Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
22.11.2020
 

Usko vs. tieto = teoria, ei fakta

Sain vain tällaisen ajatuksen päähäni erään toimittajan videota katsellessani, että teoriassa filosofisesti ajateltuna, mikään maailmassa ei voi olla faktaa, kunnes Jeesus palaa!

Matematiikkamme on lähimpänä faktaa, elikkä 1+1=2 on kiistattomasti fakta, mutta siihen se sitten jääkin. Heti kun alamme matematiikkaan liittämään fysiikkaa ja kemiaa, niin faktasta muodostuu teoriassa edelleen mahdollisesti muuttuva tilanne. Tämä vaikkapa siten, että pudotamme kiven kädestämme, niin se putoaa maahan. Kyllä, ehkä, jne. mitä jos ei putoakaan, vaan lentää kädestämme taivaan tuuliin, miten selitämme tämän? Tai maapallo ei enää kiertäisikään aurinkoa. Teoriassa sekin mahdollista, kuten painovoimankin katoaminen. Se ei ole välttämättä ikuisesti pysyvä fakta, että niin menee loputtomiin.

Humanismin tiedealue on sitten pelkästään teoriaa, eikä siellä ole oikeastaan mitään asiaa, mistä ei edelleen käydä jonkinlaista keskustelua, joten keskustelun käyminen jo osoittaa sen, ettei asia ole niin yksinkertainen, vaikka suurin osa onkin jotain mieltä. Elikkä periaatteessa 7 miljardia ihmistä voi olla väärässä ja vain yksi oikeassa, niin kauan, kunnes Jeesus palaa maan päälle.

Tämän ajatuksen saatan lukijoilleni vain työkaluksi, miten kannattaa suhtautua mihinkin asiaa. Usko Jeesukseen, on fakta, mutta hyvin horjuva. Meillä ei ole uskomme kalliolle rakennettu, vaikka se onkin Jeesus kalliolla. Meillä on jatkuvasti epäuskon kipinä ja sitten taas valtava maallinen tiedon jano sydämessä. Mutta emme pääse asiasta puusta pitkään, me roikumme Jeesuksessa kiinni, kuin viimeisessä oljenkorressa ja Jeesus tietää tämän ja siksi Hän arvostaa meitä uskossamme kamppailevia todella paljon. Niin paljon, että Hän antoi henkensä puolestamme.

Raamatussa on ainoat faktat, joita ei voi verrata mihinkään, koska kyse on Jumalan sanasta, johon meidän on syytä luottaa. Perustuu uskoomme!

 

Takaisin