Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
28.7.2019
 

Huomiselle tulee paineita taas ja paristakin syystä

Ensinnäkin huominen päivä on eräs tulkinta omerin laskennasta: Pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä laskekaa 7 viikkoa JA 50 päivää. Elikkä normaalisti käsitetään, että pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä 7 viikkoa viidenteen kymmenenteen päivään saakka, elikkäsiitä seuraavaan, jolloin tuo 24h maapallon ympäri helluntaista, toimisi. Se päivä meni siis jo siellä kesän kynnyksellä, kuten jokainen aiempikin, josta syystä ihmiset pilkkaavat allekirjoittanutta yleensä pieleen menneistä profetioista, vaikka tämä on yksi ja sama Raamatun paikka, jossa mielestäni ilmoitetaan nimenomaan morsiamen ylösoton hetki.

Tässä omerin laskennassa lasketaan siis 7 viikkoa ja siitä tuo sama 50 päivää ja se osuu huomiseen 29.7. päivälle. Huomiselle tulee siis melkoiset paineet.

Toinen asia, mikä tässä samalle ajankohdalle osuu, on vanha Tuomaksen helleuni. Kaisaniemessä tehtiin kaikkien aikojen lämpöennätys. Meni rikki tuo 2010 kesän lämpöennätys, jolloin ajattelin tätä samaa. Nyt se on totta ja voimme tietysti odottaa sitä samaa mitä olemme aina odottaneet. Jeesus hakisi meidät kotiin. Jeesuksen odottaminen, päivien laskeminen ja taivaalle tähyäminen, ei nimittäin ole turhaa hommaa, nimittäin autuas on se, jonka Herra tapaa valvomasta ja odottamasta. Pilkkaajat saavat saman kohtalon kuin ulkokultaiset, Matteus 24:37-51 joten älkää ihmeessä halveksuko profetiaa.

26.5.2007

Tuomas profetoi…

Näin viime yönä aikamoisen painajaisen.
Muistan rukoilleeni nukkumaan mennessä, että Herra ilmestyisi tai näyttäisi minulle unessa jotain.

UNI pe-la 25.5.2007:
Olin jossain sokkeloisessa talossa jälleen. Nukuin jossain varasto vierashuoneessa alakerrassa. En ollut kotonani vaan jonkun luona kylässä, käsitykseni mukaan perhe oli rikas, ei lapsiperhe. Sain unessa unen.. se oli kirjoitettu messe tekstillä jota itse käytän, sinisellä tekstillä. Siinä oli 1½ kappaletta ja ensimmäisessä oli jonkin sortin johdanto, jota en enää muista.
Ensimmäisen kappaleen lopussa oli viesti joka pysäytti minut. Siinä luki että ylösotossa ensin lähtevät katuvat ja ….. ((jokin muu ryhmä jota en nyt muista, oisiko ollut köyhät tai nöyrät.)) En kyennyt lukemaan loppua tekstistä. Muistan ajatelleeni, että tämä pitää heti kertoa Jarmolle, mutten voinut herätä siitä unesta. Kun unessani kuitenkin nousin kuulin ääniä, kuin varas olisi talossa. Hetken päästä näin ikkunasta miten varas oli liikkeellä. Soitin 112:teen ja ilmoitin jonkin osoitteen jossa olin, mutten muista mikä osoite, ja kerroin että täällä on varas liikkellä ryöstämässä asuntoja. Taisin katkaista puhelun kun varas oli tulossa juuri siihen huoneeseen jossa olin. Takaovesta. Ikkunasta näin että varas oli pukeutunut aurinkohattuun, sillä oli päässään aurinkolasit ja teepaita ja farkut. Normaali nykyajan nuori n. 25-30v. Varmasti naisten suosiossa, hyvävartaloinen ja rento kaveri joka ei pelännyt nähdäänkö häntä vai ei. Huolettomasti kulki sorkkarautansa kanssa. Piilouduin vaatenaulakon taakse. Tämä varas avasi oven helposti sorkkaraudallaan ja tuli sisään taloon. Sorkkaraudan hän jätti oven taakse ulos. Menin samalla ovenavauksella ulos eikä varas huomannut tai noteeranut sitä mitenkään. Nousin talon viereistä rinnettä ylös ja soitin taas 112 kun olin sen joutunut katkaisemaan. Sama ”komisario” vastasi puhelimeen huolettomasti sanoen jotain; ”niin – tai mitä nyt taas…” koitin kertoa että kiirehtisivät paikalle mutta hän ei kuunnellut. Taustalla kuului miten hänen vaimonsa järjesteli jotain juhlia ja vaikutti siltä kuin he olisivat järjestelyistä kiistelleet.

Taisin lopulta herätä tästä unesta ja olin erittäin väsynyt kirjoittaakseni esim tätä unta ylös.

Matteus 24:37-51 (kannattaa lukea ajatuksella ja verrata tähän tilanteeseen)

Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.

Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.

Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan. Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.

Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.

Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: ’Minun herrani viipyy’, ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.”

 

Takaisin