Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
27.10.2019
 

ISIS johtajan kuolema – tulkinta

Isis johtajan kuolema voisi olla tulkinta kuolinhaavasta pedon päässä. Toki tämä ei tarkoita, ettei laittomuuden ihminen ilmestyisi, vaan peto on ISIS ja sen pää oli tuo johaja, joka sai kuolinhaavan. No ilemstyskirja kertoo että kuolinhaava toipui ja koko maa ihmetteli pedon nousua ja kuinka se on saanut sellaisen vallan. Tämä tullaan vielä näkemään. Laittomuuden ihmisen ilmestyminen on sitten oma lukunsa. Se tullaan näkemään, muttei toivottavasti meidän ei tarvitse sitä nähdä, vaan menemme ennen sitä yläilmoihin.

Mielenkiintoiseksi tässä tekee se, että tuo tappo tapahtui juuri sillä alueella, josta koko muslimimaailman odottaman messiaan, mahdin on määrä ilmestyä Daqibin torniin, tuossa pikku kaupungissa, joka nimenomaan tuolla alueella sijaitsee.

Veljemme Jyrki kirjoitti minulle mailissa mielenkiintoisen näkökulman, että alkutekstitulkinta luopumuksesta voisi myös tarkoittaa tempausta ja pakoa. Näinpä tälle laittomuuden ihmiselle meidän ei tarvitse korvaa lotkauttaa. Meidän tehtävämme on odottaa Jeesusta Kristusta ja sitä kohtaamista pilvissä. Katsokaas 2. tess. 2. luvussa, jakeet 1-12

Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet, ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.

Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?

Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy. Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.

Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

 

Takaisin