Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
12.5.2019
 

Voi kunpa vois sanoa varmuudella huomisesta vaan että ”heippa, nyt me mennään”!

Mutta koska kaikki perustuu jokavuotiseen odotukseen, seurantaan, laskentaan ja omerin kliimaksiin, aivan kuten Raamatussa meille on sen seuranta opetettu. Meidän pitää laskea, kuin lähtölaskentaa joka kevät.

Tänä vuonna on 13. kevät kun olen vartioimalla vartioinut tätä omerin laskentaa ja saanut tuta siitä melkoista pilkkaa monien omienkin toimesta, puhumattakaan saivartelijoiden ja jumalattomien vääristelijöiden. He tahtovat joka kevät vääntää omerin laskennan ”uskovien timantintarkaksi millisekunnilleen 100% varmuudella lukkoonlyödyksi jne.” antaen toistelemalla tätä mantraa, luulon että näin me juuri asiaa esitämme.

Omerin laskenta on todellisuudessa juuri sitä mistä Luukas puhuu:

Luukas 12:37-40 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä. Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan. Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.”

Me olemme se ensimmäinen vartiovuoro ja sitten alkaa toinen ja Jeesus saapuu näkyvästi kolmannella, aivan kuten noista jakeista erehtymättä voi ainoana vaihtoehtona tehdä johtopäättelyn.

Mutta yhtä kaikki, kerran se tapahtuu ja siihen loppuu pilkka ja iva. Sinä päivänä me vain kadotaan, kuten Hanokista sanotaan ” Ja kun Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä, ei häntä enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois. ” (1. Mooses. 5:24)

Yhtä lailla toisesta vartiovuorosta voidaan sanoa että se on kuin Elia ja Elisa, joka oli todistamassa kun Elia lähti tulisilla vaunuilla. Se ei siis ollut enää varas yöllä, vaan ”katso, ylkä tulee”.

Vasta kolmannella vartiovuorolla Jeesus saapuu niin että kuin salama se näkyy idästä hamaan länteen.

 

Takaisin