Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
21.10.2018
 

Voi jospa olisit KYLMÄ tai PALAVA mutta kun olet PENSEÄ

Kuuntelin ex. ateistin uskontunnustuksesta videon ja tietenkin tuli kyynelet silmiin, kun nämä Jumalasta kaukana eläneet pääsevät lähelle ja tuntemaan Jumalan.

Mutta samalla minä ymmärrän, kuinka lähellä ateisti on Jumalaa, verrattuna niihin, jotka suuret kirkkomme ovat liberaaliutensa vuoksi paaduttaneet penseiksi.

Siksi voin sanoa, että kyllä on Johanneksen ilmestyksessä olevat kaksi seurakuntaa, niin inhottavan totta. Nimittäin länsimaiden seurakunnat ovat pullollaan penseitä, jotka esittävät ja uskovat olevansa uskossa pelastettuja ja piehtaroivat synnissä, koska papisto valehteli heille, että he saavat niin tehdä.

Kun katsoo pikkulasta, joka kasvaa kapinaan Jumalaa vastaan ateistiksi, niin me tiedämme, että tämä tulee käymään koko elämänsä mittaisen uskontaistelun, jossa joko saatana tai Jumala vie voiton. Ei ole olemassa uskovaa, joka kääntyy täysin ateistiksi. Sellaisella ei ole koskaan uskoa ollutkaan, jos niin tapahtuu. Nimittäin sydämessä jokaiselle on asennettu alkuaine, joka kaipaa Jumalan luo. Saatana sytyttää kapinan siellä Jumalaa vastaan ja sitten me alamme kutsua itseämme ateisteiksi, joka ei ole mitään muuta kuin jatkuvaa sotaa Jumalaa vastaan.

Jos olisi oikeaa ateismia, joka perustuisi mielemme syvimmissä sopukoissa puhtaasti epähengelliseen tieteeseen ja tiedostamiseen, niin sellainen ihminen ei edes kiinnostuisi mistään jumaluusväitteistä. Sellainen ei kävisi sotaa Jumalaa ja kreationismia vastaan. Miksi pitäisi? Miksi järkevän ihmisen pitäisi alkaa sotimaan olemattomana pitämää vihollista vastaan? Siinä on se mainpointti.

On siis vain sotaa Jumalaa vastaan, tai eksyneitä penseitä, tai sitten Kristuksen morsiamia. Vain kolme ryhmää, joista kaksi jälkimmäistä ovat itse asiassa surkeasti juuri ääripäät. Penseä on pahimmassa asemassa, koska hän luulee hyvien tekojensa vuoksi olevansa kelpaava. Penseä ei pyri lähemmäs Jumalaa, koska hän on liian ylpeä ja rikas, kuten Johannes sen ilmaisee ja pitää itseään siksi sellaisenaan kelpaavana. Hän ei tarvitse mitään, ei katumusta, eikä nöyryyttä, koska hän elää valheen vankina joka tuntee olevansa hyvä ja riittävä. Hän on itse asiassa siis kauempana Jumalasta, kuin ateisti.

Joh.ilm. 3:14-22 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: ’Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku: Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit. Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus. Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani. Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.

Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'”

 

 

Takaisin