Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
22.2.2020
 

Tänään 100 päivää omeriin

Omerin laskenta perustuu 3. Mooseksen 23. luvun jakeisin 15-17 joissa on aika selvä vertauskuva morsiamen hakemisesta, elävät ja kuolleet, kaksi kakkua ja kaikki happamena leivottu, elikkä synnistä leivottu. Tämän raamatunpaikan kun yhdistää Laulujen laulu 2:10-13 jakeisiin, niin siinä täyttyy tämä ajankohta, jolloin morsian nostetaan, ”nouse sinä kaunokaiseni ja tule”.

Morsian taas liittyy vahvalla tavalla vertauksiin kylkiluusta. Te olette mies ja vaimo, ette enää kaksi, vaan yksi liha. Miehestä sinä olet otettu! Meidät tullaan oksastamaan jaloon Israelin kansaan, siihen öljypuuhun Jeesuksessa Kristuksessa yljässämme, aviomiehemme sinä päivänä kun meidät vihitään karitsan häissä.

Ihmisellä on 12 kylkiluuparia, Israelin sukukuntien luku, samoin kuin opetuslasten luku. Taivaassa on 24 vanhinta. Heidän lukunsa on tuo täysi kylkiluiden määrä.

Näitä ajatuksia on hienoa pallotella mielessä, kuinka hienosti meidät on luotu ihan pelkästään näitä symboleja seuraamalla.

Sitten sama myös pahassa, elikkä Danielin näkemällä peto karhulla oli kolme kylkiluuta suussaan. Ne kuvastavat kirkkokuntia, siellä on morsiamia ja nämä kuvastavat morsiamia. Siksipä uskon, että EU on tuo karhu, joka syö paljon lihaa, siis siihen liittyy paljon kansoja. Samoin kuin se käännettiin toiselle kyljelle itään, kun se oli ensin haukannut koko länsi Euroopan itseensä. Noh, mutta nää on vain arveluita, vaikka paremmin tämä sopii kyllä EU:lle kuin Venäjälle, ellei se ala yhtäkkiä laajenemaan taas.

No joo, tässä tuli taas puhuttua useasta aiheesta. Hyvää kevään jatkoa ja Herra Jeesus olkoon kanssanne kaikkialla mihin menette ja mihin ryhdytte!

 

Takaisin