Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
25.3.2020
 

Uusi kuu Israelissa tänään

Israelissa kuun sirppi nänhty tänä aamuna ja kun aurinko laskee klo 17:54, alkaa raamatullinen uusi vuosi ja Nisan kuu, jolloin pääsiäinen osuu 8. päivälle huhtikuuta. Pääsiäisviikko alkaa siis 4. päivä huhtikuuta ja lammas uhrataan 8. päivä.

Pääsiäissapatti osuu puolestaan 11. huhtikuuta lauantaille, josta seuraavasta päivästä alkaen aletaan laskea omeria aina viidenteenkymmenenteen päivään saakka. Se osuu sitten 31. toukokuuta klo 18:00 jonka jälkeen omeria eletään 24h aina 1.6.2020 klo 18 saakka.

Oman käsitykseni mukaan, tuo omerin laskun pää on paras raamatullinen esikuva morsiamen ylösotolle, koska sitä tukee Daavidin pojan, Salomonin laulu 2:10-13 jolla hyvänä esikuvana oli siis paljon vaimoja.

Nouse sinä kaunokaiseni ja tule!

 

Takaisin