Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
6.6.2018
 

Kaksi viimeistä aikaa ja 144 tuhatta valittua

Eilen illalla Jyrki veli kirjoitteli mailissa mielenkiintoisen kysymyksen näistä 12×12 tuhannesta Israelin kansan merkitystä ja valitusta.

Minäkin, kuten moni muukin tämän raamatunpaikan lukeneet, ovat saaneet sellaisen käsityksen että olisi jokin täysin erillinen joukko joka on noin pieni määrällisesti kuin 144 tuhatta. Minäkin luulin joskus, kunnes rupesin epäillä että joku tässä mättää. Aloin tutkia samaa kaavaa käyttäen asiaa kuin turvallisuusvalvojana opetettiin lähestymään turvallisuuskysymyksiin kun tehdään turvallisuussuunnitelmia tai vaikka potentiaalisten ongelmien analyyseja. Rupesin poistamaan ja rajaamaan mahdollisuuksia ja hyvin pian huomasin ettei kyseessä voi millään näkövinkkelillä olla mikään random erikoisjoukko jonka Jeesus valitsee, vaan kyseessä on jokin aivan muu. Niinpä aloin katsoa asiaa symboliikan kautta uudelleen.

Heti ensimmäisenä pisti silmään opetuslasten luku, jotka hekin olivat Jeesuksen valitsemia 12 henkilöä. Heti perään huomaan että Jerusalemissa on 12 porttia, jotka ovat nimetty samoilla nimillä kuin nämä Jaakobin pojat joissa muodostuu Israelin kansa. Mutta samalla myös tajuan sen että Jeesus oli myös tuota samaa sukujuurta ja Hän OKSASTAA MEIDÄT JALOON ÖLJYPUUHUN, Israeliin. Olemme siis tuota valittua Israelin kansaa!

Raamattu käsittelee kansoja tuhatpäisinä, joten tässä tulee nuo kolme nollaa, joissa muodostuu nuo 144 tuhatta ja kaiken lisäksi me tulemme sinne neljältä ilmansuunnalta ja jokaiseen ilmansuuntaan on Jerusalemissa kolme porttia per suunta, joten siinä on se ahdas, keskikokoinen ja suuri, kolme porttia kaikkiin ilmansuuntiin.

Sitten siellä ilmestyskirjassa lukee tempauksen jälkeiseen hetkeen viittaavassa yhteydessä Joh.il. 7:1-3 Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.

Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: ”Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”. Jonka jälkeen heti luetellaan nämä valitut, joihin merkki pannaan.

Tämä koko joukko muodostaa siis Jumalan valittujen joukon, morsiamen ja häävieraat ja tämä koko täysilukuinen joukko josta viitataan myös nimenomaan oksastamalla Room.kirjeen 11. luvussa:

25-27 Sillä minä en tahdo, veljet-ettette olisi oman viisautenne varassa-pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus-hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: ”Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä.”

Kuten huomaat, tässä mainittiin TÄYSI LUKU ON SISÄLLE TULLUT! Siihen saakka se aika on suurta ahdistusta koska morsian lähti ja se aiheutti penseän seurakunnan totaaliheräämisen ja sen seurauksen syntyy ihmiskunnan kaikkien aikojen suurin herätysliikehdintä. Samalla kun peto kokoaa pahuuden voimat ja saa valtansa. Sen seurauksena häävieraiden on piilouduttava kahtakin asiaa. Peto on kiristänyt ihmisten elämän kristillisyyttä vihaavaksi ja henkeä uhkaavaksi. Pedon merkki on asetettu voimaan ja kaikki kauheus. Elikkä häävierailla, viisailla neitsyillä on pahat ajat mutta rukouksella ja luottamuksella siitä selvitään kaikissa tilanteissa.

Ja vasta tämän häävieraiden (Uuteen Jerusalemiin) sisälle tulemisen jälkeen, nuo enkelit maan neljällä kulmalla päästetään irti ja alkaa viimeiset vitsaukset.

Viimeinen aika on paha aika! Siellä maa repeilee ja taivas kääriytyy kuin kirjakäärö pois keskellä päivää, ilmeisesti siitä syystä että kuuhun on osunut joku isompi meteoriitti ja se on levittänyt kuun pintaa pitkin maan ja auringon väliä ja tämä pitää olla sikäli 1000 vuotta kestävä ilmiö koska Sakarja 14 luvussa anotaan ettei siellä ole aurinkoa, eikä kuuta, ei päivää, eikä yötä, vaan samankaltainen ilmasto kuin oli paratiisin jälkeen. Maasta on noussut vesi taivaan kanneksi ja aurinko ei loista taivaalla ja maa on tasalämpöinen. Navat ovat sulaneet ja maa on luultavimmin paisunut ja se on imenyt valtameret sisäänsä. Hesekiel 47 luvussa puhutaan että ne jätetään suolan valtaan. Maa tulee siis järkkymään siinä määrin kauheasti että voi hyvää päivää, kun ihmisten on varmasti kauheaa olla siinä ajassa kun se prosessi on käynnissä.

Mutta mikä on ahdistuksen ajan ja vihan ajan käännekohta, se selviää Danielin 12. luvun lopusta:

Jakeista 9-13 Niin hän sanoi: ”Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.

Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää.

Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää.

Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää, ja nouse osaasi päivien lopussa.”

Sanapari hävityksen kauhistus, joka asetetaan on siis tuo hetki josta lasketaan 1290 päivää ja siitäkään ei sanota mitä silloin tapahtuu. Mutta päätellä voi helposti että siinä kohtaa alkaa Sakarja 14. luvun tapahtumat ja Jeesuksen jalat koskettavat Öljymäkeen ja se halkeaa kahtia. Elikkä Jeesus palaa kaikkine pyhinensä.

Mutta kun tätä miettii käytännössä mitä Raamattu on luvannut ja mitä tulee tapahtumaan silloin, niin Jeesus alkaa sotia Jerusalemin piirittäneitä joukkoja vastaan ja muuta puuhaa. Ei ne kaikki sekunnissa tapahdu. Saatanakin otetaan kiinni ja kahlitaan. Ja ne kaikki miljoonat henkiölennotkin pitää ottaa kiinni ja kahlita. Peto ja väärä profeetta otetaan kiinni ja heitetään laavakraateriin elävältä vieläpä. Sen jälkeen kaiken huipuksi Jeesus etsii vielä ne omansa, jotka vain huutavat Herran nimeä ja ottaa heidät siipiensä suojaan. Heistä Daniel juuri sanoo että autuas on se joka odottaa ja saavuttaa 1335 päivää, elikkä 45 päivää siitä kun Jeesus saapui. Nämä odottajat mainitaan Luukas 12:35-36 jossa sanotaan että odottakaa kupeet vyötettyinä koska Herra palaa häistään… siis se on juuri se odotushetki.

Sitten vielä kun sanotaan että kaikki kansat näkevät kun Herra palaa. No maapallo on pyöreä, joten aika jännä että sen näkisi kaikki. Mutta jos me olemme tuolla jossain pilvissä sen 45 päivää ja maapallo pyörii, niin kyllähän me siellä ehdimme näkyä. Sen uuden Jerusalemin kokohan on joku 2300km kanttiinsa kuution alalla, joten kyllä sen luulisi näkyvän taivaalla ihan kohtuudella kun pallo pyörii sen alla ympäri. Varsinkin kun oletamme että tuo 2300 km kanttiinsa oleva kaupunki hohtaa Taivaallista valoa ja maailma on pimeä paikka tuolloin, joten luulis näkyvän sellaisen.

Noh, tässäpä tuli näitä mietteitä aiheesta! Kivaa päivänjatkoa sinulle!

 

Takaisin