Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
3.8.2020
 

Rakkaus on Jeesus Kristus sydämessämme

Parisuhde ilman Rakkautta on kuin saisit tuoreen ruusun, joka on kaunis ja ehjä kun saat sen tuoreena käteesi. Vaalit ja hellit sitä maljakossasi parhaalla paikalla. Mutta kun aikaa kuluu, niin sen terälehdet alkavat nahistua ja sen lehdet kuivua. Kun terälehdet eivät enää ole kauniita, vaan kuivettuneita ja kurttuisia, heität ruusun tunteettomasti vain pois.

Mutta kun sinulla on Rakkaus sydämessä, niin tuon kauniin ruusun saatuasi, nautit sen kauneudesta ja sen ikääntyessäkin näet vain sen kauneuden, vaikka se olisi jo nahistunut ja sen lehdet kuivettuneet. Vaalit ruusua vielä kauniimpana aarteenasi, vaikka se olisi jo kauttaaltaan täysin kuiva. Pidät sen aina parhaalla paikalla, koska sen ruusun ensihuuma sinua vieläkin muistuttaa ja sydäntäsi lämmittää. Pidät sen kuolemaasi saakka lähellä sydäntäsi parhaalla paikalla.

Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii. Rakkaus ei koskaan häviä. (1. Kor. 13)

 

Takaisin