Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
26.5.2019
 

On tässä kesän kynnyksellä vielä jokunen vaihtoehto

Ensinnäkin on olemassa ns. pakanoiden pääsiäinen joka toki sopisi erinomaisesti pakanakansojen ylösoton esikuvaksi. Siitä jo runsas kuukausi sitten menneestä pakana pääsiäisestä laskettu omer päättyy siis 10.6. ja siitä jos laskee sen 10 päivää, niin tietenkin päästään 20.6. päivälle.

Markku mailas tuossa Theresa Mayn erosta, että Theresa tarkoittaa harvestia, elikkä siis elonleikkuuta ja kuinka ollakaan May tarkoittaa tietenkin toukokuuta. Saas nähdä… pari muuttujaa siis.

Mutta voi kun joku ymmärtäisi, ettei nämä päivämäärät koskaan ole ennustelua, vaan odotusta ja ennen kaikkea valvomista.

Noh, mutta nämä päivät vielä pitää katsella loppuun, ennen kuin voimme tältä keväältä unohtaa ”kesän kynnyksen” merkityksen laulujen laulun 2:10-13 sanojen muodossa, jotka ovat Daavidin pojan, viisaan kuninkaan sanoja, jolla oli paljon vaimoja. Tämä Daavidin pojan suusta on tullut lause Raamattuun, ”talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, menneet menojaan, kukat ovat puhjenneet maahamme ja laulun aika on tullut, nouse sinä kaunokaiseni ja tule”. Lause siis viittaa suoraan ylösottoon kesän puhkeamisen hetkellä. Se ei ole pitkä ajanjakso, mutta on kuitenkin muutaman viikon.

Tämä on se hetki jolloin on syytä katsoa omaa tilaamme, sonnustautua pyhäpukuun ja tarkistaa suhdettamme Kristukseen erityisellä tarkkuudella, mikäli haluamme olla mukana ylösotossa.

Siunattua odotusta keikille lukijoille!

 

Takaisin