Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
6.11.2019
 

Jäät sulaa nopeasti

Tuossa viime viikonloppuna juttelin veljeni kanssa, joka on lentokapteeni kiinalaisessa lentoyhtiössä Hong Kongissa. Puhuttiin hänen kanssaan ilmastonlämpenemisestä muunmuassa ja hän oli yllättävästi käsitykseni kanssa samaa mieltä. Nimittäin faktaa on se, ettei kukaan ei ole ollut ottamassa 1800 luvulla ilmakuvia saati satelliittikuvia mistään Grönlannista tai napajäätiköistä, eikä sen enempää edes Suomen Lapista. puhumattakaan tuhat vuotta sitten kuvista. Ne kuvat olisivat tässä hetkessä tyrmäämässä monet valheelliset ilmastoteoriat.

Vanhoista 1900 luvun alussa vaikkapa Suomen etelälapista otetuista valokuvista voi selvästi päätellä, kuinka karut olosuhteet siellä silloin on ollut, kun vertaa samoja kuvia tämän päivän kuviin, tai aiempiin.

https://www.is.fi/tiede/art-2000006297718.html

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006298451.html

Itse olen nähnyt valokuvia 1900 luvun alun Torniosta ja sitten verrannut niitä 1950-60 luvun kuviin ja sen jälkeen tämän päivän kuviin. Yksi merkillepantava seikka on nimenomaan tämä rehevöityminen. Muonion korkeudella juuri tänä päivänä samankaltaiset olosuhteet, kuin kuvista saattoi päätellä olleen Torniossa 1900 luvun alussa. Aluskasvillisto on aivan alkutekijöissä ja puut pieniä, ohkasia kynttiläkuusia, kitukasvuisia puita ja nekin ovat harvassa, eikä rehevää pensasta näkynyt kuvissa missään. Siksipä uskon että Tornion rannikkoa lukuunottamatta, koko Lappi on ollut jään ja lumen peitossa kesää talvea ainakin koko ajanlaskun ensimmäisen tuhatluvun ja tietenkin sitä ennen. Jääraja nousee jatkuvasti ja on vedenpaisumuksen jälkeisen jäätymisen jälkeen noussut hitaasti kiihtyen kaikki ne vuosituhannet ja se rehevöityminen tulee sitten perässä.

Sanoin veljelle esimerkin, että otetaan järvestä pakkasella sahattu 100x100cm jäälohkare hyisenä tuohon pöydälle, pannaan kello käyntiin ja seuranta päälle, kuinka paljon se sulaa ja miten. Huomaamme, ettei aluksi tapahdu pitkään aikaan yhtään mitään, koska sen oman massan kylmyys pitää sen jäässä vielä pitkään. Sitten pikkuhiljaa se alkaa sulaa, reunat alkaa pyöristyä hitaasti ja sen sulaminen kiihtyy hyvin, hyvin hitaasti koko ajan, muttei sitä aluksi huomaa edes. Sen sulaminen on pitkään vielä erittäin hidasta ja kun erona tässä testissä ja tosielämässä on se, että me näemme testissä sen sulamisveden mutta tosielämässä se sulaa mereen ja sitä emme näe.

Mutta vasta sitten kun pöydällä alkaa olla enää matalahko, keskeltä paksumpi ja reunoilta ihan ohut jääkakku, niin silloin alkaa sulamisen nopeus vasta konkretisoitua. Sen jäinen massa ei enää jaksa pitää sitä jäisenä, vaan se yksinkertaisetsi alkaa sulaa jo ihan silmissä! Kuitenkaan ympärillä vallitseva ilmastovaikutus ei ole muuttunut millään tavalla, ellei jäämassan ympärilleen tuomaa kylmyyttä lasketa.

Tämä teoria on täysin tieteellisesti pitävä. Lopussa kaikki kiihtyy!

Tästä johtuen kerron taas golfteorian: Olen golfin maailmanmestari ja haluan haastaa sinut vedonlyöntiin 0,10€ panoksella per reikä. No minä voitan sinut joka reiällä ja sinä olet velkaa minulla 1,80€ eikä siis paljon mitään. Mutta entäpä jos tuplaamme joka reiällä panoksen, niin että minä jätän voitot siihen pottiin ja sinä joudut lisäämään joka kerta saman, mikä on potissa. Noh, ensin voitan sen 0,20€, sitten toisella reiällä voitan 0,40€, kolmannella reiällä 0,80 ja neljännellä voitan jo 1,60€ jne. Paljonko luulet, että panoksena on viimeisellä 18. reiällä? Siellä panoksesi on lähes 12 tuhatta euroa. No se ei tosiaan ole pikkusumma, joudut jo panttaamaan talosi maksaaksesi sen.

Tämä vertaus vaan selventää, kuinka lopussa vasta puhutaan isoista asioista, ei siellä alussa. Loppua kohden kaikki aina kiihtyy ja muuttuu kakille näkyväksi ja havaittavaksi. Siksi tiede kompastuu, kuten tässäkin lehtijutussa käy ilmi. Tiede hämmästelee joka kerta uudelleen ja uudelleen, kuinka kaikki kiihtyy arveltua nopeammin. En sitten vaan käsitä, kun tieteen pitäisi tällaiste asiat tietää jo lainalaisuutena, mutta niin vaan hämmästelevät näitä.

Sitä en velipojalle sanonut, että olen sitä mieltä, että kun maailmaa todellisuudessa hallitsee vain muutama sata ihmistä, joiden käskyvallan alla on valtamedian lisäksi rahamaailma ja teollisuus, niin tämä ilmastohysteria on peite sille vakavalle tosiasialle, että maailman eliitti haluaa globalisoida kaiken ja saada se siten kokonaan hallintaansa. Tarkoitus on luoda epäjärjestys, joka sitten edesauttaa mm. ”martial law” tilanteeseen, jossa otetaan käyttöön ääritoimet ja ihmiskunnan eliminoiminen huomattavasti pienemmäksi. Ihmiset eivät ilmastohysteriassaan näe, mihin vakavaan tilanteeseen olemme menossa, kun kansakunnat ja kulttuurit yhdistetään rumaksi möykyksi erilaisuutta.

 

Takaisin