Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
8.6.2018
 

Juhannushäät!

Jotenkin tämä Onnibussilla ajo oli viime kerralla aikamoinen kokemus ja tutkin että yhtymäkohtia on paljon. Nyt on tulossa niin erikoinen yhtälö jollaista en tiedä vastaavaa kokeneeni… vielä!

Jos joku ei muista/tiedä mitään tästä, niin kerron lyhyesti:

Elikkä näin unta 2014 keväällä että istuin jossain bussissa jossa oli kavereita takana, joita en tuntenut. Olimme matkalla pohjoiseen. Siinä istuin etupenkillä ja penkit olivat punaiset, koojelauta oli punainen… Jeesuksen veren vaikutus oli melkoinen siis. Kaikki oli punaista. Matka oli kyllästyttänyt ja olimme väsyneitä ja käännyimme päämäärättömästi takaisin, mutta yhtäkkiä kuin olisi laittanut silmät kiinni ja avannut ne, niin olimmekin erittäin kauniilla maatilalla. Katselin ympärilleni ja luulin että minulle oltiin tekemässä jotkin yllätysjuhlat kun täytin silloin 2014 viisikymmentä. Sitten huomasin että eipäs, kun täällä on alkamassa valtavan suuret hääjuhlat. Ihmisiä oli massoittain ja kaikki lauloivat ja alkoivat siirtyä lauttoina puutarhaan laulaen jotain ylistystä kauniisti. Katsoin johonkin talliin jossa oli valtava hääkakku ja siihen oltiin kiinnittämässä kantoaisat koska juhlista tulisi valtavat ja kakkukin oli sellainen että se tarvitsi kantajia, eikä vain kahta, vaan pitkät aisat ja monta miestä.

Sitten kerron mitä tapahtui elävässä elämässä 2016 syksyllä…

Olin menossa kaverin luo pohjoiseen, lähelle Kajaania Vaalaan ja Onnibussialla. Menomatkalla jo mietin että onpas tämä Onnibussi samankaltainen kuin siinä unessa. Ainoa asia oli etten istunut etupenkillä kuskin vieressä. Mutta siltä reissulta palatessa istuin jälleen takana ja tuntui kummallilselta. Kaikki täsmäsi muuten mutten istunut edessä. Kysyin Jumalalta että miten ihmeessä sinä minut saat muka tuonne eteen istumaan, niin että käteni voi nojata kojelautaan, kuten unessa saatoin. Varsinkin kun siellä ei ole edes penkkejä, koska se on linja auto. Mutta Tampereella saimme uuden bussin ja kuljettajan ja siinä pihalla yhtäkkiä hyppäsi kuljettaja ulos eteeni, tuojotimme toisiamme ja mä sanoin että Keksi Heinäharju. Keksi tuijotti minua ja sanoi että no hyvänen aika, että sinä ja muisteli minun nimeä. Olimme kauan sitten yhdessä darts harrastuksen kautta hyvät tuttavat. Vuosia oli vain vierähtänyt. Siinä ihmettelimme ja sanoin että menen istumaan tuonne taakse, niin Keksi sanoi että äläs hoppuile, tulet istuun mun viereen eteen. Sitten mä hämmästykseseni katsoin kun Keksi taiko siitä väliköstä penkin joka oli täsmälleen siinä missä unessa olin sen nähnyt. Mahdoton asia tapahtua ilman ettei Jumalan käsi ole siinä välissä! Se on aivan selvä juttu. No siinä istuttuani tovin, odotin koko ajan että saas nähdä, koska tulee lähtö… ei tullut. Mutta jos olisi tullut, en koskaan olisi kirjoittanut tai kertonut tästä, jotta sepäs siinä aina on.

HUOM! Sellainen ei ole mahdotonta että randomisti joku kuljettaja on tuttu ja pyytää sinut siihen eteen. Mutta se on mahdotonta, että olet nähnyt unen, jossa bussi on samanlainen ja sitten kun istut siihen, tunnet sisälläsi että hei tämä on sama fiilis kuin unessa ja ihmettelet sitten vielä että miten minä tuonne eteen… ja kaiken lisäksi ristit kätesi, vuodatat asian Jumalalle ja kerrot että miten sinä minut tuonne vielä saat. Sen jälkeen sitten torkut siinä, vaihdat bussia ja kohta juuri se kaikki alkaakin tapahtua itsestään sinun siihen millään vaikuttamatta. SE ON MAHDOTONTA!

Jatkan hetken päästä samasta mutta mennään nyt Omerin laskentaan ja pakanaversioon siitä. Olemme siis oksastettuja jaloon öljypuuhun eli olemme lunastusperillisinä Israelin kansaa mutta saastaisiksi itsemme lukevia. Syömme sikaakin jne… eli kaikki täsmää!

No nyt sitten Omer on mennyt ja olen miettinyt että miten tämä vielä kääntyisi tempaukseksi, niin muistin tämän raamatunpaikan joka sopii syntiseksi itsensä tunnustavan ihmisen pääsiäisen viettotavaksi, eli morsian, ”sika jolla on nenärengas” saastainen mutta luottaa täysin Herraan ylkäänsä Jeesukseen. Tämä pääsiäisen vietto on nimenomaan kuin tehty minulle ja sinulle joka ajattelet syntisyydestäsi samoin kuin minä:

4. Mooseksen kirjan 9 luku, jakeet 10-11 ”Puhu israelilaisille näin: Jos joku teistä tai teidän jälkeläisistänne on saastunut kuolleesta tai on kaukana matkalla, viettäköön kuitenkin pääsiäistä Herran kunniaksi; viettäkööt sitä toisen kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä. Happamattoman leivän ja katkerain yrttien kanssa he syökööt pääsiäislampaan.

Siitä alkaa samoin pakanakansojen Omerin laskenta ja yllä oleva laskelma siis täsmää ja kaiken lisäksi istun Onnibussissa matkalla pohjoiseen 20.6. aamusta klo 8:30 päivään klo 15:00 koska olen menossa lomalle äitini kanssa Vuokattiin.

Jännäksi menee kun astuu tuohon bussiin. Sattui tietysti tämä matkakin joka suuntautuu ihan samaan suuntaan kuin edellinen ja noudattaa samaa kaavaa. Tämäkin matka oli ennalta suunnittelematon ja lähti yhtäkkiä ideana, aivan kuten siinä unessakin.

Juhannus on tulossa ja pakanakansoille se on juuri hääjuhlien aikaa!

Samoin kesäpäivän tasaus noudattaa samaa kaavaa Paavalin sanojen kaunssa. Te olette valon lapsia, se päivä ei yllätä teitä ja te olette päivän lapsia, ette yön ettekä pimeyden. Yötön yö! Juhannus!

 

Takaisin