Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
23.8.2018
 

Kolmannen Mooseksen kirjan 23. luvun selitys morsiamesta ja sen luvusta

3. Mooses 23:17 jakeen tekstissä käy ilmi että tuodaan Herralle uutislahjaksi kaksi kakkua happamena leivottuna.

No ensin pitää katsoa mitä nuo kaksi kakkua tarkoittaa? Kakut olivat siis leivottu happamena, eli synnissä. Happamattoman leivän juhlahan perustuu synnittömyyden juhlaan, koska karitsan veriuhri oli annettu.

Sitten mikä tuo kakku sitten pitää sisällään, on se että se on tehty lestyistä jauhoista. Kumpikin kakku koostuu tietystä määrästä lestyjä jauhoja, elikkä priimaa, parasta nisujauhoa. Tarkoittaa paljon Kristukseen absoluuttisesti tukevia sieluja. Ei riitä että huutaa ”herra herra”, vaan mikään ei saa mennä Jeesuksen Kristuksen edelle. Tällaisia ihmisiä ovat nuo kakun ainekset.

Meillä on siis kaksi erillistä kakkua, elikkä mitä nuo kaksi erillistä kakkua sitten oikein ovat? No ovat köyhät ja nöyrät! Ne voivat tarkoittaa jompaa kumpaa asiaa, en itsekään osaa sanoa, paitsi ettei sillä ole enää väliä. Pelkkä asian tiedostaminen riittää.

Toinen vaihtoehto on Kristuksessa elävät ja Kristuksessa kuolleet. Tämä on erittäin varteenotettava vaihtoehto, koska näin Raamattukin asian erittelee, elävät ja kuolleet, kaksi kakkua.

Mutta on toinenkin vaihtoehto, köyhät ja nöyrät. Köyhät tarkoittavat vastasyntyneitä, sylilapsia ja sellaisia vammaisia, joilla ei ole osuutta syntiin. Nöyrät taas tarkoittavat morsianta, joka nöyrästi suhtautuu itseensä ja syntisyyteensä, tukeutuu yksin Jeesukseen ja siksi on Hänelle oma rakas morsian.

Mutta sitten mennään tuohon lukuun:

”Tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi.”

Tarkoittaako tuo luku 2/10 vai 1/10+1/10= 2/20 ja yhtälöön on lisättävä vielä lause lestyjä jauhoja, joka tulee yhtälöstä joka on pakko katsoa vaikkapa Wikipediasta, jossa todetaan että kolmannes maailman väestöstä on jonkinlaisia ”nisujauhoja” elikkä uskonnoltaan Kristittyjä. Mutta sitten jos mennään protestanttiseen maailmaan, jossa ei ole neitsyt Marian palvontaa, ym. elikkä mennään puhdistettuun ”lestyihin jauhoihin” käsiksi, niin tuo luku muuttuu hurjasti. Protestanttista uskonsuuntaa maailmassa ei ole kuin 630 miljoonaa ihmistä, joka on kyllä jo aika pieni luku, jos 10-osa siitä on vain 63 miljoonaa ihmistä olisi tuo lähtevä Kristuksen morsian.

Tuon tähän vielä yhden vertauksen Mooseksen ajoilta, ennen erämaavaellusta. Siellä oli vakoojat, jotka lähetettiin jokaisesta sukukunnasta yksi ja vain kaksi kahdestatoista halusi palattuaan mennä luvattuun maahan. Tässä on nuo samat luvut, hieman eri tavalla, joten käännösvirhe saattaa olla tässä myös kyseessä. Mutta jos sukukuntia on 12 ja vain kaksi Kaaleb ja Joosua, olivat ne jotka halusivat noudattaa Jumalan antamaa suunnitelmaa, pelkäämättä sitä, niin eikös silloin kyse ole suhdeluvusta 2/12 ?

Jos tuo 630 miljoonaa jaetaan 12 osaan, niin luku on 52,5 miljoonaa.

No mutta jokainen saa näitä tahollaan miettiä!

 

Takaisin