Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
29.4.2019
 

Laupias samarialainen Jeesuksen takaisintulon esikuvana

Eräs korealainen saarnamies oli miettinyt Jeesuksen takaisintulon ajankohtaa laupiaan samarialaisvertauksen kautta.

Luukas 10:33-35 Mutta kun eräs samarialainen, joka matkusti sitä tietä, tuli hänen kohdalleen ja näki hänet, niin hän armahti häntä. Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä. Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: ’Hoida häntä, ja mitä sinulta lisää kuluu, sen minä palatessani sinulle maksan’.

Tuossa Jeesus on laupias samarialainen ja hän palatessa maksaa 2 denaria joka tarkoittaa vanhaa tuttua ilmaisua päivän toimeentulosta ja yksi päivä on Jumalalle 1000 vuotta joten samarialainen palaa siis 2000 vuoden kuluttua.

No tämähän meille oli jo tiedossa ja myös sekin että kuningas Herodes, joka aikoi surmata kaikki alle kaksi vuotiaat poikalapset, elikkä vauva Jeesuksen. Herodes kuitenkin kuoli 4v ennen ajanlaskumme alkua, elikkä Jeesus syntyi joskus vähintään 5-6 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Tällä laskuopilla kun me tiedämme Jumalan vihan kestävän 1290 päivää ja Israelin rauhankin pitäisi tulla jne. joten 7 vuotta menee vähintään morsiamen ylösoton jälkeen, ennen kuin Jeesus palaa. Niinpä jos nyt on vuosi 2019 ja Jeesus kuoli kaiketi 33-vuotiaana ristillä, niin ajankohana me olemme siinä pisteessä että aika on pakko jo viimein olla.

Omeriin on enää 14 yötä, viidennenkymmenennen päivän aamuun.

 

Takaisin