Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
4.1.2021
 

”et kai sinä sentään usko niinhin typeriin salaliittoteorioihin”

Nykyään ihmiset ovat tuudittautuneet valheelliseen pelontorjuntaan uskottelemalla itselleen, ettei maailmassa tapahdu, eikä tule tapahtumaan mitään kamalaa tai ole mitään salaliittoja olemassakaan. Se on pelkkä valhe, joka on suunnattu kullekin itselleen ja siksi he toistelevat lauseita. ”Älä sinä usko niitten foliohattu hihhuleiden höpötyksiin” ja ”toi on just sitä sensaatiohakuisuutta, uskoa noihin salaliittosatuihin”.

Lehdessäkin tänään, kokenut toimittaja teki saman valheen itselleen, sanomalla että: ”Kiista Yhdysvaltain presidentinvaalin tuloksen hyväksymisestä on kova. Tähän asti ajatus siitä, että sen ratkaisemiseen tarvittaisiin armeijaa on kuitenkin kuulostanut lähinnä seikkailukirjoihin seonneiden höperöinniltä”.

Että näin arvostettu toimittaja tänään kirjoittaa lehdessä.

Näiden kaltaiset lauseet ovat joka päivä meidän edessämme kirkuvin kirjaimin: ”On täysin typerää uskoa johonkin olemattomaan Jumalaan” ja että ”Jeesus kuoli kakstuhatta vuotta sitten, jos sellasta on edes ollutkaan” ja että ”oletko sinäkin niin typerä, että uskot johonkin ikivanhaan satujeesukseen joka muka vielä palaisi, höpön löpön, se on kuollu ja kuopattu”.

Sitten aikoinaankin, vuonna 1939 keväällä ja kesällä, ennen sotia tätä samaa hoettiin Suomessakin. Äitini ja isoisäni kertoivat minulle, että heillekin naurettiin, kun he keväällä 1939 muuttivat Pohjanmaalta Tornioon sodan pelossa. Kuinkas kävi?

Aivan samoin 1941 syksyllä USA oli täysin tuudittautunut Hawajilla siihen, ettei kukaan ole niin idiootti, että sinne hyökkäisi. Mutta eräänä aamuna Joulukuun 7. päivä vuonna 1941 koko Japanin lentolaivasto iskee yhtäkkiä täydellä voimalla ja murskaa koko USA:n tyynenmeren laivaston.

Salaliittoteoria, pelottava lause. Mitä se siis on, jos se kerran on edelleenkin vain hihhulien foliohattujen kuvitelmaa. Mitä siis sanapari ”sala ja liitto” tarkoittaa? Käydään kliinisesti se läpi, jotta siitä karisis pois tuo siihen luotu turha mystiikka.

Salaa tehty asia on siis salainen kolmesta syystä, joko rikollisilta välttyäkseen asia salataan tai lain ja moraalin vuoksi rikollisesti asia salataan. Sitten se kolmas on siksi, jotta joku aivan laillinen asia voitaisiin toteuttaa riskittömästi, vailla turhaa ihmisten hälyä ja häirintää, jotka siis voisivat vaarantaa ennalta asian tietämällään ko. toimenpiteen.

No entäpä liitto, mitä se sitten tarkoittaa, jos puhutaan salaliitosta? No jos kaksi miestä tekee yhdessä salassa suunnitelman vaikkapa ryöstääkseen pankin, niin eihän selainen ole salaliitto, vaan normaali rikos vain. Liitto siis on oltava muilta ihmisiltä salassa tehtävä suunnitelma, joka koskee juuri niitä muita ihmisiä ja sen takana on siis oltava hallintoelimiä tai muita valtaapitäviä henkilöitä. Tekevät ja sopivat salaa selän takana asioita, joita heiltä ei yleisesti odoteta niin toimivan. Sellainen on salaliitto!

Teoria taas on sitten tietenkin sellainen, jonka joku havaitsee olevan syy/seuraus vihjeiden johtopäättelynä epäilys, jolla on jo oltava pienet todistelun siivet jossa on myös oltava tekijöiden selvä motiivi toimiinsa ja lisäksi teorialla on oltava joitain kritiikinkin kestäviä johtopäätelmiä, josta voidaan tehdä täysi teoria.

Salaliittoteoriaa oli mm. Mainilan laukaukset 1939 ja vaikkapa Vihreiden toimeenpanema AlHolista tuotavien perheiden salakuljetus ministeriön ja virkamiesten painostustoimesta, jossa oli jo kaikki salaliiton tunnusmerkit havaittavissa, kuten valheet ja peittely. Se koitettiin toteuttaa salaa ja mitä todennäköisemmin sitä tehdään tälläkin hetkellä salaa selkiemme takana piilossa eri peiteltyjä reittejä pitkin.

USA:n presidentinvaalit oli selvästi salaliitto, joka oli jättimäinen sellainen. Siinä oli mukana viisi osavaltiota, joissa kaikissa demokraattinen johto, joka valitsi tietoisesti ääntelaskentaan ihmisiä, jotka olivat salaliitolle lojaaleja. Näin saatiin mahdoton muuttumaan mahdolliseksi.

Lisäksi sokerina, vai sanonko myrkkynä pohjalla, on henkivallat, jotka ohjaa tätä kaikkea niin hienosti, ettei nämä edes tajua. He luulevat olleensa niin viisaita ja osaavia, että he ovat itse tehneet kaiken. Siitä henkivallat ei välitä, kunhan ne saavat maailmaan tahtomansa henkilöt, jotka vihaavat Israelia ja Kristillisyyttä. Trump on juuri päin vastoin ja siksi…

Jumalaton maailma siis nauraa meille, koska uskomme siihen beduiinien satukirjaan, nimeltä Raamattu ja näemme ja osaamme varoa salaliitot, jotka vie tiettyyn suuntaan maailmaa. Me olemme turvassa, kunhan pidämme Jeesuksen Kristuksen rinnallamme ja annamme Hänen sovintoverensä pitää meitä puhtaana joka päivä.

 

Takaisin