Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
14.1.2020
 

Päivämääriä keväällä

Minulla on joka kevät ollut ensimmäinen katse siihen, missä on kunkin kevään raamatullinen vuodenvaihde. Siitä nimittäin lasketaan kaikki ajat.

Joka vuosi olen myös katsellut monille hieman oudompaa päivämäärää, nimittäin Marian ilmestyspäivää. Se on esikuva Jeesusta odottaville, koska enkeli Gabriel tuli silloin kertomaan Marialle, että Jeesus tulee. Se siis toimisi aivan hyvin esikuvana myös tempausta odottaville päivänä, jona meille kerrotaan, että nyt se päivä tulee. Siksi olen sitä hieman tarkkaillut.

En ole koskaan kuulunut niihin Jeesuksen paluuta pelkääviin, jotka sanovat, ettei siitä päivästä tiedä kukaan, eikä siitä saa edes puhua. Minun mielestäni Raamatussa on vain yksi asia, josta ei tiedä kuin yksin isä, ei edes poika ja se on tuhatvuotiskauden päättymisen jälkeinen aika, jolloin taivas ja maa katoaa, jolloin kaikki tuomiot pannaan täytäntöön. Siitä päivästä ei tiedä kukaan.

Mutta tänä keväänä Marian ilmestyspäivä on niin lähellä raamatullisen vuodenvaihteen ajankohtaa, että en pidä sitä ainakaan sattumana. Tuo päivä on 22.3. tänä keväänä.

Kevätpäivän tasaus on 20.3. ja seuraava uusi kuu on 24-25.3. aikoihin, josta aletaan uudenkuun sirpistä laskea pääsiäistä ja sitten omeria sen jälkeen.

Pääsiäinen asettuu huhtikuun 8. päivälle ja sen pääsiäissapatti 11. päivälle ja sen jälkeisestä päivästä lasketaan se 50. päivään sakka, joka osuu 31.5. klo 18 jälkeen 24h elikkä tarkemmin 1.6. päivämäärälle.

Jumala on Raamatun kautta haastanut ihmiset ajattelemaan järjellä, eikä vain lukemaan Raamattua ajattelematta mitään erityisesti. Siksi Pyhä Henki tekee Raamatusta yhteisvaikutuksessa lukijansa kanssa, eivan uuden kirjan, Pyhän Sanan!

Jos Raamatussa lukee vaikkapa lause, ”siitä päivästä ei tiedä kuin yksin Isä, ei poika, eikä taivaan enkelit”, niin sanon, ettei se päivä ole mikään sellainen, joka olisi relevanttia Raamatun keskeiseen sisältöön nähden.

Kun Matteus 24 lukua aletaan kahlaamaan analyyttisesti läpi, niin kaikki alkaa opetuslasten tekemästä kolme osaisesta kysymyksestä. Ensimmäisessä opetuslapset ihailivat Jerusalemin loistoa ja siihen Jeesus sanoi, ettei tähän jää jäljelle kiveä kiven päälle. Toisessa kysymyksessä opetuslapset kysyvät, että mikä on sinun tulemuksesi, johon Jeesus vastaa aloittaen jakeesta 4 ja päättää sen jakeeseen 34 ja sitten vastaa kolmanteen kysymykseen, maailmanlopusta, tuhatvuotiskauden päässä.

”Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?”

 

Takaisin