Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
25.5.2020
 

Tänään 7 päivää omeriin

Alan kirjoittaa tätä siksi taas, koska 7 päivää ennen vedenpaisumusta, Nooa käskettiin arkkiin ja on siis Raamatussa vertaus, niin oli Nooan päivinä, kuin on lopunpäivinäkin, ihmiset söivät joivat jne. ja Nooa meni arkkiin.

Siksipä minä nyt 7 päivää ennen taas selitän sitä samaa mitä joka vuosi tähän aikaan, mitä tämä omerin laskenta tarkoittaa.

Omer perustuu 3. Mooseksen 23. luvun viljankorjuutapahtumaan, joka on syväluotaava vertauskuva ”harvest” viimeisten päivien sadonkorjuusta, jonka koko maailma tulee kohtaamaan.

Ensin otetaan morsian, elikkä 3. Mooses 23. luvun uutisvilja. Näyte, joka otetaan kahdesta kymmenenneksestä lestyjä, siis parasta nisua, elikkä parhaastakin osasta vain 1:10 tai 2:20 miten se nyt menee, koska niistä tehdään kaksi valmista kakkua herralle uutisleiväksi, happamena, elikkä synnissä leivottu. Samalla kun Raamattu puhuu myös suoremmin elossa olevista ja kuolleista, elikkä tässä nämä kaksi kakkua ovat, morsian, kaikki synnissä leivottu valmiiksi sieluksi Herralle, joka antaa meille uuden ruumiin, ”pitkät valkoiset vaipat”. Elikkä hyvin hyvin pieni osa on morsian, joka lähtee.

Sama paikka, 3. Mooses 23. luku kertoo myös ajankohdan, josta aletaan laskea joka vuosi pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä, aina viidenteen kymmenenteen päivään saakka, joka on siis tänä vuonna 31.5. klo 18 koska Israelissa vaihtuu vuorokausi silloin.

Sama luku jatkaa, että ”…ja sen jälkeen tuokaa…” elikkä jälkeen 31.5. klo 18 muttei sano suoraan, kuinka paljon sen jälkeen. Olettaisi että 24h aikana mutta koska ilmestyskirjassa sanotaan, että joudutte olemaan 10 päivää ahdistuksessa… joten se marginaali täytyy aina muistaa.

Kuitenkaan kauaa aikaa ei saa mennä, koska Laulujen laulu 2:10-13 puhutaan talven väistymisestä ja Daavidin pojan kutsusta, ”nouse sinä kaunokaiseni ja tule”. Elikkä talvi on nyt väistymässä ja kesä on tulossa. Ei kuitenkaan enää juhannuksen jälkeen voi pitää näitä raamatunpaikkoja relevantteina jälkikäteen katsottuna Jumalan sanana, jos nämä tätä kuvaavat. Niinpä meillä on aikaa tämä viikko… ensi maanantaiaamuna ja siitä 10 päivää ja siinä kaikki.

Tsemppiä odottajille!

 

Takaisin