Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
8.2.2021
 

Omerin laskenta meni taas uusiksi, kun löysin virheen

Pääsiäissapatin laskemisessa ei pitäisi olla mitään hankalaa, se vaan, että kun juutalainen ajanlaskenta on niin erilainen ja kun siellä on viikon ensimmäinen päivä sunnuntai ja jokainen uusi päivä alkaa ja päättyy klo 18 iltahämärään.

Nyt kun kaiken huipuksi ristiinnaulitsemisen päivä osuu vielä sunnuntaille, niin pääsiäissapatti menee kuuden päivän päähän siitä. Tässä kohtaa toi meni mulla yhdellä viikolla pieleen, kun en ollut ajatellut näitä muuttujia tarpeeksi huomioiden.

No nyt olen laskenut teille sitten juurta jaksain kuvitettuna ja tekstitettynä, kuinka nämä pääsiäiset ja omerin laskennat oikeen menee tänä vuonna:

Sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.

Morsian, elävät ja kuolleet, synnistä happamena leivottu. Heilutusleiväksi Herralle nähtäväksi, minkälainen sato on tulossa. Häävieraat ovat tulossa sitten, jotta karitsan häät voisivat olla täydelliset. Ei häitä sulhasella ilman morsiantaan, eikä häitä ilman häävieraita.

Israelin kuninkaan Daavidin, viisaan pojan laulu, Salomonin laulu morsiamelleen. Salomon tunnettiin kuninkaana, jolla oli paljon morsiamia. Salomon on monella tavalla esikuva Kristuksesta:

Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: ”Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule.

 

Takaisin