Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
15.5.2018
 

(Omeriin 5pv) Kun ylösottoja on kaksi ja vielä Jeesuksen näkyvä paluu…

Kun sain pelastussanoman, niin muutamassa vuodessa aloin huomata että täytyy olla todella tarkkana profetioiden suhteen. Paavali sanoi että älkää profetiaa halveksuko ja se on vaikuttanut minun ajatteluuni paljon. Eli VAIKKA kaksi profetiaa poikkeavat ja ovat ristiriidassa keskenään, niin se ei tarkoita vielä että toinen tai kumpikaan olisi väärä. Se tarkoittaa ehkä sitä että minä ajattelen väärin tai ihmiset jotka sanovat että näistä toinen täytyy olla väärä.

Kristikunnassa on kolme pääasiallista eskatologista teoriaa:

  1. pretribunatiollismi (tempaus ennen 7-vuotista ahdistuksen aikaa
  2. midtribuntiolismi (temapus tulee keskellä 7-vuotista ahdistuksen ja vihan aikaa)
  3. posttribunatiolismi (tempaus tulee Jeesuksen tullessa maan päälle 7-vuotisen vaivanajan päätteeksi)

Kun kesällä ja syksyllä 2006 sain pelastussanoman, niin ymmärsin sen ensin suurenmoisena armona, jota se toki olikin. Morsian olisi pieni joukko, joka vedetään varkain, ennen kuin ehtii kukaan aavistaa sellaisen olevan käsillä ja sitten suuri pääsato korjattaisiin vihan ajan puolivälissä. En silloin ymmärtänyt muuta kuin että Jeesus palaa sitten lopussa ja kolmas tempaus olisi siellä. Sitten vasta rupesin miettimään käytännössä järkevästi asiaa ja tajusin että miksi Jeesus ketään enää tempoo, jos kerran on tulossa perustamaan maan päälle tuhatvuotista valtakuntaa. Mutta kun lukee Sakarja 14. lukua, niin huomaa ettei siellä mitään tempausta enää olekaan, vaan Jeesus vain saapuu ja Öljymäki halkeaa ja sitten Herra korjaa omansa suojiinsa.

Tämä kaikki tarkoittaa vain yhtä asiaa: JOKAINEN ON OIKEASSA!

Tempauksia on kaksi ja lopuksi Jeesus palaa! Niinpä meillä on myös profetioita, jotka meidän täytyy eritellä aikajaksoon.

Meillä on morsiamelle omat profetiat, häävieraille on omat profetiat ja lopuksi Jeesuksen paluuseen saakka on omansa. Siksipä esimerkiksi jos nyt morsian odottaa että tuo profetia pitää täyttyä ennen kuin morsian voidaan ottaa, niin ota huomioon että kyseessä voi yhtä hyvin olla häävieraita koskeva profetia.

Morsiamelle on todennäköisesti annettu kaikkein vähiten profetiaa, koska ylkä haluaa morsiamen, joka ei tarvitse vakuutteluja.

 

Takaisin