Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
14.10.2019
 

Uutisoinnistakin voi jo päätellä

Nyt on heti Ros Hashanan ohi mentyämme, alkanut tapahtua paljon ja yhtäkkiä, vallan poikkeuksellisia asioita.

Turkin hyökkäys Syyriaan oli tietenkin hieman odotettua muttei kumminkaan ihan. Olihan se aiemminkin suorittanut sotilasoperaatioita ennaltaehkäisevästi muttei näin laajasti vielä.

Mutta nyt kun Syyria teki Kurdien kanssa sopimuksen ja alkoi puolustaa maansa rajoja, niin asiat ei enää olekaan niin yksinkertaisia kuin noin vain luullaan. Nimittäin Turkin natojäsenyys velvoittaa muita maita puolustamaan Turkkia, sen niin vaatiessa.

No jos Venäjä asettuu kuitenkin Syyrian taakse, siihen tulee nopeasti myös Iran ja Nato velvoitetaan 5. artiklan mukaisesti Turkin taakse, niin soppa onkin jo melkoinen.

Samaan aikaan Venäjän FSB miehittää Wärtsilän suomalaisfirman ja Helsingissä suuri väkivaltainen mielenosoitus käynnissä Turkin lähetystöä vastaan… Mitä vielä?

Pahalta näyttää kun joka päivä ahdistus vain syvenee. Hallitus tekee juuri päinvastaisia tekoja minkä se vaalien alla lupasi. Vihreät puoltaa Fortumin suurkaupan saksalaisesta energiayhtöstä, jonka pääasiallinen energianhankinta on ollut hiilivoimaloissa, jotka ajetaan alas. Elikkä hallitus osti firman, jonka päästöt ovat yhtä suuret kuin koko Suomen päästöt ja pian nuo voimalat ovat arvottomia, koska hiilivoimaa ei tule pian saada käyttää ollenkaan. Fortumilla on siis hallussaan koko Euroopan pahimmin saastuttava yhtiö, johon hallituksemme varat sössittiin. Se koko kauppa oli, kuin olisi ostanut ongelmajätettä miljardeilla.

Maamme on siis pahemmassa pulassa kuin moni edes tajuaa ja taas taustalla on Fortum, joka vie elämältämme pohjan.

 

Takaisin