totuus, vaikka se olisi täyttä tuubaa koko ajatusmaailma. Hän vain mieltää sen totuudeksi. Tästä johtuen Jeesus paransi etenkin sokeita ja kuuroja ja vertasi sokeilla ja kuuroilla, kuinka he saavat näkönsä joko takaisin, tai he eivät ole koskaan edes nähneet tai kuulleet. Tämä nimenomaan tarkoittaa tätä samaa… ei ole ymmärrystä, ei tietoa, eikä näkemystä, joka tulee vain sitä kautta, että on tarpeeksi nöyrä Herran edessä kuuntelemaan ja katsomaan.

Tieto ei ole viisautta alkuunkaan, älykkyyskin on vasta viisauden portti. Viisaus on harvojen ominaisuutta.

Vielä kerran, siis me emme selviä tästä ilman rukousta ja aitoa säkkipukuista nöyryyttä Herramme edessä, sitä Jumala meissä eniten rakastaa ja juuri sen, Jeesus näkee meissä kauneutenamme. Säkkipuvun, joka on tälle maailmalle vastenmielinen asu, jota kukaan ei halua päälleen, mutta Jeesus on meidän sulhasemme, joka näkee sen hääpukuna, aivan kuin hän itse tuli maailmaan tallin seimessä, ratsasti aasilla Jerusalemiin ja pesi opetuslasten jalat. Hän kuoli meidän syntiemme tähden, jotta mekin voisimme nähdä, että se mitä maailma rakastaa, sitä Jumala ei rakasta. Ja mitä maailma inhoaa, se on suitsuketta Jumalle ja kauneutta Jeesukselle Jumalan ainokaiselle pojalle, joka hakee meidät täältä.

Sananlaskut 1:7 Herran pelko on tiedon alku; hullut pitävät halpana viisauden ja kurin.

TULE HERRA JEESUS!

 

Takaisin