Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
25.11.2020
 

Kaikkein vaikeimmat puheenaiheet

Olen jo monta päivää ja viikkoa pyöritellyt mielessä näitä asioita ja niputan ne yhteen lauseeseen, josta tein otsikon. Uskovillekin, ne kaikkein vaikeimmat ja kipeimmät puheenaiheet.

Näitä voi olla enemmänkin ja onkin mutta nämä minä listaan tähän:

Luominen ja aikamäärät, Isä ja Poika, syrjintä ja tasa-arvo, kaste ja Pyhä Henki, syntisyys ja armo, alkoholin ja nautintoaineiden käyttö, syöminen ja elämäntavat, sapatin merkitys, kymmenykset, Jeesuksen paluun käsitys viimeisistä vuosista sekä lopuksi tuhatvuotiskausi.

Tässä ne tärkeimmät, joista moni vetelee isoja herneitä nenään, jos koittaakin kyseenalaistaa jonkun mielipidettä näistä.

Joskus olen nähnyt käytävän valtavan suuria riitoja ja kiistoja näistä aiheista ja varsinkin sillä fanaattisella asenteella, ei siis järjellä eikä Paavalin opettamalla uskoville kuuluvalla esimerkillisellä hillityllä käytöksellä.

Olen siis miettinyt, että jos tekisin lyhyen videon näistä yksi kerrallaan tämän talven aikana. Katsotaan minun voimavarojani, kuinka niitä jaksan tehdä, kun tämä kirjoittaminenkin on jo niin työlästä. Olen niin enää keskittynyt Jeesuksen odottamiseen ja välillä tuntuu, että kaikki on jo sanottu. Kuitenkin näitäkin asioita Pyhä Henki minulle puhuttaa ja koittaa minua ohjata selittämään.

Lähinnä tässä kaikessa syynä on se, että ihmiset haluaisivat olla esimerkillisen hyviä mutta toinen osa heistä saa heidät tekemään kaiken päinvastoin. Olemalla esimerkillisen hyvä, oletkin esimerkillisen kova ja tuomitsevainen. Emme helposti anna toisen olla sellainen kuin hän on, vaan tuppaamme olemaan häntä parempia ja ehjempiä uskossa ja kilvoittelussa.

Saatamme tuomita spurgun kadulla yhden raamatunlauseen vuoksi, vaikka emme tiedä mitä Pyhä Henki tämän sydämessä näkee. Me olemme yleensä vain armottomia, vailla rakkautta. Esimerkiksi näistä haluaisin puhua hieman, aihe kerrallaan.

Antakoon Herra Jeesus siihen voimia, jos minun kuuluu näin tehdä.

-jarmo-

 

Takaisin