Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
21.9.2019
 

Mennään suoraan asian ytimeen – Jeesuksen odottaminen

Ajatteles kun rukoilijat läpi kahden vuosituhannen ovat jo ennen ristinkuolemaa kysyneet Herralta, että milloin sinä sitten tulet takaisin. Ei Jeesus voinut sanoa, että en ainakaan teidän aikananne vielä, koska ne sanat olisivat edelleen Raamatussa ”blokkaamassa” Jeesuksen tulemista.

Sen sijaan Jeesus sanoi viisaasti, ettei ole teidän asianne tietää ajoista, eikä määrähetkistä, mutta jätti kuitenkin sanomatta sen, että silti tulee vielä hyvinkin jonkun asiaksi tietää. Siksi hän sanoi useaan kertaan, että valvokaa, älkääkä antako kenenkään eksyttää teitä, vaan valvokaa aina ja kaikkina aikoina.

Ajatteles sitten, jos oikein hartaasti vaikkapa joku aikansa rukoilija syvällä keskiajalla olisi rukoillut ja paastonnut ja rukoillut ja paastoamalla paastonnut ja vannonut, etten ole milläskään, kunhan tietäisin. Sitten Jeesus olisi sanonut, ettei vielä sukupolviin, kuten hän ilmaisi asian Danielille. Miten kävisi sen odottamisen?

Isoisäni oli palavasti valvova Jeesuksen paluun odottaja. Hän kuoli 1994 saamatta tietää, vaikka näki toisen maailmansodan, Israelin syntymän, kirjakääröjen löytymisen ja kuuden päivän sodan jne. Hän ei tiennyt, ettei ole hänen asiansa tietää, vaan ymmärsi että niinkin voisi olla.

Nykyään varsinkin pilkkaajat kyselevät, että olenko saanut näyssä tai unessa tietää… Jeesuksen odottaminen ei ole profetoitavissa, ennen kuin sen aika tulee. Ei Pyhä Henki voi antaa vaikkapa vuonna 1994 profetiaa, että tulen kyllä sinun aikanasi mutta vasta sitten vuonna 2020, koska siihen loppuisi valvominen kuin seinään. Sen sijaan Jeesus profetoi tuosta sukupolvesta, jonka asiaksi tämä kaikki tosiaan tulee ja se tapahtui 1948 jonka sukupolvi ei poistu. Äitini syntyi 1941 ja hän odottaa sitä päivää edelleen elossa.

Omerin laskeminen puolestaan on siitä kivaa, että sen voi tehdä joka vuosi, koska se on aitoa odottamista, samoin kuin kaikki muukin aikain merkit ym.

Mutta se tosiasia, että Pyhä Henki ilmoittaisi päivämäärän, niin vastaan siihen näin: uskon ja tiedän sen tapahtuvan, kun aika on tullut, se oikea aika! (Aamos 3:7) Herra, Herra ei tee mitään ilmoittamatta siitä ensin palvelijoilleen profeetoille. Tämä on Jumalan sana ja turha on saivarrella ”siitä päivästä, josta ei tiedä edes poika” koska sillä päivällä ei mitään tekemistä Jeesuksen paluun päivän kanssa.

Uskon siis, että syy näihin lauseisiin, ”ei ole teidän asianne tietää päivämääristä”, se pitää kutinsa kyllä tietysti mutta haastaa älykkyytemme myös ymmärtämään, että sen pitää olla sopusoinnussa Jeesuksen lupauksen kanssa ”valvokaa, sillä minä tule pian”. On siis olemassa se sukupolvi, joka lähti elämään ennen vuotta 1948 kun Israel itsenäistyi.

 

Takaisin