Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
29.7.2020
 

Jumalan lähettämä eksytys

2. Tessalonikkalaiskirje 2:11-12 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Tässä on hyvä olla erityisen tarkkana, kun muodostaa lauseen käsitystä. Jumala siis lähettää eksytyksen… ja he uskovat valheen. Jumala ei valehtele, eikä lähetä valheita. Mutta mitä Jumala lähettää, jotta se voisi eksyttää ja vielä tarkoituksenmukaisesti, kuten tässä selvästi Paavali asiaa ilmaisee. Jumalan on tarkoituksenmukaisesti lähetettävä jokin eksyttävä mieli ihmisiin ja siksi minä ainakin olen päätellyt, että se on tämä suvaitsemattomuudeksi käynyt suvaitsevaisuus, joka vallitsee kaikkialla. Se hakee tasa-arvoa mutta löytää kaikkea muuta, elikkä päin vastaista ja hedelmät sen ovat jo osoittaneet. Sateenkaariväki ja nyt tämä Black Lives Matter mellakat, joissa ihmisiä pahoinpidellään ja kauppoja ryöstellään. Nämä ovat kaikki sen… hyvien aikomusten seurausta, elikkä eksytystä.

Ilman Jumalaa ja Jeesuksen Herraksi tunnustamista tämä tasa-arvo ei koskaan tule toimimaan ja tässä se Jumalan lähettämä eksytys, syy/seuraus piileekin.

Maailma markkinoi tätä hyvin mielellään mm. näillä sanoilla:

Päivästä toiseen eläinmaailma tarjoaa meille esimerkkejä siitä, kuinka suvaitsevaisuus ja rakkaus eivät tunne lainkaan rajoja

Se vaan siinä on, että rajat ovat rakkautta ja Jumala on säätänyt tarkat rajat kaikelle. Rajojen rikkominen on syntiä Jumalaa vastaan.

Mutta eräs asia minua alkoi mietityttämään, kun lähdin eilen tätä asiaa purkamaan, niin muistelin -90 luvun alkua, jolloin ei tästä ko. tasa-arvo hömpästä ollut tietoakaan. Aikoinaan Suomen mustalaisista tehtiin paljonkin pilaa mm. viihdeohjelmissa ja muistelin kun eräs kansanryhmä, saamelaiset rupesivat silloin valittamaan PP. Peteliuksen ja Kallialan tv sketseistä, jossa he esittivät juoppoja lappalaisia. Tästä eivät saamelaiset tykänneet ja siitä alkoi ns. vähemmistöryhmien tällainen loukkaantujien kampanja, jossa myöhemmin jokainen rotu ja kansaosa, seksuaalivähemmistöjä myöden muutettiin ”pyhiksi lehmiksi”, joista ei saanut edes puhua, saati käyttää näistä minkäänlaista yhteistä kutsumanimeä.

Kaikki alkoi siis Inarista ja tämä minulle yhtäkkiä valkeni, että Jumala lähetti tämän liikkeelle jo 30 vuotta sitten Inarista. Siksi tässä niin asiaa olin pohtinut, koska Jumala lähettää aivan kohta sen toisen asian, joka ei ole eksytys, vaan pelastus. Jumalan Henki lähtee uudelleen Inarista mutta se kokoaa kaikki nuo eksyneet takaisin, jotka vain haluavat ymmärtää totuuden. Loput joutuvat tuomiolle, kuten Paavali tuossa suomensi meille. Tämä on pakko tehdä, jotta ihmiset eivät voisi tuomiolla sanoa, ”mutta kun…”

 

Takaisin