Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
24.10.2019
 

Onko tieto välttämättä hyväksi?

Tieto ja tietäminen on suuri kompastuskivi, niin uskoville kuin etenkin niille, jotka eivät Jumalaan usko, saati Häntä tunne. Tieto nimittäin sokaisee luulemaan!

Tieto on kuin tuli, joka on ihan hyvä renki mutta hävyttömän huono isäntä. Se pilkkoo palasiksi kaikki ihmissuhteet ympäriltäsi ja pistää sinut lopulta rakastamaan vain itseäsi ja paremmuuttasi.

Kuinka pienestä asiasta tieto voikaan viedä sylttytehtaaseen. Tieto kun ei välttämättä ole totuuden kanssa käsikädessä, vaan onkin valhetietoa ja vaikka tieto olisikin totta, niin sen tiedon käsittely on kuin heikoilla jäillä kävely.

Kaiken huipuksi, totuudellinen tieto saattaa olla hyvin viekkaasti manipuloitua osatotuutta, jota ei enää erota totuudesta muulla tavalla, kuin sen lopputuloksen kautta, johon se johtaa. Ne mädät hedelmät, joita manipuloitu tieto ihmisiä saattaa. Media on äärettömän hyvä esimerkki manipuloidun tiedon levittäjistä. Kaikki propaganda on mm. sellaista tietoa, jolla saadaan aikaan sotia ja vallankaappauksia, murhia ja kaikkea pahaa.

Kuinka monta kertaa sinä olet saanut tiedon, joka on ns. arkaluontoista. Kuinka tekisi mieli sanoa, että ota tämä tieto takaisin, en halua tietää. Mutta kun tieto on saatu, niin sitä on hankala käsitellä.

Tulee hetkiä, jolloin sinulla on tietoa, johon joudut kysyttäessä vastaamaan ja sanomaan, että tiedän, vaikka järki sanoisi, etten todellakaan haluaisi tietää mitään tuosta asiasta. Onko tuttua? Kauheaa se ainakin on!

Kerran sain isältäni tekstiviestin, jossa tämä sanoi tietävänsä jotain minun ja äitini välisestä suhteesta. Haistoin heti, että kyseessä oli kolmannen käden tietoa ja laitoin txt viestin isälleni, että on parempi antaa tiedon kaikkivaltiaan ja -tietävän Jumalan käsiin, ettei joudu itse kantamaan sen vuoksi turhia taakkoja.

Tieto lisää tuskaa, sanotaan ja niin se juuri menee. Tuhatvuotiskaudella nimenomaan levätään ja siksi Raamatussa sanotaan, että kielillä puhuminen lakkaa, tieto katoaa ja profetoiminen katoaa. Me emme tuhatvuotiskaudella tarvitse näistä yhtäkään, koska meillä on kaikkitietävä Jumala läsnä koko sen ajan, joka meitä opastaa ja kertoo miten asiat menevät oikein.

Uskovat puhuvat usein, että minä tiedän, koska tieto on niin koukuttava lahja, joka ei todellakaan ole siunaus. Se on suorastaan kiroukseksi kaikille tiedonjanoisille. Tieto oli Edenissä se kompastuskivi, johon Eeva nimenomaan lankesi. Hän halusi tietää saman minkä Jumala!

Jos meillä on Jeesus Kristus, niin me emme tarvitse tietoa mihinkään. Meidän ei tarvitse uskoa tiedon voimalla, johon ateistit aina kaiken nojaavat. Jos emme kykene todistamaan tiedon kautta, niin siihen he eivät usko. He palvovat tietoa ja tietoyhteiskuntaa ja tämän päivän ”poppa” tietäjiä, eli tiedemiehiä. Se on heidän tiedeuskontonsa, siinä missä meillä Jeesus joka todistaa sydämeemme suoraan sen tietona, jota meidän on mahdoton todistaa muulla tavalla, kuin ”uskotko kun kerron tämän… Rakkaudessa, sillä Jeesus kuoli ristillä sinunkin vuoksesi, uskotko sinä?”.

 

Takaisin