Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
23.4.2021
 

Kylväjä vertaukset

Luettuamme vuosia Raamattua ajatuksella, olemme huomanneet, että luku 13 esiintyy kaanonissa aina Jumalan tahdosta meille kompastuskivenä ja onnettomuuden lukuna… niin on tämäkin Matteus 13. luvun kohdalla.

Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: ”Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin. Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: ’Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?’ Hän sanoi heille: ’Sen on vihamies tehnyt’. Niin palvelijat sanoivat hänelle: ’Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?’ Mutta hän sanoi: ’En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin. Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'”

Tämän vertauksen kaikki me tunnemme, mutta paneudutaanpa nyt vähän eri tulokulmasta, johon olemme ennen tuijottaneet tätä vertausta. Nyt katsomme vähän etäämmältä asiaa ja fokusoidumme tämän päivän elämään ympärillämme. Katso mitä on ympärilläsi tapahtumassa.

Haluan nimittäin vetää rinnalle ilmestyskirjan varoittavan vertauksen:

Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: ’Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku: Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.

Elikkä palataanpa takaisin tuohon Matteuksen vertaukseen ja leikkuumiehiin ja niihin enkeleihin, jotka sitovat lusteet kimppuihin, jotta leikkuumiehet eivät ”vahingossa” leikkaisi lustetta, koska se on niin saman näköistä kuin nisuvilja. Ajatteles tätä oikeen syvällisesti, nimittäin nyt kun tuot nämä kaksi asiaa rinnakkain, ”oi jos olisit mieluummin kylmä tai palava” elikkä nyt tullaan siihen tärkeimpään huomioon, lusteen ulkomuotoon. PENSEÄ, joka on niin saman näköinen kuin on morsian mutta ei sitä ole. Sen on erotuttava leikkuun ajankohtaan.

Ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta mielestäni tämä asia näkyy nyt. Selkeä ateisti ei ole sinulle uhka tai tällainen henkilö joka ei tunne ollenkaan Jumalaa, se ei ole tässä ajassa muuta kuin säälittävällä tavalla ymmärtämätön. Mutta tässä ajassa sinulle ja minulle käy suorastaan kimppuun ”kanssapalvelijat”, joissa on selkeä lusteen siemen. Näissä löytyy se vihamiehen henki, joka heihin oli kylvetty. He sättivät ja sadattelevat sinulle ja minulle tänä päivänä ja ennen he istuivat vieressäsi seurakunnassa. Oletko pannut merkille?

Voi jos olisit KYLMÄ tai PALAVA, mutta kun olet penseä, niin leikkuuaikana sinut sidottiin ja erotettiin morsiamesta, sen sijaan kylmä ei edes huomaa asiaa, vaan on autuaan tietämätön kaikesta. Näin myös tapahtuu ylösotossa!

Herääminen on valtavan paljon helpompaa ateistille, kuin penseälle uskovalle, joka joutuu nöyrtymään suuren itun ja hammasten kiristyksen kautta.

 

Takaisin